ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

1 Σχέδια για την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας


athina

Πρωτοβουλία για την κατάρτιση σχεδίου ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ) στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελου Λιβιεράτος με τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη.
Το σχέδιο θα αφορά τις πολεοδομικές ενότητες: Ρουφ, Βοτανικός, Ελαιώνας, Ακαδημία Πλάτωνος, Αγ. Κωνσταντίνου – πλατεία Βάθη, πλατεία Αττικής, πλατεία Αμερικής, Φωκίωνος Νέγρη, Νιρβάνα, Κυψέλη, Μουσείο – Εξάρχεια, Εμπορικό Τρίγωνο – Πλάκα.


Η προσπάθεια έχει στόχο την αναζωογόνηση του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Βιβή Μπάτσου, αποφασίστηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και περιλαμβάνει δύο βασικά σκέλη:

0 «Μαγικός» χορός των πουλιών στον αέρα!

perierga.gr - Ο "μαγικός" χορός των πουλιών στον αέραΟι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι τα πουλιά κάνουν εντυπωσιακούς σχηματισμούς στον ουρανό, πετώντας ανά σμήνη. Λίγοι, όμως, έχουμε δει από κοντά αυτό το θαύμα της φύσης… Δύο κοπέλες στην Ιρλανδία, κάνοντας κανό στον ποταμό Shannon, έγιναν μάρτυρες εντυπωσιακών σκηνών, όταν πλήθος από θαλασσοπούλια και ψαρόνια σχημάτισαν στον ουρανό… μαγικές εικόνες! Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τους σχηματισμούς των πουλιών, πέρα από κάθε φαντασία…

1 Παράξενες μαϊμου μάρκες προϊόντων!


Όταν δεν είναι όπως ακριβώς το ήθελες..

0 Ιστορικά μνημεία ή συλλογικές παρεξηγήσεις;

Μετά τον σάλο σχετικά με τη γνησιότητα της «ελιάς του Πλάτωνα» που μετατράπηκε σε καυσόξυλα, αναζητήσαμε και τα άλλα εμβληματικά μνημεία, τα οποία πιθανότατα δεν αντιπροσωπεύουν αυτό που έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε. 

Ο Πλάτων δίδασκε κάτω από την ελιά που έγινε καυσόξυλα, ελέω οικονομικής κρίσης, στον Ελαιώνα; Ο Σωκράτης φυλακίστηκε και ήπιε το κώνειο μέσα στη σπηλιά που βρίσκεται στον Λόφο του Φιλοπάππου; Ο Θεμιστοκλής τάφηκε σε περίοπτη θέση στο λιμάνι του Πειραιά; Ο Ιπποκράτης δροσιζόταν κάτω από τον τεράστιο πλάτανο στη γενέτειρα του, Κω; Ηταν πράγματι αφιερωμένος στον Θησέα ο ναός που έχει δώσει το όνομά του σε μια ολόκληρη συνοικία και στον σταθμό των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων; Και ο λήσταρχος Νταβέλης είχε το άντρο του σε μια σπηλιά στις παρυφές της Πεντέλης;

0 Κροκόδειλοι που δεν ήθελαν να γίνουν “τσάντες” δραπέτευσαν από εκτροφείο !!! (video)

Τη συνδρομή της αστυνομίας ζήτησαν οι Αρχές της Νότιας Αφρικής, οι οποίες βρίσκονται στο κατόπι 10.000 κροκοδείλων που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Οι κροκόδειλοι απέδρασαν από φάρμα κροκοδείλων στα σύνορα με τη Μποτσουάνα και τη Ζιμπάμπουε διότι βρήκαν τα πλημμυρικά φράγματα ανοιχτά και βγήκαν στον ποταμό Λιμπόπο.

Οι υπεύθυνοι είχαν ανοίξει τις πόρτες υπό τον φόβο της υπερχείλισης των υδάτων τα οποία θα έπνιγαν τους 15.000 κροκόδειλους της φάρμας.

Οι περισσότεροι κροκόδειλοι που δραπέτευσαν είναι μήκους μικρότερου των δύο μέτρων και εκτρέφονται στις φάρμες της περιοχής για να καταλήξουν τσάντες και παπούτσια.

0 Βρέθηκε μήνυμα στην θάλασσα 76 χρόνια μετά. Δείτε τι έγραφε !

