ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

0 Απίστευτη τοιχογραφία!

Την Πέμπτη παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη τοιχογραφία που έγινε ποτέ.. Οι Βρετανοί καλλιτέχνες «3D Joe & Max» στα πλαίσια της ημέρας των Record Guinness, έκαναν ένα μαγευτικό και παράλληλα τρομακτικό ακόμα και να το βλέπεις αποτέλεσμα δημιουργώντας μια 3D τοιχογραφία σε 9,601 τετραγωνικά μέτρα και κατάφεραν να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ! Δείτε το βίντεο!

0 «Μόνο η Γερμανία πλούτισε με το ευρώ»

Αποκαλυπτικές δηλώσεις γερμανού βουλευτή

Το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 109 δισ. ευρώ, το οποίο δρομολογήθηκε μόλις τον Ιούλιο σε σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., είναι ήδη παρωχημένο λόγω της εξέλιξης της κρίσης. Οι δοκιμαζόμενες οικονομίες καταρρέουν και οι λαοί πλήττονται από περικοπές μισθών και κοινωνικών παροχών. Οι τράπεζες, αντίθετα, θωρακίζονται ενάντια στις απώλειες, υποστηρίζει ο Μίκαελ Σλεχτ, μέλος της γερμανικής Βουλής, επικεφαλής οικονομολόγος της κοινοβουλευτικής ομάδας του αριστερού κόμματος Die Linke.

2 ΒΙΝΤΕΟ – Ερπετοειδείς: Εξωγήινοι εισβολείς στη Γη και η Νέα Τάξη Πραγμάτων

Το tsantiri.gr περιπλανάται στους λαβυρίνθους της υπερβατικής συνωμοσιολογίας. Μεταξύ επιστημονικής φαντασίας και «μυστικής αλήθειας» αναδύεται ο μύθος των Ερπετοειδών. Μίας εξωγήινης φυλής που λέγεται ότι εισέβαλε κάποτε στη Γη και από τότε, μέσω μυστικών εταιρειών, προσπαθεί να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του πλανήτη μας. Ένας μυστικός πόλεμος μαίνεται για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τους «κακούς αιμοπότες δράκους»… Δύσπιστοι εκ προοιμίου με τα κείμενα και βίντεο που ακολουθούν δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι τουλάχιστον αλληγορικά βρίσκουμε ένα ενδιαφέρον…
 

Ποιοί είναι οι ερπετοειδείς
Οι ερπετοειδείς αναφέρονται σε μαρτυρίες βαθιά μέσα στους αιώνες, αλλά ποιοι είναι και από πού ήρθαν; Άλλοι θεωρούν ότι οι ερπετοειδείς ήταν όντα που εξελίχθηκαν στη γη και άλλοι ότι ήρθαν από τον αστερισμό του Δράκοντα (Draco). Μέσα από άπειρους αυτόπτες μάρτυρες, έχουμε συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πραγματική προέλευση των ερπετοειδών εξωγήινων, το ποιοι είναι και το ποιες είναι οι προθέσεις τους.


1 Σαμοθράκη: ένα «ορεινό» νησί

Και βουνό και θάλασσα; Τότε η επιλογή ακούει στο όνομα Σαμοθράκη, ένα νησί που τα συνδυάζει όλα και σίγουρα θα κλέψει την καρδιά σας με τις ομορφιές του.

Καταγάλανα νερά, θαυμάσιες παραλίες αλλά και πυκνή, ορεινή βλάστηση που δικαιώνει τον τίτλο «ορεινό νησί». Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στη Σαμοθράκη. Αποτελεί ιδανικό τόπο διακοπών για όσους θέλουν να κάνουν τα μακροβούτια στους στα κρυστάλλινα καθαρά νερά αλλά και να βρουν καταφύγιο από τη ζέστη στη σκιά ενός γέρικου πλάτανου!

