ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

0 Πως να ανοίξετε κονσέρβα χωρίς ανοιχτήρι..

Ένα πολύ καλό τρικάκι για όσους κάνουν διακοπές μακριά από τον πολιτισμό...
Πεινάτε και είστε σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος? Εχετε μαζί σας μια λαχταριστή κονσέρβα αλλά δεν έχετε ανοιχτήρι. Τι κάνετε; Αν έχετε δει αυτό το video ξέρετε τι πρέπει να κάνετε..

0 Η ουσία του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδος και η προφανής σε όλους λύση.

Η ουσία του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδος και η προφανής σε όλους λύση.To άρθρο της γερμανικής εφημερίδας για κυκλοφορία διπλού νομίσματος στην Ελλάδα αναφέρει τα προφανή, αλλά η εμμονή να πληρώνονται οι μισθοί σε δραχμές δείχνει ότι δεν έχουν κατανοήσει το πρόβλημα.


Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχουμε ευρώ στη χώρα. Το πρόβλημα είναι ότι το κράτος λόγω της αναποτελεσματικής μεθόδου κατάρτισης προυπολογισμού και είσπραξης φόρων δεν έχει ευρώ στη διάθεση του.

Το ποσό που του λείπει ετήσια είναι αναγκασμένο να το δανεισθεί και κανένας ιδιώτης ή κράτος δεν είναι διατεθειμένος να δανείζει περαιτέρω το ελληνικό κράτος...

0 Πιράνχας 45 εκατοστών ψάρεψαν στον Έβρο

Πιράνχας 45 εκατοστών ψάρεψαν στον Έβρο
Πιράνχας, ήταν ένα από τα ψάρια που πιάστηκαν στα δίχτυα Τούρκου ερασιτέχνη ψαρά στον Έβρο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο Καντίρ Οσάλ, ο οποίος, όπως δηλώνει στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Αναντολού”, ψαρεύει εδώ και είκοσι χρόνια στον Έβρο υποστήριξε πως είναι η πρώτη φορά που συνάντησε πιράνχας στον Έβρο και ότι το ψάρι που πιάστηκε στα δίχτυα του είναι μεγέθους 45 εκατοστών...

0 25 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ομιλητής είναι ο Ted Gunderson, πρώην πράκτορας του FBI και παρουσιάζει 25 πρακτικές ''πλευροκόπησης'' κρατών που μεταφέρουν τον κόσμο στην παρούσα κατάσταση,όπως αυτές γράφτηκαν από τον Adam Wishaupt, εντεταλμένος στην υπηρεσία των Rothchild...

http://www.apocalypsejohn.com/

0 «Συνελήφθησαν» τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα

Πώς μπορεί ένας καρκίνος να επανεμφανιστεί ενώ υποτίθεται ότι έχει «εκριζωθεί» με τις θεραπείες; Τρεις νέες μελέτες ειδικών από τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και την Ολλανδία έρχονται να ενισχύσουν μια θεωρία η οποία δημιουργεί τα τελευταία χρόνια έριδες μεταξύ των επιστημόνων: οι μελέτες αυτές που δημοσιεύονται δικτυακά στις έγκριτες επιθεωρήσεις «Nature και «Science» δείχνουν ότι οι καρκινικοί όγκοι περιέχουν δεξαμενές από βλαστικά κύτταρα τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να τροφοδοτήσουν τον καρκίνο οδηγώντας σε υποτροπές.
Εάν τα νέα στοιχεία ευσταθούν τότε οι επιστήμονες πρέπει να ανακαλύψουν τρόπους εξόντωσης αυτών των κυττάρων, σε περίπτωση που θέλουν κάποια στιγμή να νικήσουν τον καρκίνο.

0 Παιδικά «γιο-γιο» στην αρχαία Αθήνα

Ancient-Greek-Potty-largeΈχετε βαρεθεί να αλλάζετε πάνες σε μωρά; Τότε οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τη λύση για το πρόβλημά σας. Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε πάνω σε ένα αγγείο την εικόνα ενός μωρού που κάθεται σε ένα καθισματάκι-γιογιό της εποχής. Η εικόνα είναι πολύ οικεία ακόμα και σε εμάς σήμερα. Βλέπουμε ένα μωρό να κάθεται μέσα σε ένα βαθύ μπωλ και τα πόδια του να βγαίνουν μέσα από ειδικά προσαρμοσμένα ανοίγματα.

