ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

0 Μύθοι και αλήθειες για το κρύο. Τι πρέπει να κάνετε για να προλάβετε την υποθερμία;

Γράφει ο γιατρός Αλέξανδρος Γιατζίδης, medlabnews.gr

Ο ανθρώπινος μηχανισμός προσαρμογής στο κρύο είναι αυτόματος. Γίνεται με μια συγχρονισμένη ενέργεια του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος. Αυτό -φυσικά- δεν αποτελεί πανάκεια, αφού οι αντιδράσεις δεν είναι οι ίδιες σε όλους τους ανθρώπους. Όμως, με μια συστηματική εξάσκηση και σταδιακή αύξηση του κρύου, ο άνθρωπος μπορεί να το αντέξει χωρίς να ενοχλείται ιδιαίτερα από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αν και αρχικά μπορεί η προσαρμογή να χαρακτηριστεί βάρβαρη και επώδυνη, με το πέρασμα του χρόνου γίνεται αντιμετωπίσιμη, με πολύ καλά αποτελέσματα.

0 Οφθαλμαπάτες… κατά λάθος

Οφθαλμαπάτες... κατά λάθος (8)
Ορισμένες οφθαλμαπάτες δεν είναι αποτέλεσμα μελέτης και προσεκτικής λήψης μιας φωτογραφίας… Παρόλα αυτά, μερικές φορές τα πιο ενδιαφέροντα έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις!

0 Το Όρος Σάστα, το Ιερό, Μυστικιστικό Όρος της Αμερικής Μέρος 3 - Μια Περιήγηση στο Εσωτερικό του Όρους Shasta

Την παρακάτω ιστορία την αναφέρει μια κάποια κυρία Μ..., που τιμούσε με συχνές επισκέψεις με την οικογένειά της τα Σαββατοκύριακα το όρος Shasta και ιδιαίτερα τη περιοχή των «Λιβαδιών του Πάνθηρα», που έχει πάρει το όνομά της από το περίφημο Πάνθηρα του Σεντ Ζερμαίν, που έχει θεαθεί πολλές φορές σ’ αυτήν. Ένα από αυτά τα πρωινά που άνδρας της με τα παιδιά τους είχαν πάει για τις συνηθισμένες αγαπημένες τους «εξερευνήσεις» στο όρος, την πλησίασε ένας νεαρός στο χώρο κατασκήνωσής της πάνω στο βουνό και της ζήτησε ένα φλιτζάνι από το καφέ που είχε ετοιμάσει, ο οποίος, όπως της είπε, του «μύριζε διαρκώς από το πρωί».


Διαβάστε το 1ο μέρος ΕΔΩ , το 2α ΕΔΩ και το 2β ΕΔΩ

0 5 αστικοί θρύλοι του υπερφυσικού

Οι αστικοί θρύλοι ή μύθοι (urban legend) αποτελούν ιστορίες ή θρύλοι -συνήθως φανταστικών- γεγονότων που διαδίδονται μαζικά. Εναλλακτικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ευρέως διαδεδομένες φήμες. Ωστόσο, δεν είναι απαραιτήτως δημιουργήματα της φαντασίας, καθώς αρκετοί θρύλοι στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Κάποιοι αστικοί θρύλοι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν για αρκετά χρόνια με μικρές παραλλαγές. Το περιεχόμενο τους ποικίλει και περιλαμβάνει συχνά στοιχεία τρόμου ή καλλιέργειας κάποιου φόβου. Παραδείγματα τέτοιων θρύλων είναι η ύπαρξη κροκοδείλων στους υπονόμους της Νέας Υόρκης, το ότι το σώμα του Walt Disney είναι παγωμένο σε θάλαμο κρυογενετικής, ο κίνδυνος τύφλωσης λόγω αυνανισμού, το πώς η ελληνική δεν έγινε επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ, το Hellenic Quest κ.ά.

Σας παρουσιάζουμε 5 ιστορίες που επαναλαμβάνονται γύρω από φωτιές ή σε πάρτι σε όλο τον κόσμο.

