ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

0 Είναι σύμπτωση που Ελλάδα και Ιρλανδία διαθέτουν τα μεγαλύτερα ανεξερεύνητα ενεργειακά πεδία της Ευρώπης και είναι και οι δυό χώρες υπό κατοχή ΔΝΤ;


Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι δύο χώρες για τις οποίες υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι κρύβουν τα μεγαλύτερα μη αξιοποιημένα ενεργειακά κοιτάσματα στην Ευρώπη στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, ξαφνικά τέθηκαν υπό καθεστώς διεθνούς οικονομικής κατοχής;

Το defencenet.gr αποκαλύπτει κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν: Η Ιρλανδία μία χώρα των 4,5 εκατ ανθρώπων έχει ένα τεράστιο χρέος που κινδυνεύει να τινάξει την οικονομία της χώρας στον αέρα αλλά την ίδια στιγμή και σε χρόνο ανύποπτο, (16 Ιουνίου 2010) ο υπουργός Επικρατείας της Ιρλανδίας Conor Lenihan ανακοίνωνε την ύπαρξη 10 δισ. βαρελιών πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα στα νερά της Ιρλανδίας.
Η κίνηση αυτή με τον τίτλο «2011 Atlantic Margin Licensing Round» θα ανοίξει για...

0 Ο τσάρος της Οικονομίας καλύπτει τους έχοντες πισίνες και κότερα;

Περίεργες αποφάσεις του τσάρου της Οικονομίας που «καλύπτουν» τους έχοντες πισίνες και κότερα προκαλούν ερωτηματικά και έντονη δυσαρέσκεια στα στελέχη της τρόικας, δεδομένου ότι μόλις προ ημερών ο επικεφαλής της κ. Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι η πολιτική του υπουργείου πρέπει να στραφεί στους «έχοντες» και όχι άλλο στη φορολόγηση των πολιτών και τις μειώσεις μισθών!
Σε μια περίοδο που οι εφορίες κυνηγούν με κάθε τρόπο και το τελευταίο ευρώ από χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες, ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να «αγγίξει» περίπου 50 χιλιάδες Ελληνες εκ των «εχόντων» ,οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα τις πισίνες τους και αποφεύγουν τη φορολογία.
Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ στις Αποκαλύψεις στο Υπουργείο Οικονομικών κατά τη συζήτηση για τη σύνταξη του προϋπολογισμού οι επιτελείς είχα....ν εισηγηθεί (για να μη «χαρατσωθούν» εκ νέου οι κοινωνικά αδύνατοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι) τη φορολόγηση 50.000 πλουσίων που διαθέτουν πισίνες και δεν τις έχουν δηλώσει, κάτι που σε συνδυασμό με τη φορολόγηση σκαφών θα απέφερε έσοδα 650 εκατ. ευρώ.Σύμφωνα με την εισήγηση που είχε δεχθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου από τους συνεργάτες του, όσοι φορολογούμενοι είχαν αδήλωτες πισίνες θα καλούνταν να πληρώσουν μια εφάπαξ εισφορά της τάξης των 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ώστε να τις καταστήσουν νόμιμες και να υπολογίζονται στο εξής ως τεκμήριο.
Η πρόταση αυτή είχε βασιστεί στα στοιχεία που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν φέτος το καλοκαίρι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου και σύμφωνα με τα οποία από τις περίπου 125.000 πισίνες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα περίπου οι 50.000 δεν είχαν δηλωθεί. Ορισμένοι ιδιοκτήτες, μάλιστα, που έχουν παράνομες πισίνες, είχαν «συλληφθεί» να τις «καμουφλάρουν» με καραβόπανα, μουσαμάδες στρατιωτικού τύπου, δέντρα, γλάστρες κτλ., για να αποφύγουν το ηλεκτρονικό «μάτι» του δορυφόρου αλλά και του Google Εarth, που χρησιμοποιήθηκε και αυτό για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων.
Οι επιτελείς του υπουργείου είχαν εκτιμήσει ότι αν φορολογούνταν τα περίπου 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα που συνολικά καλύπτουν οι αδήλωτες πισίνες με 200 ευρώ φόρο αν τ.μ. το κράτος θα εισέπραττε περί τα 400 εκατ. ευρώ.
Η πρόταση ήταν απολύτως λογική καθώς οι πολίτες που διαθέτουν πισίνες έχουν και τα αναγκαία κεφάλαια για να τις νομιμοποιήσουν και να τις αποκαλύψουν πλέον και στο… δορυφόρο! Τελικά η πρόταση … κλειδώθηκε στο συρτάρι του υπουργού !Στη δεύτερη περίπτωση οι επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών είχαν προτείνει στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να υπάρξει περαίωση σε ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής τα οποία τα έχουν δηλώσει παρανόμως ως επαγγελματικά για να αποφύγουν τη φορολογία.
Η συγκεκριμένη πρόταση προέβλεπε να δοθεί διορία στους ιδιοκτήτες των σκαφών αυτών να καταβάλλουν το ΦΠΑ (που είναι 23%) και να μετατρέψουν τα σκάφη τους από επαγγελματικά «μαϊμού» σε νόμιμα αναψυχής, έτσι ώστε να τα σώσουν.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων του Υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο, εάν ακολουθούσε τη ρύθμιση αυτή, θα μπορούσε να βάλει στα ταμεία του 250 εκατ. ευρώ. Και αυτή η εισήγηση προς τον κ. Παπακωνσταντίνου είχε τοποθετηθεί στη λογική του ότι οι ιδιοκτήτες τέτοιων σκαφών διαθέτουν την αναγκαία ρευστότητα, που δεν έχουν οι μισθωτοί , οι συνταξιούχοι και οι μικροεπαγγελματίες . Τελικά και αυτή η πρόταση… κλειδώθηκε στο συρτάρι του υπουργού !Αντί αυτών όλων, βέβαια, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προτίμησε να περάσει κατευθείαν στην επιπλέον φορολόγηση των φυσικών προσώπων και την εξοντωτική φορολόγηση των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, για να καλύψει το έλλειμμα.Πηγή


