ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

0 Gazpacho : η διάσημη σούπα της Ισπανίας

Τα βασικά για ένα καλό gazpacho είναι καλές ώριμες ντομάτες, και ένα εξαιρετικό αγνό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο! Μην παραλείψουμε να έχουμε σπίτι μας ένα ξύδι από κρασί καλής ποιότητας (προτιμώ να μην είναι πολύ σκούρο σαν αυτό της Modena, γιατί σκουραίνει το χρώμα του gazpacho, ούτε όμως και πολύ άσπρο γιατί είναι πιο ξινό απ’ το συνηθισμένο ξύδι).


Συστατικά : 

2 μέτρια αγγούρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα - 5 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες - 1 μεγάλο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο - 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη - 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο - 1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ - ¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο - 4 φλιτζάνια κρύο νερό - 4 κουτ. γλυκού αλάτι

1 Μμμμ, ζεστό κρεβατάκι!


Η γατούλα βρήκε το κρεβάτι της και ο σκύλος βρήκε το σκέπασμά του! Δείτε τα τι γλυκά που είναι!
http://endiaferonta.com/

0 Νότιο Σουδάν: Η νέα χώρα που δημιουργήθηκε σήμερα!

Ο Σάλβα Κίιρ ορκίστηκε πρώτος πρόεδρος της χώρας. Αναγνωρίστηκε και επίσημα από της ΗΠΑ. Εκδηλώσεις σεόλη τη χώρα.

Ο Σάλβα Κίιρ ορκίστηκε πρώτος πρόεδρος του Νοτίου Σουδάν, λίγο μετά την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Τζέιμς Ουάνι Ιγκα.

Ο Κίιρ υπέγραψε το προσωρινό σύνταγμα και έδωσε τον όρκο του, δηλώνοντας πως θα "προσπαθήσει για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού του Νοτίου Σουδάν". "Εμείς, οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι, με βάση την βούληση του λαού του Νοτίου Σουδάν και όπως επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση, κηρύσσουμε το Νότιο Σουδάν ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος", είχε τονίσει λίγο νωρίτερα ο Ουάνι Ιγκα.

0 Επέτειος κοιμήσεως γέροντος Παϊσίου αγιορείτου

Ο άνθρωπος που όλο και περισσότερος κόσμος μιλάει για αυτον. Η αιτία? οι προφητειες του για την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας....
Το κακό είναι πως οταν μιλούσε εμεις δεν τον ακουγαμε, τώρα απλα έχουμε μια δευτερη ευκαιρια...
Ένας ταπεινός Γέροντας που αν ζούσε τώρα θα είχε πολλά να πεί ακόμακαι για την ίδια την Εκκλησία
 
Στις 12 Ιουλίου (νέο ημερολόγιο) του 1994, στις 11:30 τη νύχτα, την ησυχία τάραξε μια δυνατή βροντή! Κατόπιν με συνεχείς αστραπές φωτιζόταν όλο το Άγιον Όρος. Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο Γέροντας είχε περάσει στην αιωνιότητα.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο στις 11 Ιουλίου  το βράδυ στις 21:00, θα τελεστεί αγρυπνία για την επέτειο κοιμήσεως του Αγίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

0 Ο τσίχλο-τοιχος....Αηδία!

gum wall07 Gum Wall – A Big Seattle Attraction
Κοιτώντας αυτές τις φωτογραφίες σίγουρα θα αναφωνήσετε και σεις σαν και εμένα "Μπλιάξ!"! Για περισσότερα από 15 χρόνια άνθρωποι που περίμεναν να πάρουν το εισητήριο τους έξω από το Market Theater κολλούσαν τις τσίχλες τους στον τοίχο. Αν και καθαρίστηκε 2 φορές, οι άνθρωποι δε σταμάτησαν να κολλάνε με αποτέλεσμα αυτό το αηδιαστικό κτίριο να έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο!

0 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ

0 Ένα μοναδικό υποθαλάσσιο σπήλαιο

Έμπειροι δύτες κατάφεραν να μπουν στο υποβρύχιο δαιδαλώδες σπήλαιο στα βάθη της Ρωσίας και να μας προσφέρουν εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς. Ένα εγχείρημα επικίνδυνο και συνάμα μαγευτικό!
Ένα μοναδικό υποθαλάσσιο σπήλαιο
Ένα μοναδικό σκηνικό αντίκρισαν όσοι καταδύθηκαν σε υποβρύχιο σπήλαιο στα βάθη της Ρωσίας. Μοιάζει με ταινία δράσης του Hollywood, αλλά είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθαλάσσιες σπηλιές κρυστάλλων γύψου στον κόσμο.

