ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

2 Πωλείται η Ελλάδα και θυμάμαι...


Πώς αρρωστήσαμε τόσο πολύ; Πώς καταφέραμε να πέσουμε σε τέτοιο πάτο; Στο χαμηλότερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει μια ανθρώπινη ύπαρξη; Πώς γίναμε τόσο τυφλοί, τόσο κουφοί, τόσο...
ανάπηροι στο σώμα και στο μυαλό και στην ψυχή; Πώς αφήνεις τον ίδιο σου τον τόπο, τον ίδιο σου τον εαυτό να ξεπουλιέται; ΠΩΣ; Θα σου πω πώς…

 Γιατί πάει πολύς καιρός τώρα που ξεπουλιέται όλη η Ελλάδα, κι ήμουνα ΕΔΩ. Γιατί ΘΥΜΑΜΑΙ… Ήμουνα ΕΔΩ. Μεγάλωσα σ' αυτήν εδώ τη χώρα, μέσα στις εξελίξεις των καιρών. ΘΥΜΑΜΑΙ τον θρίαμβο της "Δημοκρατίας" ενάντια της "Χούντας". ΘΥΜΑΜΑΙ τους φοιτητές που χύσανε το αίμα τους στο Πολυτεχνείο.

 Την ανάσα του κόσμου, τις ελπίδες μετά από αυτό το αίμα "για μια ελεύθερη Ελλάδα", όπου μπορούσες να δουλέψεις, να φας ψωμί και να πατήσεις στα πόδια σου, να φτιάξεις σπιτικό και οικογένεια, να ζήσεις επιτέλους σαν άνθρωπος. ΘΥΜΑΜΑΙ πότε άρχισε η μπασταρδοποίηση του "αρχαίου αθάνατου ελληνικού πνεύματος".

0 BINTEO: Ελληνική ταινία για την κρίση. Μια εξαιρετική δουλειά!


«...ο τόπος γύρω της μοιάζει ερειπωμένος, απάνθρωπος. Θαρρείς και όλος ο κόσμος έφυγε, μόνο το γαύγισμα πεινασμένων σκυλιών και οι κραυγές από τα κοράκια την αποσπούν και της θυμίζουν πως είναι ακόμα εκεί….
Ξέρει πως κλείνοντας απλά τα μάτια δεν αποτελεί λύση. Μα αν βρει την δύναμη να τα ανοίξει θα χαθεί με μιας η πλάνη της ασφάλειας που προσφέρουν κάποιες μάλλον ευτυχισμένες αναμνήσεις και ίσως η ιδέα πως δεν συμβαίνει αυτό.
Μα τότε οι επιλογές θα είναι μόνο δυο.
Να σκύψει το βλέμμα της υποκύπτοντας στο «πεπρωμένο» της ή να το κοιτάξει κατάματα….»

Με τα παραπάνω λόγια οι συντελεστές της ταινίας μικρούς μήκους «Κατοχή» περιγράφουν το αποτέλεσμα που πέτυχαν μετά από πολύ κόπο και δουλειά!
Όλοι τους εθελοντές νέοι από το Ηράκλειο Κρήτης.

0 Τα μεγάλα μυστήρια του Νου και της Συνείδησης


Φανταστείτε ότι πρόκειται να φαγωθείτε από έναν καρχαρία. Είναι πολύ πιθανό, πως το χειρότερο τμήμα αυτού του σεναρίου δε θα ήταν ούτε ο πόνος, ούτε ο ακρωτηριασμός σας, ούτε ακόμα ο ίδιος ο θάνατός σας, όσο θα ήταν η σκέψη που θα τριγύριζε στο μυαλό σας με τα λόγια, "αυτή τη στιγμή με τρώει ένας καρχαρίας". Κάτι τέτοιο πιθανόν να μη συνέβαινε σε ένα ψάρι που θα βρισκόταν στη θέση σας. Δε θα το κατέτρωγε μια τέτοια σκέψη, ή τουλάχιστον θα ήταν πολύ λιγότερο σημαντική, ίσως να αποτελούταν από ένα μικροσκοπικό επιφώνημα στη γλώσσα των ψαριών. 