http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/

0 Πληρωνουμε συνεχεια. Τελικα μηπως ειμαστε ηλιθιοι;

Βασικά υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που μονίμως πληρώνουν και αυτοί που μονίμως εισπράττουν. Τώρα τελευταία τα έχω πάρει στο κρανίο γιατί ψυλλιάζομαι ότι μάλλον ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Στην πιο μπανάλ και πολυπληθή από τις δύο. Στην εργατική τάξη που λένε.

Και συνεχίζω απʼ τον τίτλο. Πως γίνεται μια ζωή να δουλεύω και πάντα να χρωστάω; Μια ζωή είμαι οι εισπράξεις της αριστοκρατίας. Δουλειά μέχρι τον τάφο και μηδέν εις το πηλίκιον που έλεγε και ένας φίλος μου. Είμαι το πρώτο πούρο στο.... πρωινό του Τόνυ.

Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα να είμαι ηλίθιος. Το αντιλαμβάνομαι όταν βουλιάζοντας μέσα στην εξυπνάδα μου, βλέπω τον φίλο μου (με το πηλίκιο) να αναγνωρίζεται ως προσωπικότητα της χρονιάς. Τότε με πιάνουν οι κρίσεις μελαγχολίας και ανάβω το δικό μου πούρο.

Υ.Γ Τελικά είμαι έξυπνος, ηλίθιος ή κουβανέζικο πούρο;

ʽʼΓράμμα φίλου από το υπερπέρανʼʼ
http://himaira.blogspot.com/

2 Γενιά του Πολυτεχνείου…Η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια, ...«πούλησε» τα παιδιά της στο ΔΝΤ
Η γενιά, που τα «έφαγε» όλα και χρεωκόπησε το κράτος

…"Ξέρεις ποιος είναι αυτός ρεεεε; Ρε...ξέρεις ποιον έσπρωξες; Ρε...ξέρεις ποιου τα στοιχεία ζήτησες για εξακρίβωση;" …φώναξε ένας "δημοκράτης" των Εξαρχείων σε κάποιον νεαρό αστυνομικό, ο οποίος τόλμησε να ελέγξει τον προκλητικό Παπαχρήστο. Ένας εμφανώς κρατικοδίαιτος και άρα επαγγελματίας "δημοκράτης" έκανε αυτό, το οποίο κάνουν συνήθως όλοι οι όμοιοί του στη μεταπολίτευση. Άσκησε το πιο δημοφιλές σπορ των "αριστερών" στην "αριστερή" μεταπολίτευση. Το σπορ της εκ του ασφαλούς "απείθειας" προς την εξουσία.

"Έβγαλε γλώσσα" στην εξουσία. Στην εξουσία του χωροφύλακα. Στη δήθεν εξουσία του δήθεν χωροφύλακα, τον οποίο οι ίδιοι διορίζουν από το 81' και πέρα και τον χρησιμοποιούν κατά βούληση. Όταν δεν τον βρίζουν στον δρόμο κάποιες πολύ συγκεκριμένες "ηρωικές" ημερομηνίες, τον έχουν.... έξω από τα σπίτια τους, είτε για να τους φυλάει είτε για να τον στείλουν στο σούπερ μάρκετ και να κουβαλήσει τα ψώνια τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...