ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

0 Χιλιάδες μπάλες πάγου σε λίμνη

Perierga.gr - Παγομένες μπάλες σε λίμνη
Ένα άκρως εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο παρατηρήθηκε στη λίμνη Μίσιγκαν στο βορρά των ΗΠΑ.  Η λίμνη γέμισε από χιλιάδες μπάλες πάγου προκαλώντας σε όλους την κατάπληξη και το θαυμασμό στο μεγαλείο της φύσης.
Ο συνδυασμός του αέρα, της κίνησης των κυμμάτων και της χαμηλής θερμοκρασίας οδήγησαν στη δημιουργία χιλιάδων σφαιρών πάγου στην επιφάνει της λίμνης!

0 Νέα στοιχεία υποστηρίζουν την υπόθεση της Γαίας


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland (UMD) λένε ότι μια νέα μελέτη που διεξήχθη πρόσφερε νέα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την υπόθεση της Γαίας. Όπως είναι γνωστό αυτή η υπόθεση προτείνει ότι ολόκληρος ο πλανήτης είναι ένας γιγάντιος ζωντανός οργανισμός.

Η ομάδα πιστεύει ότι θα είναι σύντομα σε θέση να ανακαλύψει και να αναλύσει ένα μεγάλο αριθμό αλληλεπιδράσεων, που μέχρι τώρα ήταν κρυμμένες,μεταξύ της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των οργανισμών που ζουν στους ωκεανούς της Γης, και οι οποίες μπορεί να ερμηνευθούν ως ένα στήριγμα για αυτή τη θεωρία.

Η υπόθεση της Γαίας μπορεί να έχει ακόμα κάποια αξία προτείνει μια νέα μελέτη...

0 Πως ψηφίστηκε το μονοτονικό. - Πρακτικά συνεδρίασης 11ης Ιανουαρίου 1982.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό το πως συντελέστηκε η προδοσία κατά της ελληνικής μας γλώσσας με την καθιέρωση του μονοτονικού στο παρακάτω κείμενο. 
Ακολουθούν στο τέλος και 3 διαφορετικές απόψεις από ανθρώπους του πνεύματος....
Ελευθέριος Βερυβάκης
Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, από την εισήγησή του στη Βουλή το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου 1982.
«Κύριοι συνάδελφοι, επειδή η ώρα είναι προχωρημένη δεν θα επεκταθώ σ' ένα θέμα το οποίο αναμφισβήτητα κάτω από άλλες συνθήκες και με άλλο σκηνικό θα.... χρειαζόταν εκτεταμένη και πανηγυρική αντιμετώπιση. Εξ άλλου ζητώ να ενσωματωθεί στα πρακτικά η Εισηγητική Εκθεση στο σχέδιο νόμου περί κυρώσεως τής από 11.11.1981 πράξεως του Προέδρου της Δημοκρατίας "περί εγγραφής μαθητών στα λύκεια της γενικής, τεχνικής και επαγγελματικής εκπαιδεύσεως", για την ιστορία της μεταβολής και η οποία έχει ως εξής: «Αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ -και σε υλοποίηση εξαγγελίας του- μια από τις πρώτες πράξεις του υπουργού Παιδείας υπήρξε η με αριθμό Φ900.43/4/9/14145/2.12.1981 απόφασή του για την εισαγωγή του μονοτονικού στην Εκπαίδευση»...

0 Μια υπέροχη ιστορία για 4 ανεμοδαρμένα Air-bus



Μια από τις πρώτες κινήσεις του νέου ΥΠΟΙΚ ήταν να υπογράψει την πώληση των τεσσάρων Air-Bus στην εταιρία, με το ελληνοπρεπές, όπως θα ταίριαζε στην περίσταση, όνομα Apollo Aviation Group, αντί του ευτελούς, για τους επαΐοντες, τιμήματος των 40 και κάτι ψιλά εκατ. ευρώ.

Η τιμή μοιάζει σκανδαλώδης, παρ’ όλα αυτά βρέθηκαν οι κατάλληλες δικαιολογίες, ότι τα αεροσκάφη αν και καινούργια παρέμειναν για χρόνια σε υπόστεγα εκτεθειμένα στη βροχή και το ξεροβόρι, και αν και κανένας δεν τις μάσησε, εν τούτοις δεν βρέθηκε και κανένας άλλος να σκαλίσει γιαυτό που όλοι ήταν λίγο-πολύ σίγουροι ότι θα εύρισκαν. Δηλαδή, σκάνδαλο.

Πόσο μεγάλο όμως; Πόσο μικρό; Πόσο βαθύ; Και πόσο πολυπλόκαμο; Δύσκολο να το πεις, ειδικά όταν τα σκάνδαλα είναι πια τόσα πολλά, που στο τέλος, μη ξέροντας κανείς από πού να πρωταρχίσει, σηκώνει τα χέρια ψηλά και τα παρατάει...

0 Πορτραίτα απο καρφιά και κλωστή


0 Cazu Marzu : Παραδοσιακό τυρί από την Ιταλία

Στην ουσία πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας ιταλικό τυρί πεκορίνο. Μόνο που στην περίπτωση του Cazu Marzu (Maggot cheese), το συγκεκριμένο τυρί στην Σαρδηνία το αφήνουν να παλαιώνει μέχρι να μουχλιάσει και να εμφανιστούν στην επιφάνειά του προνύμφες (δηλαδή σκουλήκια μην ξεχνιόμαστε) και του αφαιρούν το λίπος για να γίνει μαλακό. Κάποιοι αφαιρούν τα σκουλήκια πριν το καταναλώσουν, οι περισσότεροι όμως όχι. Το εν λόγω τυρί είχε αρχικά απαγορευτεί με νόμο της ΕΕ, αλλά επειδή θεωρήθηκε παραδοσιακό επετράπη και πάλι η κατανάλωσή του. 

