ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

0 Γιατί πονάμε όταν αλλάζει ο καιρός;

Η συσχέτιση του πόνου στις αρθρώσεις με τις αλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί να έχει επιστημονική εξήγηση; Παρακάτω παρουσιάζονται έρευνες για το πόσο επηρεάζουν οι θερμοκρασιακές αλλαγές το ανθρώπινο σώμα.
Με τις αλλαγές του καιρού αλλάζει ουσιαστικά η ατμοσφαιρική πίεση του αέρα. Έχει παρατηρηθεί ότι η εμφάνιση συμπτωμάτων όπως ο πονοκέφαλος, ο πόνος στις αρθρώσεις, ακόμα και η αλλαγή της διάθεσης σχετίζονται με τις καιρικές μεταβολές. Το φαινόμενο της ευαισθησίας αυτής στις αλλαγές του καιρού ονομάζεται μετεωροαστάθεια.

0 Φόρο υπέρ της ελληνικής κουλτούρας προτείνει ιστορικός

Ένα βήμα παρακάτω έχει προχωρήσει η Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας Λεονόρα Ζέελινγκ. Αντιδρώντας στα υποτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για τη χώρα μας, η πανεπιστημιακός ζητεί την επιβολή ενός ιδιότυπου πολιτιστικού φόρου για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας. «Για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιεί κάθε Ευρωπαίος να δίνει 5 σεντ για την Ελλάδα. Μόλις ο Γερμανός πει Ιdee, μόλις ο Γάλλος προφέρει idee, μόλις ο 'Αγγλος ξεστομίσει idea, να πιστώνονται αυτόματα 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις ψυχή και ψυχανάλυση, δημοκρατία και πολιτική, μουσείο, Ευρώπη, ευρώ και πάει λέγοντας», σημειώνει η συγγραφέας στο βιβλίο της, που μόλις μεταφράστηκε στα ελληνικά από την Αλφα Εκδοτική και το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο.




«Αποφάσισα να γράψω το βιβλίο αυτό κατ' αρχάς γιατί ήθελα να δείξω όλα όσα χρωστάμε στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι μπορούμε να μιλάμε σήμερα για οικονομία και ευημερία οφείλεται στην αρχαία ελληνική επιστήμη. Πιστεύω ότι όλες οι χώρες που χρησιμοποιούν ελληνικής έμπνευσης "εργαλεία" θα πρέπει να πληρώσουν», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» η Λεονόρα Ζέελινγκ.

«Επίσης, η αγάπη μου για τη σύγχρονη, μοντέρνα Ελλάδα: τον απλό τρόπο ζωής, την ειλικρίνεια, την αγάπη για την ελευθερία, όλες τις ιδιότητες των σύγχρονων Ελλήνων, τις οποίες πρέπει να θαυμάζει κανείς. Και τρίτον, επειδή θεωρώ άδικη και αποκρουστική τη δυσφήμηση της Ελλάδας και των πολιτών της από την πλειονότητα των Γερμανών δημοσιογράφων. Η Ελλάδα δεν έχει δισεκατομμύρια χρέος προς την ΕΕ, αλλά η ΕΕ και ο κόσμος έχουν τεράστια χρέη προς την Ελλάδα», καταλήγει η κ. Ζέειλινγκ.

0 Νίκος Λυγερός: Ο Ελληνισμός δεν δίνει μηνύματα. Είναι ο ίδιος μήνυμα

Πως μπορεί η νοημοσύνη να διαμορφώσει το μέλλον της ανθρωπότητας;

Η παγκοσμιοποίηση χρησιμοποιεί όλα τα κλασικά συστήματα για να διατηρήσει μια τεχνητή εξουσία βασισμένη μόνο και μόνο σ΄ ένα μαζικό μάρκετινγκ δίχως ηθικές άξιες. Όμως η κρισιμότητα αυτής της κατάστασης δείχνει ότι δεν αποτελεί μια οριστική λύση.

0 Σούπερ χαμαιλέοντας



Απολαύστε το βίντεο...

0 Και ξαφνικά δημοσιογράφοι και πολιτικοί μιλάνε για... εμφύλιο!!!