0 Σκι στην Ελλάδα (μέρος 3ο)


Οι τελευταίες εξελίξεις από τα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας

0 Εκπληκτικά πλάσματα της θάλασσας

Nembrotha kubaryana
 Ο υπέροχος κόσμος του βυθού. Μαγευτικός, μυστηριώδης!! 
Πολλά περίεργα πλάσματα ζουν στο βυθό των ωκεανών. Πολλά από αυτά δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα.
Με τη σημερινή εγγραφή θα γνωρίσουμε τους θαλάσσιους γυμνοσάλιαγκες. 
Το όνομά τους  τους αδικεί. Δεν μπορεί να περιγράψει τα εντυπωσιακά αυτά πλάσματα. Κάποια από αυτά τα μικρά θαλάσσια ζώα έχουν παράξενα σχήματα και φανταστικά χρώματα. 
 

0 Επιστροφή στην πράσινη κουζίνα


Μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο με ένα κιλό βιολογικές ντομάτες; Tον κόσμο σίγουρα όχι.
Αλλά τον βιολογικό παραγωγό στον Μαραθώνα και την Κόρινθο, ίσως ναι. Τα δύο τελευταία χρόνια, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Άμστερνταμ οργανώνονται κινήματα πολιτών που αποφασίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν την τύχη δεκάδων ανθρώπων, μαζί και τη δική τους, ως καταναλωτές, αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα. Και κυρίως, το φαγητό.

Παράδειγμα, η πρωτοβουλία του cow-poοling, που εφαρμόζεται ήδη στη Νέα Υόρκη, όπου μια ομάδα μοιράζεται τα έξοδα συντήρησης μιας φάρμας με αντάλλαγμα φρέσκο βιολογικό γάλα στην πόρτα τους κάθε μέρα.


Ή η τάση των locavores, των οπαδών της δίαιτας των 100 Μιλίων, που καταναλώνουν μόνο ό,τι παράγεται σε απόσταση 160 χλμ. από τον τόπο διαμονής τους. Οι λόγοι; Αρκετοί.
Ηθικοί, όπως ο σεβασμός προς το περιβάλλον (λιγότερες μεταφορές, λιγότερο καυσαέριο στην ατμόσφαιρα), ποιοτικοί, αφού οι τοπικές και εποχιακές πρώτες ύλες είναι καλύτερες, και οικονομικοί, αφού ουσιαστικά πρόκειται για έναν βασικό τρόπο της ανάπτυξης των τοπικών παραγωγών.

0 ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ



denderahlightbulb 2.jpg
Σύμφωνα με τον Erich Von Daniken και πολλούς άλλους, οι τοιχογραφίες που υπάρχουν κάτω από τον ναό του Hathor στην Dendera αναπαριστούν αρχαίους ηλεκτρικούς λαμπτήρες! Όπως υποστηρίζουν οι "αυθεντίες" σε αυτά τα θέματα, μέσα στους λαμπτήρες τα φίδια που σχηματίζουν κυματιστές γραμμές, αναπαριστούν τα γνωστά σύρματα πυρακτώσεως, σαν αυτά που συναντάμε στους σημερινούς λαμπτήρες.

0 Απίστευτες Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σε γκαραζόπορτες

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σιγά σιγά κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα στολίδια. Τι θα λέγατε όμως να διακοσμούσατε και την γκαραζόπορτα σας; Δείτε μερικές πρωτότυπες δημιουργίες που θα σας εντυπωσιάσουν!

0 Το φίδι ως παγκόσμιο σύμβολο της Ιατρικής

Το φίδι, το γνωστό σύμβολο-σήμα των γιατρών, σχετίζεται με την ηρωο-λατρεία και με το φιδο-ήρωα Ασκληπιό. Ας τα δούμε όμως από την αρχή. Ο Ασκληπιός, ο "έξοχος ιατρός", ο γιος του Απόλλωνα "ιητρού" από την θνητή Κορωνίδα, φθάνει κάποτε στους τόπους λατρείας του, μεταμορφωμένος σε φίδι. Στην Σικυώνα λχ. «φθάνει από την Επίδαυρο τον 5ο αι. πάνω σε άμαξα, που την έσερναν δύο μουλάρια, μεταμορφωμένος σε φίδι» (Παυσανίας 2. 10. 3). Αλλά και στο ιερό της Επιδαύρου σε δύο περιπτώσεις θεραπεύει παίρνοντας τη μορφή φιδιού(Ι).

