ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

0 Πανικόβλητες οι κυβερνήσεις υποκύπτουν στις αγορές και στρέφονται κατά των πολιτών τους

Του Κώστα Ροδινού

Θυμάμαι έντονα μια ομιλία του Σαμαρά στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2010, τότε που επανέλαβε τρίς, την ανάγκη για ανάπτυξη. Ήταν τότε, που η λαοπρόβλητη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, ενώ παρασκηνιακά διαβουλευόταν με τον ΔΝΤ, δημοσίως μας διαβεβαίωνε ότι θα εμμείνει στην υλοποίηση του κυβερνητικού του προγράμματος.




0 Τα επεισόδια του Λονδίνου από χιουμοριστική σκοπιά

Perierga.gr - Τα επεισόδια του Λονδίνου από χιουμοριστική σκοπιά
Η φωτογραφική σάτιρα με τη βοήθεια του photoshop και το βρετανικό χιούμορ μας προσφέρουν μερικές πολύ διασκεδαστικές εικόνες.

0 Αιγαίο: Που το "πήγαινε" και που το "πηγαίνει" ο Γιώργος Παπανδρέου

Διαψεύδουν ότι υπήρξε συμφωνία, όχι όμως ότι υπήρξε και (υπάρχει λέμε εμείς) συζήτηση για αυξομείωση των χωρικών μας υδάτων σε έξι ναυτικά μίλια σε ορισμένα σημεία του Αιγαίου, οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας Στ. Λαμπρινίδης και Π. Μπεγλίτης.
Ερωτηθείς μάλιστα ο κ. Μπεγλίτης, με αφορμή συνέντευξη του διαδόχου του στο ΥΠΕΞ, νυν ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκου (στον «Ελεύθερο Τύπο»), ο οποίος αναφέρεται στην αποστροφή Σημίτη ότι «ήμασταν μια ανάσα πριν από τη συμφωνία», ο υπουργός Αμυνας απάντησε, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον πρώην πρωθυπουργό: «Το μια ανάσα είναι μια υποκειμενική αξιολόγηση και εκτίμηση. Υπήρχαν πολλά θέματα ανοιχτά μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004 ουσιαστικά, γιατί αρχές Μαρτίου του 2004 είχαμε τις εκλογές»...

0 Ο χρόνος ΔΕΝ κυλάει με την ίδια ταχύτητα

Τη θεωρία του Αϊνστάιν περί σχετικότητας του χρόνου, κατάφεραν να αποδείξουν επιστήμονες στις ΗΠΑ.


Με τη χρήση δύο υπερσύγχρονων "ρολογιών κβαντικής λογικής", όπως ονομάζονται, απέδειξαν ότι πράγματι ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα στο κεφάλι του ανθρώπου σε σχέση με τα πόδια του!

0 VIDEO: Σκυλάκια που μοιάζουν... στα αφεντικά τους!

Λένε ότι τα σκυλιά αναπτύσσουν το χαρακτήρα των αφεντικών τους. Γίνεται όμως να μοιάζουν με τα αφεντικά τους και στην εμφάνιση;
Σύμφωνα με το παρακάτω video μάλλον ναι αφού φαίνεται πως οι ιδιοκτήτες είτε διάλεξαν κατοικίδιο που να τους μοιάζει ή απλά πρόκειται για μεγάλη και αστεία σύμπτωση!

0 H εντυπωσιακή κοιλάδα των βράχων!

Η εντυπωσιακή Κοιλάδα των Μνημέιων (Monument Valley) ή Κοιλάδα των Βράχων είναι ένα από τα πιο γραφικά και χαρακτηριστικά τοπία της αμερικανικής «Άγριας Δύσης». Η πολυφωτογραφημένη περιοχή με το κόκκινο του ψαμμίτη να κυριαρχεί είναι η ιερή γή των Ινδιάνων Ναβάχο.
Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κοιλάδα αλλά για ένα τεράστιο, επίπεδο οροπέδιο ψστο οποίο ξεχωρίζουν «πύργοι» ψαμμίτη που φτάνουν σε ύψος τα 35ο μέτρα.