0 Γεράκι εναντίον φιδιού: Ποιο θα κερδίσει;


Γεράκι εναντίον φιδιού (8)
Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή η μονομαχία θα ήταν εύκολη υπόθεση, όμως μερικές φορές τα πράγματα απλά πάνε στραβά…

0 Τα χρεη ολων των κρατων και αλλα περιεργα παραμυθια για ηλιθια προβατακια...

Τα χρέη όλων των κρατών. και άλλα παραμύθια!

Ρίξτε απλά μια ματιά στους πίνακες.

0 Τι μας ψεκάζουν? Ντοκιμαντέρ


Δείτε τι λένε για τους ψεκασμούς..
 
* Κορυφαίους επιστήμονες της γεωμηχανικής να παραδέχονται ότι θέλουν να ψεκάσουν στην στρατόσφαιρα μικρά σωματίδια από διάφορα μέταλλα και ιδιαίτερα το αλουμίνιο....

* Να λένε ότι οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν ώστε τα σωματίδια....
στη στρατόσφαιρα να παρεμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να ψύξουν τον πλανήτη, με πρόσχημα τον περιορισμό του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

* Ότι τα σωματίδια αλουμινίου θα δημιουργούνται με μια μέθοδο ψεκασμού αερίου αλουμινίου από τις εξόδους των τζετ, το οποίο θα οξειδώνεται στη στρατόσφαιρα, δημιουργώντας "ποιοτικά" σωματίδια αλουμινίου.

* Ότι όχι μόνο είναι φθηνή η όλη διαδικασία τοποθέτησης τέτοιων σωματιδίων στη στρατόσφαιρα, αλλά και ότι η δημιουργία ή η ανάλογη τροποποίηση αεροπλάνων είναι μια απλή διαδικασία.

0 Άρχισε να ηχεί η 6η Σάλπιγγα της αποκάλυψης...


"ΚΑΙ Ο ΕΚΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΣΑΛΠΙΣΕ ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΜΙΑΝ ΦΩΝΗΝ ΕΚ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΕΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 
ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΝ ΟΣΤΙΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΛΥΣΟΝ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΔΕΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΝ ΠΟΤΑΜΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗΝ"



H κλιμακούμενη ένταση στη Μεσοποταμία(απειλές του Ιράν και η έκρυθμη κατάσταση στη Συρία που προφανώς ετοιμάζεται Νατοϊκή  επέμβαση) μας θυμίζει έντονα αυτό το χωρίο της Αποκάλυψης...

0 Γνωρίζοντας τους Έλληνες ποιητές. Νίκος Καββαδίας, ο βιωματικός ποιητής της θάλασσας και των ναυτικών


Σύντομο βιογραφικό

Ο λογοτέχνης Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας. Ο πατέρας του, Χαρίλαος, είχε τη ρωσική υπηκοότητα και διατηρούσε επιχείρηση εισαγωγών - εξαγωγών. Η μητέρα του, Δωροθέα, ήταν κεφαλλονίτικης καταγωγής. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά του επέστρεψε στην Κεφαλονιά και το 1921 μετακόμισε στον Πειραιά, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο.

Το 1928 δίνει εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή, αλλά την ίδια χρονιά αρρωσταίνει βαριά ο πατέρας του και αναγκάζεται να δουλέψει. Για μερικούς μήνες εργάζεται σε ναυτικό γραφείο, κρατώντας τα λογιστικά βιβλία, και τον επόμενο χρόνο, αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του, μπαρκάρει ναύτης σε φορτηγό....

0 'Υπέροχες φωτογραφίες εντόμων

0 Όποιος μπορεί ας βοηθήσει συνανθρώπους μας που το'χουν ανάγκη. Κάποιοι κάποτε ήταν συνάδελφοι με κάποιους από εμάς - εσάς!



Στο Ίδρυμα Αστέγων (Πειραιώς 35 ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας  (τηλ. 210 5246515) χρειάζονται επειγόντως κουβέρτες και χειμωνιάτικα ρούχα.

