ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

0 Kάτα βάθος αισιόδοξοι.. εμπιστευθείτε το μυαλό σας


Μια από τις πιο επαναστατικές μελέτες που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience κατάφερε να αποτυπώσει την προτίμηση που δείχνουν τα εγκεφαλικά κύτταρα του ανθρώπου στην αισιόδοξη πληροφορία η οποία μάλιστα εκφράζεται με μια αυτόνομη πρωτοβουλία από τον ίδιο τον εγκέφαλο να αγνοεί πρακτικά οτιδήποτε αρνητικό.

Η διαδικασία αυτή ισχύει ακόμη και σε εκείνους που δεν πιστεύουν ότι είναι αισιόδοξοι σα χαρακτήρες. Με έκπληξη τους οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα 80% του δείγματος των ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη αποδείχθηκαν αισιόδοξοι και μόνο το 20% βρέθηκε να είναι οι πραγματικοί πεσιμιστές

0 «Είμαστε βολεψάκηδες, πρέπει να ξεσηκωθούμε!»

Ο Κώστας Βουτσάς μιλάει για τη θεατρική παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Ο παππούς έχει πίεση», την οικονομική κρίση, τους πολιτικούς και τις ανθρώπινες σχέσεις. Αν με ρώταγαν ποιος μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής ενός έργου με....

τίτλο "Ο παππούς έχει πίεση", ο τελευταίος που θα σκεφτόμουν θα ήσασταν εσείς... Γιατί νιώθετε ότι δεν είμαι μεγάλος στην ηλικία . Είμαι βέβαια 80 χρονών αλλά δεν νιώθω καθόλου τα χρόνια μου. Ούτε καν το πιστεύω ότι είμαι 80, γιατί η ζωή μου είναι ευχάριστη, δεν κάνω παρέα με συνομήλικους μου, γιατί αν ήταν έτσι θα κάναμε το "Χ factor" της πίεσης! Δεν μπορώ να ακούω "τι κάνει ο Γιάννης;", "πέθανε ο Γιάννης" κ.ο.κ.

0 Τα 50 καλύτερα μέρη της Ελλάδας που πρέπει να επισκευθείς (Νο 30-26): Θεσσαλία


Η Λίμνη Πλαστήρα
Από τα  μοναδικά Μετέωρα μέχρι τις γραφικές Μηλιές και τη λίμνη Πλαστήρα, το φωτογραφικό άλμπουμ της Θεσσαλία περιλαμβάνει μερικές από τις πιο διάσημες εικόνες του ελληνικού τοπίου.

0 «Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα»

Του Νίκου Μπογιόπουλου
Πέρασαν 67 χρόνια από κείνη τη «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει καν δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας ματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή.
Δυο μέρες πριν, είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της ελληνικής πλουτοκρατίας για το μονομερή αφοπλισμό του ΕΛΑΣ.
Η ειρηνική διαδήλωση της Αθήνας ενάντια στα σχέδια της αντίδρασης, το συλλαλητήριο με αίτημα την ομαλότητα και την κατοχύρωση των λαϊκών ελευθεριών, μέσω άμεσης διεξαγωγής δημοψηφίσματος και προετοιμασίας διενέργειας ελεύθερων εκλογών, πνίγεται στο αίμα: 24 νεκροί, 160 τραυματίες.

0 Αρμαγεδδών ή τέχνασμα;

Τι προέβλεψαν, τελικά, οι Μάγιας για το τέλος του κόσμου;

Οι αγορές κατρακυλούν και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Πολλοί έχουν φθάσει στο σημείο να αναρωτιούνται μήπως οι Μάγιας είχαν δίκιο και μήπως έρχεται, τελικά, το τέλος του κόσμου!

Σύμφωνα με ένα ημερολόγιο των Μάγιας, η ανθρωπότητα βαίνει προς τον αφανισμό της, ο οποίος θα έρθει το 2012. Η «προφητεία» έχει γίνει τόσο δημοφιλής που έχει αποτελέσει θέμα για ταινίες, ντοκιμαντέρ και βιβλία. Τώρα όμως, ιστορικοί ειδικοί στους Μάγιας, λέεν ότι όλο αυτό είναι απλώς ένα… παραφουσκωμένο τέχνασμα και ότι οι Μάγιας ουδέποτε προέβλεψαν το τέλος του κόσμου.

0 Μεταθανάτιο Πείραμα : Τα 21 Γραμμάρια!!!!