Η εντυπωσιακή κοιλάδα με τα μνημεία!

0 Σάρωσαν τα μετάλλια οι Ελληνες φοιτητές στην 4η Διεθνή Φοιτητική Ολυμπιάδα

Δεκατρία νέα παιδιά, τέσσερα από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και εννέα από σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
, πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές, ταξίδεψαν στο Μπλαγκόγεβγκραντ της Βουλγαρίας, έλυσαν από πέντε μαθηματικά προβλήματα επί δύο ημέρες στους τομείς Αλγεβρας, Ανάλυσης, Γεωμετρίας και Συνδυαστικής και διακρίθηκαν.
Η «Κ» εντόπισε τρεις από τους φοιτητές, τον Ηλία Ζαδίκ, δευτεροετή στο Μαθηματικό Αθηνών, που κατετάγη 37ος ανάμεσα σε 42 «χρυσούς», καθώς και τους Βασίλη Νάκο, φοιτητή στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και Αλέξανδρο Εσκενάζη, φοιτητή του Μαθηματικού Αθηνών, που κατετάγησαν στην 60ή και 108η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα στους «αργυρούς».

0 Το Shire, το χωριό των Hobbit υπάρχει στην πραγματικότητα!

Το σπίτι των Hobbit στην Μοντάνα, φτιαγμένο απο δυο φανατικούς οπαδούς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, τον Steve Michaels και την γυναίκα του Christine, αποτελεί ενα μοναδικό αξιοθέατο για κάθε φαν της τριλογίας.

0 Σκάκι σε ασυνήθιστες και παράξενες μορφές...

Δείτε μια συλλογή φωτογραφιών με τις πιο παράξενες και ασυνήθιστες σκακιέρες του κόσμου.







0 Που είναι τα λεφτά ΟΕΟ;;;;«Χάθηκαν» 132 εκατ. για τους πυρόπληκτους !!!!!!!!!!!!!

45 θύματα μέτρησε η Ηλεία από τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Τα 28 ήταν μόνο από την Αρτέμιδα. Οι συγγενείς των νεκρών καταγγέλλουν ότι η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα για αυτούς.
45 θύματα μέτρησε η Ηλεία από τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Τα 28 ήταν μόνο από την Αρτέμιδα. Οι συγγενείς των νεκρών καταγγέλλουν ότι η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα για αυτούς.
Από τα 208 εκατ. του "Ταμείου Μολυβιάτη" διατέθηκαν μόλις τα 76 και τα υπόλοιπα που... λιμνάζουν στην Τράπεζα της Ελλάδος θα πάνε στις δημόσιες επενδύσεις.
 
Σε... δημόσιες επενδύσεις πηγαίνουν τα χρήματα που το 2007 έδωσαν 92.000 δωρητές για να ενισχύσουν τα θύματα των φονικών πυρκαγιών και τους συγγενείς τους.

0 Internet memes: 5 φωτογραφίες και οι 5.000 εκδοχές τους.

Ένας γελοιογράφος είχε κάποτε σχολιάσει πως σε δύο μόνο περιπτώσεις είναι αδύνατον να κοροϊδέψεις κάτι: όταν από μόνο του είναι πολύ αστείο, κι όταν είναι πολύ τραγικό. Τον (ορθότατο, κατά τα άλλα) συλλογισμό του έρχονται να διαψεύσουν οι viral φωτογραφίες που κάνουν τα τελευταία χρόνια θραύση ως «τάση» του internet. Έμπνευση μερικών ιδιαίτερα εφευρετικών –και καθόλου πολυάσχολων– χρηστών του web 2.0, οι φωτογραφίες που έγιναν γνωστές ως meme (από την αρχαία ελληνική λέξη μίμημα, σύμφωνα με το σχετικό λήμμα της Wikipedia) κάνουν ξεκαρδιστικά αστείο ένα απλά αστείο αρχικό θέμα, μεταφέροντάς το απλά σε διαφορετικό περιβάλλον.

