ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

0 Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας! Μήνυμα Ισπανών καθηγητών και μαθητών


Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας! Μήνυμα Ισπανών καθηγητών και μαθητών

Στην Ισπανία, καθηγητές και μαθητές πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν ένα βίντεο επτά λεπτών μέσα στο οποίο ευχαριστούν την Ελλάδα για την κληρονομιά της στην ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής, από την αλφάβητο μέχρι και τη φιλοσοφία, κι από την ιατρική μέχρι και τον αθλητισμό.

Στην αρχή του βίντεο ακούγεται η φράση: «Μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά μιλάς πολύ περισσότερα ελληνικά από αυτά που νομίζεις». Τότε, καθηγητές και μαθητές σε διάφορα μέρη, ευχαριστούν την Ελλάδα για την αλφάβητο, τα μαθηματικά, την ιστορία, τις Θερμοπύλες, τη φιλοσοφία, τη λογική, τους ιατρικούς όρους, την αστρονομία, τη δημοκρατία, τον Παρθενώνα, αλλά και τη μουσική, το κρασί, τον θεό Διόνυσο, τους μύθους, την τεχνολογία, για την Τροία, τη Σπάρτη, το θέατρο.
Στο τέλος, όλοι μαθητές σηκώνονται όρθιοι και φωνάζουν στα ελληνικά: «Ευχαριστούμε πολύ, με τρέλα!».

0 Σαν σήμερα σιώπησε η «Φωνή της Κρήτης» - 33 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Ξυλούρη


Σαν σήμερα σιώπησε η «Φωνή της Κρήτης» - 33 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Ξυλο
Σήμερα συμπληρώνονται 33 χρόνια από μία μεγάλη απώλεια στον μουσικό χώρο. Στις 8 Φεβρουαρίου 1980, έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ξυλούρης (Ψαρονίκος), η «Φωνή της Κρήτης» χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Ο Νίκος Ξυλούρης γεννήθηκε το 1936, στο ορεινό χωριό Ανώγεια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο της Κρήτης από οικογένεια με μεγάλη μουσική παράδοση που ανέδειξε πολλούς λυράρηδες. Αδέλφια του είναι οι επίσης γνωστοί μουσικοί της κρητικής μουσικής ο Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης) και ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης) .

0 Ανακάλυψαν φωτογραφίες από το Παρίσι του 1900 που κάνουν τους Γάλλους να κλαίνε [εικόνες]

Ανακάλυψαν φωτογραφίες από το Παρίσι του 1900 που κάνουν τους Γάλλους να κλαίνε [εικόνες]

Ξεχασμένες φωτογραφίες από τα κεντρικά και εμβληματικά σημεία του Παρισιού ξαναβγήκαν στην επιφάνεια από συλλογή συλλέκτη. Τις φωτογραφίες έφερε στη δημοσιότητα η Huffingtonpost.

Από τις όχθες του Σηκουάνα, από το διάσημο καμπαρέ Moulin Rouge, από την Παναγία των Παρισίων, κεντρικές πλατείες αλλά και περιφερειακά δρομάκια που αποπνέουν την ηρεμία και το στυλ του 1900 οι φωτογραφίες αναδεικνύουν μια άλλη εποχή.

0 Οι καλύτεροι χτίστες της φύσης

Θεωρούνται από τους καλύτερους χτίστες της φύσης και μάλλον δικαίως. Τα πουλιά «el hornero» ή αλλιώς «οι χτίστες σπιτιού» απαντώνται στη Νότια Αμερική.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τη σταδιακή δημιουργία της φωλιάς ενός...
τέτοιου ζευγαριού πουλιών.

Χρησιμοποιώντας λάσπη μαζί με ίνες, τρίχες ή άχυρο θηλυκό και αρσενικό συνεργάζονται προκειμένου να ολοκληρώσουν εγκαίρως τη φωλιά, πριν την αναπαραγωγική περίοδο.

Η δουλειά γίνεται τους χειμερινούς μήνες, ώστε ο τροπικός ήλιος να «ψήνει» τη λάσπη μέχρι αυτή να γίνεις σκληρή σαν πέτρα.

