ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

1 Γνωρίστε τους Ντονγκ-έναν συναρπαστικό πολιτισμό

Οι Ντονγκ είναι λαός της νότιας Κίνας και είναι μια από τις 56 εθνικές ομάδες που είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Κατοικούν κυρίως στις επαρχίες Guizhou, Hunan και Guangxi.
 
 Τα παραδοσιακά χωριά των Ντονγκ είναι χτισμένα κοντά σε ποτάμια, στα χωράφια, ή στους πρόποδες των βουνών. Ένα μεσαίου μεγέθους χωριό των Ντονγκ έχει 200-300 σπίτια. Υπάρχουν και μικρότερα με μόνο 10-20 σπίτια, αλλά και μεγαλύτερα που διαθέτουν περισσότερα από 1.000 σπίτια.
 
 Χρησιμοποιούν ξύλο ελάτου για να φτιάξουν τα σπίτια τους, που έχουν συνήθως δύο ή τρεις ορόφους. Είναι υπερυψωμένα και στηρίζονται πάνω σε δοκάρια. Στο κέντρο του χωριού ξεχωρίζει ένας γιγάντιος πύργος του τυμπάνου, όπως λέγεται. Γύρω από τα χωριά υπάρχουν ψηλά αιωνόβια δέντρα και μια σκεπαστή ξύλινη γέφυρα πάνω από το ποτάμι της περιοχής.

0 Σπάνια ποικιλία μήλων με κόκκινη σάρκα!

perierga.gr - Σπάνια ποικιλία μήλων με κόκκινη σάρκα!Η ονομασία τους Ripple Raspberry στη Βρετανία αντικατοπτρίζει τόσο το ασυνήθιστο κόκκινο χρώμα της σάρκας τους όσο και την παράξενη γεύση της που θυμίζει βατόμουρο. Ο λόγος για μια σπάνια αυτοφυής ποικιλία μήλων που κερδίζει τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερους οπαδούς.


Ενώ τα περισσότερα μήλα που ξέρουμε έχουν λευκή σάρκα, ένας μικρός αριθμός εμφανίζεται με κόκκινο ή ροζ χρώμα. Αυτές οι ασυνήθιστες ποικιλίες μοιράζονται μια σειρά από χαρακτηριστικά και σχετίζονται μεταξύ τους σε κάποιο βαθμό.

0 Mexcaltitan, η «Βενετία του Μεξικού»

Mexcaltitan, η "Βενετία του Μεξικού"Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Mexcaltitan μοιάζει με όλα τα άλλα νησιά που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού. Όταν όμως έρχεται η περίοδος των βροχών, οι δρόμοι πλημμυρίζουν και οι ντόπιοι θα πρέπει να πάρουν βάρκες για να πάνε στα σπίτια τους. Ίσως για αυτό το νησί Mexcaltitan είναι γνωστό και ως η «Βενετία του Μεξικού». Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι κάποτε ήταν η  γενέτειρα των Αζτέκων.
 Όσο για το παράξενο σχήμα του.. Από πάνω μοιάζει με ένα Χ μέσα σε ένα κύκλο, Έχει μόλις 396 μέτρα διάμετρο και πέντε κεντρικούς δρόμους. Βρίσκεται περίπου 25 μίλια από το Σαντιάγο Ixcuilntla στην μεξικανική πολιτεία Nayarit. Στο μικρό νησί ζουν σήμερα λίγο περισσότεροι από 800 άνθρωποι.

0 Παιδιά και μικρόβια: πόσο καλό είναι τελικά το να απολυμαίνουμε τα πάντα;

http://4.bp.blogspot.com/-TCTglHOkrLY/UGVF5WhlwUI/AAAAAAAAFF8/6PoBBIsUXKg/s1600/Untitled3.jpgΜήπως ανήκετε στις μαμάδες που τρέμουν ότι το παιδί τους θα γυρίσει από το σχολείο μέσα στα χώματα και τις λάσπες? Όλα τα παιδιά έχουν την τάση να ......
αγγίζουν πράγματα στο περιβάλλον τους που οι γονείς τα θεωρούν αηδιαστικά. Απλά δοκιμάστε να πάρετε από τα χέρια του δίχρονου μωρού σας το κόκκαλο που πριν λίγο είχε στο στόμα του ο σκύλος σας!
 
 Μετά από ένα χρόνο τρόμου με την γρίπη των πουλερικών, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για το συχνό πλύσιμο των χεριών, και τα αντισηπτικά τζελ να έχουν πάρει μόνιμη θέση στη ζωή μας, είναι δύσκολο να μην ανησυχούμε για το που βάζουν τα χέρια τους τα παιδιά μας και τι αντίκτυπο έχει αυτό στην υγεία τους. Οι μολυσματικές ασθένειες δικαίως μας ανησυχούν, αλλά υπάρχει και η άποψη ότι ίσως η κοινωνία μας το έχει παρακάνει με την προστασία από τα μικρόβια. 
 