Μόλις ο λαός έσφιξε τον κλοιό γύρω τους, ω του θαύματος! το σύστημα συσπειρώθηκε, ενώθηκε και… από κοινού καταδίκασε την οργή του λαού, φροντίζοντας να διανθίσει με ολίγη τρομοκρατία περί… ...εμφυλίου!!!  Πού τον είδατε κύριοι τον εμφύλιο; Εντάξει, εσείς είστε ένα… μαζί τρώτε, μαζί πίνετε και –όπως έχετε μάθει- βάζετε τα κορόιδα (δηλαδή εμάς) να πληρώνουν.  Και μόλις είδατε πως κινδυνεύετε να σας πάρουν στις φάπες, μόλις ο Ελληνικός λαός μπόρεσε και βρήκε το βήμα του και προχώρησε προς το μέρος σας, τότε εσείς συνταχθήκατε και βάλατε τα παπαγαλοειδή σας (ξέρετε, αυτά που σας «σπρώχνουν» στα ΜΜΕ), αλλά και τους βολευτάδες σας, να μιλάνε για… εμφύλιο!!! 

0 Η πίστη στα γόνατα !! Το θεατράκι της πανθρησκειας!!

0 Ούτε χτες έλειψαν τα πανό από τα γήπεδα.

Τα συνθήματα και τα πανό είχαν την τιμητική τους σήμερα στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων.. Οπαδοί του Ολυμπιακού σήκωσαν 3 πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του Πρωθυπουργού, ενώ και στο Αγρίνιο στον αγώνα Παναιτωλικός-Ξάνθη, οι οπαδοί εκφράστηκαν με τον ίδιο τρόπο. Το περιεχόμενο των τριών πανό:

0 Τι σημαίνει και ποιους αφορά το κούρεμα του χρέους;


Το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει πλέον φτάσει προ των πυλών, και οι ίδιοι άνθρωποι που πριν από μερικούς μήνες το απέρριπταν ως το χειρότερο σενάριο, ετοιμάζονται να το παρουσιάσουν ως μεγάλη διπλωματική τους νίκη.
Το μόνο διακύβευμα πλέον, είναι το ύψος του κουρέματος. Κάποιοι εκτιμούν πως ένα ποσοστό μεταξύ 50%-60% είναι αρκετό, άλλοι θεωρούν πως το 60% είναι λίγο, κάποιοι λένε μέχρι και για 80%. Χάριν παραδείγματος, ας πούμε πως το κούρεμα θα είναι της τάξης του 50%.

Αυτό που πολλές φορές -άλλες εσκεμμένα και άλλες ακούσια- δεν εξηγείται, είναι το πεδίο εφαρμογής του κουρέματος. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακούγοντας τη φράση "50% κούρεμα του ελληνικού χρέους", εύλογα σκέφτονται πως το ποσοστό αφορά στο σύνολο του χρέους της χώρας, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 366 δισεκατομμύρια ευρώ -άρα μείωσή του κατά 183 δις. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

0 Λεβάντα

Η λεβάντα ίσως δεν θα έπρεπε να λείπει από κανέναν ελληνικό κήπο ή μπαλκόνι. Χαρακτηριστικό της όμορφιάς της λεβάντας είναι όλο το φυτό.

Όπως για παράδειγμα τα όμορφα μωβ λουλούδια της , τα όμορφα γκρίζα φύλλα της αλλά και το άρωμά της. Η λεβάντα φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο περίπου. Αγαπά την ζέστη και τα ηλιόλουστα σημεία. Δεν αγαπά τα εδάφη που δεν έχουν καλή στράγγιση. Τα φύλλα της όπως αναφέρθηκε είναι γκρίζα αν και υπάρχουν και ποικιλίες με πράσινα φύλλα.

0 Tips για τέλειες φωτό με ψηφιακή μηχανή

Όταν σκέφτεσαι την αγορά φωτογραφικής μηχανής, δε συζητάς καθόλου το ενδεχόμενο να είναι κάτι διαφορετικό από ψηφιακή. Η ψηφιακή φωτογραφία όμως έχει κι αυτή τα μυστικά της.

Σίγουρα δεν είσαι από τα άτομα που θέλουν να βγάζουν φωτογραφίες απλά και μόνο για να δείχνουν ότι έχουν πάει σε ένα μέρος ή έχουν κάνει κάτι. Θέλεις και το κάτι παραπάνω. Οι μέρες που η φωτογραφία αποτελούσε μία …απόκρυφη επιστήμη που απαιτούσε σκοτεινούς θαλάμους και χημικά προϊόντα για να αποτυπωθεί η εικόνα πάνω στο χαρτί, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ακόμα και οι πιο παραδοσιακοί τύποι της αναλογικής φωτογραφικής μηχανής, αρχίζουν να αναθεωρούν τις απόψεις τους σχετικά με τη χρηστικότητά της.

