ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

0 Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

0 Βόμβα ΔΝΤ: "Διαγράψτε τα τραπεζικά χρέη για να σωθεί η Ελλάδα από την καταστροφή"

Ως πρότυπο εξόδου από την κρίση προβάλλει την Ισλανδία(!) η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα, Daria V. Zakharova.

Το γεγονός ότι η ισλανδική οικονομία κατάφερε να ορθοποδήσει κερδίζοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη των αγορών, καθιστά τη χώρα ικανή να δώσει σημαντικά μαθήματα στα έθνη που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τα προγράμματα διάσωσης δήλωσε σε συνέντευξή της η Daria V. Zakharova, όπως μεταδίδει το Bloomberg...



 Η Προσήλωση της Ισλανδίας στο πρόγραμμά της, η απόφασή της να επιβάλλει ζημιές στους ομολογιούχους και όχι στους φορολογούμενους και η υπεράσπιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας που προστάτευσε τους ανέργους από τη φτώχεια, απομάκρυνε την χώρα από την κατάρρευση και την οδήγησε στην χρεοκοπία.

0 ΕΛΛΗΝΑ… κάνε ένα διάλειμμα απ’ το σκύψιμο, αλλάξε λίγο στάση και κοιτάξε λίγο και τη φάτσα του επιβήτορα !!!

Ok, αφού περάσαμε the better part των τελευταίων χρόνων για να υπενθυμίζουμε σε ιδιοτελείς πένες ότι η κρίση είναι πρωτίστως global και (πολύ) μετά local, ας χαραμίσουμε κι ένα πόστ για την πραγματική φύση της εγχώριας κρίσης, πάλι κόντρα στις ιδιοτελείς πένες που αντιγράφουν με καρμπόν η μία την άλλη τις ρηχές ιδέες τους για υπερτροφικό δημόσιο, ιδεολογικές ηγεμονίες της αριστεράς και άλλες χρήσιμες ηλιθιότητες στην υπηρεσία αυτών που στην υγεία των κορόιδων θα… αρπάξουν για άλλη μια φορά ό,τι δεν είναι βιδωμένο στο πάτωμα.
Τα συστατικά της εγχώριας κρίσης, δε παρουσιάζουν καμία πρωτοτυπία που να μην την απαντάμε στις δοξασμένες μητροπόλεις του πιό απελεύθερου καπιταλισμού. Η διαφθορά, οι μίζες, οι χαριστικές αναθέσεις, τα καρτέλ, η άλωση του κράτους, η ελλιπής δικαιοσύνη είναι headlines που έχουμε διαβάσει σε κάθε δυτική γλώσσα, σε κάθε εφημερίδα του “πολιτισμένου κόσμου”. Τι είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα ΤΟΣΟ ειδική περίπτωση που “μια χεσά τόπος” να κοσμεί τα πρωτοσέλιδα τόσο εντονα, για τόσο διάστημα;

0 Θεσσαλονίκη: Η μαρμαρόστρωτη Εγνατία... μεταφέρεται

Μια γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς ενός από τα πιο σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, που εντοπίστηκαν στις ανασκαφές που γίνονται στους σταθμούς του μετρό της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες μέρες, στο σταθμό Αγίας Σοφίας. Πρόκειται για τη μεταφορά τμήματος του μαρμαρόστρωτου δρόμου, που υπήρχε εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η οδός Εγνατία.

Η σκαπάνη των αρχαιολόγων και τα ευρήματα, που φέρνουν στο φως, δείχνουν το πέρασμα των αιώνων από τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε στην οδό Εγνατία έχουν αποκαλυφθεί 32 διαφορετικά καταστρώματα.

Η απόσπαση του δρόμου γίνεται τμηματικά, με την όλη επιχείρηση να θυμίζει μεταφορά ενός γιγαντιαίου... παζλ. Κι αυτό καθώς ο δρόμος που μεταφέρεται έχει μήκος περίπου 80 μέτρα, με την απόσπαση να γίνεται κομμάτι-κομμάτι. Κατά κύριο λόγο αποτελείται από μεγάλες μαρμάρινες πλάκες, πάχους 15 εκατοστών.

