ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

0 Συγκλονιστικό: Ο σπαραγμός ενός μικρού Παλαιστίνιου για την κατεδάφιση του σπιτιού του (pics)

Η συγκλονιστική φωτογραφία ενός μικρού Παλαιστίνιου αγοριού

που γύρισε από το σχολείο και είδε τους Ισραηλινούς να έχουν κατεδαφίσει το σπίτι του, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, κάνει το γύρο του κόσμου...Ο σπαραγμός του δεν έχει τέλος. Δεύτερη, εξίσου "δυνατή" φωτογραφία: ο πιτσιρίκος της ιστορίας μας ανεβεί στα συντρίμμια του σπιτιού του και κλαίει. 

0 Υποθαλάσσια σήραγγα Θεσσαλονίκης: Πληρώσαμε 73 εκατομμύρια ευρώ για μια μακέτα

Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν...

Γεφύρι της Άρτας έγινε ένα ακόμη έργο, αυτό της υποθαλάσσια σήραγγας Θεσσαλονίκης. Δεν είναι το μόνο αλλά σίγουρα είναι ενδεικτικό της ανοργανωσιάς, της γραφειοκρατίας και της αντίληψης του ελληνικού Δημοσίου για την περιβόητη ανάπτυξη.

Το ακόμη χειρότερο είναι πως το μάρμαρο για τα έργα φαντάσματα καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες.

ΠΩΣ "ΒΟΥΛΙΑΞΕ" ΤΟ ΕΡΓΟ

Εχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ο αρχιτέκτονας του ΑΠΘ Γιώργος Κύρου εμπνεύστηκε και σχεδίασε το έργο της παρακαμπτήριας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης με υποθαλάσσια σήραγγα στο πλαίσιο της επιχείρησης πολεοδομικής ανασυγκρότησης, που είχε οργανώσει ο αείμνηστος οραματιστής Αντώνης Τρίτσης.

0 Πως να τρομάξετε τους γείτονες σε μια χιονισμένη μέρα !!!




Μετά από αυτό θ’ αργήσουν να ξαναβγούν από το σπίτι…

0 Τα μεσαιωνικά χωριά της Χίου

Στην ανατολική άκρη του Αιγαίου βρίσκεται ο ευλογημένος τόπος της Χίου. Η Μυροβόλος, όπως τη λένε, λόγω των μαστιχόδεντρων, είναι ένας τόπος όμορφος, ξεχωριστός.  Ένα νησί με μεγάλο φυσικό πλούτο, ιδιαίτερα αγαπητό σε φυσιολάτρες, οικοτουρίστες και όχι μόνο.
 
Το νησί αποτελείται από περισσότερα από 60 όμορφα, γραφικά χωριά. Στα νότια του νησιού βρίσκονται τα μεσαιωνικά χωριά, τα οποία θυμίζουν κάστρα. Χτίστηκαν έτσι ώστε να προστατεύουν τους κατοίκους από τους πειρατές την περίοδο του Μεσαίωνα. Τα χωριά αυτά, τα Μεστά, το Πυργί, οι Ολύμποι, η Ελάτα, η Βέσσα, η Καλαμωτή, τα Αρμόλια έχουν διατηρήσει την αρχιτεκτονική τους στο πέρασμα των αιώνων.
 Ας περιηγηθούμε κι ας γνωρίσουμε λίγο περισσότερο αυτόν το ξεχωριστό τόπο!

0 Τι μπορεί να προκαλέσει ένα αυτόματο ποτιστήρι σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν


Τι μπορεί να προκαλέσει ένα αυτόματο ποτιστήρι σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν (1)

Εντυπωσιακό ή καταστροφικό; Εσείς θα κρίνετε το αποτέλεσμα…

0 Αποκόλληση γιγάντιου παγόβουνου live !!! (Video)

Την αποκόλληση παγόβουνου στο μέγεθος του Μανχάταν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Chasing Ice» στο πλαίσιο γυρισμάτων στη Δυτική Γροιλανδία.

Το παγόβουνο αποκολλήθηκε από τον παγετώνα «Jakobshavn Glacier».

Η αποκόλληση διήρκεσε πάνω από μια ώρα και όπως δήλωσε μέλος του συνεργείου παραγωγής «κομμάτια πάγου πετάγονταν από τον ωκεανό σε ύψος 180 μέτρων».

Το ντοκιμαντέρ «Chasing Ice» μελετά τους παγετώνες και πώς αυτοί επηρεάζονται από την αλλαγή του κλίματος.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι παγόβουνο διπλάσιο του Μανχάταν αποκολλήθηκε από τον παγετώνα «Petermann» στη Γροιλανδία.

