ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

0 Οι 5 «ψαγμένες» πόλεις της Ιταλίας που μαγεύουν

Αφήστε τη Ρώμη και τη Βενετία για τους υπόλοιπους τουρίστες και κάντε ένα τουρ σε 5 «μυστικές» πόλεις της Ιταλίας, απαλλαγμένοι από το… τσούρμο των Ελλήνων τουριστών που βρίσκονται κάπου κοντά σας σε κάθε σας ταξίδι. 

Μπορεί να έχετε επισκεφτεί τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Φλωρεντία και τις υπόλοιπες γνωστές πόλεις της Ιταλίας στο παρελθόν, αυτό όμω, δεν σημαίνει ότι «κλείσατε» με τη γειτονική μας χώρα. Γιατί καλό το Κολοσσαίο, ο πύργος της Πίζας, τα κανάλια και οι γόνδολες, αλλά το νόημα του τουρισμού δεν κρύβεται μόνο πίσω από το σήμα κατατεθέν της κάθε χώρας, αλλά στο φυσικό της πλούτο, σε λιγότερο τουριστικά μέρη που αναδεικνύουν την πραγματική ομορφιά της.
Κι εκεί κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρείτε τους γιαπωνέζους να συρρέουν με τα τελευταία μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, ούτε θα «πετύχετε» άλλους Έλληνες να φωνάζουν στη γλώσσα σας κι εσείς να νομίζετε ότι βρίσκεστε ακόμη πίσω στην Ελλάδα.

Μονταλτσίνο: πιείτε κρασί από την… πηγή
Νότια της Σιένα, σε ένα λόφο της Τοσκάνης, το Μονταλτσίνο ( http://bit.ly/rn6AkD ) κατακλύζεται από αμπέλια και ελιές, ενώ είναι η πατρίδα ενός από τα πιο διάσημα κρασιά του κόσμου, του Brunello di Montalcino. Πρόκειται για μια πόλη γεμάτη μυρωδιές, αφού την ημέρα μοσχομυρίζουν παντού τα γλυκά που ετοιμάζουν τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία γύρω από την κεντρική πλατεία, ενώ το βράδυ η κουζίνα της Τοσκάνης με την πολέντα και το αγριογούρουνο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας θα… γαργαλίσει την όσφρησή σας.
Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα απολαύσετε στα ατμοσφαιρικά και αμυδρά φωτισμένα δρομάκια της πόλης, όπου θα βρείτε τα παραδοσιακά οικογενειακά εστιατόρια, που σίγουρα θα κρύβουν τις συνταγές των προπάππων τους στο συρτάρι. Το Μονταλτσίνο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο τηw Πίζα και 80 χιλιόμετρα από τη Φλωρεντία.

Μπέργκαμο: μια ανάσα από το Μιλάνο

Η επαρχία του Μπέργκαμο ( http://bit.ly/pkj3ed ) βρίσκεται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας στη Βόρεια Ιταλία και απέχει από το Μιλάνο 45 χιλιόμετρα, από το οποίο επισκιάζεται, καθώς οι περισσότεροι κατευθύνονται στη γνωστή πόλη για να κάνουν τα ψώνια τους. Το Μπέργκαμο, όμως, έχει άλλη ατμόσφαιρα, πολύ διαφορετική. Πολύ συχνά περιβάλλεται από ομίχλη, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στη λίμνη Ίζεο, πάνω σε ένα λόφο στους πρόποδες των Άλπεων.

Την πόλη περικλείουν τα ενετικά τείχη και ο συνδυασμός τους με το ιστορικό κέντρο και την piazza Vecchia, όπως και την εκκλησία της Santa Maria Maggiore, δίνει στην πόλη έναν πολύ ξεχωριστό αέρα, αέρα παρελθόντος. Αν είστε αθλητικοί τύποι, το χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι και snowboard και το καλοκαίρι πεζοπορία και ποδήλατο, καθώς το Μπέργκαμο προσφέρει διάφορες δραστηριότητες, μην ξεχάσετε όμως παράλληλα να πιείτε τον καπουτσίνο σας σε ένα από τα γραφικά καφέ και να δοκιμάσετε τα διάσημα κέικ Polenta e Osei.