0 Οδηγός επιβίωσης με 10 καθημερινά αντικείμενα!

perierga.gr - Οδηγός επιβίωσης με 10 καθημερινά αντικείμενα!Επειδή δεν είμαστε ο MacGyver, ξέρετε εκείνος ο καταπληκτικός Αμερικανός τηλεοπτικός κατάσκοπος στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όπου χρησιμοποιούσε τη σοκολάτα για να σταματήσει τη διαρροή βενζίνης από ένα όχημα(!), αλλά όλοι μας έχουμε την πιθανότητα να βρεθούμε σε μια δύσκολη στιγμή όπου θα χρειαστεί ενδεχομένως να επιβιώσουμε με κάποιο τρόπο. Και επειδή κανείς από εμάς δεν συνηθίζει να διαθέτει ένα κιτ επιβίωσης στην τσάντα του, ο αυτοσχεδιασμός είναι το κλειδί σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτοσχεδιασμός, όμως, με τι; Τα 10 καθημερινά αντικείμενα που υπάρχουν στην ακόλουθη λίστα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επιβίωσή μας αρκεί να γνωρίζουμε πώς…

0 Όταν τα κατοικίδια έχουν καταστροφικές διαθέσεις


Όταν τα κατοικίδια έχουν καταστροφικές διαθέσεις (11)

Τα κατοικίδια αποτελούν θαυμάσια συντροφιά για τον άνθρωπο και ομορφαίνουν την ζωή μας… Εκτός βέβαια από τις στιγμές που σεληνιάζονται!

0 Φόρος στους μαθητές που φέρνουν κολατσιό από το σπίτι!

Την οργή των γονιών έχουν προκαλέσει οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης, της Ισπανίας, όπου εξετάζουν το ενδεχόμενο να φορολογούν τους μαθητές που φέρνουν στο σχολείο φαγητό από το σπίτι. Το «σχέδιο» γίνεται στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, σε ορισμένες μεγάλες περιοχές, όπως η Μαδρίτη, η Βαλένθια και η Καταλονία.

Έτσι, ενδέχεται να ζητηθεί από τα παιδιά, να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στη σχολική τραπεζαρία, αφού θα φέρνουν σπιτικό φαγητό. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, στη περιοχή της Μαδρίτης, Ιγνάσιο Γκάγο Φόρνελς, δήλωσε: «Αυτό που θα γίνει είναι να επιτραπεί στα σχολεία να δώσουν το πράσινο φως για να επιστρέψουν τα ταπεράκια στα σχολεία».

Μέχρι πρότινος, απαγορευόταν η μεταφορά φαγητού από το σπίτι, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως η αλλεργία σε κάποια τρόφιμα. Οι περισσότεροι γονείς, όμως, αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τα μέτρα λιτότητας, προτιμώντας έτσι το κολατσιό από το σπίτι.

0 Η δύναμη της θέλησης: Αναρρίχηση χωρίς πόδια!

perierga.gr - Η δύναμη της θέλησης: Σκαρφαλώνοντας χωρίς πόδια!Ο ηρωικός Hugh Herr δεν απολαμβάνει τίποτα περισσότερο από μια καλή ανάβαση σε έναν βράχο, παρόλο που έχει χάσει και τα δυο του πόδια σε μια… καταστροφική αναρρίχηση όταν ήταν έφηβος, η οποία παραλίγο να του στερήσει και τη ζωή.


«Ήμουν 17 χρόνων το 1982 όταν ανέβηκα με έναν φίλο στοMunt Washington στο Νιου Χαμσάιρ. Όμως το χιόνι και η χιονοθύελλα δεν ήταν όπως περιμέναμε. Μετά βίας μπορούσαμε να σταθούμε και αγκαλιάζαμε ο ένας τον άλλον για να ζεσταθούμε. Τα πόδια μας μούδιασαν και πάθαμε υποθερμία. Εν τέλει σωθήκαμε αλλά ήταν πολύ αργά πια για τα πόδια μου», εξηγεί ο Hugh.

0 Η παρανοϊκή πολιτική της καμένης γης και η κοινωνική έκρηξη που έρχεται

Η παρανοϊκή πολιτική της καμένης γης και η κοινωνική έκρηξη που έρχεται
Σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, αρκετά μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά δεν θεωρούν την επιστροφή στη δραχμή, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ως "μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την παραμονή της χώρας εντός της ΕΕ". Η απότομη αλλαγή στάσης της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα υποδηλώνει επίσης, για ορισμένους παρατηρητές, ότι «κάποια μυστική συμφωνία» έχει επιτευχθεί μεταξύ της ΕΚΤ και της Αθήνας, όχι μόνο για να καθησυχάσει τους τροϊκανούς, αλλά για να εξασφαλίσει ότι οι Έλληνες θα εξακολουθήσουν να επιπλέουν με ένα σωσίβιο στο πέλαγος. Αλλά είναι σαφές ότι οι Γερμανοί δεν συμφωνούν με όλα αυτά.