Αφού ζευγαρώσουν, το θηλυκό γεννά από 3 μέχρι και 4 αυγά, η εκκόλαψη των οποίων επιτυγχάνεται σε μόλις 20 μέρες, εξαιτίας της παγιδευμένης ζέστης εντός της φωλιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες…

0 Γνωριμία με την Εσθονία

Η Εσθονία είναι μία από τις τρεις Βαλτικές χώρες. Είναι μια μικρή χώρα με έκταση 45.226 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.282.963 κατοίκους. Συνορεύει με τη Λετονία και τη Ρωσία.
 
Είναι μια χώρα μοναδική στην Ευρώπη για την ποικιλία των τοπίων της. Ένας τόπος όπου η θάλασσα συναντά τη γη, τα δάση εναλλάσσονται με τους τυρφώνες, ποτάμια, λίμνες, λιβάδια.


Το έδαφός της είναι πεδινό με το μέσο υψόμετρο να φτάνει τα 50 μέτρα. Το μεγαλύτερο υψόμετρο φτάνει μόλις τα 318 μ. και πρόκειται για την κορυφή Suur Munamägi, η οποία βρίσκεται σε μια λοφώδη περιοχή στην νοτιοανατολική Εσθονία.

0 Μπορείτε να φανταστείτε τι είναι αυτό;


Μάλλον είναι δύσκολο

0 Βόρειο σέλας-ένα μαγικό φαινόμενο

Η Ισλανδία είναι η πατρίδα ενός από τα πιο εκπληκτικά φυσικά φαινόμενα. Ενός φαινομένου μαγικού-του βόρειου σέλαος.
Χειμώνας, στην λιμνοθάλασσα-παγετώνα Jökulsárlón, το φυσικό θαύμα της Ισλανδίας, με τα υπέροχα χρώματα του βόρειου σέλαος να φωτίζουν τον ουρανό.
Ένα θέαμα μαγευτικό!!
 

0 Το Χόλιγουντ πριν γίνει... Χόλιγουντ

Το όνομα Χόλυγουντ προήλθε από τον Hobart Johnstone Whitley και την σύζυγό του Gigi όπου σκέφτηκαν το όνομα το 1886 στο μήνα του μέλιτός τους. 

Ο Hobart αγόρασε από γαιοκτήμονα της περιοχής 500 στρέμματα για να κτίσει την πόλη που φανταζόταν. Ο Harvey Wilcox, ο πρώτος γαιοκτήμονας της περιοχής, κατάρτισε έναν χάρτη για μια πόλη, την οποία αρχειοθέτησε στο γραφείο καταγραφής νομών της Κομητεία το 1 Φεβρουαρίου 1887 με το όνομα Χόλυγουντ.

Εκείνο ήταν το πρώτο επίσημο έγγραφο που είχε το όνομα Χόλυγουντ.

Το 1900 το Χόλυγουντ είχε ένα ταχυδρομείο, μια εφημερίδα, ένα ξενοδοχείο και δύο αγορές, μαζί με έναν πληθυσμό 500 ανθρώπων. Το 1902 άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο της περιοχής, το δημοφιλες Hollywood Hotel, ενώ το 1903 έγινε νόμιμα νομός, αλλά το 1910 λόγο ενός προβλήματος στο πόσιμο νερό ενσωματώθηκε με το Λος Άντζελες.

0 Μια «διάφανη» λίμνη χάρμα οφθαλμών!

perierga.gr - Μια "διάφανη" λίμνη να την... πιεις στο ποτήρι!H λίμνη McDonald είναι η μεγαλύτερη στο Glacier National Park στη Μοντάνα των ΗΠΑ, γνωστή για την καθαρότητα των νερών της και την εξαιρετική διαύγεια που έχει σε όλα σχεδόν τα σημεία της. Η λίμνη έχει μήκος περίπου 16 χιλιόμετρα, ενώ τοβάθος της φτάνει τα 130 μέτρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Χαρακτηριστικό της καθαρότητάς της είναι το γεγονός ότι τα βότσαλα καθρεφτίζονται στο νερό, ενώ οι βάρκες μοιάζουν να αιωρούνται μαγικά στην επιφάνειά της.


Η λίμνη είναι το σπίτι για πολλά ενδημικά είδη πέστροφας και άλλα ψάρια, ενώ αρκούδες και ελάφια διαβιούν σε διάφορα σημεία των ακτών της, κυρίως στη βόρεια πλευρά. Το δάσος των κωνοφόρων που περιβάλλει τη λίμνη κυριαρχείται από πυκνή βλάστηση ελάτων και πεύκων, ενώ το χιονισμένο βουνό στο βάθος συμπληρώνει το μοναδικό φυσικό σκηνικό. Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των κατοίκων της Πολιτείας και όχι μόνο.

