ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

0 Υπόγεια Αθήνα: Στοές σήραγγες μυστικά ποτάμια - Μύθοι και αλήθειες για την πιο κρυφή πλευρά της πόλης

Κατάδυση στον υπόγειο κόσμο της Αθήνας σημαίνει κατάδυση στη σκοτεινή της πλευρά, στο υποσυνείδητό της. Σημαίνει κατάδυση στους φόβους, στις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες της, στην άβυσσο των δοξασιών, των θρύλων και των δεισιδαιμονιών, στην άβυσσο του αρχέγονου τρόμου, ενός τρόμου που καλύφθηκε στο πέρασμα του χρόνου με τόνους μπετόν, πέτρας και χώματος, λωρίδες ασφάλτου και θόρυβο.

Η νεομυθολογία της υπόγειας Αθήνας. Μάλλον δεν χρειάζεται να είναι κανείς «ειδικός» στα θέματα του μυστηρίου για να την γνωρίζει. Ο καθένας πλέον το έχει ακούσει. Άλλωστε είναι ένα ζήτημα που κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο ακόμη και σε εφημερίδες. Το υπέδαφος της πρωτεύουσας είναι γεμάτο από υπόγειες στοές. Αυτές συνδέονται μεταξύ τους και συνδέουν τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πόλης, ενώ ποιος ξέρει και τι μπορεί να συμβαίνει τα βράδια σε ορισμένες από αυτές. Η ιστορία έχει ως εξής.

0 Ρακόμελο το… ευεργετικόν!

Τι κι αν το κρύο είναι τσουχτερό; Τι κι αν βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα; Κανένα πρόβλημα. Ένα ποτηράκι ζεστό ρακόμελο θα σας μεταφέρει με τον πιο γλυκό και μεθυστικό τρόπο τη ζεστασιά του. Η ρακή ή τσικουδιά, η διάφανη μυρωδάτη «κυρία» της Κρήτης, δένει αρμονικά με το χρυσαφί γεμάτο αρώματα πευκόμελο, και το αποτέλεσμα είναι ένα ποτό εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, το γνωστό σε όλους ρακόμελο! 

Όπως επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Νίκη Ανδρουλάκη, το ρακόμελο λόγω των δύο βασικών του συστατικών, την τσικουδιά και το μέλι προσφέρει στον οργανισμό τις ευεργετικές ιδιότητες αυτών. Η τσικουδιά, προϊόν μονής απόσταξης από τα στράφυλλα, τα πατημένα δηλαδή σταφύλια που παραμένουν 40 μέρες σε βαρέλια όπου γίνεται η ζύμωση, είναι ιδιαίτερα χωνευτική ειδικά μετά από ένα πλούσιο σε λιπαρά γεύμα, αλλά και εφόσον ζεσταθεί, προσφέρει άμεση ανακούφιση στον πονόλαιμο. 

Είναι επίσης καταπραϋντική σε διάφορες μορφές κρυολογημάτων. Η αλκοολική δύναμη της τσικουδιάς ποικίλλει ανάλογα με τις προτιμήσεις του παραγωγού, ενώ κυμαίνεται από 42-58 αλκοολικούς βαθμούς ( Vol%). 

0 Kαταπληκτικά τοπία! Οι εικόνες πραγματικά μιλάνε…



1 Θέλετε Να Δείτε Πόσα Επιβατικά Αεροπλάνα Πετούν Αυτή Την Στιγμή?

Μερικές φορές κάποια πράγματα είναι πολύ χρήσιμα. Μερικές φορές είναι απλά διασκεδαστικά. Και μερικές φορές σε υπνωτίζουν, όπως αυτός ο χάρτης ανέμων

Ο χάρτης που προβάλει τις πτήσεις σε πραγματικό χρόνο εμπίπτει στην τελευταία κατηγορία.

Τα αεροπλάνα χρησιμοποιούν ένα σύστημα εντοπισμού θέσης GPS από δορυφόρο. Το σύστημα με την ονομασία ADS-B βρίσκεται πάνω στο αεροπλάνο και αναμεταδίδει τις πληροφορίες για όποιον έχει κατάλληλο δέκτη. Ο ιστότοπος Flightradar24 συλλέγει αυτές τις πληροφορίες και τις προσφέρει σε όλο τον κόσμο.

0 Επιτέλους, βγαίνουν από την αφάνεια τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου!