Kαι η ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» Κωνσταντινουπόλεως (210-3410462) που εργάζεται στο δρόμο για άστεγους κάνει έκκληση για τρόφιμα, νερό, χοντρά μπουφάν και κουβέρτες..

Διαδώστε το σας παρακαλούμε.

http://planet-greece.blogspot.com/2012/01/blog-post_8260.html

0 Οι προϊστορικοί άνθρωποι ταξίδευαν στο Αιγαίο;


  Με βάση νέες τεχνικές χρονολόγησης πετρωμάτων όπως o οψιδιανός, επιστήμονες -μεταξύ των οποίων και Έλληνες- ανακάλυψαν πως οι προϊστορικοί άνθρωποι μπορεί να ταξίδεψαν στο Αιγαίο πριν από 15.000 χρόνια.

  Ο οψιδιανός είναι ένα ηφαιστειακό πέτρωμα με υαλώδη μορφή, που εξαιτίας της σύστασης και της ανθεκτικότητας του χρησιμοποιήθηκε από τα τέλη της Ανώτερης Παλαιολιθικής περιόδου (πριν από 35.000 έως 11.000 χρόνια) για την κατασκευή εργαλείων και όπλων.

  «Ο οψιδιανός ήταν ένα πολύτιμο πέτρωμα που βρίσκεται μόνο στη Μήλο, με λίγα κοιτάσματα στην Αντίπαρο και στο Γυαλί (νησάκι μεταξύ Νισύρου και Κω). Από εκεί και μέσω του εμπορίου διαδόθηκε σε όλο το Αιγαίο, καθώς και στην ηπειρωτική χώρα», εξηγεί ο κ. Νικόλαος Λάσκαρης από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου στο διαδικτυακό περιοδικό Past Horizons. Έτσι, οι άνθρωποι πριν από την Εποχή του Χαλκού που ήθελαν να αποκτήσουν αιχμηρά εργαλεία και όπλα υποχρεώνονταν να ταξιδέψουν με πλοίο μέχρι τη Μήλο.

0 Η ιστορία των Ελληνικών χαρτονομισμάτων

Η λέξη δραχμή προέρχεται από το ρήμα δράττομαι. Στους αρχαίους ελληνικούς χρόνους ήταν μονάδα βάρους που αντιστοιχούσε σε μια χούφτα (όσα μπορούσε να αρπάξει ένα χέρι) οβολών από χαλκό ή σίδηρο.
 Στις αρχές του 7ου αιώνα ο Φείδων έκοψε στην Αίγινα νόμισμα ίσο προς έξι οβολούς (με όσους δηλαδή γέμιζε ένα χέρι) που ονομάστηκε δραχμή. Από τότε καθιερώθηκε η δραχμή, την οποία υιοθέτησαν...

και άλλες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας και ο Μέγας Αλέξανδρος την κατέστησε πανίσχυρο νόμισμα της αχανούς αυτοκρατορίας του. Η δραχμή κατά τη διάρκεια του νεοελληνικού βίου της γνώρισε δόξες και τιμές και περιεβλήθη με χρυσό, άργυρο και χαλκό, αλλά γνώρισε και υποτιμήσεις και πολιτικές διαμάχες και εξευτελισμούς ως χαρτονόμισμα.

0 Νέο Ιστολόγιο...

Ιστορικές Μάχες
Επισκεφθείτε το νέο ιστολόγιο Ιστορικές Μάχες που, όπως προδίδει το όνομά του, ασχολείται με μάχες που κατέγραψε η Ελληνική και η Διεθνής ιστορία.
 
Ως Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο σας ευχόμαστε καλή αρχή και "Καλές Μάχες"

0 Ένα διαφορετικό soufflé σοκολάτας

Το γλυκό αυτής της συνταγής δεν είναι ακριβώς soufflé, καθώς δεν έχει καρδιά από ρευστή σοκολάτα, αλλά ούτε και κέικ καθώς έχει την υφή του soufflé. Δοκιμάστε το και διεισδύστε σε ένα σοκολατένιο κόσμο.