0 Τι σημαίνει το αποτέλεσμα του Higgs για την σύνδεση του με την σκοτεινή ύλη

Οι πρόσφατοι υπαινιγμοί για ένα μποζόνιο Higgs με μάζα μέσα στο εύρος του Καθιερωμένου Μοντέλου, δεν μας πάνε απλώς πιο κοντά σε ένα πλήρες μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής. Τα αποτελέσματα επηρεάζουν μια πιθανή σχέση μεταξύ του Higgs και της σκοτεινής ύλης, την αόρατη ουσία που αποτελεί το 80 τοις εκατό της ύλης του σύμπαντος.

Το Higgs είναι η τελευταία τρύπα που δεν έχει κλείσει στο Καθιερωμένο Μοντέλο, η κύρια θεωρία για το πώς αλληλεπιδρούν τα σωματίδια και οι δυνάμεις. Στις 13 Δεκεμβρίου, οι φυσικοί στο CERN παρουσίασαν στοιχεία από τον επιταχυντή LHC που πρότειναν ένα μποζόνιο Higgs με μάζα 125 GeV.

0 Προειδοποίηση πυρηνικού χτυπήματος από Ρωσία προς ΗΠΑ μέσω Pravda

Ο ψυχρός πόλεμος είναι εδώ και επίσημα, με την Ρωσική εφημερίδα Pravda να περιγράφει με ένα σοκαριστικό σενάριο καταστροφής των ΗΠΑ, ενώ ήδη με την...
αποστολή στόλου στις βάσεις της στην Συρία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι παρών και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμπλακεί εκεί.


Το άρθρο της Pravda με τον τίτλο «Ένα εφιαλτικό σενάριο για την Αμερική» λέει τα εξής:


Φανταστείτε μια μέρα που ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που έχουν οικοδομηθεί μετά τη δεκαετία του 1970 κάθε όχημα να μην μπορεί να κινηθεί, δεν θα υπάρχουν τρένα , αεροπλάνα και λεωφορεία. Μόνο οι μυς θα είναι σε θέση να δώσουν κίνηση σε ότι μπορεί να κινηθεί σε στεριά και θάλασσα...

0 Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο έγινε στην Ελλάδα

H πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο σε πτήση επιβατηγού αεροπλάνου έγινε στην Ελλάδα
Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1948 το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθερία» στα περίπτερα, θα γράφει με έντονα, κεφαλαία γράμματα, «ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΝ ΩΔΗΓΗΘΗ ΒΙΑΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑΝ».
Δράστες ήταν 6 μαθητές του αμερικανικού κολεγίου στη Θεσσαλονίκη. Όλοι ήταν παιδιά αστικών οικογενειών και μέλη της Ε.Π.Ο.Ν και φοβόντουσαν ότι θα συλληφθούν για την κομμουνιστική τους δράση.

Ο στόχος του ήταν να πάνε στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία κι από εκεί να περάσουν στα ελληνικά βουνά για να ενσωματωθούν με τους αντάρτες. Ήταν η εποχή που ο Ελληνικός Εμφύλιος μαινόταν και η αριστερά διωκόταν βιαίως από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ οι δρόμοι για το βουνό ήταν αποκομμένοι. Με τη δικαιολογία ότι θα δώσουν εξετάσεις για το Πολυτεχνείο κατέβηκαν στην Αθήνα. Οι πρώτοι αεροπειρατές της ιστορίας ήταν οι εξής:

0 Κρυμμένος κώδικας του Μιχαήλ Άγγελου, στην Καπέλα Σιστίνα;

Ο Μιχαήλ Αγγελος αναγνωρίζεται παγκοσμίως, ως ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους και γλύπτες στην ιστορία της Τέχνης! Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι ήταν και ένας παθιασμένος μελετητής της ανατομίας του ανθρωπινου σώματος.
  Μέχρι σήμερα επικρατούσε η αντίληψη ότι, δυστυχώς, ο καλλιτέχνης είχε καταστρέψει σχεδόν όλα τα ανατομικά σκίτσα και τις σημειώσεις του, αφού δεν ποτέ είχε βρεθεί κάποιο αξιοσημείωτο στοιχείο!