Πόσο καθαρό πρέπει να είναι τελικά το περιβάλλον των παιδιών μας; Υπόθεση Υγιεινής Μία μεγάλη μερίδα ειδικών υποστηρίζει ότι η έκθεση των βρεφών σε μικρόβια, ίσως τους προσφέρει προστασία από την εμφάνιση αλλεργιών και άσθματος αργότερα στη ζωή τους. 
 
Έρευνες δείχνουν ότι όταν η έκθεση σε παράσιτα, βακτήρια και ιούς κατά την παιδική ηλικία είναι περιορισμένη, τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο όταν ενηλικιωθούν να εμφανίσουν αλλεργίες, άσθμα και άλλες αυτοάνοσες ασθένειες. 
 

0 Σοβαρός τραυματισμός φάλαινας-δολοφόνου σε θαλάσσιο πάρκο

Έχει μια τεράστια πληγή κάτω από το στόμα

Την οργή των περιβαλλοντικών οργανώσεων έχει προκαλέσει ο σοβαρός τραυματισμός όρκας στο θαλάσσιο πάρκο SeaWorld, στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η φάλαινα φέρει μια τεράστια πληγή κάτω από το στόμα.

Τις φωτογραφίες με την τραυματισμένη φάλαινα δολοφόνο, εν ονόματι Nakai, ανάρτησε στο Διαδίκτυο επισκέπτης του πάρκου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι του SeaWorld αναφέρουν ότι η όρκα, ηλικίας 11 ετών, τραυματίστηκε από κάποιο αντικείμενο στην πισίνα, ωστόσο επισκέπτες και περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η Nakai ενεπλάκη σε καυγά με δυο άλλες φάλαινες.

«Συνέβη την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της βραδινής επίδειξης, σε σόου όπου συμμετείχαν τρείς φάλαινες δολοφόνοι: η Nakai, η Keet, και η Ike», ανέφερε ο δημοσιογράφος Tim Zimmermann.

0 Στα θρανία 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Εξέταση και σε... ιστορία, μαθηματικά

Στα...θρανία θα κάτσουν περίπου 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι καθώς μέσω γραπτών εξετάσεων θα κριθεί το μέλλον τους...

Σύμφωνα με τον Αδέσμευτο Τύπο, γραπτές εξετάσεις θα δώσουν μέχρι την άνοιξη του 2013 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι γράψουν καλά θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ όσοι αποτύχουν θα "τιμωρηθούν" με μετάταξη και συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

Όσοι αποτύχουν θα μετακινηθούν από τις υπηρεσίες που απασχολούνται σε δήμους, αποκεντρωμένες διευθύνσεις και οργανισμούς και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη σε προσωπικό χαμηλής εκπαιδευτικής στάθμης.

Έτσι στα υπουργεία θα παραμένουν μόνο όσοι "αριστεύσουν" ή πάρουν "λίαν καλώς", καθώς στόχος είναι οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κράτος να έχουν υψηλή εκπαίδευση και ικανότητα χειρισμού των θεμάτων που τους ανατίθενται.

Στη βαθμολογία θα υπολογισθούν και τα τυπικά προσόντα που διαθέτουν όπως σπουδές, εμπειρία, ξένες γλώσσες.

0 Το κατοχυρωμένο δικαίωμα του σιωνισμού να καταστρέψει τον κόσμο…


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς 
«…Και ακόμη υπάρχει ένα δικαίωμα κατοχυρωμένο μονάχα σε μας τους Εβραίους (αν και πράγματι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα αυτό), να καταστρέφουμε και να πάρουμε μαζί μας τον ανιαρό και υπερχορτασμένο αυτόν κόσμο στην μη ύπαρξη… Πράγματι έχουμε το δικαίωμα και είναι το δικαίωμα του Έθνους του Ισραήλ να κλείσει τελικά τις πύλες του κόσμου, αφού αφήσει αυτόν τον τόπο δίχως την δική του βούληση και έχουμε το δικαίωμα να πούμε, στην τιμή του φόβου 3.000 ετών ”Εάν μας αναγκάσετε να πέσουμε από την επιφάνεια της Γης στα Τάρταρα της Γης, ας στείλουμε λοιπόν την Γη να κυλήσει προς την ανυπαρξία…» 


0 Τα νομίσματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Όσα νομίσματα ανελκύσθηκαν από το ναυάγιο βρέθηκαν συσσωρευμένα σε μάζες με προϊόντα διάβρωσης και θαλάσσια υλικά. Μερικά παρουσιάζουν εκτεταμένη φθορά και απώλεια υλικού. Πρόκειται για 36 αργυρά και για περισσότερα από 40 χάλκινα.

