ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

0 “A Piece of Greece”: ένα έξαιρετικό time lapse video!

A-Piece-of-Greece-timelapseΤα time-lapse video είναι η αδυναμία μας my men. Πολύ λίγες φορές όμως έχουμε τη δυνατότητα να σας παρουσιάζουμε κάποιο από την Ελλάδα.
Ο Κώστα Γκολέμης (Mediaoffline) και ο Φωτης Τραγανουδάκης(Public Eye Studio) ένωσαν τη δημιουργική τους ματιά με τις τεχνολογικές τους γνώσεις και το εξαιτετικό αποτέλεσμα, μετά από χιλιάδες photo frames και ώρες editing, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα time-lapse που συναντούμε στο εξωτερικό.
HD και Fullscreen και απολαύστε

0 Φθηνά τρόφιμα | Γιγαντώνεται το κίνημα, νέες πρωτοβουλίες

Πάνω από 135 τόνοι πατάταςδιατέθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Κατερίνη, Καβάλα και Δράμα, στο πλαίσιο του κινήματος που αναπτύσσεται, σε πανελλαδικό επίπεδο, για φθηνά τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ethnos.gr, το Σάββατο στηνΚατερίνη διατέθηκαν, στην τιμή των 25 λεπτών το κιλό, 75 τόνοι πατάτας σε 1.082 οικογένειες.

Για τη διευκόλυνση καταναλωτών και παραγωγών, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας ανέπτυξε ηλεκτρονική βάση δεδομένων για παραγγελίες μέσω Διαδικτύου.
Ανάλογη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και στη Δράμα, όμως η ζήτηση ήταν πολλαπλάσια της προσφοράς των 13 τόνων, οπότε η δράση επαναλήφθηκε την Κυριακή, με τη διάθεση 47 τόνωνπατάτας. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το ερχόμενο Σάββατο.

0 Περίπου 11,5 δις τα χρέη των μεγαλοοφειλετών (φυσικά πρόσωπα)


Η λίστα με τα φυσικά πρόσωπα...

0 Βίντεο την ώρα της διακοπής της παρέλασης στη Ρόδο

0 ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

0 Το απόλυτο φυσικό καμουφλάζ


Perierga.gr - Καμουφλάζ ζώων!Ο αγώνας για επιβίωση στην άγρια φύση δύο είναι οι βασικοί κανόνες, να μπορέις να φας και να αποφύγεις να σε φάνε. Για να εκπληρώσουν αυτούς του δύο βασικούς παράγοντες τα ζώα έχουν διάφορα εφόδια στη διάθεσή τους. Ένα από αυτά είναι το καμουφλάζ, η ικανότητα δηλαδή να ταιριάζουν τόσο με το φυσικό περιβάλλον ώστε να μη γίνονται αντιληπτά. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν έχουμε μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά παραδείγματα προσαρμοστικότητας στο περιβάλλον, τέτοια που χρειάζεται και μια δεύτερη ματιά για να εντοπίσουμε τα τους κρυμμένους οργανισμούς!

0 Οι πιο περίεργοι δρόμοι στον κόσμο


Δρόμος
Από σοκάκια, μέχρι κεντρικοί λεωφόροι και εθνικές οδοί, οι δρόμοι που ακολουθούν έχουν κάτι που τους κάνει ξεχωριστούς. Βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλες τις ηπείρους και οι ιδιαιτερότητες τους είναι εμφανείς:

0 Μυκηναϊκά εργαλεία ξυλουργικής με εφαρμογή στη ναυπηγική της Ύστερης Εποχής του Χαλκού


Εικ. 1. Παράσταση σε χαμηλό ανάγλυφο από τον τάφο Τí της 5ης Δυναστείας (2475-2345 π.Χ.) στη νεκρόπολη της Σακάρας, όπου διασώζονται σκηνές ναυπηγήσεως πλοίου (Steindorf 1913, πίν. 119).