Ένας απλός περίπατος του Geoff Flood μαζί με τη σύντροφό του στην παραλία Ninety Mile στη Νέα Ζηλανδία τους έφερε αντιμέτωπους με μια τεράστια έκπληξη. Ο Geoff ανακάλυψε ξεβρασμένο ένα μπουκάλι με ένα μήνυμα στο εσωτερικό του, το οποίο είχε γραφτεί πριν από 76 ολόκληρα χρόνια!...

«Εντόπισα το μπουκάλι και το σήκωσα για να διαπιστώσω ένα παλιό κομμάτι χαρτί στο εσωτερικό του. Αμέσως σκέφτηκα πως πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό. Η κοπέλα μου μου είπε να το σπάσω για να πάρω το χαρτί, ωστόσο το πήραμε στο σπίτι και εκεί το βγάλαμε με μεγάλη προσοχή» δήλωσε ο Flood σε τοπικό κανάλι.

0 «Τίτλοι τέλους» για τους αιώνιους φοιτητές

«Τίτλοι τέλους» για τους αιώνιους φοιτητές
Τέλος στους αιώνιους φοιτητές επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, με το μέτρο να εφαρμόζεται κιόλας από την επόμενη χρονιά, με αυτούς που έχουν συμπληρώσει το όγδοο έτος σπουδών σε τετραετή προγράμματα σπουδών, ή δέκα σε πενταετή προγράμματα Πολυτεχνείων και Γεωπονικών Τμημάτων, να είναι οι άμεσα απειλούμενοι, σύμφωνα με τις νέες θεσμικές διατάξεις για τα ΑΕΙ.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, ελάχιστα ιδρύματα έχουν προχωρήσει σε αυτόματη διαγραφή φοιτητών επειδή παρέλειψαν να ανανεώσουν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα. Η διάταξη αυτή υπήρχε και στον παλαιό νόμο-πλαίσιο, όμως παρέμεινε ανενεργή, με την Μαριέττα Γιαννάκου το 2007 και την Άννα Διαμαντοπούλου το 2011 να προσπαθούν και να αποτυχαίνουν να επαναφέρουν την «νεκρή» διάταξη.

0 Τα πρώτα υποβρύχια είναι… attraction!



Καλώς ήρθατε στο χωρό Nicola της Ρωσίας, όχι πολύ μακριά από τη λίμνη Baikal και σπίτι σε μια τουριστική ατραξιόν αναπάντεχη!

Το Nikola Boat για να θυμηθούμε πόσο προχώρησε η τεχνολογία!

0 “Helvetia’s Dream”: νυχτερινή μαγεία από την Ελβετία [video]

Helvetias-Dream
H μέρα φεύγει και ένα νυχτερινό time-lapse ταξίδι σε μερικά από τα ωραιότερα μέρη των Ελβετικών Αλπεων ξεκινά!

0 30 αλήθειες που… μάλλον δε γνωρίζετε!


perierga.gr - Ξέρετε ότι υπάρχουν 30 πράγματα που... δεν ξέρετε!Πρόκειται για ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που προκαλούν το θαυμασμό και πολύ συχνά την έκπληξη σε όσους τις διαβάσουν. Τις περισσότερες φορές, όμως, δίνουν απάντηση στις όποιες απορίες μπορεί να έχουμε… 


1. Στη Νέα Υόρκη πληρώνει πρόστιμο όποιος βάλει την τσάντα του σε άδεια θέση λεωφορείου.

2. Το 1997, οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρίες γλύτωσαν 40,000 $ μόνο και μόνο… βάζοντας μια ελιά λιγότερο σε κάθε σαλάτα.

0 Κομμάτια ενός πολύχρωμου παζλ

Η γεωργία, δηλαδή η καλλιέργεια του εδάφους με σκοπό την παραγωγή φυτικών προϊόντων θεωρείται ότι ήταν το κλειδί για την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και την ανάπτυξη του πολιτισμού. Η ιστορία της γεωργίας πάει πίσω αρκετές χιλιάδες χρόνια και η ανάπτυξή της οδηγήθηκε και καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις κλιματικές διαφορές, τις κουλτούρες και την υφιστάμενη σε αυτές τεχνολογία. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις αποτελούν περίπου το 11% της χερσαίας έκτασης του πλανήτη.
 
Με την εγγραφή αυτή θα δούμε τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις με μια πιο καλλιτεχνική ματιά. Θα δούμε φωτογραφίες από ψηλά, που δείχνουν τις εκτάσεις αυτές σαν κομμάτια ενός πολύχρωμου παζλ.