Το "μυστικό" της Καπέλα Σιστίνα!
  Δύο αμερικανοί επιστήμονες, έρχονται τώρα να ανατρέψουν αυτήν την πεποίθηση. Οπως ανακοίνωσαν πρόσφατα, πιστεύουν ότι ο Μιχαήλ Άγγελος, ναι μεν δεν άφησε ανατομικά σκίτσα, φρόντισε όμως να "κρύψει" μία ανατομική εικόνα μέσα σε ένα από τα πιο διάσημα έργα του: την Καπέλα Σιστίνα...

0 Μαγευτικά τα χειμωνιάτικα Χανιά!

Φωτογραφία του Θεόφιλου Παπαδόπουλου από το Chania Crete by Nikos

0 Παντζάρι: Ένα «μυθικό» λαχανικό με ευεργετικές ιδιότητες

Τις ευεργετικές ιδιότητες του παντζαριού, εκτός από την επιστημονική έρευνα, επιβεβαιώνουν η μυθολογία και η αρχαία ιατρική.
Ο μύθος λέει ότι η θεά Αφροδίτη έτρωγε ρίζα παντζαριού για να διατηρήσει την ομορφιά της, ενώ ένα παντζάρι προσφέρθηκε στον Απόλλωνα στο ναό των Δελφών και τότε θεωρήθηκε από το μαντείο ότι αξίζει το βάρος του σε ασήμι!

O Ιπποκράτης (460-377 π.Χ.), ο «πατέρας της ιατρικής», υιοθέτησε τη χρήση των φύλλων παντζαριού για να επουλώνει τις πληγές.

Στη σύγχρονη εποχή και σύμφωνα με έρευνες, ο βολβός του παντζαριού είναι γνωστός για την αντιοξειδωτική, αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδη δράση του αλλά και για τη θετική του επίδραση στην ενίσχυση της αντοχής όσων αθλούνται.

0 «Βρέχει» μεταλλικές μπάλες στην Αφρική

Μια μεταλλική σφαίρα βάρους έξι κιλών έπεσε από τον ουρανό

Μια μεταλλική σφαίρα βάρους έξι κιλών έπεσε από τον ουρανό και προσγειώθηκε στη βορειοανατολική Ναμίμπια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών Σήμανσης (NFCI), το οποίο διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Ο εκπρόσωπος του NFCI, Πολ Λούντικ, απέρριψε κατηγορηματικά την περίπτωση το αντικείμενο να προέρχεται από κάποιον άλλο πλανήτη, σημειώνοντας ότι το μεταλλικό κράμα από το οποίο είναι κατασκευασμένο χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική.

Η σφαίρα δεν φέρει επάνω κανένα σημάδι ή κάποιου είδους διακριτικό. Έχει περιφέρεια 110 εκατοστών και έβγαλε έναν δυνατό ήχο σαν έκρηξη όταν προσγειώθηκε, στα τέλη Νοεμβρίου, στην περιοχή Ομουσάτι.

0 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φαινόμενο !!!

Το Νοέμβριο του 2008, το σκάφος Maiken ταξίδευε στον Ειρηνικό Ωκεανό όταν το πλήρωμα αντιλήφτηκε ένα περίεργο γεγονός..
 
Είδαν άμμο στη θάλασσα, και η άμμος επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας.

0 Η πιο τρομακτική "παδική χαρά"

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως τα μικρά παιδιά θα μπορούσαν να παίξουν εδώ. Αυτή είναι μια παιδική χαρά στο Sergeevka στη Ρωσία. Κάποτε ήταν ένα διάσημο θέρετρο, αλλά τώρα είναι εγκαταλελειμμένο.

