ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

0 Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών

Perierga.gr - Καλά κρυμμένα μυστικά στα βάθη των ωκεανών
Πυξίδες τρελαίνονται, πλοία εξαφανίζονται, ρουφήχτρες αιφνιδιάζουν!
Δέος προκαλούν τα μυστήρια των ωκεανών σε όλους τους ανθρώπους, ναυτικούς και μη. Ασκείται μια ανεξήγητη σαγήνη, εξάπτοντας πάντα με την ίδια δυναμική την περιέργεια θαλασσοπόρων, δυτών αλλά και ταξιδιωτών.
Πάντα οι άνθρωποι ήθελαν να εξερευνήσουν τα ανεξήγητα φαινόμενα προσπαθώντας να «δαμάσουν» την περιέργειά τους. Οι βυθοί των απέραντων ωκεανών κέρδισαν μία ξεχωριστή θέση ακόμα και στην παγκόσμια λογοτεχνία με πρωτοπόρο τον Γάλλο μυθιστορηματογράφο Ιούλιο Βερν.

0 Σχολείο στην Γερμανία με illuminati σύμβολα !


0 Καρλ Γιούνγκ: «οι αλλαγές ξεκινούν από τα άτομα»


Εποχή κρίσης και τα σημάδια γνώριμα. Τα κόμματα της εξουσίας καταποντίζονται, ΜΜΕ κατηγορούνται για μισθωμένη εξυπηρέτηση τραπεζικών συμφερόντων, η εμπιστοσύνη στους θεσμούς ελαχιστοποιείται, η ανεργία εκτοξεύεται, τα φαινόμενα βίας τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτα.  Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη αλλά το αν αυτή θα γίνει με ένα βήμα μπροστά ή με ένα βήμα πίσω εξαρτάται από τη στάση του καθενός από εμάς. Κανείς δεν είναι τόσο αδύναμος για να μην έχει επίπτωση η τελική στάση που θα πάρει.

Συμφωνώντας με αυτούς που εκτιμούν ότι η Ευρώπη έχει πάρει μια πορεία εκτροπής από τις δημοκρατικές καταστατικές της αρχές και επιστροφής σε προπολεμικές ατμόσφαιρες επιθετικότητας, σκέφτηκα να παραθέσω την εμπειρία του ψυχολόγου Καρλ Γιούνγκ που βίωσε την «ανάπτυξη» της Μπελ–Επόκ, τα γεγονότα των δύο παγκοσμίων πολέμων, του οικονομικού κραχ του 1929, και την άνοδο του φασισμού και του ολοκληρωτισμού στην Ευρώπη.

0 Η συγκλονιστική ομιλία του Πούτιν που απέκρυψαν τα Μέσα Ενημέρωσης


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου στη Ρωσία. Δυστυχώς τα Δυτικά ΜΜΕ δεν παρουσίασαν την ομιλία του Πούτιν μετά την νίκη του. 
Ο λόγος βρίσκεται στο βίντεο που θα δείτε στο 3ο λεπτό. Τα ΜΜΕ της Ευρώπης και της Ελλάδας ελέγχονται απο τους Νεοταξίτες και τους ανθέλληνες. Οπότε τα "πυρά" του Πούτιν δεν έπρεπε να φτάσουν στην Ελλάδα.  






Ένας ακόμη σημαντικός λόγος που δεν το πρόβαλαν είναι για να μην δούν οι Έλληνες πως μεταμορφώνεται μια χώρα όταν έχει πραγματικό ηγέτη και όχι καραγκιόζηδες δεξιούς ή αριστερούς. 