Από τα έξι χάλκινα νομίσματα, τα οποία ήταν δυνατόν να ταυτισθούν, αναγνωρίσθηκαν τρία σικελικά, δύο της Κατάνης, με χρονολογία κοπής 187-170 π.Χ. και ένα της Πανόρμου του 1ου αι. π.Χ., καθώς και τρία μικρασιατικά, ένα της Κνίδου, κοπής 250-210 π.Χ., και δύο της Εφέσου, κοπής του 70-60 ή 48-27 π.Χ. Η παρουσία των χάλκινων κοπών από διαφορετικές περιοχές της Μεσογείου δείχνει τη μεγάλη ακτίνα πλεύσης του πλοίου.

Όλες οι αργυρές κοπές είναι κιστοφορικά τετράδραχμα και ανήκουν στο ίδιο σύνολο, αποτελώντας ένα θησαυρό. Τριάντα δύο τετράδραχμα προέρχονται από το νομισματοκοπείο της Περγάμου και η κοπή τους χρονολογείται από 104 έως το 67 π.Χ. Τα υπόλοιπα τέσσερα έχουν κοπεί από την Έφεσο από το 94/93 (ή 89/88 π.Χ.) έως το 82/81 (ή 77/76) π.Χ.

0 «Ασπίδα» για το μωρό τα αβγά που τρώει η μητέρα

Προστασία ενάντια σε νόσους και παθήσεις που σχετίζονται με το στρες φαίνεται ότι χαρίζει η ουσία χολίνη που εντοπίζεται στο κρέας, στα αβγά, στα φασόλια και στο μπρόκολο, υποστηρίζει νέα μελέτη αμερικανών ειδικών από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μελλοντικά οι έγκυοι θα μπορούν να λαμβάνουν συμπληρώματα χολίνης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το φυλλικό οξύ. Με τον τρόπο αυτόν εκτιμούν ότι θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων υγείας όπως π.χ. η δισχιδής ράχη. Οι αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν τις αλλαγές των επιγενετικών δεικτών - χημικών ουσιών που προσδένονται στο DNA και επηρεάζουν τη λειτουργία των γονιδίων – σε συνολικά 26 εγκύους, ενόσω βρίσκονταν στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.
Οι επιγενετικοί δείκτες θεωρούνται σημαντικοί καθώς καθορίζουν κατά πόσο οι «διακόπτες» των γονιδίων είναι «αναμμένοι», δηλαδή κατά πόσο αυτά λειτουργούν ομαλά, ή εάν είναι «σβηστοί» και τα γονίδια βρίσκονται σε κατάσταση "off".

0 Μια ελβετίδα εξηγεί γιατί μισεί τους Ελληνες


Μια ελβετίδα εξηγεί γιατί μισεί τους ΕλληνεςΣ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.

«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».

Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:

«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»!

0 Αναστολή λειτουργίας του ιστολογίου ID-ont

Το blog ID-ont.blogspot.com ανακοινώνει ότι για λόγους ανωτέρας βίας, αναγκάζεται να διακόψει την λειτουργία του. Προσωρινά ή οριστικά θα δείξει ο χρόνος. 

Ελπίζουμε τα 2 αυτά χρόνια που λειτούργησε να συνεισέφερε στην αντικειμενική και με νηφαλιότητα παρουσίαση των κινδύνων από τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και τα "συγγενικά" με αυτήν ηλεκτρονικά συστήματα.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε τις αναρτήσεις μας και για να σχολιάσετε τα θέματα που παρουσιάσαμε...

0 Αν δεν έχουμε ρεύμα τί θα συμβεί;

Έχεις σκεφτεί ποτέ στα σοβαρά τι θα συμβεί αν κλείσουν τα φώτα; Και δεν ανοίξουν ποτέ ξανά; Ή πόσο εύκολο είναι όντως να μας συμβεί αυτό; Ούτε εγώ. Αλλά μπήκα στο τριπάκι με αφορμή το Revolution του Abrahams που έκανε Δευτέρα βράδυ πρεμιέρα. Και από τότε δεν βγήκα ξανά.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε 300 εκ. Αμερικάνοι ξυπνάνε για να ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν δουλεύει. Οι διακόπτες στο σπίτι τους, οι μίζες των αυτοκινήτων τους, τα smart phones τους, το internet, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση.

