ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

0 Εκπληκτική φωτογραφία των Ιμαλαΐων από το Διάστημα


H στέγη της Γης
Η στέγη της Γης...

Την αποκαλούν «η στέγη της Γης» και όχι άδικα, αφού όπως φαίνεται σε μια νέα εντυπωσιακή φωτογραφία η οροσειρά των Ιμαλαΐων είναι πράγματι η στέγη του πλανήτη μας.  Ο ολλανδός αστροναύτης Αντρε Κούιπερς κατέγραψε μια καταπληκτική εικόνα της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό...

0 Καινούριος μήνας καινούριο domain...

... σε .gr πλέον μας βάλανε. 


Ούτε ρώτησαν ούτε τίποτα απλά το κάνανε. Η κυρία google. 
Απλά και μόνο για να είμαστε κάτω από τους ελληνικούς νόμους (gr) άρα τους ευρωπαικούς. Και να μας κλείνουν όσα blogs μιλάνε λίγο παραπάνω. 


Τέλος και η ελευθερία λόγου επίσημα. Τα ιστολόγια θα πέφτουν το ένα μετά το άλλο, όμως δεν πειράζει, συνεχίζουμε...



0 Ημέρες γενοκτονίας βιώνουμε στην χώρα μας


Μετανάστευση – Εγκληματικότητα – Αυτοκτονίες

Στο παραπάνω τρίπτυχο θα μπορούσε κανείς να συνοψίσει με λίγα λόγια αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας, η οποία βιώνει ημέρες όχι… νευρικής κρίσης, όπως κάποιοι λένε, αλλά… Γενοκτονίας.

Οι Έλληνες κάτοικοι αυτού του τόπου είναι κυριολεκτικά στριμωγμένοι από κάθε πλευρά. Και στην ψυχολογική τους κατάσταση κυριαρχεί μια μαύρη απελπισία γιατί κάποιοι, προκειμένου να προσκομίσουν προεκλογικά οφέλη, δεν αφήνουν ούτε μια ηλιαχτίδα φωτός για το μέλλον...

0 ΗΠΑ: Ποιες είναι οι ύποπτες λέξεις- κλειδιά στο Διαδίκτυο!


Δημοσιεύτηκε η λίστα με τις φράσεις που παρακολουθούν οι πράκτορες

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας υποχρεώθηκε να δώσει στη δημοσιότητα μια λίστα με λέξεις-κλειδιά τις οποίες χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και άλλα online μέσα και να εντοπίζει πιθανές απειλές. Η λίστα περιλαμβάνει προφανείς επιλογές όπως «επίθεση», «τρομοκρατία» και «βρόμικη βόμβα», αλλά και αθώες λέξεις όπως «Μεξικό», «σύννεφο», «κύμα», «ομάδα» και.. «χοιρινό»...

0 Παύλος Παυλίδης - Δεν είμαι από εδώ



0 Το Ενυδρείο της Ρόδου - Πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα


http://4.bp.blogspot.com/-DjLGi7ElPRY/TjrqhnbzAOI/AAAAAAAAC8A/R7FmIuYEG8A/s1600/enydreio+rodos.jpg
Το Ενυδρείο της Ρόδου ή Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου (ΥΣΡ) βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πόλης, στην παραλία μετά το Μανδράκι. Κατασκευάστηκε κατά την εποχή της Ιταλοκρατίας μεταξύ των ετών 1934-1936. Από το 1937 έλαβε το όνομα «Reale Instituto di Ricerche Biologiche di Rodi», δηλαδή Βασιλικό Iνστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Ρόδου.
Μετά την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Ρόδου στην Ελλάδα μετονομάστηκε σε Ελληνικό Υδροβιολογικό Ινστιτούτο και συνέχισε να λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Αθηνών. Σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο, Ενυδρείο και Ερευνητική μονάδα και ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών. Ο κυριότερος σκοπός του Ενυδρείου είναι η διατήρηση και έκθεση ταριχευμένων και ζωντανών εκπροσώπων της Μεσογείου θαλάσσης.

0 Βασιλικός πολτός: Γιατί ωφελεί την υγεία μας;

Ο Βασιλικός πολτός, αποτελείται κατά το 67% σε νερό, 15.5 % σε πρωτεΐνη, 12.5 % σε σάκχαρα και 4% σε λιπίδια και μεταλλικά άλατα.

Η πρωτεΐνη, παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκείς αναλογίες. Τα σάκχαρα αποτελούνται κυρίως από φρουκτόζη και γλυκόζη σε σχετικά σταθερή αναλογία, όμοια με του μελιού. Η αναλογία λιπιδίων, είναι ένα σπουδαίο και πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του βασιλικού πολτού. Τα λιπίδια αποτελούνται κυρίως από λιπαρά οξέα σε ασυνήθιστη και σπάνια δομή, κυριότερο το υδροξυτρανσδεκενοικό οξύ που έχει αντιβακτηριδιακές και μυκητοκτόνες ιδιότητες.