αρχαιο θεατρο ΗπειρουΣτο υπουργείο Τουρισμού συζητήθηκε η καινοτόμος πρόταση, που ετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα», και αφορά τη δημιουργία και την τοποθέτηση στην αγορά ενός νέου τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας: μια επώνυμη διαδρομή με αφορμή τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. 
 
Το προϊόν αυτό θα παρέχει τη δυνατότητα μιας βαθιάς  και έγκυρης γνωριμίας με την Ήπειρο με αφορμή τα αρχαία θέατρα και τους αρχαιολογικούς χώρους σε κοινά επισκεπτών με απαιτήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
 
Την πρόταση για τηδημιουργία μιας επώνυμης διαδρομής στα θέατρα της Ηπείρου, προωθεί, σύμφωνα με το katoci, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου Στράτος Ιωάννου σε συνεργασία με το  »Διάζωμα»,  μέλη του οποίου είχαν επισκεφτεί την Πρέβεζα στα τέλη Νοεμβρίου. 

0 ΤΑ ΛΙΘΙΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ' ΤΗΣ 5ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011)
Η αρχαία Θράκη ως γνωστόν περιελάμβανε εδάφη από τον Δούναβη μέχρι τον Ελλήσποντο και από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Πιερία. (Ακόμα και στην χερσόνησο της Κριμαίας ζούσαν Θράκες, όπως και στα παράλια της Μικράς Ασίας. )

Την κατοικούσαν δεκάδες Θρακικά φύλλα (σύμφωνα με τους σύγχρονους ερευνητές ο αριθμός τους ξεπερνούσε τα 160)[1], που διέφεραν μεταξύ τους σε κοινωνική και διοικητική οργάνωση. Ακόμα και σε ήθη και έθιμα.

Στο σύνολό τους όμως οι Θράκες λάτρευαν τους ίδιους Θεούς με τους άλλους Έλληνες.
Ανάμεσά τους και ο Θεός του οίνου, Διόνυσος.
Ο Διόνυσος τους έμαθε την καλλιέργεια της αμπέλου και τον τρόπο κατασκευής οίνου.
Οι οπαδοί του Διόνυσου γρήγορα μετέδωσαν την λατρεία του και σ’ όλον τον Ελληνικό χώρο καθώς και στους γειτονικούς λαούς.

0 Ανεξαρτησία Σκωτίας: Εγκρίθηκε η απόφαση για δημοψήφισμα από τη Βρετανική Βουλή

Η Βουλή των Κοινοτήτων του Βρετανικού Κοινοβουλίου, ενέκρινε την απόφαση με την οποία το Κοινοβούλιο της Σκωτίας, το επόμενο έτος, έχει το δικαίωμα να διοργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής, από το Ηνωμένο Βασίλειο, γράφουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Το διάταγμα παρουσιάστηκε για έγκριση στη Βουλή των Λόρδων. Σύμφωνα με το Βρετανό υπουργό Υποθέσεων της Σκωτίας, Μάικ Μουρ, η δημοσίευση της έγκρισης της Άνω Βουλής του Κοινοβουλίου «επιτρέπει την οργάνωση νόμιμου δίκαιου και αποφασιστικού δημοψηφίσματος»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σαλμοντ, είχαν έρθει σε συμφωνία πέρσι για το θέμα αυτό.
--
 © mikres-ekdoseis

0 Η Αθήνα μέσα στον χρόνο


Ένα κοπάδι πρόβατα κάτω από την Ακρόπολη. Η Αλεξάνδρας χωματόδρομος. Το Πολυτεχνείο χωρίς γκράφιτι. Σφουγγαράδες στην Αιόλου. Ένα και μοναδικό αυτοκίνητο διασχίζει την Πανεπιστημίου. Το τραμ κάνει στάση στην Γ’ Σεπτεμβρίου. Οι νερουλάδες γεμίζουν τις στάμνες τους στις άκρες των πεζοδρομίων. Ο Ιλισσός κυλά αγέρωχος μπροστά από το Καλλιμάρμαρο.

Όλοι κάπου τις έχουμε δει, όλοι έχουμε σταματήσει ό,τι κάναμε για να τις χαζέψουμε –σε όρους Facebook, θα λέγαμε «όλοι τις έχουμε κάνει like». Στα σχόλια που τις ακολουθούν σχεδόν πάντα, έχουμε διαβάσει χαμογελώντας –ειρωνικά ή όχι– τόσο τις γκρίνιες για το πόσο ωραία ήταν η Αθήνα τότε και «πώς την καταντήσαμε», όσο και τη νοσταλγία του τύπου «εκείνες ήταν εποχές».