0 Οι 5 «ψαγμένες» πόλεις της Ιταλίας που μαγεύουν

Αφήστε τη Ρώμη και τη Βενετία για τους υπόλοιπους τουρίστες και κάντε ένα τουρ σε 5 «μυστικές» πόλεις της Ιταλίας, απαλλαγμένοι από το… τσούρμο των Ελλήνων τουριστών που βρίσκονται κάπου κοντά σας σε κάθε σας ταξίδι. 

Μπορεί να έχετε επισκεφτεί τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Φλωρεντία και τις υπόλοιπες γνωστές πόλεις της Ιταλίας στο παρελθόν, αυτό όμω, δεν σημαίνει ότι «κλείσατε» με τη γειτονική μας χώρα. Γιατί καλό το Κολοσσαίο, ο πύργος της Πίζας, τα κανάλια και οι γόνδολες, αλλά το νόημα του τουρισμού δεν κρύβεται μόνο πίσω από το σήμα κατατεθέν της κάθε χώρας, αλλά στο φυσικό της πλούτο, σε λιγότερο τουριστικά μέρη που αναδεικνύουν την πραγματική ομορφιά της.

0 Αγορές εναντίον κρατών: Σημειώσατε 1

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Τομή στην ιστορία του καπιταλισμού, η απόφαση μιας ιδιωτικής εταιρείας, της Standard and Poor’s, να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, ισχυρότερου κράτους στον κόσμο, συνιστά σταθμό στην μετάβαση από τo καθεστώς “δυτικής δημοκρατίας”, όσης απομένει, στην πολιτικο-οικονομική κυριαρχία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, στον δρόμο προς ένα παγκόσμιο “κράτος των τραπεζών”, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κοινωνικά και πολιτικά επιτεύγματα που απήλαυσαν οι ευρωπαϊκοί λαοί μετά την ήττα του Χίτλερ και του φασισμού, το 1945.

0 Συμβαίνει στον κόσμο το 2011!!! (PHOTOS)

Σας παρουσιάζουμε εικόνες ανά τον κόσμο το 2011!!!
Δεν υπάρχουν λόγια για περιγραφή...

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και προκαλούν έντονα συναισθήματα.

0 Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες πόλεις του κόσμου

Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου είναι το Όσλο, η Ζυρίχη και η Γενεύη, σύμφωνα με την...

τελευταία αναθεώρηση της μελέτης που διεξάγει κάθε τρία χρόνια η ελβετική τράπεζα UBS για τις τιμές, τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε διάφορες περιοχές του κόσμου...

0 Κάθε πυρηνική έκρηξη από το 1945 μέχρι το 1998 (Video) via Κάθε πυρηνική έκρηξη από το 1945 μέχρι το 1998 (Video) | χοντρό μπιζέλι

Ο Γιαπωνέζος Isao Hashimoto δημιούργησε έναν εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα τρομακτικό time-lapse χάρτη με τις 2053 πυρηνικές εκρήξεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο μεταξύ του 1945 και του 1998. Όπως θα δείτε τα πράγματα «αγριεύουν» ιδιαίτερα από το 1961 και μετά. Μαντέψτε ποια χώρα σημείωσε μακράν το μεγαλύτερο… σκορ!

0 Ένας "ανθρωποφάγος"...ελέφαντας!!!

Ο θάνατος 17 ατόμων από έναν ιδιαιτέρως επιθετικό ελέφαντα, ο οποίος μάλιστα παρά το γεγονός ότι είναι...

χορτοφάγος, κατανάλωσε ανθρώπινη σάρκα, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στους ειδικούς και μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία σε ένα χωριό της Ινδίας...

0 Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν η ζωή σας μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι;

Σχόλιο απο Ανοιχτή Ματιά: Μας παρακολουθούν τόσο στενά, μας τσιπάρουν, μας φακελώνουν, οπότε όλα μας τα σπίτια είναι γυάλινα....
 