0 «Η καταραμένη γενιά του Facebook»;


Έχετε αναρωτηθεί πόσο άλλαξε η ζωή μας απο τη στιγμή που μπήκε το facebook στην καθημερινότητα μας;
Δεν έχω καταλάβει τι είναι τελικά το facebook!! Σελίδες όπως twitter, hi5, facebook, myspace ονομάζονται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης!! Ο όρος αυτός αμφιβάλλω για το κατα πόσο είναι σωστός! Κοινωνικής δικτύωσης μεν, επικύνδυνo δε για πολλούς λόγους!
Άτομα τα οποία δεν ξέρεις τι τρέλα κουβαλάνε παρακολουθούν κάθε σου κίνηση ό,τι γράφεις στην προσωπική σου σελίδα. Βλέπουν τις φωτογραφίες και τους φίλους σου!! Για να μην σχολιάσω την απαράδεκτη εφαρμογή που σημειώνεις το μέρος ακριβώς που βρίσκεσαι!! Ούτε κατάδικοι να ήμασταν και να μας έψαχνε το FBI!! Φυσικά και πολύ σωστά θα μου πείτε είναι δικαίωμα σου και δική σου και μόνο ευθύνη να ανοίξεις λογαριασμό στο Facebook !

0 Ο Καποδίστριας διώκτης των Μασονικών στοών - Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο

Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, και την αναλήθεια που γράφουν ότι υπήρξε μασόνος διαβάστε το ακόλουθο αντίγραφο αρχείου:

EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Αριθ. 2953
Μυστική Εγκύκλιος
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προς το Πανελλήνιον. Προς τους κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.

Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποίαν συνδεόμενοι μεταξύ των οι άνθρωποι δια μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός της Πατρίδος των και δια της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστι χρήματα.

Όσον και αν ελεεινολογή η Κυβέρνησις την απειρίαν των Ελλήνων των από τοιαύτας εισηγήσεις παρασυρομένων δεν ήθελε δώσει την προσοχήν της, αν δεν ήτο καταπεπεισμένη πόσον ολέθρια αποτελέσματα δύναται να φέρη εις την κρίσιμον ταύτην στιγμήν η περί τούτων γνώμη, την οποίαν οι εχθροί της Ελλάδος ήθελον συστήσει και εις τον Κόσμον, και εις τας Ευρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.

0 “Dreaming of Maldives”: ένα μοναδικό ταξίδι.

http://ministryofmen.gr/aerial-photo-maldives-by-sakis-papadopoulosΘα προλάβουμε τα σχόλιά σας my men. “Μα καλά χάθηκε ένα ωραίο video από τα ελληνικά νησιά?”. Οχι, δε “χάθηκε”. Ομως είναι πιο εύκολο να βρεις κάποιο από τις Μαλδίβες τελικά. Το οποίο μάλιστα να έχει γυρίσει ένας Ελληνας φωτογράφος, ο Σάκης Παπαδόπουλος, ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους αυτού του καταπληκτικού προορισμού.

0 Αισθήματα

Τα ζώα έχουν αντίληψη, συναισθήματα, επικοινωνούν, έχουν χαρακτήρα. Άλλοτε σιωπηλά, άλλοτε ηχηρά επικοινωνούν μεταξύ τους και με τους ανθρώπους. Εκδηλώνουν την αγάπη τους, τη φιλία τους, τη συμπαράστασή τους, το θυμό τους, τη λύπη τους. 
 Οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν.

0 Τα άγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας - Αναγνώριση, προετοιμασία, συντήρηση

Λιστα εδωδιμων αγριων χορτων , πληροφοριες. Πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα

Στην Ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά άγρια φαγώσιμα χόρτα. Πολλοί δεν τα γνωρίζουν εκτός από ένα δυο είδη, που ίσως έχουμε ψωνίσει για να φτιάξουν χόρτα ή πίτες. Τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν στους αγρούς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, ω-3 λιπαρά οξέα και σε α-λινολενικό οξύ, συστατικά που συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μερικά για την πιο εύκολη αναγνώριση,  αξιοποίηση και χρήση τους στη διατροφή μας.

0 Χιλιάδες περίεργοι λόφοι

Perierga.gr - Λόφοι σοκολάταςΤο νησί Bohol των Φιλιππινών φιλοξενεί ένα περίεργο γεωγραφικό φαινόμενο, τους «Σοκολατί λόφους». Αν και δεν έχουν μετρηθεί επακριβώς εικάζεται ότι είναι περισσότεροι από 1800! Αν και πολλοί μύθοι συνοδεύουν τη δημιουργία τους οι σχεδόν συμμετρικοί αυτοί λόφοι είναι δημιούργημα της φύσης. 