Κάτι πραγματικά πολύ περίεργο συμβαίνει μεταξύ Βρυξελλών, Βερολίνου, Φρανκφούρτης, Ουάσιγκτον και Αθήνας. Από όλες τις πλευρές, όσα ανακοινώνονται δημόσια μπορούν να χαρακτηριστούν ή ως παρανοϊκά, ή ως εντελώς διαφορετικά από όσα επεξεργάζονται νοερά οι ιθύνοντες - και στη συνέχεια τα εκτελούν ενώ κανείς δεν έχει υποψιαστεί τίποτε. Η γλώσσα του σώματος και όσα μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης μοιάζουν να βασίζονται σε μια στροφή 180 μοιρών, που δείχνει ότι όλοι είναι μέσα στην καλή χαρά και μοιράζουν χαμόγελα παντού. Ωστόσο, δεν πρέπει να γελιόμαστε. Υπάρχει μια μεγάλη ίντριγκα στο βάθος.

0 Εκπληκτικές φωτογραφίες απο εγκαταλελειμμένα ορυχεία


b1120

0 Η ιστορία του Ανελκυστήρα

Από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να ζει σε ψηλά κτίρια αντιμετώπισε το πρόβλημα της κάθετης διακίνησης ανθρώπων και φορτίων.
Αρχαιολογικές ανασκαφές έδειξαν ότι από την εποχή της Αρχαίας Ρώμης, οι άνθρωποι ανυψώνονταν πάνω σε πλατφόρμες, δεμένες με σχοινιά, που τραβούσαν οι δούλοι αιχμάλωτοι των Ρωμαίων.
 
Στο Θιβέτ και στα δικά μας Μετέωρα, άνθρωποι ή εμπορεύματα ανυψώνονταν, μέσα σε καλάθια, σε μεγάλα ύψη. Τα πρωτόγονα αυτά μέσα κατακόρυφης μεταφοράς είχαν πολύ σημαντικό μειονέκτημα ότι αν έσπαγε το σχοινί οι διακινούμενοι έπεφταν χωρίς πιθανότητα σωτηρίας.
 
Λέγεται ότι επισκέπτης των Μετεώρων, ρώτησε ένα καλόγερο:
- Πόσο συχνά γίνεται αλλαγή στο σχοινί ανύψωσης του καλαθιού;
- Μα φυσικά κάθε φορά που σπάζει.

0 Μια βόλτα στις λίμνες της βόρειας Ιταλίας

Ακόμη κι αν έχετε λίγες ημέρες στη διάθεσή σας, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα (όπως αναφέρονται στο Lonely Planet) από τις ομορφιές των ιταλικών λιμνών και της περιοχής που βρίσκεται τόσο στην ελβετική, όσο και στην ιταλική πλευρά των συνόρων.

Ιταλικές λίμνες: και μόνο η φράση, δημιουργεί στη φαντασία μας ρομαντικές εικόνες «φιδίσιων» δρόμων μέσα σε εντυπωσιακή φύση, βίλες και αρχοντικά που ανήκουν σε αστέρες του σινεμά και βόλτες με μικρές βάρκες στα ήρεμα νερά. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να είστε ο Τζορτζ Κλούνεϊ για να απολαύσετε όσα έχει να προσφέρει αυτή η περιοχή της Ιταλίας.

Ακόμη κι αν έχετε λίγες ημέρες, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τις ομορφιές των ιταλικών λιμνών και της περιοχής που βρίσκεται τόσο στην ελβετική, όσο και στην ιταλική πλευρά των συνόρων.

0 Ο Banksy Ολυμπιονίκης


Με τους Ολυμπιακούς αγώνες να «ψήνονται» στο Λονδίνο, ήταν βέβαιο πως ο γκραφιτάς Banksy θα έκανε εμφάνιση. Δύο νέα κομμάτια ξεφύτρωσαν, παντρεύοντας σουρεαλιστικά τα ολυμπιακά αθλήματα με τις ασχήμιες του κόσμου, σε εικόνες που προκαλούν μια υπόγεια ανατριχίλα: ένας ακοντιστής κρατάει όπλο που σκοτώνει ακόμα και ελέφαντα ενώ ο αθλητής του επί κοντώ μοιάζει με δραπέτη φυλακής καθώς πηδάει πάνω από συρματοπλέγματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...