Οι αρχιτέκτονες
Κάρλο Σανταμπρόζιο και Ένιο Αρόσιο μάλλον θα μπορούσαν... γι’αυτό και σχεδίασαν το παρακάτω γυάλινο σπίτι!

0 ΔΕΙΤΕ: Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών

Πυξίδες τρελαίνονται, πλοία εξαφανίζονται, ρουφήχτρες αιφνιδιάζουν!
Δέος προκαλούν τα μυστήρια των ωκεανών σε όλους τους ανθρώπους, ναυτικούς και μη. Ασκείται μια ανεξήγητη σαγήνη, εξάπτοντας πάντα με την ίδια δυναμική την περιέργεια θαλασσοπόρων, δυτών αλλά και ταξιδιωτών...

0 Νέοι επιστρέφουν στην επαρχία για να γίνουν αγρότες,

Λευτέρης Ξανθάκης, νέος αγρότης στη Λακωνία στην καλλιέργεια ελιάς (φωτογραφία αρχείου),

Αρης Ραβανός

Οχι μόνο ως διέξοδος από την ανεργία, αλλά και ως επιλογή ζωής,

Στον πρωτογενή τομέα ή αλλιώς στην αγροτική οικονομία, στρέφονται όλο και περισσότεροι Έλληνες λόγω της οικονομικής κρίσης. Μια βόλτα αυτές τις ημέρες του θέρους στην ελληνική επαρχία θα πείσει πολλούς για τη μεγάλη στροφή σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής πολλών συμπατριωτών μας και μάλιστα νεαρών ηλικιών.

Πολλοί λένε ότι σε συνθήκες κρίσης, η λύση μπορεί να δοθεί και από την πρωτογενή παραγωγή, που πάντοτε αποτελούσε για τη χώρα συγκριτικό πλεονέκτημα, αν και σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις την είχαν υποτιμήσει μεταπολιτευτικά. Το μόνο που ένοιαζε τους περισσότερους ήταν το πώς θα καρπωθούν τις αγροτικές επιδοτήσεις και τίποτα άλλο.

0 Χιλιάδες Κορεάτες μηνύουν την Apple..

Μήνυση κατά της Apple υπέβαλαν περίπου 27.600 Νοτιοκορεάτες, κατηγορώντας την για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων μέσω του iPhone. Οι μηνυτές ζητούν αποζημίωση ύψους ενός εκατ. ουόν (περίπου 648 ευρώ) ο καθένας. Η αγωγή κατατέθηκε τόσο κατά της Apple Inc., όσο και της μονάδας της εταιρείας στη Νότια Κορέα. Ο εκπρόσωπος της....



0 15ος αιώνας- Ελληνικός Χάρτης της Ευρώπης


Του Γιώργου Εχέδωρου

Σπάνια θα συναντήσει κανείς παλαιούς χάρτες  της Ευρώπης ή παγκόσμιους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί από Έλληνες και  οι ονομασίες να αναγράφονται  στην ελληνική γλώσσα.

0 Ο καφές λειτουργεί και ως αντιηλιακό

Μήπως κάποια στιγμή αντί να πίνετε τον καφέ σας, τον αλείφετε στο δέρμα σας; Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην αυξημένη προστασία του δέρματος από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία και τον καρκίνο, καθώς συμβάλλει στην άμεση καταστροφή των κυττάρων εκείνων που έχουν υποστεί ζημιά από τις ακτίνες του ήλιου...


0 Ο Νέος Ραγιαδισμός του Κόμματος του Μνημονίου

Του Νίκου Κοτζιά

Η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Κινδυνεύει η κυριαρχία της. Οι δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις. Το κράτος δικαίου και ότι υπάρχει ακόμα από το κοινωνικό κράτος. Η συνοχή και το ίδιο το μέλλον της. Υπάρχουν, όμως, δυνάμεις που τα βλέπουν όλα....διαφορετικά.