0 Η ιδανική πολιτεία!!


ΠΟΥ 'ΣΤΕ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ;;...

0 Στις 22 Σεπτεμβρίου οι γερμανικές εκλογές

Στις 22 Σεπτεμβρίου οι γερμανικές εκλογές

Ανακοινώθηκε επίσημα η ημερομηνία

Οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν τελικά στις 22 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε πριν από μερικά λεπτά το γραφείο του Προέδρου της Γερμανίας.

Το προεδρικό γραφείο ενέκρινε την παραπάνω ημερομηνία για τις εκλογές, στις οποίες η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα αναζητήσει μία τρίτη θητεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μερκέλ ηγείται της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης στην ευρωζώνη από το 2005.

0 Τους την έφεραν...

Τους την έφεραν...

Φάρσες για σπάσιμο νεύρων

0 EyeSight: Χειρισμός συσκευών με τις κινήσεις των δαχτύλων [Video]



Η ισραηλινή εταιρεία EyeSight (γνωστή για την εφαρμογή Moove MP3 player) ανακοίνωσε την πρώτη εμπορικά διαθέσιμη τεχνολογία χειρισμού συσκευών με τα δάχτυλα, τα αποκαλυπτήρια της οποία θα πραγματοποιηθούν στις 25 Φεβρουαρίου στο Mobile World Congress 2013.


Το software της εταιρείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρεία γκάμα συσκευών όπως υπολογιστές και Smart TVs. Η τεχνολογία της EyeSight επιτρέπει στο χρήστη να κινεί τον κέρσορα δείχνοντας απλά με το δάχτυλο του στην οθόνη ακόμα και από την άλλη άκρη του δωματίου.

Δείτε τη σε δράση στο παρακάτω video ενώ για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

1 Αρχαιοελληνική ράτσα σκύλου «επιζεί αλλά κινδυνεύει»

Οι ερευνητές εντόπισαν σκύλους που ταιριάζουν με τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της «αλωπεκής»Η Αλωπεκίς των Πελασγών

Οι ερευνητές εντόπισαν σκύλους που ταιριάζουν με τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της «αλωπεκής»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
 
Θεσσαλονίκη 
 
Κτηνίατροι που μελέτησαν την «αλωπεκή» ή «αλεπουδίτσα», μια μικρόσωμη φυλή σκύλων που είναι γνωστή από απεικονίσεις της αρχαιότητας, υποστηρίζουν ότι αυτή η ράτσα των Πελασγών επιζεί ως σήμερα σε μικρούς πληθυσμούς, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Η μελέτη για την αλωπεκή παρουσιάστηκε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής στη Θεσσαλονίκη από τους κτηνίατρους Σ.Χλειουνάκη Α. Φούντα, Λ. Βαρούδη, Ζ. Αμπά και Α. Ράγκο.

0 Βρέθηκαν οι «ρίζες» της ελιάς

Βρέθηκαν οι «ρίζες» της ελιάςΣτην ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκαν τα πρώτα εξημερωμένα ελαιόδεντρα πριν από 6.000-8.000 χρόνια




Λονδίνο 
Τις λεβαντίνικες «ρίζες» της ελιάς αποκάλυψε γενετική ανάλυση 1.900 δέντρων από την περιοχή της Μεσογείου, που πραγματοποίησαν γάλλοι επιστήμονες.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B», τα γενετικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η καλλιέργεια της λεγόμενης εξημερωμένης ελιάς – με μεγαλύτερους και πιο ζουμερούς καρπούς από τις άγριες ποικιλίες – ξεκίνησε πριν από 6.000-8.000 χρόνια στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκονται τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

«Πιθανότατα υπήρξαν πολλά ενδιάμεσα βήματα, όμως τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η καλλιέργεια ελιάς ξεκίνησε στην περιοχή του Λεβάντε» εξηγεί ο δρ Γκιγιόμ Μπεσνάρ, αρχαιοβοτανολόγος του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Ερευνας της Γαλλίας και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης. Πρόκειται για την περιοχή που σήμερα περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, τον Λίβανο και τη Συρία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...