ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

0 Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν γνωστός από την ταινία «Πράσινο Μίλι»

Ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, ευρέως γνωστός από την ερμηνεία του στην ταινία το "Πράσινο Μίλι", άφησε την Δευτέρα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών, μόλις οκτώ εβδομάδες μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του θανάτου του διάσημου ηθοποιού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ντάνκαν, δήλωσε ότι στις 13 Ιουλίου ο ηθοποιός υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αλλά "δεν κατάφερε ποτέ να αναρρώσει πλήρως".

Ο γνωστός ηθοποιός είχε προταθεί για Όσκαρ για την ερμηνεία του στη δραματική ταινία το "Πράσινο Μίλι".

0 Ένας θησαυρός στα έγκατα της Θεσσαλονίκης

Η ανασκαφή στην περιοχή όπου πρόκειται
να κατασκευαστεί το αμαξοστάσιο του μετρό
στην Πυλαία, έφερε στο φως τμήμα
 ενός προκασσάνδρειου πολίσματος
Μια ολόκληρη πόλη, η οποία βρίσκεται... θαμμένη κάτω από την πόλη, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται από το μετρό της Θεσσαλονίκης. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές που εκτελούνται στο πλαίσιο κατασκευής του μετρό δε σταματούν να φέρνουν στο φως σπουδαία ευρήματα.


Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί το 74% των ανασκαφών, οι οποίες προβλέπεται να καλύψουν συνολική έκταση 20.000 τ.μ., αποτελώντας τη μεγαλύτερη ανασκαφή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, αλλά και τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κινητά ευρήματα που έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο φως, κυρίως κατά μήκος της οδού Εγνατία, είναι περισσότερα από 10.000, ανάμεσά τους κι οκτώ εντυπωσιακά χρυσά μακεδονικά στεφάνια!

Τις ανασκαφές εποπτεύουν η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η 16η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ σύμφωνα με την 9η ΕΒΑ, «καθώς οι ανασκαφές πραγματοποιούνται σε περιοχές αδιατάρακτες από τη μεταγενέστερη οικοδομική δραστηριότητα, αφού κατά κανόνα τα κελύφη των σταθμών χωροθετούνται κάτω από το οδόστρωμα των σημερινών οδών Εγνατία και Μοναστηρίου, αποκαλύπτονται αρχαιολογικά κατάλοιπα σε συνεχή αλληλοδιαδοχή, που ανασυνθέτουν κομμάτια από εικόνες της πόλης μέσα από τη μακραίωνη ιστορία της».

0 Τρεις πόλεις - κράτη ελέγχουν όλο τον πλανήτη

Τρεις πόλεις- κράτη συγκεντώνουν όλη την εξουσία του πλανήτη. Ακόμα και αν ακούγεται υπερβολικό μια προσεκτική μελέτη των προνομίων που απολαμβάνουν, οι τρεις αυτές αστικές περιφέρειες μάλλον θα σας πείσει ότι δεν έχουμε καλή γνώση της πραγματικότητάς μας.

Πρόκειται για το City του Λονδίνου το οποίο είναι το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του πλανήτη (λίγοι γνωρίζουν ότι είναι αυτοδιοίκητο) για το Βατικανό που συγκεντρώνει την θρησκευτική εξουσία μεταβάλλοντάς τη σε κοσμική, και το Columbia που βρίσκεται στην πόλη της Ουάσιγκτον (αυτοδιοίκητο και αυτό).

Τώρα που επιτέλους ξυπνάμε και συνειδητοποιούμε πως πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι προγραμματισμένα να τα ζήσουμε χρόνια πριν γεννηθούμε καν, τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε τα σχέδια των ανθρώπων-σχεδιαστών που καλλιτέχνησαν πάνω σ'αυτό το Μάτριξ.

0 Λάβα εναντίον πάγου: Ένα ενδιαφέρον πείραμα (Video)


Λάβα εναντίον πάγου

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Syracuse της Νέας Υόρκης έριξαν τεχνητή λάβα με θερμοκρασία 1371 βαθμών Κελσίου σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου πάχους περίπου 2 μέτρων. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό!

0 Ο γρίφος της ημέρας: Τι είναι αυτό;

Παρατηρήστε προσεκτικά τις επόμενες τρεις φωτογραφίες και προσπαθήστε να καταλάβετε τι είναι αυτό που βυθίζεται σιγά σιγά στην θάλασσα.. Για να σας βοηθήσουμε, δεν πρόκειται για κάποιο πλοίο ή υποβρύχιο..