0 Ξετίναξαν τους Έλληνες με φόρους, αλλά οι Εβραίοι παραμένουν αφορολόγητοι με νόμο του κράτους!

Γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!

Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!!

Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο…!!!

2 Πανθρησκεία. Τώρα το βλέπεις ή ακόμα ;;;


0 Μυρωδικά

Μικρά αρωματικά μυστικά για πιο πλούσια γεύση
 
Πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε τα μυρωδικά στο μαγείρεμα ώστε να έχουμε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο μας; Με ποια φαγητά συνδυάζονται και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα συντηρούμε φρέσκα; Ο Αντώνης Βλάχος μοιράζεται μαζί μας αρωματικά μυστικά, που απογειώνουν τη νοστιμιά!

Στο μαγείρεμα:
  • Τα βάζεις στο τέλος,  για να μην αλλοιωθεί η γεύση και το άρωμά τους, αλλά και για να αποδώσουν το  μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα.
  • Αν χρησιμοποιήσεις ξερά, επειδή έχουν πιο δυνατό άρωμα, βάζεις μικρότερη ποσότητα.
  • Για να εκμεταλλευτείς όλο το άρωμά τους καλό είναι, πριν τα χρησιμοποιήσεις, να τα αφήσεις μέσα σε ελαιόλαδο αρκετές ημέρες. Για γεύση και άρωμα ξεχωριστό αρκεί μια μικρή ποσότητα από το αρωματικό λάδι.

0 Οι Βέλγοι ποινικοποίησαν τις... χιονόμπαλες

Απαγόρευσαν τον χιονοπόλεμο στη Φλάνδρα

Μια παράξενη απαγόρευση έθεσαν σε ισχύ αρκετές από τις τοπικές Αρχές στη βελγική επαρχία της Φλάνδρας. Πλέον δια νόμου, ο χιονοπόλεμος απαγορεύεται με το σκεπτικό ότι η χειμερινή αυτή διασκέδαση συγκρίνεται με τη ρίψη πετρών ! Μάλιστα,οι αρχές ανέθεσαν στους αστυνομικούς να ελέγχουν αυστηρά την εκτέλεση των εντολών τους.

Για το Βέλγιο, το χιόνι το χειμώνα είναι ένα φαινόμενο πολυαναμενόμενο - κυρίως για τα παιδιά- γιαυτό οι περισσότεροι δέχθηκαν με αμηχανία την απόφαση των διοικήσεων πέντε φλαμανδικών κοινοτήτων να επιβάλλουν για τη ρίψη χιονόμπαλων πρόστιμο από 100 έως 120 ευρώ. 

0 Χωρίς λόγια...΄Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε

http://1.bp.blogspot.com/-IXCWHJ82AuA/UQPLLkcCEQI/AAAAAAABizQ/zxpao6xYBjc/s1600/tektonikos-xairetismos.jpg

0 Οι φοιτητές και ο φάρος της Άνδρου



Τα έξι στα δέκα που θα βρει κανείς στην Ελλάδα είναι κυκλικά. Για τα κτίρια αυτά ισχύει το αρχιτεκτονικό ρητό: «η λειτουργία οδηγεί στη μορφή». Και η λειτουργία ενός φάρου δεν ήταν άλλη από το να προστατεύει τα πλοία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από τις ξέρες και τα επικίνδυνα περάσματα των ελληνικών θαλασσών.

Το ελληνικό φαρικό δίκτυο γιγαντώθηκε τόσο πολύ μέσα σε 100 χρόνια που αποτέλεσε τον “πολυέλαιο” της χώρας. Ωστόσο από τους 120 πέτρινους φάρους που απέμειναν  έχουν χαρακτηρίσει ως διατηρητέα μνημεία μόλις οι 27.


Οι γερασμένοι αυτοί λιθόκτιστοι πύργοι, υπακούγοντας ανέκαθεν στην απομονωτική τους φύση, φαίνεται ότι και στα χρόνια του παροπλισμού τους εγκαταλείφθηκαν από την Πολιτεία.
Τον Αύγουστο του 2012 η εκδρομή μιας παρέας 6 φοιτητών της αρχιτεκτονικής στην Άνδρο αποτέλεσε το ερέθισμα για μια πρωτότυπη ιδέα.

0 Όταν ο καρχαρίας επιτίθεται

Δεν υπάρχουν επίθετα ικανά να περιγράψουν το μεγαλείο αυτού του πλάσματος των ωκεανών. Απλώς δείτε το βίντεο-full screen.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...