ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

0 Ψάξαμε και βρήκαμε το ποίημα του Γκίντερ Γκρας για την Ελλάδα που έγινε θέμα τον τελευταίο καιρό.


Ένα ποίημα του Γκίντερ Γκρας το οποίο ήταν υπέρ της Ελλάδας και ταυτόχρονα κατά της Ευρώπης με τίτλο '' Η ντροπή της Ευρώπης'', κατάφερε τον τελευταίο καιρό να δημιουργήσει θέμα. Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς που παρακολουθείτε τα κοινά θα είδατε και την παρέμβαση αυτή του ποιητή μέσω του όμορφου αυτού ποιήματος. Για την ιστορία να πούμε ότι το εν λόγω δημιούργημα του νομπελίστα ταρακούνησε την ανθελληνική Ευρώπη με αποτέλεσμα πολλοί να τον αμφισβητήσουν. Συγκεκριμένα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung θεωρεί ότι το ποίημα ήταν κακό και ασυνάρτητο και ανέφεραν ότι πρόκειται για φάρσα. Αμέσως ο ίδιος ο ποιητής είπε ότι το ποίημα το έγραψε αυτός συμπληρώνοντας πως <<...Το κακόβουλο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει το χαμηλό επίπεδο αυτής της εφημερίδας.>>
Παραθέτουμε το ποίημα: 


0 Τουνγκούσκα Σιβηρική Αποκάλυψη - (Ντοκιμαντέρ Ελληνικοί υπότιτλοι)


Ενα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύγχρονου κόσμου συνέβη στις 30 Ιουνίου του 1908. Περισσότερα από 2.000 τετρ. χλμ δάσους κοντά στον ποταμό Τουνγκούσκα στη Σιβηρία κυριολεκτικώς ισοπεδώθηκαν. Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι υπεύθυνο για την καταστροφή ήταν κάποιο μεγάλο διαστημικό αντικείμενο που εξερράγη στην ατμόσφαιρα πάνω από την περιοχή.

Ομως παρά τις εντατικές προσπάθειες των επιστημόνων εδώ και δεκαετίες δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία για την ταυτότητα του «δράστη» επιτρέποντας έτσι να αναπτυχθούν διάφορες πιθανές και απίθανες θεωρίες για το γεγονός που έγινε γνωστό ως «Συμβάν Τουνγκούσκα». Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν τώρα ότι εντόπισαν την παρουσία ενός αντικειμένου κάτω από τον πυθμένα μιας μικρής λίμνης στην περιοχή το οποίο πιθανώς είναι μέρος του αστεροειδή ή κομήτη που πιστεύεται ότι προκάλεσε την καταστροφή...

0 Αγωνιούν οι Γερμανοί επιχειρηματίες μη βγούμε από το ευρώ!


Θέλουν την Ελλάδα αποικία τους!

Αντίθετα με τις απειλές που δημόσια εκτοξεύουν κατά της Ελλάδας η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και πιο σκληρά ο υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ αν τολμήσουμε και δεν τηρήσουμε τη θανατηφόρο δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο, το γερμανικό οικονομικό και επιχειρηματικό κατεστημένο αγωνιά μήπως φύγουμε από το ευρώ!

Kαι αυτό δεν προέρχεται από κάποια φήμη ή κουβέντα καφενείου. Ξεκάθαρα ειπώθηκε στη συνάντηση των υποτρόφων του Ινστιτούτου του SPD (Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας) που έγινε την Πέμπτη το βράδυ στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκεται στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Αντενάουερ, ενώ ήταν παρών και ο πρέσβης της Γερμανίας. Αυτό που εκφράστηκε από τους ομιλητές ήταν ότι εμείς είμαστε εδώ, θέλουμε να βοηθήσουμε, πρέπει η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη και θα κάνουμε επενδύσεις...

0 10 ελληνικές γεύσεις που δεν αλλάζουμε με τίποτα

Εκτός από το κλασικό greek σουβλάκι που έχει γίνει συνώνυμο της ελληνικής κουζίνας στο μυαλό των τουριστών, υπάρχει και μια πληθώρα γεύσεων και συνταγών που μαγειρεύονται καθημερινά στα σπίτια της χώρας μας και αποτελούν την έμπρακτη επιβεβαίωση της ελληνικής νοστιμιάς.

Φτιάχνονται από παραδοσιακά φρέσκα ελληνικά προϊόντα -τα περισσότερα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.)- και συνιστούν την ζωντανή ελληνική γευστική παράδοση που κερδίζει οποιονδήποτε τη γευτεί έστω και μία φορά.

Γιατί η ελληνική κουζίνα είναι ένα από τα στοιχεία που μας έκανε -και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μας κάνει- περήφανους ως Έλληνες. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά πιάτα που έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας και σίγουρα, θα θέλαμε να τα «συστήσουμε» και στους Ευρωπαίους φίλους μας…

0 Το μυστικό του Βισμαρκ,έρχεται στο φως 71 χρόνια μετά τη βύθισή του!

