ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

0 Το Παλάτι του ταχυδρόμου

Ο Joseph Ferdinand Cheval, Γάλλος ταχυδρόμος, πέρασε 33 χρόνια της ζωής του χτίζοντας το Palais idéal ένα ιδιόρρυθμο κτίριο που σήμερα είναι επίσημο πολιτιστικό μνημείο της Γαλλίας και θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα της τέχνης του περιθωρίου.
Ο Cheval γεννήθηκε στο Charmes-sur-l’Herbasse του νομού Drôme της Γαλλίας.

0 Η ιστορία της Βασιλόπιτας

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
Tο κόψιμο της βασιλόπιτας είναι από τα ελάχιστα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν.

Η αναζήτησή μας για τις ρίζες του εθίμου της βασιλόπιτας, μας οδηγεί πίσω, στην αρχαιότητα, στις προσφορές άρτου ή και μελιπήκτων των αρχαίων ημών προγόνων, προς τους θεούς, κατά τη διάρκεια εορτών. Αναφέρει ο λαογράφος Φίλιππος Βρετάκος («Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των»):
«Οι πρόγονοί μας εις την αρχαιότητα κατά τας μεγάλας αγροτικάς εορτάς προσέφερον εις τους θεούς, ως απαρχήν, έναν άρτον. Επί παραδείγματι κατά την εορτήν του θερισμού, που ελέγετο Θαλύσια και ήτο αφιερωμένη εις την Δήμητρα, κατασκευάζετο από το νέον σιτάρι ένας μεγάλος εορταστικός άρτος (ένα καρβέλι), που ελέγετο «Θαλύσιος άρτος», κατά δε την προς τιμήν Απόλλωνος εορτήν των Θαργηλίων εψήνετο, κατά το έθιμον,ο «θάργηλος άρτος».

0 Η Honda καταστρέφει 1055 αυτοκίνητα !!!


Οι καταστροφικές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη γέμισαν με νερό το εργοστάσιο της Honda με αποτέλεσμα 1055 αυτοκίνητα να καλυφθούν με νερό. 

Η εταιρία αποφάσισε να τα καταστρέψει αντί να προσπαθήσει να τα επισκευάσει.

0 Η κοιλάδα των Τεμπών-τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους

Η κοιλάδα των Τεμπών σχηματίζεται ανάμεσα στον Όλυμπο και τον Κίσαβο. Η κοιλάδα έχει μήκος 10 χιλιομέτρων, ενώ στο στενότερο σημείο της σχηματίζεται φαράγγι με πλάτος 25 μέτρα και βάθος περίπου 500 μέτρα.

0 Τι μπορείς να φτιάξεις με αυτά τα αντικείμενα ;;B636

2 ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...

Δείτε τις φωτογραφίες και παρατηρήστε το βλέμμα των δυο μοναχών. Μετά φανταστείτε ότι δεν γνωρίζατε ποιος είναι ο Εφραίμ, αλλά ξέρατε για την υπόθεση του...Βατοπεδίου.

Ε, μην μου πείτε ότι δεν θα καταλαβαίνατε ποιος από τους δύο είναι ο Εφραίμ;

Ν.Σ.

0 Εναλλακτικοί τρόποι διασκέδασης εν μέσω κρίσης


Η δύσκολη εποχή που διανύουμε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κάνει τους νέους κυρίως να στρέφονται σε νέους τρόπους διασκέδασης ή και απλές, πιο οικονομικές μεθόδους στην καθημερινότητά τους. Αυτό που αναζητούν όλοι είναι οικονομικές και αν είναι δυνατόν «τσάμπα» λύσεις.
Μία έρευνα μεταξύ νέων ανθρώπων, δείχνει ότι όλο και περισσότερο η διασκέδαση στο σπίτι, η μετακίνηση με το ποδήλατο, τα συνεταιριστικά πικ νικ αλλά και ο δανεισμός βιβλίων, κερδίζουν όλο και περισσότερους «οπαδούς».
Στην έρευνα του Mediterranean college με θέμα «Σκιαγραφώντας τις συνήθειες των νέων τα Χριστούγεννα», σε δείγμα 750 νέων, τα αποτελέσματα μας εξέπληξαν. Το 87% δήλωσε ότι έχει μειωθεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημά του και το 86% ότι θα περικόψει τις δαπάνες του για διασκέδαση και έξοδο κατά την εορταστική περίοδο.

0 Ευάλωτα στους hackers σχεδόν όλα τα κινητά τηλέφωνα GSM

σχόλιο ID-ont: Μετά από τόσα δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν διαθέσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης και ακόμη δεν έχουν κατορθώσει να είναι ασφαλή τα τσιπάκια των κινητών τηλεφώνων τους! και θα είναι αυτά της Κάρτας του Πολίτη;

Δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή «όμηροι» των hackers, οι οποίοι είναι σε θέση να αποκτήσουν εξ αποστάσεως τον πλήρη έλεγχο σχεδόν κάθε συσκευής GSM, επειδή είναι ανεπαρκές το επίπεδο ασφάλειας των δικτύων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Αυτή την προειδοποίηση απηύθυνε ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας, ο Κάρστεν Νολ, επικεφαλής των εργαστηρίων έρευνας Security Research Labs με έδρα το Βερολίνο.