Λούκα: μεσαιωνική απόδραση

Αν βρεθείτε στην περιφέρεια της Τοσκάνης, η μικρή επαρχιακή πόλη Λούκα ( http://bit.ly/rosYiD ) αξίζει να αποτελέσει ένα σταθμό στην εκδρομή σας, ο οποίος θα σας κάνει να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο. Ακόμη κι αν μείνετε σε μοντέρνο ξενοδοχείο ή συναντήσετε κάποιους τουρίστες – καθώς η δημοτικότητα της περιοχής ανεβαίνει συνεχώς, χωρίς να σημαίνει ότι θα πετύχετε ορδές τουριστών- η εμπειρία της επίσκεψης αυτής της πόλης θα σας κάνει να νιώσετε σαν να έχετε μπει στη μηχανή του χρόνου.

Τα τείχη που την περικλείουν προσθέτουν στη μεσαιωνική ατμόσφαιρά της, ενώ αν θέλετε να έχετε πανοραμική θέα της πανέμορφης αυτής πόλης μπορείτε να ανέβετε στον Πύργο Γκουίνιτζι και να τη θαυμάσετε απ’ άκρη σ’ άκρη. Στην οβάλ Piazza dell’ Anfiteatro, θα βρείτε πολλά γραφικά καφέ και εστιατόρια, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα περίφημα πιάτα της Τοσκάνης με έμφαση στα ζυμαρικά με σάλτσα από κρέας. Στη Λούκα μπορείτε να φτάσετε με τρένο από τη Φλωρεντία από την οποία απέχει 85 χιλιόμετρα ή από το αεροδρόμιο στην Πίζα, το οποίο βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά.

Συρακούσες: με άρωμα Ελλάδας

Νοτιοανατολικά της Σικελίας, στις Συρακούσες ( http://bit.ly/nYDLUQ ), οι οποίες ιδρύθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες το 733 π.Χ., θα βρείτε πιθανότατα τους πιο φιλόξενους και ευγενικούς ανθρώπους ολόκληρης της Ιταλίας, πρόθυμους να σας εξυπηρετήσουν, να συζητήσουν και να σας φιλέψουν. Στα εστιατόρια ακριβώς μπροστά στη θάλασσα μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα όπως την τοπική σαλάτα frutta di mare και τα ζυμαρικά με σαρδέλες.

Κάνοντας βόλτες στην περιοχή, θα βρείτε πολλές κρυμμένες και περίεργες πλατείες, όπως και κτίρια με χρώματα όπως ροζ ή μοβ και φυσικά διάφορα αρχαία ελληνικά μάρμαρα. Μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα από την Santa Lucia όπου βρίσκεται και ο καθεδρικός ναός και να περπατήσετε ανάμεσα στις οικογένειες που κατακλύζουν το μέρος τις Κυριακές τα απογεύματα, ζώντας τη ζωή σε λίγο πιο αργούς ρυθμούς απ’ ό,τι συνήθως. Το αεροδρόμιο στην Κατάνια βρίσκεται περίπου 55 χιλιόμετρα μακριά.

Ματέρα: εκεί στο Νότο

Αν η πόλη αυτή σας μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από βιβλική ταινία, είναι γιατί όντως είναι, αφού εκεί γυρίστηκαν τα «Πάθη του Χριστού», ο «Βασιλιάς Δαυίδ», το «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» και η «Ιστορία της Γέννησης». Βρίσκεται στη νότια περιοχή της Μπασιλικάτα ( http://bit.ly/qR5mv6 ), δυτικά του Μπάρι κι έχει μια πρωτόγονη αύρα που ενθουσιάζει τους επισκέπτες της.

Το πιο παλιό μέρος της πόλης, γνωστό ως «The Sassi» είναι γεμάτο με σπηλιές οι οποίες αποτέλεσαν κατοικίες ανθρώπων πριν από 9 χιλιάδες χρόνια, αλλά αν η ιστορία δεν είναι το στοιχείο σας μην ανησυχείτε. Μπορείτε να το ρίξετε στη γαστριμαργία και να δοκιμάσετε το τοπικό ψωμί από σεμιδαλίτη, ζυμαρικά ορεκιέτε, κρασί και οπωσδήποτε το τοπικό λικέρ που ονομάζεται «rosolio» και φτιάχνεται από ροδοπέταλα. Η Ματέρα βρίσκεται μόλις 50 χιλιόμετρα μακριά από το Μπάρι. Τσεκάρετε τις επόμενες πτήσεις και κλείστε θέση!

 http://www.clickatlife.gr

http://xsefoto.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...