Υλικά
50 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κρόκοι αυγών
50 γραμμάρια ζάχαρη
180ml γάλα
100 γραμμάρια σοκολάτα ημίγλυκη, τριμμένη
4 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

0 Μονομαχία στις Άλπεις

Perierga.gr - Μονομαχία στις ΆλπειςΜπορεί να είναι μονομαχία για λόγους τιμής. Καβγάς για τα μάτια ενός κοριτσιού. Ή να πιάστηκαν στα χέρια (στην περίπτωσή τους μάλλον στα… κέρατα) δι΄ασήμαντον αφορμήν.
Η αιτία είναι άγνωστη. Αυτό που ξέρουμε, πάντως, είναι ότι το επεισόδιο ανάμεσα στα δύο αγριοκάτσικα σημειώθηκε σε ύψος 4.000 μέτρων, σε έναν απόκρημνο βράχο των ιταλικών Άλπεων.
Άλλο ένα αγριοκάτσικο παρακολουθεί τη μονομαχία με συναισθήματα που είναι αδύνατον να διακριβωθούν. Θεατής του αγώνα ήταν και ο Μάριους Σάμπο που απαθανάτισε το στιγμιότυπο.


Ο φωτογραφικός φακός δεν αποτύπωσε τη συνέχεια. Γι’ αυτό ανέλαβε να την εξιστορήσει ο φωτογράφος: όταν τα δύο αγριοκάτσικα αντιλήφθηκαν ότι ένα στραβοπάτημα θα μπορούσε να τα στείλει στον θάνατο, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον καβγά σε ένα πιο ασφαλές μέρος. Κήρυξαν ανακωχή και χάθηκαν μέσα στα πυκνά σύννεφα που σκέπαζαν την πλαγιά.

0 Νυμφαίο Φλώρινας: η «αθέατη» νύμφη του χιονιού και της πέτρας

Το αρχοντικό βλαχοχώρι Νυμφαίο στις πλαγιές του όρους Βίτσι, αναγεννήθηκε μετά από πολλά χρόνια και προσφέρει πλέον ιδιαίτερες τουριστικές υποδομές σε ένα πανέμορφο φυσικό και αρχιτεκτονικό τοπίο πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε υψόμετρο 1.350 μέτρα, πάνω στις κορυφογραμμές του όρους Βίτσι, στο βόρειο άκρο της Ελλάδας, βρίσκεται το μαγευτικό χωριό Νυμφαίο ( http://bit.ly/Nymfaio_map ), ένας από τους σημαντικότερους διατηρητέους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας και ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

0 Δείτε την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων

Για να δημιουργηθεί χρειάστηκαν 700 σκίτσα!

Με σχέδια από κιμωλία σε μαυροπίνακα, θυμίζει η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1908. Ο τίτλος αυτός έχει αποδοθεί στο γαλλικό φιλμ «Φαντασμαγορία» (Fantasmagorie) του Émile Cohl, από ιστορικούς του κινηματογράφου.

Για την παραγωγή της ταινίας που έχει διάρκεια μικρότερη των δύο λεπτών, ο Émile Cohl έπρεπε να σχεδιάσει περίπου 700 σκίτσα τα οποία τοποθέτησε σε μια φωτιζόμενη γυάλινη επιφάνεια το ένα μετά το άλλο.

0 Τι απέγιναν 5 μωρά-παιδιά από εξώφυλλα δίσκων

Perierga.gr - Τι απέγιναν 5 μωρά-παιδιά από εξώφυλλα δίσκωνΠόζαραν ως παιδιά για τα εξώφυλλα δίσκων όμως τα χρόνια πέρασαν και μεγάλωσαν. Τι απέγιναν άραγε;
Για 200 δολάρια φωτογραφήθηκε ο μπέμπης Spencer Elden για το εξώφυλλο των Nirvana με τίτλο Nevermind. Ο 20αρης Spencer σπουδάζει σχέδιο στην Καλιφόρνια.

H Justine Ferrara φωτογραφήθηκε για το cover του ομώνυμου δίσκου των Korn. Το κοριτσάκι που έκανε κούνια, το 2009 αποφοίτησε από πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έχοντας σπουδάσει επικοινωνία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...