0 Οι μικρές αράχνες έχουν μυαλό και στα πόδια

Οι μικρές αράχνες έχουν εγκέφαλο τόσο μεγάλο που γεμίζει μεγάλο μέρος των κοιλοτήτων του σώματός τους και επεκτείνεται στα πόδια τους.

Ερευνητές του Smithsonian Tropical Research Institute στην Κόστα Ρίκα μέτρησαν το κεντρικό νευρικό σύστημα εννέα ειδών αραχνών διαφόρων μεγεθών. Παρότι οι μικρότερες αράχνες είχαν και μικρότερο εγκέφαλο σε απόλυτους όρους, σε σχέση με το σώμα τους το μυαλό τους ήταν τεράστιο.
Ο Δρ. Γουίλιαμ Έμπερχαρντ, επικεφαλής της έρευνας, βρήκε πως το κεντρικό νευρικό σύστημα των μικρών αραχνών καλύπτει το 80% του κεφαλοθώρακα, καθώς και το 25% των ποδιών.
Οι επιστήμονες σημειώνουν πως οι μικρές αράχνες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να διασφαλίσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τους.

0 Σταγόνες ζωής από το στόμα του θανάτου

featuredΚάθε χρόνο εκατό χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από δάγκωμα φιδιού και περίπου τρεις φορές περισσότεροι υπόκεινται σε ακρωτηριασμούς ή μένουν ανάπηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους ως συνέπεια των σοβαρότατων τραυμάτων.
Επανειλημμένα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει κάνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για την παραγωγή κατάλληλων αντιδότων.

Το Science Illustrated επισκέφτηκε στην Κόστα Ρίκα έναν από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο αλλά θα μπορούσε να αποφευχθεί, αφού σε αντίθεση με άλλα προβλήματα υγείας, είναι μάλλον εύκολο να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες ενός δαγκώματος φιδιού. Έχουν ήδη παρασκευαστεί αντιοφικοί οροί για όλα τα είδη και αν κανείς προλάβει να κάνει μια ένεση αντιδότου (μεταξύ μίας και τεσσάρων ωρών, ανάλογα με το είδος του φιδιού) ύστερα από λίγο όλα τα πρόδρομα συμπτώματα εξαφανίζονται χωρίς συνέπειες.

0 Πίνακες από καρφιά

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Μάρκους Λεβάιν έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο για να ζωγραφίζει: Καρφώνει καρφιά στον τοίχο…

Αυτός κι αν είναι ένας αναπάντεχος πίνακας! Από μακριά μοιάζει με σκίτσο σε άσπρο και μαύρο, αλλά όσο πλησιάζει κανείς στον τοίχο, διαπιστώνει ότι πρόκειται για μια σειρά από καρφιά. Ο 46χρονος Μάρκους Λεβάιν έχει δημιουργήσει τον δικό του τρόπο ζωγραφικής, έναν συνδυασμό πουαντιλισμού και γλυπτικής. Το παιχνίδι με το φως και τη σκιά είναι θεμελιώδες για τα έργα του, αφού τα καρφιά εξέχουν από το λευκό τους φόντο.

Ο Λεβάιν δεν είναι τυχαίος. Σπούδασε σε αρκετές σχολές παίρνοντας πάντα τους καλύτερους βαθμούς, αλλά εκεί που ξεδίπλωσε το ταλέντο του ήταν στο Jacob Kramer Art College, δίπλα στον Ντάμιεν Χερστ. Ένας παλαιότερος διάσημος μαθητής της σχολής αυτής ήταν και ο Ντέβιντ Χόκνεϊ. Οι δυο τους, Χόκνεϊ και Χερστ, είναι οι μεγαλύτερες επιρροές του Λεβάιν.

0 Ο μπλε δρόμος

Ο μπλε δρόμος βρίσκεται στην πόλη Drachten της Ολλανδίας και είναι ένα έργο του καλλιτέχνη Henk Hofstra...

Ο ενός χιλιομέτρου δρόμος που βρίσκεται μέσα στην πόλη, βάφτηκε με μπλε χρώμα και πάνω από αυτό έχει γραφτεί με γράμματα ύψους 8 μέτρων η φράση «Water is Life», δηλαδή το νερό είναι ζωή...

Είναι ένα έργο που έγινε για περιβαλλοντικούς λόγους, για να θυμίζει στους κατοίκους της πόλης (και όχι μόνο) τη σημαντικότητα του νερού για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Henk, ο συγκεκριμένος δρόμος επιλέχθηκε επειδή παλιότερα περνούσε από το σημείο ένα ποτάμι, το οποίο στέρεψε και αντικαταστάθηκε από το σημερινό δρόμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...