Αυτό που δίνει εκπληκτικές ιδιότητες στο βασιλικό πολτό είναι η αφθονία σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι καθοριστικό για την καλή λειτουργία όχι μόνο του νευρικού μας συστήματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού, περιέχεται θειαμίνη Β1 3.9mg , ριβοφλαβίνη Β2 26,5mg, νιασίνη Β3 84mg, παντοθεικό οξύ 186mg , πυριδοξίνη Β6 2,4mg , ινοσιτόλη 100mg , βιοτίνη 1,7mg , φυλλικό οξύ 0,2mg.

0 Χρυσός βάτραχος με το άγγιγμα του Μίδα βρέθηκε στον Παναμά

Ένα νέο είδος βατράχου με χαρακτηριστικό χρυσό χρωμα που επιπλέον κάνει χρυσό οτιδήποτε αγγίζει ανακάλυψαν επιστήμονες απο τη Γερμανία και τον Παναμά, στα υψίπεδα της  Κεντρικής Αμερικής.
Το μικρό φωτεινό κίτρινο τετράποδο, με «το άγγιγμα το Μίδα», εκκρίνει μία χρυσαφί ουσία όταν νιώθει να απειλείται, βάφοντας χρυσά τα χέρια αυτού που το ακούμπησει!Το είδος, λόγω της εντυπωσιακής του εμφάνισης, ονομάστηκε Diasporus citrinobapheus, (που σημαίνει κίτρινος βαφέας) , αλλά δε τράβηξε την προσοχή των επιστημόνων μόνο με το έντονο χρώμα του.

Ο βάτραχος αυτός, και ειδικότερα τα αρσενικά άτομά του, παράγουν έναν παράξενο ήχο, ο οποίος ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στα ήδη γνωστά είδη βατράχων και σαλαμάνδρας που ζουν στην περιοχή, γεγονός που κίνησε την περιέργεια των ειδικών.
Ο Αντρέας Χέρτζ, βιολόγος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Senckenberg στη Φρανκφούρτη αναφέρει οτι «Το κάλεσμα αυτού του βάτραχου ξεχωρίζει έντονααπό άλλους βατράχους. Έτσι είχαμε την υποψία ότι είχαμε βρει έναν νέο ειδοςεδώ» και συμπλήρωσε οτι «δεν ήταν εύκολο να εντοπίσουμε αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα μέσα στην πυκνή ζούγκλα, πόσο μάλλον να το πιάσουμε κιόλας»

0 Οι άγνωστοι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν


Μικρή φήμη, μεγάλη χάρη: Οι προορισμοί που αξίζει να μάθεις ότι υπάρχουν (12)

Παρίσι, Μαδρίτη, Λισσαβόνα. Μπορεί οι συγκεκριμένες πόλεις να έχουν κερδίσει επάξια την καλή τους φήμη ως μέρη που αξίζει να επισκεφτείς, όμως ποιος είπε ότι οι ομορφιές κρύβονται μόνο στις μεγαλουπόλεις;
Το πιθανότερο είναι να μην έχεις βρεθεί στα συγκεκριμένα μέρη, σίγουρα όμως μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι, έστω και νοητό, στα σχετικά “άγνωστα” αλλά πανέμορφα μέρη του κόσμου.

1 Τραπεζοπέτρι της Αμοργού, ένα γεωλογικό μνημείο


Το Τραπεζοπέτρι, λίγο έξω από την Χώρα, είναι ένας πολύ παράξενος γεωλογικός σχηματισμός που με την πρώτη ματιά δίνει την εντύπωση ενός προϊστορικού μεγαλιθικού μνημείου, του τύπου του «ντολμέν». Μάλιστα, σαν μεγαλιθικό μνημείο αναφέρεται από ορισμένους δήθεν «ερευνητές» που ασχολούνται με «αρχαία μυστήρια» και άλλες ιστορίες.

Στην περιοχή που βρίσκεται το Τραπεζοπέτρι υπάρχουν και δύο αναμφισβήτητα ανθρώπινες κατασκευές, δηλαδή:
  • Ένα στρογγυλό πέτρινο κτίσμα, με μια πολύ μικρή και τυφλή είσοδο.
  • Ένα τείχος με πολλούς ογκόλιθους, μήκους, πολλών εκατοντάδων μέτρων, που ανεβαίνει προς το βουνό.

0 Ένα παράξενο νεκροταφείο πλοίων ... στην έρημο

Πολλοί έχουν επισκεφθεί μια πόλη που έχει εγκαταλειφθεί και αναρωτήθηκαν ποιο καταστροφικό γεγονός θα μπορούσε να προκαλέσει τη φυγή των κατοίκων από μια πόλη. Μια τέτοια πόλη είναι και το Mo'ynaq στο Ουζμπεκιστάν που πλέον είναι ένα νεκροταφείο πλοίων μέσα στην έρημο.