Το Βίσμαρκ, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Γερμανίας, επιχείρησε να παραδοθεί στους Βρετανούς πριν τη βύθισή του! 71 χρόνια, από την επέτειο αυτού του γεγονότος,ένα βιβλίο με μαρτυρίες αποκαλύπτει αυτό το μυστικό,αποδεικνύοντας ότι οι Βρετανοί αγνόησαν τα σχετικά σήματα του Γερμανικού πλοίου.

Οι Times οι οποίοι αναδημοσιεύουν στοιχεία από το βιβλίο το οποίο επικαλείται μαρτυρίες από μέλη του πληρώματος του HMS Rodney τα οποία λένε ότι είδαν τα σήματα της παράδοσης! Μια μαύρη σημαία, το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα για τέτοιες περιπτώσεις αλλά και σήματα Μορς.

Ο Tommy Byres, παρατηρητής βολής επί του σκάφους HMS Rodney ήταν “στοιχειωμένος” για το υπόλοιπο της ζωής του από το θάνατο 1.995 από τα 2.200 μελών του πληρώματος του Βίσμαρκ.

Σε μια συνέντευξη που καταγράφηκε πριν από το θάνατό του το 2004 ο Byers, που παρακολουθούσε με κιάλια, περιγράφει ότι είδε τα σχετικά σήματα:

0 BINTEO: Η καλύτερη φάρσα ever!


Μια πολυπληθής ομάδα Γιαπωνέζων χαρίζει άφθονο γέλιο με την εφευρετικότητά της. Πολύ καλά σχεδιασμένες φάρσες σε ανύποπτους περαστικούς.
 http://www.youtube.com/embed/cPYiS5ebGgk?feature=player_embedded



0 Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ: ΟΧΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ…..

Η Ισλανδία γελά, η Ιρλανδία κλαίει

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντας τες να χρεοκοπήσουν. «Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας».

Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.
 
Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται. Η χαμηλότερη ισοτιμία της κορώνας οδηγεί αμέσως στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, αντικαθιστώντας ένα τμήμα τους με τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ισλανδίας να παρουσιάζει ήδη πλεόνασμα από ελλειμματικό που ήταν.

0 Το ελληνικό κρασί σαρώνει σε διεθνείς διαγωνισμούς

«Μαυροτράγανο και μανδηλαριά, λημνιό και βλάχικο, και φυσικά αγιωργίτικο και ξινόμαυρο. Το ξέρω: είναι όλα ελληνικά, γι’ αυτό και τόσο συναρπαστικά», γράφει η συντάκτρια των New York Times στις αρχές Μαΐου για τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού.

Λίγες ημέρες αργότερα, αποδεικνύεται ότι πολλοί συμμερίζονται τον ενθουσιασμό της. Οι δύο μεγάλοι διεθνείς διαγωνισμοί κρασιού, Concours Mondiale de Bruxelles (στην Πορτογαλία) και Decanter (στο Λονδίνο), ανέδειξαν τα ελληνικά κρασιά ως τους μεγάλους νικητές.


H συγκομιδή είναι εντυπωσιακή!:

Από την Πορτογαλία επιστρέψαμε με 7 χρυσά και 25 αργυρά μετάλλια. Στον δεύτερο διαγωνισμό (με 14.199 συμμετοχές) αποσπάσαμε 6 κορυφαίες διακρίσεις (χρυσά μετάλλια), 46 ασημένια, 59 χάλκινα και 44 ετικέτες εντάχθηκαν στην κατηγορία «Commanded». Στους πρώτους των πρώτων κατατάσσεται η «Γαία Οινοποιητική» που χάρη στις σαντορινιές ποικιλίες απέκτησε τα τρία από τα έξι χρυσά. Και ο γύρος του θριάμβου φαίνεται να μην έχει τελειώσει ακόμα, μια που εντός των ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα από τον διαγωνισμό Citadelle du vin, όπου οι ελληνικές επιδόσεις διαφαίνονται πάλι εξαιρετικές. «Η Ελλάδα σού δίνει έναν λόγο να σηκώσεις το ποτήρι», γράφει σε διθυραμβικό του άρθρο ο Guardian αναφερόμενος στις ελληνικές πρωτιές. Η διευθύντρια, μάλιστα, του περιοδικού Decanter που διοργανώνει τον διαγωνισμό, κάνει ιδιαίτερη μνεία στις ελληνικές συμμετοχές, οι οποίες διακρίθηκαν για πρώτη φορά σε ποσοστό 72%, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

0 Συμμετρία


Το Symmetry, συμμετρία στα Ελληνικά (αν και δε χρειάζεται μετάφραση…) είναι η ένωση δύο διαφορετικών βίντεο που παίζουν παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο. Δε πρόκειται όμως για τυχαία βίντεο, αλλά για ιστορίες που συμπληρώνουν η μία την άλλη…

Απολαύστε το!