Κρατάει μία κουδουνίστρα, την οποία μπορεί και να κουνούσε να για να δείξει ότι τελείωσε «τη δουλειά του/της» στο γιο-γιο. Εκτός από αυτό διακρίνεται πιθανόν και ένα άλλο παιχνίδι του–σαν αυτά που σπρώχνουν σήμερα τα παιδιά–στα δεξιά της εικόνας.

Εκτός από αυτήν την απεικόνιση ένα πραγματικό αντίστοιχο κεραμικό καθισματάκι-γιογιό βρέθηκε στις ανασκαφές της Αγοράς στην Αθήνα. Όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία υπάρχει ένα ειδικό άνοιγμα για να είναι ελεύθερα τα πόδια του μωρού, ενώ υπάρχει και αντίστοιχο άνοιγμα στο κάθισμα, ώστε το μωρό να κάνει την ανάγκη του και στο κάτω μέρος του δοχείου να συγκεντρώνονται οι ακαθαρσίες

0 Σκελετός εντόμου ηλικίας 365 εκατομμυρίων ετών!



Είναι το πρώτο σχεδόν ολοκληρωμένο απολίθωμα που χρονολογείται στην ανώτερη Δεβόνιο

Ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γαλλίας αναφέρει με δημοσίευσή της στην επιθεώρηση «Nature» ότι ανακάλυψε τον πρώτο ολοκληρωμένο σκελετό ενός εντόμου που χρονολογείται από την ανώτερη Δεβόνια περίοδο, είναι δηλαδή ηλικίας 365 εκατομμυρίων ετών.

Η κάμπια του φτερωτού εντόμου Strudiella devonica βρέθηκε από μέλη της ομάδας του Αντρέ Νελ στην επαρχία Ναμίρ του Βελγίου. Το σώμα του χωρίζεται σε τμήματα: ο θώρακας είναι διαχωρισμένος από το κεφάλι και από την κοιλιακή χώρα, ενώ το εντομο διαθέτει τρία ζεύγη ποδιών και κεραίες.

Το πρώτο σχεδόν ολοκληρωμένο απολίθωμα

«Πρόκειται για το πρώτο σχεδόν ολοκληρωμένο απολίθωμα της Δεβόνιας περιόδου", υπογράμμισε ο Αντρέ Νελ, εκφράζοντας ωστόσο τη λύπη του επειδή δεν βρίσκεται «σε πολύ καλή κατάσταση».

0 Καρχαρίας τρώει… καρχαρία

Σπάνιες φωτογραφίες

Μια σπάνια εικόνα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. Ένας καρχαρίας, του είδους Eucrossorhinus dasypogon, τρώει έναν άλλο καρχαρία, του είδους Hemiscyllium ocellatum (καρχαρίας μπαμπού), στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας.

Τις φωτογραφίες τράβηξαν οι ερευνητές Daniela Ceccarelli και David Williamson από το ερευνητικό ινστιτούτο της Αυστραλίας για τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ καταμετρούσαν τον πληθυσμό των ψαριών στα ανοιχτά του νησιού Κέπελ.

«Το μάτι μου έπεσε στο ημιδιάφανο λευκό χρώμα του καρχαρία μπαμπού», δήλωσε η ερευνήτρια D. Ceccarelli, εξηγώντας ότι περίμενε να βρει το μπροστινό μέρος του καρχαρία κρυμμένο πίσω από κάποιο κοράλλι.
Η ερευνήτρια κολύμπησε πιο κοντά και τότε αποκαλύφθηκε ο καρχαρίας που έτρωγε το θήραμά του, γράφει το econews.gr.

