ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

0 Τα 50 καλύτερα μέρη της Ελλάδας που πρέπει να επισκευθείς (No 35-31): Στερεά Ελλάδα


Η Λίμνη Κρεμαστών
Μετά την Πελοπόννησο σειρά έχει η Στερεά Ελλάδα, με τις 5 θέσεις που της αναλογούν στο top50 να κερδίζουν η Ευρυτανία, η Φθιώτιδα και η – «παρεξηγημένη» από πολλούς – Εύβοια.





Ευρυτανία

35. Λίμνη Κρεμαστών

Η Λίμνη Κρεμαστών και η γέφυρα της Τατάρνας
Με τους νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας να τη διεκδικούν, η λίμνη των Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή της Ελλάδας. Τέσσερις ποταμοί, ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης, ο Ταυρωπός και ο Τρικεριώτης συναντιούνται σε ένα τοπίο βγαλμένο από καρτ ποστάλ. Η κινηματογραφική διαδρομή με αφετηρία το Αγρίνιο ή το Καρπενήσι και μέσα από το δάσος είναι η καλύτερη υπόσχεση για την εικόνα που θα αντικρίσετε στη συνέχεια. Την ωραιότερη πανοραμική θέα στη λεκάνη της λίμνης θα την απολαύσετε από το χωριό Φιδάκια που πρέπει να επισκεφθείτε για έναν ακόμη λόγο. Είναι ένας από τους πιο κουκλίστικους και διατηρητέους οικισμούς της περιοχής.



34. Φαράγγι Πάντα Βρέχει





Το Φαράγγι Πάντα Βρέχει
Οι οδηγοί του βουνού που το ανακάλυψαν πριν από χρόνια, μαγεμένοι από το παρθένο τοπίο, κράτησαν για καιρό κρυφή την τοποθεσία του. Το φαράγγι Πάντα Βρέχει, αν και εξαιρετικά μικρό -δεν ξεπερνά τα 100 μ. μήκος-, είναι τόσο ιδιαίτερο και εντυπωσιακό που μετράει για 10. Το στενό πέρασμα του ποταμού κάνει το νερό να πέφτει σαν βροχή, εξ ου και το όνομα.



Το Φαράγγι Πάντα Βρέχει
Από εδώ μπορείτε να:
- Γνωρίσετε μερικούς πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, με κατοίκους που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να παραμείνουν αναλλοίωτοι στο χρόνο. Κορυσχάδες, Βούτυρο, Μικρό και Μεγάλο Χωριό είναι οι πιο χαρακτηριστικοί.


Η είσοδος στο Μικρό Χωριό

Tο Μεγάλο Χωριό

H Μονή Προυσού

H θέα από Tο Μικρό Χωριό

H Μονή Τατάρνας

- Επισκεφθείτε δύο από τις πιο σημαντικές και όμορφες Μονές της χώρας, του Προυσού και της Τατάρνας. Ακόμη και αν δεν έχετε σκοπό να προσκυνήσετε αξίζει να τα δείτε.




Φθιώτιδα

33. Χαράδρα Βαρσάμως




Η εκκλησία της Αγιαρσαλής
Ανατολικά της Αμφίκλειας, ένα ήπιο μονοπάτι οδηγεί στη χαράδρα της Βαρσάμως με την έντονη βλάστηση. Με λίγη υπομονή και απολαμβάνοντας το τοπίο θα φτάσετε στην παλιά εκκλησία της Αγιαρσαλής, σφηνωμένη σε μια υπερυψωμένη σπηλιά σε έναν απότομο βράχο.



32. Φαράγγι Ασωπού

Το Φαράγγι του Ασωπού
Μόνη προϋπόθεση για να το χαρείτε είναι ο καλός καιρός, αφού εδώ το περπάτημα εναλλάσσεται με το κολύμπι. Καταπράσινη βλάστηση, χρώματα που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, η χαρά του φυσιολάτρη γενικότερα.

Η διαδρομή από το «μονοπάτι των σιδηροδρομικών»
Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε το «μονοπάτι των σιδηροδρομικών» που δημιουργήθηκε την περίοδο της κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής, καθώς η μεταφορά των υλικών στο σημείο εκείνο γινόταν υποχρεωτικά με ζώα.



Εύβοια

31. Φαράγγι Δημοσάρη

Το Φαράγγι Δημοσάρη

Αν και συνδεδεμένη περισσότερο με καλοκαιρινές διακοπές, η Κάρυστος έχει ένα χειμερινό άσσο στο μανίκι της κι αυτό είναι το Φαράγγι της. Άλλοτε το μοναδικό πέρασμα για τη νότια Εύβοια, σήμερα αποτελεί μονοπάτι για τους κτηνοτρόφους αλλά και για τους φανατικούς του trekking. Ξεκινήστε από το διάσελο Πετροκάναλο και ακολουθήστε το μονοπάτι της κατάβασης που 10 χλμ. μετά καταλήγει στην Παραλία Καλλιανού. Στα δύο τρίτα της διαδρομής φτάνετε στο χωριό των Λενοσαίων, ακριβώς τώρα που χρειάζεστε να πάρετε μια ανάσα.





Το δρακόσπιτο της Όχης

Από εδώ μπορείτε να:
- Επισκεφθείτε το περίφημο δρακόσπιτο στην κορυφή της Όχης, το αλλόκοτο πέτρινο κτίσμα που σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις ανήκε σε δράκους.
- Δείτε τα επιβλητικά απομεινάρια του Καστέλο Ρόσο στον οικισμό Μύλοι πάνω από την Κάρυστο.


Το Καστέλο Ρόσο


  Δείτε και αυτό:  (Νο 50-47): Κορινθία-Αρκαδία
 Δείτε και αυτό: (Νο 46-42): Μεσσηνία-Λακωνία
 Δείτε και αυτό: (No 41-36): Αχαΐα - Ηλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...