0 Ελληνικός Αποικισμός της Ιρλανδίας


Αποίκησαν οι Έλληνες την Ιρλανδία; Ο Ελληνικός Αποικισμός της Ιρλανδίας, σύμφωνα με το βιβλίο «Αρχαίες Ιρλανδικές Ιστορίες».

Πριν την εισβολή των Kελτών (7oς π. Χ. αιώνας) και των Αγγλοσαξόνων (6ος μ.Χ. αιώνας) η Βρετανία και η Ιρλανδία κατοικούνταν από λαούς που δεν είχαν ουδεμία φυλετική ή πολιτιστική σχέση με τους εισβολείς. Ίχνη ανθρώπων από τη Νεολιθική ακόμα εποχή φανερώνουν ότι η Ιρλανδία ήταν κατοικημένη από δασόβιες φυλές. Περί της καταγωγής των λαών αυτών μας πληροφορούν τα Ιρλανδικά και Βρετανικά χρονικά. Οι θρύλοι που διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα, χρονολογούνται από τον 15ο π.Χ. αιώνα. Πολλοί σύγχρονοι αρχαιολόγοι και ιστορικοί θεωρούν πως αυτοί οι πρώιμοι κάτοικοι των Βρετανικών Νήσων ήσαν Ίβηρες που μετανάστευσαν από τη Β. Ισπανία. Τι μας λένε όμως τα ιρλανδικά χρονικά για τους πανάρχαιους εκείνους αποίκους;

0 To αινιγματικό άγαλμα του άνθρωπου λιοντάρι θα μπορούσε να είναι 30.000 ετών

Ένα κεφάλι λιονταριού σε ένα ανθρώπινο σώμα. Η ιστορία του "Ανθρώπου Λιοντάρι" ξεκινά το 1939, όταν μια ομάδα Γερμανών αρχαιολόγων, που ασχολούνται με ανασκαφές στο χώρο της Παλαιολιθικής σπηλιάς Stadelhole στο Hohlenstein της Νότιας Γερμανίας, ανακάλυψαν εκατοντάδες θραύσματα από ελεφαντόδοντο μαμούθ.

Μόνο μια εβδομάδα μετά την ανακάλυψή τους, πριν η ομάδα ολοκληρώσει το έργο της και να αναλύσει τα ευρήματα, το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ανάγκασε τους αρχαιολόγους να εγκαταλείψουν την περιοχή γρήγορα. Τα θραύσματα από τις ανακαλύψεις που άφησε πίσω του ο πόλεμος φυλάσσονται σε ένα θησαυροφυλάκιο και σε ένα μουσείο κοντά στην πόλη Ουλμ, όπου παρέμειναν σχεδόν ξεχασμένα εκεί για τριάντα χρόνια, έως ότου ο αρχαιολόγος Ιωακείμ Χαν άρχισε να αναλύει τα θραύσματα.

0 Η ρύπανση πνίγει τη Κίνα ο αριθμός των οχημάτων έφτασε τα 240 εκ


Θύμα της δικιά της επιτυχία και της αλματώδης ανάπτυξης φαίνεται ότι θα πέσει η Κίνα, καθώς αυτή τη στιγμή είναι η αγορά με την μεγαλύτερη ταξινόμηση νέων αυτοκινήτων με 15.1 εκ. για το 2012 και συνεχίζει με αυξανόμενο ρυθμό, καθώς για το 2013 περιμένουν να πωληθούν κοντά στα 20 εκ. οχήματα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο αριθμός των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2012 είναι μεγαλύτερος απ’όλα τα αυτοκίνητα που είχε η Κίνα το 1999, μόλις 14 χρόνια πίσω. Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 240 εκ. οχήματα με τα μισά από αυτά να είναι αυτοκίνητα.

0 Μέτρο κατά μετανάστευσης: Μην έρθετε στη Βρετανία είναι άθλια!

Το ενδεχόμενο προώθησης μιας «δυσφημιστικής εκστρατείας» εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση ώστε να μεταπείσει όσους μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Βρετανία για μια καλύτερη ζωή.

Το εν λόγω μέτρο, σύμφωνα με την Independent, φέρεται να είναι μεταξύ αυτών που εξετάζονται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών για περιορισμό των μεταναστών από τα νέα κράτη της ΕΕ, δεδομένου ότι ο προσωρινός περιορισμός που είχε εφαρμοστεί λήγει τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πριν από λίγο καιρό πως δεν θα επεκτείνει την προσωρινή απαγόρευση σε Ρουμάνους και Βούλγαρους για να μεταναστεύσουν στη Βρετανία. «Η αρνητική διαφήμιση θα μπορούσε να αλλάξει την αίσθηση που υπάρχει πως στη Βρετανία οι δρόμοι είναι στρωμένοι με χρυσάφι», φέρεται να δήλωσε υπουργός το Σαββατοκύριακο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...