Είναι ασβεστολιθικά πετρώματα καλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα χώματος που επιτρέπει τη χαμηλή βλάστηση. Την περίοδο της ξηρασίας το γρασίδι πάνω στους λόφους ξεραίνεται και τους δίνει ένα θαυμάσιο σοκολατί χρώμα που τους έδωσε και το όνομα «Σοκολατί λόφοι» ή «Σοκολατένια φιλιά».
Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.

0 Ελληνας βουλευτής επί το έργον...

...ναι καλά καταλάβατε λύνει Σουντόκου

0 Κοιλιοκάκη και γλουτένη: Συμπτώματα, εξετάσεις, θεραπεία

Η κοιλιοκάκη, γνωστή και ως «εντεροπάθεια από γλουτένη» είναι μια πανάρχαια ασθένεια. Περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Αρεταίο τον Καππαδόκη που άσκησε την Ιατρική τον 1ο αιώνα μ.Χ. στη Μικρά Ασία, αλλά αγνοήθηκε για εκατονταετίες μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα. Τότε ο Samuel Gee, γιατρός στο Νοσοκομείο St Mark’s του Λονδίνου, περιέγραψε τη νόσο ως “coeliac affection” και πρότεινε ότι η θεραπεία της, αν υπάρχει, θα είναι με ειδική δίαιτα. Μετά τον Gee κι άλλοι γιατροί ασχολήθηκαν με την κοιλιοκάκη, αλλά ήταν μόλις μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο που ο Dicke, Ολλανδός γιατρός, ενοχοποίησε τα δημητριακά ως υπεύθυνα για τη νόσο.


Ο Dicke έκανε οξυδερκείς παρατηρήσεις για τη σχέση δημητριακών και κοιλιοκάκης που επιβεβαιώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου όταν τα παιδιά που έπασχαν από κοιλιοκάκη βελτιώθηκαν επειδή δεν έτρωγαν ψωμί από αλεύρι σιταριού, κριθάρι, σίκαλη και βρώμη. Όταν μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο η αγορά της Ολλανδίας τροφοδοτήθηκε ξανά με δημητριακά, τα παιδιά με κοιλιοκάκη επιδεινώθηκαν. Εργασίες άλλων ερευνητών τεκμηρίωσαν την υπόθεση του Dicke, τις παθολογανατομικές βλάβες που προκαλούν οι τοξικές τροφές όπως και τους μηχανισμούς μέσω των οποίων προκαλείται η εντεροπάθεια.

0 Συνταγή για Μπριαμ από τον Ευτύχη Μπλέτσα


http://bletsas.gr/

0 Νομίσματα και Χαρτονομίσματα της Κρητικής Πολιτείας

Το 1898 η Κρήτη ανακηρύχτηκε σε αυτόνομη πολιτεία, με πρώτο ύπατο αρμοστή τον πρίγκιπα Γεώργιο της Ελλάδας. Ο πρίγκιπας Γεώργιος έγινε δεκτός στην Κρήτη σαν ελευθερωτής. Ήταν 9 Δεκεμβρίου 1898. Οι Κρητικοί πίστευαν πως είχαν τελειώσει τα βάσανά τους, δεν μπορούσαν να υποπτευθούν ότι την ημέρα εκείνη μια νέα απειλή είχε γεννηθεί για την ελευθερία τους. 
 
Αλλ αυτό που δεν μπορούσαν να υποπτευθούν oι Κρήτες το έβλεπε ολοκάθαρα ο Βενιζέλος. Στις πρώτες εκλογές που έγιναν εκλέχθηκε βουλευτής Κυδωνίας και ο πρίγκιπας Γεώργιος του ανέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Γρήγορα όμως διαφωνούν και οι διενέξεις τους παίρνουν τέτοια οξύτητα που δυο χρόνια αργότερα, την 1η Μαρτίου 1901, ο Βενιζέλος υποβάλλει την παραίτησή του.

0 Χάρις Αλεξίου - Μεγάλωσα

Όταν τα σάπια media γίνουν τρόπος ζωής μας έρχεται η Χάρις Αλεξίου απλά να μας το θυμίσει.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...