0 Γιατί κάθε πόλη της Ελλάδας, έχει... άλλη ώρα στην πραγματικότητα;

Σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου, οι δείκτες των ρολογιών μας πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να εναρμονιστούν στη "χειμερινή ώρα" όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται.

  Η θερινή και η χειμερινή ώρα ισχύουν ταυτόχρονα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και  αλλάζουν κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και του Οκτωβρίου αντίστοιχα και έχουν ως ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, αφού με αυτόν τον τρόπο επωφελούμαστε περισσότερες ώρες το φως της ημέρας.


Κάθε πόλη της Ελλάδας έχει... άλλη ώρα!
  Για αιώνες ο άνθρωπος υπολόγιζε την ώρα με βάση τις θέσεις του Ήλιου. Με το σκεπτικό πως όταν ο Ήλιος μεσουρανεί τότε είναι μεσημέρι, θα έπρεπε κανονικά η κάθε περιοχή να έχει την δική της ώρα.
  Στην ουσία δηλαδή ακόμη και πόλεις μέσα στην ίδια χώρα, ανάλογα με την γεωγραφική τους θέση θα είχαν διαφορετική ώρα, αφού ο Ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας περνάει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, πάνω από διαδοχικά γεωγραφικά μήκη, άρα οι στιγμές που μεσουρανεί είναι και αυτές διαφορετικές.

0 Άτυχες στιγμές...


Oh Sh*t

0 Το Facebook δημιουργεί το δικό του νόμισμα;

Facebook Credits, το νόμισμα του web

Τα Facebook Credits, οι χρηματικές μονάδες που χρησιμοποιούνται για διάφορες αγορές στη δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ίσως αποτελέσουν το νόμισμα του παγκόσμιου ιστού. Πηγές στο εσωτερικό της ιδιοκτήτριας εταιρίας αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι έχουν ξεκινήσει μία σειρά από επαφές με διάφορες εταιρίες του web, έτσι ώστε να υιοθετήσουν αυτό το σύστημα πληρωμών και να καθορίσουν μία κοινή πορεία πλεύσης.


Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το Facebook Credit θα επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο και θα αποτελεί μία ιδανική λύση για αγορές σε διάφορες υπηρεσίες. Μάλιστα, η εταιρία GameHouse δήλωσε ήδη επίσημα πως θα χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής τα Facebook Credits για να επιτρέπει στους παίκτες τίτλων όπως το Collapse! Blast και το Uno να χρησιμοποιούν «ηλεκτρονικό χρήμα».

0 Η εκπληκτική απογείωση μιας πασχαλίτσας στα 7000FPS (Video)

Πασχαλίτσα Τραβηγμένο στα 7000 καρέ το δευτερόλεπτο, αυτό το μικρό πλασματάκι μοιάζει με το απόλυτο transformer.

0 "Δυστυχώς δεν θα γίνουμε Αργεντινή"

Ένα τεκμηριωμένο άρθρο-ανάλυση του Χρήστου Αλωνιστιώτη αναλυτή αγορών της DailyFX/ FXCM, δημοσιεύει το capital.gr με τίτλο "Δυστυχώς δεν θα γίνουμε Αργεντινή". Διαβάστε το, λέει πολλές αλήθειες:  


 Από το ξέσπασμα της ‘ελληνικής’ κρίσης καταβλήθηκε μια τεράστια προσπάθεια να πεισθούμε, ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανταπεξέλθει η Ελλάδα και να δει το μέλλον της με αισιοδοξία ήταν η βοήθεια από το ΔΝΤ, που στη συνέχεα βέβαια έγινε Τρόικα, με τη συμμετοχή της ΕΕ και της ΕΚΤ. Μάλιστα εκείνη την περίοδο παρουσιαζόταν με δραματικό τρόπο το τι συνέβη στην Αργεντινή μετά τη χρεοκοπία της και όλοι εύχονταν η Ελλάδα να μην έχει την ίδια τύχη. Το ίδιο εύχονται ακόμα και σήμερα. Αλήθεια όμως, πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα στην Αργεντινή; Κατάφερε τελικά να επανέλθει δεδομένου ότι χτυπήθηκε στην αρχή μιας καταστροφικής δεκαετίας;

Παρακάτω παρουσιάζεται η περίπτωση της Αργεντινής. Αυτό που είναι εκπληκτικό, είναι ότι προσπαθώντας να δούμε τι συνέβη στην Αργεντινή, συναντάμε εικόνες από την Ελλάδα!

0 Πάραξενα και πρωτότυπα ενυδρεία...



Δείτε μια συλλογή με 13 παράξενα και απίστευτα ενυδρείων που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...