0 Ηφαιστειογενής κρατήρας κατοικείται από 200 ανθρώπους (ΒΙΝΤΕΟ)

κρατηρας ηφαιστειου

Η νήσος Αογκασίμα είναι ουσιαστικά ο κρατήρας υποθαλάσσιου ηφαιστείου – και μάλιστα ενεργού – στο Αρχιπέλαγος του Ίζου, 200 μίλια από το Τόκιο στη θάλασσα των Φιλιππίνων.

Μέσα στη μεγάλη καλντέρα υπάρχει δεύτερη μικρότερη (ένα δεύτερο ηφαίστειο μέσα στον κρατήρα), πλάι στην οποία είναι χτισμένη η πόλη των 200 κατοίκων, η οποία περιλαμβάνει σχολείο και ταχυδρομείο.

Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου έλαβε χώρα το 1785, αφήνοντας πίσω του 149 νεκρούς.


0 «Tuk tuk» προσεχώς και στην Αθήνα

Τα ταϊλανδέζικα ταξί αποκτούν πιάτσα στην πρωτεύουσα
Ξεκίνησαν από την Ασία, εξαπλώθηκαν στην Αφρική και με τις τρεις τους ρόδες κατακτούν πλέον τον δυτικό κόσμο.

Τα παραδοσιακά ταϊλανδέζικα ταξί, τα πολύχρωμα tuk tuk που πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του '60, κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στην Αθήνα. Από τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται, μάλιστα, να αποκτήσουν τη δική τους πιάτσα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Παρέχουν βόλτες σε τουρίστες, διαδρομές εντός της πόλης, ορισμένοι τα νοικιάζουν για να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους στο κέντρο, ενώ κερδίζουν έδαφος και ως πρωτότυπο μεταφορικό μέσο για νύφες ή γαμπρούς.

«Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 2010 στο Αμστερνταμ όπου λανσάραμε για πρώτη φορά τα tuk tuk. Επειτα τα ταξάκια έκαναν την εμφάνισή τους στην Αμβέρσα της Ισπανίας, στις Κάνες, στο Σεντ Τροπέ και αλλού», εξηγεί στο Έθνος, η κ. Ζωή Κατσακιώρη, μάνατζερ της εταιρείας που έφερε τα ταϊλανδέζικα ταξί στην Αθήνα.

0 «Αντιμνημονιακός», ο αθεράπευτα υποτελής απέναντι στον Τόμσεν και την παρέα του…

Γράφει ο Αιας

Θλιβερή εικόνα οι κλόουν της πολιτικής ζωής. Εστω και ως πολιτικά «πτώματα».

Ο πιο πιστός συνεργάτης των τροικανών, ο οποίος ενστερνίσθηκε αμέσως την αγριότητα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου και.......
πρωτοστάτησε στην κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ εκτέλεσε με υπερβάλλοντα ζήλο το βαρέως νοσούν Εθνικό Σύστημα Υγείας, επιχειρεί να εμφανιστεί ως αντιμνημονιακός!
Ακόμη γελάει ο κάθε πικραμένος με τη δήλωσή του, ότι είχε …διαφωνήσει με την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ (και συνεπώς στον μηχανισμό στήριξης, βλ. Μνημόνιο), θεωρώντας ως υπεύθυνους, τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Και τούτο ένα χρόνο μετά την προκλητική για τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς,  δήλωσή του, με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να στείλει τη δικογραφία για τη διόγκωση του ελλείμματος, του 20009, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή, πως: «Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον Γ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μακελειό».

0 Οι γονείς με μικρά παιδιά τρώνε πιο ανθυγιεινά

Θα περίμενε κανείς ότι όταν κάποιος έχει μικρό παιδί, θα τρώει και γενικά θα ζει πιο υγιεινά, σε σχέση με όσους δεν έχουν παιδιά, αν μη τι άλλο επειδή προσέχει τι θα το ταΐσει ή, έστω, επειδή το κυνηγάει γύρω-γύρω κι έτσι τουλάχιστον ασκείται σωματικά!

Όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι τελικά συμβαίνει το αντίθετο: οι μαμάδες και οι μπαμπάδες κάνουν χειρότερη διατροφή, ασκούνται λιγότερο και γενικότερα έχουν χειρότερη υγεία έναντι όσων συνομηλίκων τους δεν έχουν παιδιά.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, με επικεφαλής τη δρα Τζέρικα Μπέργκε, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Pediatrics, σύμφωνα με τη βρετανική Ντέιλι Μέιλ, μελέτησαν τις περιπτώσεις 1.520 ατόμων με μέση ηλικία 25 ετών, πολλοί από τους οποίους ήσαν γονείς παιδιών κάτω των πέντε ετών.

3 Τα οφέλη από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Τα οφέλη από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
Το υπουργείο Ανάπτυξης, στις επικρίσεις που δέχεται για τα περί λειτουργίας των επιχειρήσεων επτά μέρες την εβδομάδα αντιτείνει την καθιέρωση της Δευτέρας ως ρεπό, ενώ σε ό,τι αφορά τα επιχειρήματα για τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, η απάντηση δίνεται στο ότι δεν αλλάζει σε τίποτα το εργασιακό καθεστώς σε σχέση με σήμερα.

Τα βασικά επιχειρήματα του υπουργείου Ανάπτυξης είναι:
1. Εναρμονίζεται η χώρα μας με τα όσα ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη
Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους περιορισμούς στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Στην Ιταλία της κρίσης δεν υπάρχει κανένας περιορισμός τις Κυριακές. Το ίδιο και στη Σουηδία, τη Κροατία, τη Τσεχία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία τη Σλοβακία και τη Φιλανδία. Στη Μεγάλη Βρετανία και την Ουαλία τα μικρά μαγαζιά λειτουργούν ελεύθερα με τα μεγαλύτερα των 280 τ.μ. να είναι ανοικτά για έξι συνεχόμενες ώρες. Στην Πορτογαλία και την Ισπανία ο δήμαρχος αποφασίζει, ενώ στην Ισπανία μπορούν σε όλη την επικράτεια να λειτουργούν οκτώ Κυριακές το χρόνο. Στην Ολλανδία τα καταστήματα μένουν ανοικτά δώδεκα Κυριακές, στη Δανία 30 Κυριακές, στο Λουξεμβούργο όλες τις Κυριακές μέχρι τις 13:00.

0 Ετοιμάζονται...τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο Πέλαγος

Ετοιμάζονται...τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο Πέλαγος
Εξελίξεις πιθανότατα μέσα στο μήνα θα έχουμε στους πρώτους διαγωνισμούς open door για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου σε τρεις περιοχές σε Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραϊκό.

Πρόκειται για τους διαγωνισμούς που ανοίγουν εκ νέου την αγορά υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ που επικαλείται το defencenet.gr είναι θέμα ημερών να υπάρξουν εξελίξεις στους διαγωνισμούς του open door που βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με τη διαδικασία η αρμόδια 17μελής επιτροπή αναμένεται να επιλέξει τις προσφορές εκείνες που πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους του διαγωνισμού, ενώ η τελική εισήγηση και οι αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τη γνωμοδότηση θα τεθούν υπόψη του πρωθυπουργού, ενώ θα υπάρξει αρμόδια ενημέρωση του κοινοβουλίου. Βασικός γνώμονας άλλωστε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η προσπάθεια για εκμετάλλευση του πιθανού πλούτου υδρογονανθράκων της χώρας ήταν η διαφάνεια.

0 Ταξίδι στο χρόνο – Κινητό σε ταινία του 1938;



Ταξίδι στο χρόνο – Κινητό σε ταινία του 1938

Η φωτογραφία που βλέπετε καθώς και το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από ένα απόσπασμα μίας ταινίας που γυρίστηκε το 1938, και παρατηρήσαμε ότι συμβαίνει κάτι εντελώς ασυνήθιστο. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο επίμαχο πλάνο, εμφανίζεται μία νεαρή γυναίκα, η οποία φοράει ένα
φουστάνι και το δεξί της χέρι είναι σε τέτοια θέση που δίνει την εντύπωση ότι μιλάει στο κινητό της.

0 Δίδυμες παντρεύτηκαν δίδυμους και έκαναν δίδυμα!

διδυμοιΑπίστευτο και όμως συνέβη! Η είδηση που θα διαβάσετε παρακάτω έχει πιθανότητες μία στο ένα εκατομμύριο να συμβεί!

Ο λόγος για τη Diane και την Darlene Nettemeier, οι οποίες από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους δεν έχουν αποχωριστεί ποτέ η μία την άλλη. Οι δύο τους, παντρεμένες με τους επίσης δίδυμους Craig και Mark Sanders, έκαναν κοινό γάμο το 1999 φορώντας ακριβώς τα ίδια νυφικά και μάλιστα λίγα χρόνια αργότερα η Diane και ο Craig απέκτησαν τι άλλο… δίδυμα!