1 Η «μούμια» του Αγαμέμνονα. Γιατί μας κρύβουν την αλήθεια; (Βίντεο)

Η έκπληξη ήταν τεράστια, όταν σηκώνοντας την γνωστή πλέον χρυσή προσωπίδα ανακάλυψαν ότι ο νεκρός ήταν ταριχευμένος δηλ. ήταν «μούμια». Αξίζει δε τον κόπο να παραθέσουμε το απόσπασμα, όπου ο ίδιος ο Σλήμαν αφηγείται το περιστατικό ανεύρεσης του νεκρού:

«Το στρογγυλό πρόσωπο με όλη του την σάρκα είχε διατηρηθεί θαυμάσια κάτω από την βαρειά χρυσή προσωπίδα. Δεν υπήρχε ούτε ίχνος από τα μαλλιά, αλλά τα δύο μάτια διακρίνονταν τέλεια, όπως και το στόμα, το οποίο λόγω του τεραστίου βάρους που είχε δεχθεί, ήταν διάπλατα ανοιχτό, αποκαλύπτοντας 32 όμορφα δόντια. Όλοι οι γιατροί που ήλθαν να δουν τον νεκρό συμπέρανα από τα δόντια ότι ο άνδρας αυτός πρέπει να είχε πεθάνει στην νεαρή ηλικία των 35 ετών. Η μύτη είχε τελείως εξαφανισθεί».

0 Διέσωσαν σκυλιά που προορίζονταν για μαγείρεμα

Οι αρχές της Ταϊλάνδης διέσωσαν περισσότερα από χίλια σκυλιά που ήταν σε κλουβιά και προορίζονταν για το Βιετνάμ, όπου θα κατέληγαν σε σφαγείο και κατόπιν στα ‘καλά’ εστιατόρια της χώρας.


Η αστυνομία ανέφερε ότι τέσσερα φορτηγά αυτοκίνητα στην επαρχία Νάκχον Φάνομ περιείχαν ζώα σε κλουβιά. Διασώθηκαν 1011 σκυλιά, ενώ 119 σκύλοι πέθαναν από ασφυξία και πολλά σκοτώθηκαν όταν τα φορτηγά προσπάθησαν να αποφύγουν το μπλόκο της αστυνομίας.

0 Darcus Howe: ο γέρος νέγρος από τη δυτική Ινδία που ανάγκασε το BBC να του ζητήσει συγνώμη...

Το video με την συνέντευξη του Darcus Howe στην τηλεόραση του BBC, ξεπέρασε τις 3.000.000 προβολές.
H παρουσιάστρια, μετά την αντιδεοντολογική της συμπεριφορά απέναντί του, του ζήτησε τελικά συγνώμη τηλεφωνικά.
  Στη Βρετανία ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν αποδέχονται την θεωρία της "εγκληματικής συμπεριφοράς" στα τελευταία αιματηρά γεγονότα. 
Ο πιο προβεβλημένος από αυτούς είναι σίγουρα ο Darcus Howe, δημοσιογράφος του Channel 4 και του New Statesman, συγγραφέας και ακτιβιστής με πλούσια δράση στους Μαύρους Πάνθηρες και τα κινήματα για τα δικαιώματα των Μαύρων στη Μεγάλη Βρετανία ήδη από τη δεκαετία του '70.

0 Κοριτσάκι ζωγραφίζει το UFO που είδε!

Η παροιμία λέει: “Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια”. Πολλοί έχουν αναρωτηθεί το γιατί;Ίσως γιατί τα αθώα ματάκια ενός μικρού παιδιού μπορούν να παρατηρήσουν καλύτερα το χώρο που μας περιβάλλει.
 
Ενα τέτοιο κοριτσάκι μόλις 5 ετών, υποστηρίζει πως  έγινε πριν από μήνες αυτόπτης μάρτυρας φαινομένου UFO. Με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό που διακρίνει ένα παιδί 5 ετών γύρισε και είπε στον πατέρα της: “Μπαμπά κοίτα στον ουρανό ένα αεροπλάνο με βίδες”!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...