0 Παράξενα και πρωτότυπα gadgets

Παράξενα και πρωτότυπα gadgets (11)
Δείτε μερικά ακόμη παράξενα και απίστευτα gadgets!

0 Ανδρίτσαινα - μια ιστορική κωμόπολη

Η Ανδρίτσαινα είναι μια κωμόπολη που ανήκει στον νομό Ηλείας
Βρίσκεται 64 χλμ νοτιοανατολικά του Πύργου, πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας, σε υψόμετρο 760 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. 

0 Κίνημα «Δεν πληρώνω» και σε σούπερ μάρκετ!

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα σε κεντρικό σούπερ μάρκετ της Κατερίνης, όταν περίπου 50 πολίτες, φτάνοντας με τα ψώνια τους στο ταμείο, σύσσωμοι, ζήτησαν έκπτωση 15%.
Η διεύθυνση του καταστήματος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές έντασης. Οι πολίτες έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους ένα «βουνό» από καλάθια γεμάτα τρόφιμα και ψώνισαν από συνοικιακό κατάστημα, που τους έκανε σε πρώτη φάση ομαδική έκπτωση 5%.

0 ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE EARTH

Αυτό το ευθύγραμμο σχήμα έχει εντοπιστεί εκτός της ακτής της Νότιας Καρολίνας,22 μίλια Βορειο-ανατολικά των Νήσων Χάρκερ,Βορειος Καρολίνας.


Το σχήμα έχει διαστάσεις περίπου 17 μίλια μήκος και 2 μίλια πλάτος:

0 Ο γυμνός αρουραίος κρατά το μυστικό του καρκίνου



Ονομάζεται γυμνός αρουραίος, κουτάβι της άμμου ή τυφλοπόντικας της ερήμου. Πρόκειται για ένα πολύ ασυνήθιστο τρωκτικό που ζει στην ανατολική Αφρική.

Το σώμα του έχει ελάχιστες τρίχες (ως εκ τούτου και το κοινό του όνομα). Παρόλο που έχει μήκος 8-10 εκατοστά και ζυγίζει 30-35 γραμμάρια, αυτό το ιδιότυπο τρωκτικό ζει για 30 χρόνια -επτά φορές περισσότερο από έναν συνηθισμένο αρουραίο- και, κυρίως, δεν προσβάλλεται από την πιο δολοφονική ασθένεια στον κόσμο, τον καρκίνο.

0 Παραλίες Ευβοιας

Λιχαδονησια Ευβοιας

Στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και στην Εύβοια, βρίσκεται μία συστάδα νησιών, που οι ντόπιοι αποκαλούν Σεϋχέλες.
Είναι τα Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια

0 ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ !...


Πριν κάμποσες ημέρες ο γερμανός υπουργός οικονομικών κ. Σόϊμπλε, δήλωσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει τα λεφτά για ν΄ αποπληρώσει το χρέος της, πουλώντας τον «ήλιο της». «Η μεγάλη ηλιοφάνεια στη χώρα, είναι η βάση για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας και η Γερμανία είναι διατεθειμένη, αφ΄ενός να συμμετάσχει στις επενδύσεις που χρειάζονται και αφ΄ ετέρου ν΄ αγοράσει το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα».

0 ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 2009-ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


ΠΡΩΤΑ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΔΑΣΗ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ...ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ...ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ !!! ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!
Αυθαίρετα και χωματερές σε δασικές εκτάσεις που κάηκαν τον Αύγουστο του 2009 εντόπισε ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ), μέσω της μεθόδου της Τηλεπισκόπησης


Με την αξιοποίηση δορυφορικών εικόνων τεκμηριώθηκαν 88 περιπτώσεις μεταβολών, οι οποίες δεν αφορούν μόνο νέες κατασκευές, αλλά και παράνομες χωματερές, χώρους απόθεσης χωματισμών, διανοίξεις νέων δρόμων και εκτεταμένη κοπή δένδρων που γλίτωσαν από την πυρκαγιά.

Οι μεταβολές στις δασικές εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής καταγράφηκαν μετά τις
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...