Υπάρχει μια θεωρία που κυκλοφορεί στους επιστημονικούς κύκλους και οχι μόνο πως το ανθρώπινο σώμα γίνεται κατά 21 γραμμάρια περίπου ελαφρύτερο όταν πεθάνει, σαν κάτι να το εγκαταλείπει.Οι Επιστημονες υποθετουν πως ειναι η Ψυχή του Ανθρωπου που εγκαταλειπει το σώμα. Αν αληθεύει όμως αυτό κι αν είναι η ψυχή εκείνη που «φεύγει», τότε η ψυχή δεν ειναι κατι "Αϋλο" οπως οι περισσότεροι υποστηριζουν. Πως είναι δυνατόν κάτι μη υλικό να έχει μάζα;
 

Η ιστορία μας ξεκινάει πριν ένα αιώνα περίπου όταν ο γιατρός Ντάνκαν Μακντάγκαλ του Haverhill της Μασσαχουσέττης πήρε ως δεδομένο ότι η ψυχή έχει υλική υπόσταση και ως εκ τούτου έχει μάζα. Συνεπώς το βάρος της ψυχής μπορούσε να μετρηθεί. Το ότι η ψυχή του ανθρώπου εγκαταλείπει το σώμα την στιγμή του θανάτου ήταν κάτι ευρέως διαδεδομένο πριν τον 20 αιώνα, αλλά το ότι η ψυχή έχει μάζα που μπορεί να μετρηθεί και μάλιστα να γίνει αντικείμενο πειράματος έγινε για πρώτη φορά από τον MacDougall το 1907.


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Ο γιατρός στην προσπάθειά του να προσδιορίσει εάν κάποιες σωματικές φυσιολογικές λειτουργίες συνεχίζουν να υπάρχουν ανεξάρτητα από την θάνατο του σώματος, κατασκεύασε ένα ειδικό κρεββάτι στο γραφείο του το οποίο και τοποθέτησε πάνω σε μια πολύ ευαίσθητη ζυγαριά που μπορούσε να μετρήσει μεταβολή μέχρι και 5 γραμμάρια περίπου.

0 Wikileaks: Έχετε smartphnes και gmail; Την γ@*#$@τε....

O ιδρυτής των Wikileaks, Julien Assange αποκάλυψε σε δηλώσεις του πως οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα smart-phones και υπολογιστές για να παρακολουθούν...

τι λένε οι άνθρωποι, πού πηγαίνουν και τι γράφουν.

"Ποιος από εσάς εδώ έχει BlackBerry; Ποιος χρησιμοποιεί το Gmail; Λοιπόν, τη γ@#!$@τε!» είπε ο Assange. «Η αλήθεια είναι πως υπηρεσίες πληροφοριών πωλούν σε χώρες ανά τον κόσμο συστήματα μαζικής παρακολούθησης για όλα αυτά τα προϊόντα»

0 Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη δυσλεξία του παιδιού σας

Ο επίσημος ορισμός που δίνεται από το IDA (International Dyslexia Association) είναι ο εξής: «Η δυσλεξία είναι μία διαταραχή με νευροβιολογική βάση, συχνά κληρονομική, η οποία εμποδίζει την κατάκτηση της γλώσσας. Διαφέρει σε σοβαρότητα από άτομο σε άτομο και εκδηλώνεται με δυσκολίες στην αντίληψη και έκφραση της γλώσσας, ιδιαίτερα στη φωνολογική επεξεργασία, στην ανάγνωση και στη γραφή, στην ορθογραφία και μερικές φορές στην αριθμητική. 

0 Πώς τα ζώα προβλέπουν τους σεισμούς

Πώς τα ζώα προβλέπουν τους σεισμούς
Την ικανότητα να προβλέπουν σεισμούς έχουν, σύμφωνα με αμερικανούς και βρετανούς επιστήμονες τα ζώα, τα οποία είναι σε θέση να διαισθάνονται τις χημικές μεταβολές που πραγματοποιούνται στα υπόγεια ύδατα λίγο πριν από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

0 Όταν η εφευρετικότητα ξεπερνάει το όριο...

0 ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΑΙ HAARP ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ.

0 Υπάρχουν δρόμοι καο δρόμοι !


0 Οι τελευταίες στιγμές ένος άστρου! Καθώς καταπίνεται από μία μαύρη τρύπα...

  Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και φωτεινότερες εκρήξεις που έχουν καταγραφεί ως σήμερα- αν σκεφτεί κανείς ότι η ισχυρή ενέργειά της διέσχισε 3,8 δισ. έτη φωτός μέχρι να φθάσει στη Γη και τα σημάδια της παρέμειναν ορατά για δυόμισι μήνες.

   Η ακτινοβολία που εξέπεμψαν οι τελευταίες στιγμές του άστρου, καταγράφηκαν την περασμένη Άνοιξη από το Τηλεσκόπιο Burst Alert του διαστημικού ερευνητικού σκάφους Swift, το οποίο συλλαμβάνει οποιαδήποτε έκρηξη ακτινοβολίας συμβεί στον ουρανό. Οι εκλάμψεις που εντοπίζει συνήθως προέρχονται από την κατάρρευση κάποιου γηραιού άστρου- είναι δηλαδή μεμονωμένες και σύντομες.