0 Όταν το ουράνιο τόξο αγκαλιάζει τις πόλεις

Απ' όλα τα μετεωρολογικά φαινόμενα το ουράνιο τόξο είναι το πιο αξιαγάπητο. Βγαίνει αμέσως μετά από μια καταιγίδα και αποτελεί την υπόσχεση καλύτερων καιρών.

Σίδνεϊ, Αυστραλία (φωτογραφία)

0 «Καλέσατε το ναυαγοσώστη. Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας!»

Η φωτογραφία από παραλία της Κρήτης που δημοσίευσε το Cretalive … μιλάει από μόνη της.

Αν κάτι σας συμβεί ενώ κολυμπάτε, θα πρέπει … να το ξεπεράσετε, να βγείτε έξω, να βρείτε το κινητό σας τηλέφωνο και να τηλεφωνήσετε στο ναυαγοσώστη για να έρθει! Ας μη σκεφτούμε τί θα συμβεί αν … η κλήση προωθείται!

0 Το blog "Ποίηση και Λογοτεχνία" κληρώνει ένα βιβλίο

"Μια βόλτα στα σύννεφα" - Στέβη Σαμέλη. Εκδόσεις Ιωλκός

Το ''Ποίηση και Λογοτεχνία'' έχει την τιμή και την χαρά να προσφέρει ένα υπέροχο βιβλίο σε έναν τυχερό αναγνώστη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα mail με θέμα '' διαγωνισμός'' και αυτομάτως θα μπείτε στη διαδικασία της κλήρωσης για να κερδίσετε το δώρο μας.

 - Οι συμμετοχές δηλώνονται μέχρι τις 10 του μηνός (Αυγούστου) 2012 και μέχρι τις 7.00 μ.μ

- Όσοι θέλουν να μπουν στην κλήρωση δεν είναι ανάγκη να μας πουν το ονοματεπώνυμο τους καθώς αν κερδίσουν το δώρο θα τους αναζητήσουμε στο mail που μας έστειλαν. Βέβαια καλύτερο για εμάς θα ήταν να έχουμε τα ονοματεπώνυμα.

- Τα έξοδα απόστολής ανήκουν εξολοκλήρου στο '' Ποίηση και Λογοτεχνία''.


- Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας. Το mail επικοινωνίας θα το βρείτε στο θέμα '' Επικοινωνία'' ή τέρμα κάτω στην αρχική σελίδα του blog.

0 Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση και Ανθρώπινη Υγεία (ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ)

“Ο νέος Μεσαίωνας μπορεί να έρθει πάνω στα λαμπερά φτερά της επιστήμης”.
Ουίνστον Τσόρτσιλ

Τα κινητά Βλάπτουν Σοβαρά Την Υγεία;

ΤΟ «ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ» ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ;

Κάποτε ο μεγαλύτερος «μπαμπούλας» της ανθρωπότητας ήταν η πυρηνική απειλή. Σήμερα είναι η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Σύντομα όμως η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση θα ...αναρριχηθεί στην κορυφή του «πάνθεον» των σημαντικότερων απειλών για την παγκόσμια υγεία.

Η τεχνολογική έκρηξη, μαζί με νέες δυνατότητες, φέρνει και νέους κινδύνους. Η ηλεκτρορύπανση αποτελεί και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς του βιοηλεκτρομαγνητισμού ως το «μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί στην υγεία μας. Ούτε καν υποψιαζόμαστε τις επιπτώσεις που έχει και θα έχει η συνεχής εκπομπή μικροκυματικής ακτινοβολίας τόσο κοντά στον εγκέφαλό μας. Το σίγουρο είναι πως σύντομα θα δούμε να ξεπηδούν νέες, άγνωστες νευροψυχικές ασθένειες, ψυχολογικές διαταραχές και εκφυλιστικές νόσοι, ενώ ο καρκίνος του εγκεφάλου θα γίνει μια συνηθισμένη αιτία θανάτου ακόμη και στις νεαρές ηλικίες. Βρισκόμαστε μήπως λίγο πριν το ξέσπασμα της μεγαλύτερης νευροψυχολογικής και όχι μόνον επιδημίας του 21ου αιώνα; Αν είναι έτσι, δεν είναι καλύτερα να μάθουμε για τη νέα απειλή, ώστε να προφυλαχθούμε όσο γίνεται καλύτερα από αυτή;