Κάποιος ασθενής - διαβάζουμε σ’ ένα ίαμα – «με τον του ποδός δάκτυλον υπό του αγρίου έλκεος», δηλαδή με ένα άγριο, «κακόηθες» έλκος στο δάκτυλο του ποδιού του, μεταφέρθηκε με φορείο απ' τους θεράποντες του Ασκληπιού στο άβατο και κει περίμενε. 

«Ύπνου δε νιν λαβόντος εν τούτω, δράκων εκ του άβατου εξελθών, τον δάκτυλο ιάσατο ται γλώσσαι και τούτο ποιήσας εις το άβατον ανεχώρησε πάλιν». Κι όταν ναρκώθηκε απ' τον ύπνο, ο ασθενής μισοδιέκρινε το ιερό φίδι να βγαίνει απ' το άβατο, να γλείφει με τη γλώσσα του το άγριο έλκος και στη συνέχεια να ξαναγυρίζει το φίδι στο άβατο ξύπνησε υγιής χωρίς το έλκος. Εάν δεχθούμε λοιπόν αυτή την λεκτική παραγωγή απ’ την Ασκάλαβος (ερπετό, είδος σαύρας με πιτσιλωτό δέρμα) και ήπιος, τότε Ασκλ-ήπιος είναι ένας όφις που θεραπεύει και καταπραΰνει.

0 Κομμαγηνή: Το Μυστήριο Μαυσωλείο του Αντίοχου

Πριν από σαράντα επτά χρόνια μια ελληνική εφημερίδα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ξεχασμένο Βασίλειο της Κομμαγηνής.
Αφορμή στάθηκε οι αρχαιολογικές επισημάνσεις της εποχής για το τεράστιο μαυσωλείο του βασιλιά Αντίοχου του Α΄ του επονομαζόμενου ‘Θεού’.

1 Από το Καστελόριζο, στη Ρόδο μέσω Τουρκίας!

Συμβαίνει και αυτό στο Ελλαδιστάν! Για να ταξιδέψει κανείς από το Καστελόριζο στη Ρόδο και αντίστροφα, ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο αεροπορικός, μέσω Τουρκίας!... Επειδή η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, δεν εξυπηρετεί κανέναν, αφού κατά καιρούς κόβονται τα επιδοτούμενα δρομολόγια, η μόνη λύση είναι η Τουρκία! Πηγαίνουν οι πολίτες απέναντι και παίρνουν το αεροπλάνο για ρόδο. Ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, λέει σχετικά: "Η επικοινωνία μας με τη Ρόδο γίνεται πολλές φορές, μέσω Τουρκίας, καθώς και όλες μας οι προμήθειες. Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας".

0 Χρειαζόμαστε Πολιτικούς και όχι προϊόντα «μαϊμού»

Σε μια εποχή που έχει πάψει να ισχύει ή στην χειρότερη περίπτωση έχει αντιστραφεί το σύστημα Αξιών, έχει αποδειχθεί ότι δεν αρκεί πλέον κάποιος υποψήφιος να είναι απλώς… αστραφτερό προϊόν στο «σταρ σύστεμ» της πολιτικής.

Ποιοι μπορούν να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν μια νέα προοπτική;

Ποιες είναι οι ψυχικές και οι πολιτικές ικανότητες που πρέπει να διαθέτουν;

Γράφει ο οικονομολόγος Παναγιώτης Κοκκόρης
Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία και θα....
κριθεί πλέον από τους πολίτες είναι η ποιότητα των ανθρώπων, το περιεχόμενο και όχι η εικόνα τους: Χρειάζεται να είναι Οραματιστής, δηλαδή να υπηρετεί τον πολιτικό ρεαλισμό, αλλά να είναι παράλληλα και επαναστάτης, ανατροπέας της «κακής πολιτικής».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...