Στο εσωτερικό της παιδικής χαράς υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία μπορούν να προκαλέσουν εφιάλτες.
Το γεγονός ότι το πάρκο είναι εγκαταλελειμμένα το κάνει χειρότερο, γιατί όλα είναι σκουριασμένα και τα κάνει να φαίνονται πιο τρομακτικά.

0 Βαλκανικοί εορταστικοί προορισμοί για... μικρές τσέπες

Ανερχόμενοι τουριστικοί προορισμοί, όμορφη φύση και οργανωμένα θέρετρα στις βαλκανικές χώρες, αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική λύση χειμερινών διακοπών με εορταστική ατμόσφαιρα, την εποχή της οικονομικής κρίσης.


Οι βαλκανικές χώρες αποτελούν μια καλή εναλλακτική και οικονομική επιλογή, αντί των καθιερωμένων, «τσουχτερών» χειμερινών προορισμών στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Αν λοιπόν η… τσέπη σας έχει αρχίσει και αδειάζει, αλλά δε θέλετε να καταργήσετε και το χειμερινό σας ταξίδι εν όψει των Χριστουγέννων, προτιμήστε μία από τις παρακάτω ενδιαφέρουσες επιλογές, σε σχετικά κοντινές αποστάσεις, που δε θα σας στοιχίσει ακριβά.
Πού αλλού μπορείτε να νιώσετε καλύτερα το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, αν όχι σε χιονισμένα τοπία, ανάμεσα στα βουνά, δίπλα σε ρομαντικές λίμνες;

0 10 ανατριχιαστικοί Αγ. Βασίλιδες

Επειδή οι μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και αρχίζουν να γεμίζουν παντού οι δρόμοι και τα καταστήματα με ντυμένους Αγ. Βασίλιδες, σας παρουσιάζουμε 10 ανατριχιαστικές φωτογραφίες Αγ. Βασίλιδων.

0 Επιστροφή στη Μέση Γη με το "The Hobbit!" Δείτε το trailer


 Απανταχού fans του Tolkien ετοιμαστείτε να "λιώσετε" ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες! Κυκλοφόρησε το trailer του The Hobbit Part 1 και μας επιφυλάσσει αυτό ακριβώς που περιμέναμε. Ένα εισιτήριο για την επιστροφή μας στη Μέση Γη!

Ο Gandalf, ο Bilbo Baggins, τα ξωτικά και οι νάνοι επιστρέφουν.

Το trailer της ταινίας The Hobbit: An Unexpected Journey είναι γεγονός, ένα χρόνο πριν την προβολή της πρώτης από τις δύο ταινίες του Peter Jackson.

Στο ίδιο ύφος με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, το prequel της ιστορίας υποσχεται νέες συγκινήσεις και απίστευτα τοπία και πάλι με γνωστούς πρωταγωνιστές, αλλα και καινούριους.

0 Το μυστικό της νεότητας είναι η θετική σκέψη

think

Κάθε ξεκίνημα νέας χρονιάς αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για τους ανθρώπους να πάρουν νέες αποφάσεις και να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή τους. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, σχετικά με το πώς ο νους επηρεάζει το σώμα, έχει να προσφέρει την κατάλληλη διαπίστωση-συμβουλή: Όσοι άνθρωποι σκέφτονται και ντύνονται σαν νέοι, είναι όντως πιο υγιείς και γερνάνε πιο αργά σε σχέση με όσους σκέφτονται και ντύνονται πιο σοβαρά, σύμφωνα με την ηλικία τους.

Η δύναμη της θετικής και νεανικής σκέψης και νοοτροπίας μπορεί, όπως φαίνεται, να βελτιώσει από την πίεση του αίματος και τα αρθριτικά μέχρι την όραση. Ακόμα και η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος (π.χ. του προστάτη), σε ένα βαθμό, μπορούν να κρατηθούν μακριά χάρη στη δύναμη των νοητικών εικόνων που σχηματίζει κανείς για τον εαυτό του και στην εσωτερική άρνησή του να γεράσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...