1 «Η Ελλάδα δεν μου πρόσφερε τίποτα»


Ο Σιδέρης Τασιάδης κατέκτησε το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο στο ατομικό σλάλομ του κανόε καγιάκ αλλά οι Έλληνες δεν πανηγύρισαν, αφού η σημαία που ανέβηκε στον ιστό ήταν η γερμανική. Ο Τασιάδης, αν και έχει Έλληνες γονείς, συμμετέχει με την Γερμανία και δηλώνει πως νιώθει Γερμανός.

Στα 22 του χρόνια, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στουςΟλυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο κανόε καγιάκ σλάλομ (C1), με τα χρώματα της Γερμανίας. Από τα 5 ως τα 10 ωστόσο έζησε στην Ελλάδα, απ’ όπου και κατάγεται, αν και γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ.

Και οι δύο γονείς του Τασιάδη εξάλλου είναι Έλληνες, η χώρας μας ωστόσο δεν του προσέφερε τίποτα, σε αντίθεση με την Γερμανία, όπως αναφέρει στο «protagon».

0 Τι είναι το σφουγγάρι;

Για πολλά χρόνια αυτό το ερώτημα ταλάντιζε τους επιστήμονες, χωρίς να καταφέρουν να καταλήξουν στο αν τελικά το σφουγγάρι είναι ζώο ή φυτό.

Το 1825 ένας επιστήμονας, μελετώντας ένα "ζωντανό" σφουγγάρι, παρατήρησε στο μικροσκόπιο ότι το νερό που έμπαινε στους πόρους του, όταν στη συνέχεια έβγαινε έξω από αυτό, έμοιζε να είναι διαφορετικό.

Έτσι καταλήξανε στο συμπέρασμα ότι το σφουγγάρι ήταν ζώο, γιατί στην ουσία έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με τα ζώα, που δεν έχουν τα φυτά: εισάγει νερό μέσα του, αποσπάει από το νερό αυτό μικροσκοπικά φυτά και ζώα, τα καταναλώνει σαν τροφή, κι έπειτα αποβάλλει τα περιττώματα.

0 Η συναρπαστική ζωή ενός ενάλιου αρχαιολόγου

Ο αµύθητος αρχαιολογικός πλούτος
των ελληνικών θαλασσών
 είναι η αποστολή των δυτών
της ενάλιας αρχαιολογίας.
Από τους προϊστορικούς χρόνους ως σήµερα, η ναυτιλία, το ταξίδι και το εµπόριο είναι σχεδόν συνώνυµα µε τις ελληνικές θάλασσες. Οι άνθρωποι ταξίδευαν ακόµη κι όταν ήξεραν ότι µπορεί να µην επέστρεφαν ποτέ. Κανένας δεν γνωρίζει πόσα ναυάγια κρύβει ο ελληνικός βυθός. «Η θαλάσσια έκταση της Ελλάδας είναι µεγαλύτερη από τη χερσαία. Έχουµε πιθανόν χιλιάδες ναυάγια ανά τους αιώνες» διευκρινίζει ο δρ ∆ηµήτριος Κουρκουµέλης, αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, του φορέα που είναι υπεύθυνος για την ενάλια αρχαιολογία στην Ελλάδα. 

Ως τη δεκαετία του 1950 οι µόνοι επισκέπτες του ελληνικού βυθού ήταν οι σφουγγαράδες. Από τη δεκαετία του 1950 και µετά, µε την ανάπτυξη των καταδύσεων και την πρόοδο της τεχνολογίας, αναπτύχθηκε πλέον και η ενάλια αρχαιολογία. Οτιδήποτε βρέθηκε νωρίτερα στον βυθό ανασύρθηκε µε σχεδόν πρωτόγονα µέσα. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, που βρέθηκε το 1900, ανασύρθηκε από σφουγγαράδες µε τη βοήθεια του Πολεµικού Ναυτικού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...