Παντού τριγύρω υπάρχουν απορημένα βλέμματα, σταματημένα αυτοκίνητα και φωτιές από τα 1.200 αεροπλάνα που έχουν κρασάρει στο έδαφος.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Δείτε την συνέχεια στο Good Story.gr

0 Σκόνη αστεροειδών «ομπρέλα» ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Σκόνη αστεροειδών «ομπρέλα» ενάντια στην κλιματική αλλαγή
Ενα νέφος σκόνης που θα προέρχεται από την καταστροφή ενός αστεροειδούς ίσως περιορίσει τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών
Νέα ιδέα της γεωμηχανικής με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη
Μια νέα πρόταση πέφτει στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να μπει «φρένο» στην κλιματική αλλαγή που λαμβάνει χώρα στη Γη τις τελευταίες δεκαετίες. Επιστήμονες στη Σκωτία υποστηρίζουν ότι εάν καταστρέψουμε έναν αστεροειδή που θα κινείται κοντά στη Γη θα δημιουργήσουμε ένα νέφος σκόνης γύρω από τον πλανήτη που θα λειτουργεί ως διαστημική «ομπρέλα» η οποία θα μπλοκάρει το ηλιακό φως και θα μειώσει έτσι την παγκόσμια θερμοκρασία.

0 Ελληνίδα αστρονόμος ανακαλύπτει εντυπωσιακές αλλαγές εποχών στον Τιτάνα

Πολυετείς και λεπτομερείς παρατηρήσεις του Τιτάνα, που καλύπτουν πλέον μία ολόκληρη τροχιά του γύρω από τον ήλιο, δείχνουν ότι ο μεγάλος δορυφόρος του Κρόνου εμφανίζει σημαντικές αλλαγές εποχών, που επιδρούν πάνω του πολύ περισσότερο από όσο νόμιζαν ως τώρα οι επιστήμονες. Την ανακάλυψη έκανε η ελληνικής καταγωγής αστροφυσικός Αθηνά Κουστένη του Αστεροσκοπείου Παρισιού-Μεντόν, η οποία ανακοίνωσε τα σχετικά ευρήματα στο συνέδριο Ευρωπαϊκής Πλανητικής Επιστήμης στην Μαδρίτη.Σύμφωνα με την Κουστένη, όπως συμβαίνει και στη Γη, οι επιφανειακές συνθήκες στον Τιτάνα μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Οι μεταβολές αφορούν διαφορές στην θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και στην χημική σύνθεσή της, ιδίως στις περιοχές των δύο πόλων. Μεταξύ άλλων, λίμνες υδρογονανθράκων σχηματίζονται γύρω από τον βόρειο πόλο στη διάρκεια του χειμώνα εξαιτίας των χαμηλότερων θερμοκρασιών και της διαδικασίας υγροποίησης.

0 Ελληνικά delicatessen κάνουν θραύση στην Ευρώπη!

perierga.gr - Ελληνικά delicatessen κάνουν θραύση στο εξωτερικό!Εκτός από τα συνηθισμένα και συνήθως πανάκριβα σουβλατζίδικα με τις «ευφάνταστες» ταμπέλες «Zorbas souvlaki» ή τις ταβέρνες με τους κίονες και τα ξεπερασμένα γαλανόλευκα σουβενίρ, υπάρχουν και εκείνοι οι εκπατρισμένοι Έλληνες που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπούν επάξια την ελληνική γαστρονομία στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Ιδού!

1. «Evi Evane», Παρίσι

Η διάσημη τηλεοπτική σεφ  Ντίνα Νικολάου μοιράζει το χρόνο  της εδώ και μερικά χρόνια μεταξύ Αθήνας και Παρισιού. Ο λόγος; Ένα μικροσκοπικό εστιατόριο, το «Evi Evane» (διονυσιακό επιφώνημα αγαλλίασης) στη γαλλική πρωτεύουσα το οποίο λειτουργεί μαζί με την αδελφή της Μαρία. Τον περασμένο Μάιο, ωστόσο, οι δύο αδελφές αποφάσισαν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους εγκαινιάζοντας ένα σύγχρονο «παντοπωλείο» με το ίδιο όνομα. Προϊόντα μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας παρελαύνουν στα ράφια καλύπτοντας κάθε είδος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης. Χυλοπίτες, παξιμάδια, αλλαντικά, κεφτέδες και ο κατάλογος συνεχίζεται…

0 Σκηνές από διάσημες ταινίες συναντούν την τοποθεσία όπου γυρίστηκαν

Σκηνές από διάσημες ταινίες συναντούν την τοποθεσία όπου γυρίστηκαν (12)
Όπως αναφέραμε και πριν λίγες μέρες στο 1ο μέρος του αφιερώματος, ο Christopher Moloney από τον Καναδά ψάχνει για τις πραγματικές τοποθεσίες όπου γυρίστηκαν διάσημες ταινίες και τις φωτογραφίζει. Στη συνέχεια τις ενώνει με τις αντίστοιχες σκηνές και το αποτέλεσμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Δείτε μερικά ακόμη παραδείγματα…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...