0 ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ ..ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ;


0 Γλυπτά από διπλωμένες σελίδες σε βιβλία !


Ο καλλιτέχνης Ισαάκ Salazar κάνει καταπληκτικά γλυπτά από τις σελίδες βιβλίων. Η ικανότητα του να μετατρέπει τα βιβλία σε γλυπτά είναι μοναδική. Δείτε τα καταπληκτικά έργα του.

0 Νέα Επιστημονική Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής. Ποια είναι όμως τα μέλη της;

Σύμφωνα με άρθρο στα Νέα "Σε συγκρότηση πολυμελούς επιστημονικής επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής προχώρησε το υπουργείο Υγείας". Αυτό είναι πολύ καλό με την έννοια ότι δεν υπήρχε μέχρι σήμερα και αποτελείται από γιατρούς, διαιτολόγους και άλλους επαγγελματίες. Ωστόσο, ρίχνοντας μια ματιά στην ανακοίνωση, είδαμε ότι κάποια μέλη της επιτροπής θα λέγαμε ότι έχουν κάποιες στενές σχέσεις με διάφορες εταιρίες διατροφής και τροφίμων. Αυτό είναι προβληματικό.
 
Αρχικά να εξηγήσουμε τι είναι Διατροφική Πολιτική: Είναι Κυβερνητικές κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν την διατροφή και περιλαμβάνει συστάσεις για υγιεινή διατροφή και αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες για την εξασφάλιση της υγιεινής διατροφής.
Ένα από τα έργα της επιτροπής είναι: "Η εισήγηση μέτρων και προγραμμάτων-δράσεων για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς και όλων των χρόνιων νοσημάτων που συνδέονται με τη διατροφή, τόσο στον παιδικό πληθυσμό, όσο και στον ενήλικο".
 

0 Χρεοκοπία ή οχι ;;


0 Όρος Έβερεστ

Για κάποιους αυτή η σκάλα είναι το ΕΒΕΡΕΣΤ

0 Αυτο-οργάνωση και προσφορά είναι το μέλλον !!!

Ένα δείγμα αναρτήσεων απο το Καλά Νέα όπου μας δείχνει έμπρακτα την αξία της προσφοράς. Δώσε στον διπλανό σου αυτό που έχει ανάγκη μέσα απο δράσεις που ωφελούν την κοινωνία.
Κονωνία, είναι οι άνθρωποι και οι άθρωποι ζητούν τις βασικές ανάγκες και αξιοπρέπεια. Ας ξεφύγουμε απο την ανταλλακτική αξία των χρημάτων, που εχουν καταστρέψει τον κόσμο, και ας δράσουμε με την ανταλακτική αξία των αγαθών που μας περισεύουν και των υπηρεσιών μας. Οι παρακάτω αναρτήσεις είναι ένα δείγμα μόνο αυτών που δημοσιεύονται στο διαδύκτιο. Υπάρχουν τόσες δράσεις στην κάθε τοπική κοινωνία που αξίζει να τις ανακαλύψεις μόνος σου


Κρήτη | Δενδροφύτευση την Κυριακή στο δάσος της Κέρης από τους Minoistas

Παλαιό Φάληρο | Καθαρισμός βυθού στις 4 Δεκεμβρίου από τους Υδροναύτες

Παζάρι ανταλλαγής προϊόντων στην Κόρινθο

“Μπουτίκ των φτωχών” στη Θεσσαλονίκη

0 Οι κάτοχοι smartphones φαίνεται πως αδιαφορούν για την ασφάλεια των κινητών τους

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διεξήγαγε η NPD, ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των κατόχων smarphone δεν έχουν κανένα πρόγραμμα ασφαλείας εγκατεστημένο σε αυτό. Επιπλέον, ένα 25% δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πως να εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα που θα καθιστούσε το κινητό του ποιο ασφαλές.

Παρόλα αυτά το 83% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι θα λάβει μέτρα και θα εγκαταστήσει κάποιο λογισμικό, μόνο εφόσον κάποια απειλή, όπως ένας ιός ή κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα μολύνει το κινητό τους. Από την άλλη μεριά, το 25% των κατόχων που δεν έχουν εγκαταστήσει κάποιο λογισμικό, θεωρεί ότι τα προγράμματα αυτά είναι αρκετά ακριβά για να τα αγοράσουν.

1 Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ (Δίδαγμα)

Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι.
Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά. Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό.

Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι. Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά. Μετά όμως, προς έκπληξη όλων, ησύχασε.

Λίγα φορτία χώμα αργότερα, ο γεωργός κοίταξε κάτω το πηγάδι κι έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε.

Ήταν κάτι καταπληκτικό!!!!

Με κάθε φτιαριά χώμα που έπεφτε στην πλάτη του, ο γάιδαρος τιναζόταν και να έκανε ένα βήμα προς τα πάνω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...