Η πινακίδα από την εποχή της ΕΣΣΔ στέκεται αγέρωχη και καλωσορίζει τους επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι μένουν ελάχιστες ώρες. Όλοι φεύγουν, αφού έχουν πρώτα δει το τοπίο που θυμίζει σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

0 Πειραιάς | Οι αποθήκες γίνονται πάρκο



Στην οριστική αλλαγή της «γκρίζας» εικόνας που παρουσιάζει σήμερα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην πόλη του Πειραιά μπορεί να οδηγήσει η συνδυασμένη ανάπλαση των παλαιών λιμενικών αποθηκών και του Πάρκου της Δραπετσώνας.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ο οποίος ήδη διενεργείται, για την ανάπλαση του χώρου που καταλαμβάνουν οι παλαιές αποθήκες του λιμένος. Στόχος της ανάπλασης είναι η δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, στο σημείο μεταξύ της Ηετιώνειας Ακτής και της Ακτής Βασιλειάδη, εκεί δηλαδή από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη.


Οι ερειπωμένες αποθήκες, που καλύπτουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έκτασης, θα δώσουν τη θέση τους σε ένα σύμπλεγμα σύγχρονων μουσείων, εκθεσιακών κέντρων και χώρων εμπορικής χρήσης.

0 Μήπως το παρακάνεις με το αδυνάτισμα;

Από τη Δήμητρα Γκούντρα   Έχει συμβεί στις περισσότερες από εμάς: Να θέλουμε να χάσουμε κιλά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αν για παράδειγμα έχεις να πας σε πάρτι όπου θα βρίσκεται ο πρώην αγαπ
Θέλεις να αποκτήσεις το τέλειο κορμί πάση θυσία ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να ακολουθήσεις εξουθενωτικές δίαιτες; Ηξερες πως η εμμονή αυτή μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα υγείας;

Από τη Δήμητρα Γκούντρα 

Έχει συμβεί στις περισσότερες από εμάς: Να θέλουμε να χάσουμε κιλά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αν για παράδειγμα έχεις να πας σε πάρτι όπου θα βρίσκεται ο πρώην αγαπημένος σου, αν η κολλητή σου, σου ανακοίνωσε πως παντρεύεται σε ένα μήνα ή ακόμη κι αν εσύ η ίδια ντύνεσαι νυφούλα το άγχος των περιττών κιλών από τα οποία πρέπει να απαλλαγείς σε κατακλύζει. Κι επειδή σε κάθε περίπτωση θέλεις να κλέψεις την παράσταση βάζεις στόχους δύσκολους κι ανέφικτους πολλές φορές, παραμερίζοντας τον κίνδυνο για την υγεία σου.

Μια βόλτα στα μαγαζιά για την αναζήτηση του τέλειου φορέματος σε προβληματίζει ακόμη περισσότερο και η απόφαση για δίαιτα εξπρές δεν αργεί να ληφθεί. Και μπορεί να έχεις διαβάσει πολλάκις για την σημασία που έχει η ισορροπημένη διατροφή για την υγεία σου, μπρος τα κάλλη όμως δεν υπολογίζεις ούτε το αίσθημα της πείνας ούτε τους κινδύνους. Κόβεις όχι μόνο τα λιπαρά αλλά μερίδες φαγητού και τρέφεσαι με μπάρες δημητριακών. Μένεις ακόμη και 15 ώρες δίχως να φας το οτιδήποτε και τρέχεις καθημερινά στο γυμναστήριο σε μια προσπάθεια να κάψεις λίπος το γρηγορότερο

0 Το πρώτο μας χαρτζιλίκι


Το χαρτονόμισμα 50 δραχμών ,κοινώς πενηντάρικο ,αποτέλεσε για πολλούς το πρώτο τους χαρτζιλίκι στην δεκαετία του 70'.
Το εικονιζόμενο πενηντάρικο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 1978 και έμεινε στην κυκλοφορία μέχρι τον Μάρτη του 2002 ,αν και είχε χαθεί νωρίτερα από τα πορτοφόλια λόγω των μεταλλικών πενηντάρικων

0 Η ιστορία του ελληνικού καφέ



Μπορεί αρκετές φορές να ενδίδουμε στην έντονη γεύση ενός espresso, όμως οι σταθερές αξίες δεν πεθαίνουν ποτέ. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες παραλλαγές σε «-τσίνο» και αν κυκλοφορήσουν, η cult γοητεία του ελληνικού καφέ δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Ίσως γιατί έχει συνδεθεί άρρηκτα με την καθημερινότητα και ενίοτε με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και η προετοιμασία του έχει πάρει διαστάσεις ιεροτελεστίας.

Ιστορία στη χόβολη


Η ιστορία του καφέ στην Ελλάδα αρχίζει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ιδιαίτερα οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος γνωρίζουν και συνηθίζουν πρώτοι τον καφέ μαζί με τους Τούρκους. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην Θεσσαλονίκη τον 17ο αιώνα και σύμφωνα με πηγές υπήρχαν παραπάνω από τριακόσια καφενεία όπου σύχναζαν Έλληνες και Τούρκοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...