Δέιτε το βίντεο από την εκπομπή του διάσημου Σέφ Gordon Ramsey "F Word" 
http://www.youtube.com/watch?v=vZ_-JzM-YQg

0 Ο αχόρταγος σκίουρος

Ο αχόρταγος σκίουροςΤρώει μονομιάς όσους πιο πολλούς καρπούς μπορεί

Έναν αχόρταγο σκίουρο απαθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό ο Daniel Parent από την Οτάβα του Καναδά. Το συμπαθέστατο ζωάκι μάλλον πεινούσε αρκετά και φρόντισε να… μπουκώσει το μικρό του στόμα με όσους πιο πολλούς καρπούς μπορούσε!

Απολαύστε τις φωτογραφίες:

0 «Είναι ξεφτίλα να μπαίνει ο βουλευτής στο λεωφορείο»


Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορεί να κυκλοφορεί με τα δημόσια μέσα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί αδιανόητο να αποχωριστεί το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Όχι γιατί θα ταλαιπωρηθεί μετακινούμενος με τα δημόσια μέσα μεταφοράς αλλά γιατί, «είναι ξεφτίλα ένας βουλευτής να μπαίνει στο λεωφορείο».


Ο ίδιος έκανε τη σχετική δήλωση σε τηλεοπτική του συνέντευξη και πρόσθεσε ότι «αν είναι έτσι, να την καταργήσουμε την δημοκρατία να πάμε σε άλλο καθεστώς!»

Δείτε τις δηλώσεις του:


0 Ευεργετική για τα βρέφη η επαφή με τους σκύλους

Τα βρέφη που συμβιώνουν με σκύλους μέσα στο σπίτι παθαίνουν σπανιότερα ωτίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού σε σύγκριση με εκείνα που ζουν σε σπίτια χωρίς κατοικίδια.

Αυτό αποδεικνύει έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση Pediatrics, αν και δεν εξηγεί τον λόγο αυτού του φαινομένου. Σύμφωνα με την έρευνα η επαφή με έναν σκύλο, ο οποίος περνά τουλάχιστον κάποιον χρόνο εκτός σπιτιού μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

Και οι γάτες παρέχουν ανάλογη προστασία στα βρέφη, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους σκύλους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 397 παιδιών στην Φινλανδία οι γονείς των οποίων κρατούσαν ημερολόγιο κάθε εβδομάδα καταγράφοντας την κατάσταση της υγείας του παιδιού τους τον πρώτο χρόνο της ζωής του και συγκεκριμένα ηλικίας από εννέα έως 52 εβδομάδων.

0 Αρώνια : Οι Ιδιότητες ενός superfood

Η Αρώνια η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa) ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών (Rosaceae) και είναι ευρέως διαδεδομένη ως “black Chokeberry”. Προέρχεται από τη Βορειανατολική Αμερική και η συστηματική καλλιέργεια του φυτού στην Ευρώπη άρχισε με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού είχε αναγνωριστεί ως φαρμακευτικό φυτό. Είναι φυλλοβόλος θάμνος με ύψος που φτάνει τα 3m. Ο καρπός του είναι μικρός, μαύρος και συνήθως είναι στρογγυλός ή οβάλ. Ανθίζει από τα μέσα Μαϊου και ο καρπός του ωριμάζει στο τέλος του καλοκαιριού.
Ο φυσικός χυμός της αρώνιας έχει έντονο σκούρο χρώμα, το οποίο οφείλει στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες (φυσικές χρωστικές). Η γεύση του φρέσκου φρούτου είναι στυφή λόγω της ταννίνης, ωστόσο χρησιμοποιείται για την παραγωγή νόστιμων γλυκών του κουταλιού, ζελέ και μαρμελάδας. Επίσης από την αρώνια μπορεί να παρασκευαστεί λικέρ, κρασί και χυμός. Στο εξωτερικό λόγω των πολύτιμων φαρμακευτικών της ιδιοτήτων διατίθεται στα φαρμακεία σε κάψουλες, σταγόνες κ.α – άλλωστε συγκαταλέγεται στην κατηγορία των superfoods (ή υπερτροφές) – .
Ιδιότητες του φυτού αρώνια :
1. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση

0 Φρίντα Κάλο: Η αναζήτηση μιας φριχτής ομορφιάς (Σπάνιες Φωτογραφίες)

Kahlo4
«Γεννήθηκα μέσα στη φωτιά, πρωτοείδα τον κόσμο μέσα στη θέρμη του ξεσηκωμού. Γεννήθηκα μαζί με μια επανάσταση, είμαι χωρίς αμφιβολία παιδί αυτής της επανάστασης και ενός γέρου θεού που λάτρευαν οι πρόγονοί μου. Γεννήθηκα το 1910. Ήταν καλοκαίρι». 
 
Στην πραγματικότητα η Φρίντα Κάλο γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1907, τρία χρόνια νωρίτερα από τη χρονιά που η ίδια τοποθετούσε τη γέννησή της. Είχε διαλέξει το 1910 γιατί τότε ξέσπασε η Μεξικανική Επανάσταση η αύρα της οποίας ακολουθεί τη ζωγράφο μέχρι σήμερα.

0 Γαλλική σαλάτα με μανιτάρια


Γαλλική σαλάτα με μανιτάριαΥλικά Για 2-4 άτομα

1 κούπα τσαγιού ελιές κομμένες

2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1/4 κούπα τσαγιού ξίδι

3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί

3-4 λιαστές ντομάτες

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

2 κούπες τσαγιού φρέσκα μανιτάρια

1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...