Στην κλειστή γεωγραφική ενότητα του Αιγαίου εμφανίστηκαν σημαντικά όσο και ιδιότυπα πολιτιστικά μορφώματα με άμεσα ή έμμεσα έκδηλο τον νησιωτικό χαρακτήρα – «νησιωτισμό». Ήδη από τη Νεολιθική εποχή και εξής η θάλασσα παραδοσιακά περισσότερο ένωνε παρά χώριζε. Συνακόλουθα, το πλοίο ως η πρώτη σύνθετη και θαυμαστή μηχανή των κατοίκων του Αιγαίου αποτέλεσε το απαραίτητο μέσο για τις μετακινήσεις και τις επαφές και ως τέτοιο έγινε φορέας πολιτισμού, όπου μαζί με τα λογής προϊόντα ανταλλαγής διαδίδονταν νέες ιδέες και
πολιτισμικά επιτεύγματα...

0 Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ~ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

0 Ο γρίφος του σήματος «Wow!»


Το πιο περίεργο σήμα που έχει καταγραφεί ποτέ από την αμερικανική Υπηρεσία Ερευνών Εξωγήινης Ζωής (SETI)
παραμένει για δεκαετίες άλυτο μυστήριο.
Μια νύχτα του καλοκαιριού του 1977, ένα ραδιοτηλεσκόπιο στο Ντέλαγουερ του Οχάιο κατέγραψε ένα σήμα, που διήρκεσε μόλις 72 δευτερόλεπτα, όμως τότε έμοιαζε ότι θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία.

Για αρκετές ημέρες το περίεργο σήμα παρέμενε στα «αζήτητα» στις μετρήσεις του SETI. Μέχρι που ο ερευνητής Τζέρι Έιμαν πρόσεξε τα δεδομένα.

0 Γιαούρτωσαν τους πολιτικούς την ώρα της παρέλασης στη Ρόδο !!!

Σήμερα 7 Μαρτίου τα Δωδεκάνησα γιορτάζουν την 64η επέτειο από την ενσωμάτωσή τους στην Ελλάδα. Στην καθιερωμένη παρέλαση βρέθηκαν πολιτικοί του νησιού όπως ο Περιφεριάρχης Μαχαιρίδης,  ο Δήμαρχος Ρόδου Κουσουρνάς, η ανεξάρτητοι βουλευτές Ιατρίδη και Κασσάρας.

0 Η μετάλλαξη της δημοκρατίας και των αξιών


Γράφει ο  Γ. Βοσκόπουλος *


Η δημοκρατία στη σημερινή Ευρώπη έχει χρώμα γκρι. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα μπορούμε να κάνουμε μάλλον ασφαλείς προβλέψεις για το χρώμα που θα έχει στο απώτερο μέλλον. Τη δεκαετία του ’60 ο Ε. Haas αξιολόγησε την Ευρώπη ως μία πολιτική κοινότητα εντός της οποίας η έλλειψη της βίας ως μέσο πολιτικής δράσης αποτελεί θεμελιώδες συστατικό δημιουργίας μίας νέας κανονιστικής τάξης πραγμάτων. Αναμφίβολα η ενοποιητική διαδικασία εξομάλυνε τις δια-κρατικές σχέσεις καθιστώντας μία στρατιωτική σύγκρουση μη ορθολογική.

0 Η λάμψη της Γης "οδηγός" για τον εντοπισμό "εξωγήινης ζωής"!


  Ένα νέο σύμμαχο στην αναζήτηση ζωής σε άλλους πλανήτες, ανακοίνωσαν ότι βρήκαν οι επιστήμονες. Και το όνομα αυτού: η λάμψη της Γης!
  Είναι γνωστό πως ο πλανήτης μας αντανακλά προς το Διάστημα το φως που δέχεται από τον Ηλιο. Ένα φως που μπορεί να μην είναι τόσο εκτυφλωτικό όσο των άστρων, αλλά μεταφέρει μέσα του "σημάδια ζωής".
  Τα σημάδια αυτά, που επιστημονικά αποκαλούνται "βιοϋπογραφές", προέρχονται από τις χημικές ουσίες που συνοδεύουν την ύπαρξη ζωής που υπάρχει στη Γη και αποτυπώνονται με ξεχωριστό τρόπο στην αντανάκλαση του φωτός.
  Οι "βιοϋπογραφές" της Γης, είναι ένα σχετικά νέο εύρημα αφού μόλις πριν από είκοσι χρόνια είχαν γίνει αντιληπτές από την επιστημονική κοινότητα, όταν το ερευνητικό σκάφος Galileo της NASA είχε περάσει επάνω από τον πλανήτη μας με προορισμό τον Δία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...