0 Απίστευτες φωτογραφίες: Τα παιδιά εργάτες που «έχτισαν» την Αμερική

Απίστευτες φωτογραφίες: Τα παιδιά εργάτες που «έχτισαν» την Αμερική [εικόνες]
Κουρασμένα προσωπάκια, λερωμένα σώματα, φθαρμένα ρούχα και εκφράσεις πόνου από σπασμένα κόκαλα αποτυπώθηκαν σε μια σειρά 5000 λήψεων που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών και προκάλεσαν την αναδιάρθρωση του εργατικού δικαίου.

Ο κοινωνιολόγος Λιούις Χάιν ταξίδεψε 50.000 μίλια, από το Σικάγο έως την Φλόριντα και από το 1908 έως το 1924, φωτογραφίζοντας κρυφά ανήλικα αγόρια που εργάζονταν σε μεταλλωρυχεία, οικοδομές, εργοστάσια και ανθρακορυχεία.

0 Ταζ Μαχάλ-η κορωνίδα των παλατιών

Στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα στην Ινδία είναι χτισμένο το πασίγνωστο Ταζ Μαχάλ.  
 
Ένα περισπούδαστο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο ανήγειρε ο Μογγόλος αυτοκράτορας (Σάχης) Τζαχάν προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού. 

0 Η ιστορία του Τάπερ

Ποιο σπιτικό σήμερα δεν έχει ένα "τάπερ" ή αν θέλετε, ένα πλαστικό δοχείο αποθήκευσης τροφίμων, που δημιουργήθηκε βασιζόμενο στην ιδέα του ανθρώπου, που το όνομά του είναι πλέον συνυφασμένο με τα δοχεία αυτά;

Ο 
Ερλ Σίλας Τάπερ (Earl Silas Tupper) γεννήθηκε το 1907 στο Νιου Χαμπσάϊρ στην Αμερική. Ο πατέρας του είχε μια μικρή φάρμα στην οποία έπαιρνε τον μικρό γιο του για να τον βοηθάει. Όμως ο μικρός Ερλ δεν περιορίστηκε σε αυτό και άρχισε να αναπτύσσει καινοτομίες για την καλύτερη λειτουργία της φάρμας. Μάλιστα μία από αυτές, ένας μηχανισμός για τον καθαρισμό της κότας, του απέδωσε την πρώτη του πατέντα.

0 Βίντεο από τον σπανιότερο γορίλα του κόσμου

Όπως μεταδίδει το Reuters βίντεο του σπανιότερου γορίλα στον κόσμο κατάφεραν να τραβήξουν επιστήμονες, για πρώτη φορά, με από κάμερα που τοποθέτησαν στη ζούγκλα.

Οι επιστήμονες τώρα αισιοδοξούν πως θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εξαφάνιση του είδους του, που απειλείται.

0 Οι άνθρωποι των σπηλαίων του 21ου αιώνα!

perierga.gr - Οι άνθρωποι των σπηλαίων του 21ου αιώνα!Ο αριθμός των 30 εκατομμυρίων μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικός, όμως αν κάποιος λάβει υπόψη του το συνολικό πληθυσμό της Κίνας, νομίζω δεν είναι μεγάλος. Άλλο είναι το εύλογο ερώτημα που γεννιέται: Δεν είναι παράξενο τη σύγχρονη εποχή να ζουν άνθρωποι σε σπηλιές;


Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση στους «Los Angeles Times», εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε σπηλιές απολαμβάνοντας τις ανέσεις των σύγχρονων σπιτιών, με ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο και νερό, σε υπόσκαφα σπίτια στην επαρχία Shanxi.

0 Άγνωστη Κρήτη: Το παλάτι της Ζάκρου, ο Κουστό και η χαμένη Ατλαντίδα


Ο μινωικός πολιτισμός δεν άνθισε μόνο στη περιοχή της Κνωσού, της Φαιστού και των Μαλίων. Σε ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία της Κρήτης, νοτιανατολικά του Αγίου Νικολάου και εκτός τουριστικής εμβέλειας, στέκονται τα ερείπια ενός ακόμα μινωικού ανακτόρου, που ίσως είναι το λιγότερο φημισμένο. Πρόκειται για το παλάτι της Ζάκρου, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1961 ασύλητο και με το θησαυροφυλάκιό του άθικτο. Κτίστηκε περίπου το 1900 π.Χ. σε σημαντικό στρατηγικό σημείο και προφανώς ήταν το μινωικό διοικητικό κέντρο της Ανατολικής Κρήτης. Τι σχέση έχει όμως με το επιβλητικό «Φαράγγι των νεκρών» και τι έψαχνε λίγο νοτιότερα ο Γάλλος ωκεανογράφος Κουστό;

Εκεί όπου καταλήγει το διεθνές μονοπάτι Ε4

Οι αρχαιολογικές έρευνες ανακάλυψαν μέσα στην καρδιά ενός πανέμορφου φυσικού τοπίου ένα αρχαίο νεκροταφείο. Οι κάτοικοι της προμινωικής και μινωικής εποχής έθαβαν τους νεκρούς τους σε ένα επιβλητικό φαράγγι με εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και απότομες πλευρές γεμάτες από βραχοσπηλιές, μέσα στις οποίες βρέθηκαν πολυάριθμοι τάφοι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...