Οι ευτυχισμένες οικογένειες μένουν στο Τέξας και φυσικά τα σπίτια τους είναι δίπλα το ένα με το άλλο, ενώ μοιράζονται τον ίδιο κήπο. Kαι τα δύο ζευγάρια έχουν αποκτήσει συνολικά πέντε παιδιά.
Τα ζευγάρια εμφανίστηκαν στην αμερικανική εκπομπή «The Today Show» και διηγήθηκαν την -ομολογουμένως- παράξενη και εντυπωσιακή ιστορία τους!

0 Γιατί όλα τα τζιν έχουν μια μικρή τσέπη;

Σε όλα τα τζιν ράβουν δεξιά μια μικρή τσέπη. Αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι τελικά χρησιμεύει αυτή η μικρή τσέπη;...

Η τσέπη αυτή φτιάχτηκε τα παλιά χρόνια για να...

0 Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύουμε και ποιες «δεν θα μετράνε πλέον» !!!

Νέο πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στους φορολογούμενους οι αλλαγές για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς κανένας δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει το πρόστιμο του έξτρα φόρου που θα φτάνει το 22%.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδίδονται στο «κυνήγι» των αποδείξεων ενώ οι υπόλοιποι φορολογούμενοι, όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες, αγρότες, εμποροβιοτέχνες, δεν έχουν πλέον καμία υποχρέωση να μαζεύουν αποδείξεις. Όπως αναφέρει και η «Ημερησία» υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι του 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες. Για όσους δεν μπορέσουν να συλλέξουν τις το ποσοστό αυτό θα επιβάλλεται φορολογική πρόστιμο 22%

0 Ευεργετικό το περπάτημα μετά το φαγητό

Ευεργετικό το περπάτημα μετά το φαγητό
Ένα γεύμα με πολλά λιπαρά μπορεί να μην είναι τόσο επιζήμιο για την καρδιά εάν φροντίσουμε να κάνουμε μία βόλτα σύντομα μετά την ολοκλήρωσή του, σύμφωνα με μία μικρή ιαπωνική μελέτη.
Όπως έδειξε, ένας περίπατος μία ώρα αργότερα μπορεί να περιορίσει την «έκρηξη» στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων που παρατηρείται έπειτα από την υπερκατανάλωση λιπών.

Επιπλέον, η άσκηση μετά το φαγητό είναι πιο αποτελεσματική ως προς τον σκοπό αυτό, απ’ ό,τι η άσκηση πριν από το φαγητό.

Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και η συστηματική γυμναστική είναι γνωστό ότι τα ελαττώνει.

Λίγες, όμως, μελέτες έχουν εξετάσει την επίδραση της μεταγευματικής γυμναστικής στα τριγλυκερίδια, γράφουν ερευνητές από το Νομαρχιακό Πανεπιστήμιο του Κιότο στην επιθεώρηση «Medicine & Science in Sports & Exercise».

0 Τι κρύβεται πίσω από τα αυτοάνοσα νοσήματα

Ένας στους δέκα Έλληνες πάσχει από κάποιο νόσημα γνωστό και ως αυτοάνοσο, λ.χ. διαβήτη, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωρίαση και όχι μόνο. Πρόκειται για… αυτοκαταστροφικά νοσήματα, καθώς το σώμα μας επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και όργανα χωρίς προφανή αιτία. Είναι, μάλιστα, τέτοια η έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων που προ πολλού έχουν ξεπεράσει αριθμητικά τα περιστατικά καρδιακών νοσημάτων και καρκίνου.

Ποια είναι τα κύρια αυτοάνοσα νοσήματα
Αρκετές δερματίτιδες ανήκουν στα αυτοάνοσα νοσήματα

Ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα,η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, η ψωρίαση, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn, ο ευθυματώδης λύκος, οι δερματίτιδες, η μυασθένεια και η νόσος Αλτσχάιμερ είναι τα κύρια αυτοάνοσα νοσήματα και αυξάνονται δραματικά τα τελευταία 15 χρόνια. Καθώς μάλιστα είναι χρόνια νοσήματα, το άτομο που πάσχει πρέπει να λαμβάνει πολύπλοκα φαρμακευτικά σχήματα για την υπόλοιπη ζωή του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...