Ο γρίφος της ημέρας: Τι είναι αυτό;

0 Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο ! Άρχισαν την εκπαίδευση των πολιτών.


Οι πολίτες ενημερώνονται από ένα βιβλιαράκι που τους μοίρασε ο στρατός.

An Aug. 15 Bloomberg article describes a grim and anxious Israeli public preparing itself for war with Iran. Citizens are filing by distribution sites at shopping malls to pick up gas masks while wondering when the Israeli air force will attack Iran's nuclear complex. Although it is possible that Iran would restrain itself -- leveraging potential outrage at the attack to reverse some of the political and economic isolation it has suffered in the past few years -- virtually everyone assumes Iranian military retaliation would soon follow an Israeli strike. Matan Vilnai, the outgoing civil defense minister and a former general, predicts that a war with Iran would last a month and said that Israel should brace itself for hundreds of missile hits each day, which could kill 500 people by the end of the war. 

0 Ο Κόσμος σε 2 λεπτά: Βραζιλία


0 Πώς βλέπουν τον κόσμο όσοι έχουν αχρωματοψία;


Η αχρωματοψία είναι σε γενικές γραμμές η αδυναμία που παρουσιάζει ένας άνθρωπος να διακρίνει ένα από τα τρία χρώματα: Κόκκινο, πράσινο και κυανό. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, έχετε μήπως αναρωτηθεί ποτέ πώς βλέπουν τον κόσμο όσοι έχουν αχρωματοψία;

Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα έκανε ο ο Ιάπωνας Kazunori Asad, δημιουργώντας ένα δωμάτιο φωτισμένο με ειδικό τρόπο έτσι ώστε να μιμείται την αχρωματοψία. Εκεί είδε φωτογραφίες με φίλτρο αχρωματοψίας αλλά και πίνακες του
Van Gogh (πολλοί υποστηρίζουν ότι τα περίεργα χρώματα που χρησιμοποιούσε ο διάσημος ζωγράφος στους πινακές του ήταν απόρροια αχρωματοψίας).

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όπως βλέπετε και στις εικόνες που ακολουθούν.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αχρωματοψία υπάρχει από τη γέννηση και πλήττει περισσότερο τους άντρες από τις γυναίκες σε ποσοστό 8% προς 0,5%, ενώ αφορά στις περισσότερες περιπτώσεις τη μη εκτίμηση του πράσινου.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, η αχρωματοψία υπάρχει σε τέτοιο βαθμό ώστε το άτομο δεν μπορεί να αντιληφθεί κανένα χρώμα, εκτός από κάποιες αποχρώσεις του μαύρου, του άσπρου και του γκρι. 


Δείτε τις φωτογραφίες

0 Η ομορφιά της άγριας φύσης

Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

Κάποιες φέρνουν χαμόγελα. Κάποιες σοκάρουν. Αλλά χωρίς αμφιβολία όλες οι φωτογραφίες που ακολουθούν αιχμαλωτίζουν την εντυπωσιακή πολυμορφία και τα πολλά πρόσωπα του ζωικού βασιλείου, την ομορφιά και ταυτόχρονα τη σκληρότητα της φύσης.

Ένας αετός που ορμά σε μία πεινασμένη αλεπού, ένας τρομοκρατημένος μπαμπουίνος που αναζητεί διέξοδο από τα δεσμά του στα χέρια μικρών παιδιών, δύο τσιτάχ που «επιθεωρούν» τη σαβάνα ψάχνοντας για λιοντάρια και δύο μύγες που φαίνεται σαν να… φιλιούνται.

Πρόκειται για μερικές από τις φωτογραφίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό «Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year Competition», μεταξύ των συνολικά 48.000 υποψηφίων από 98 χώρες.

«Μυστικά στιγμιότυπα στη φύση σε συνδυασμό με το ταλαντούχο μάτι του φωτογράφου μας δίνουν σπάνιες φωτογραφίες που θα μείνουν στην ιστορία», δήλωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Κάποιες από τις φωτογραφίες αποτυπώνουν και τις διαρκώς εξελισσόμενες σχέσεις μας με τη φύση, όπως αυτή με τον μπαμπουίνο που μεταφέρεται δεμένος στα χέρια μικρών παιδιών στη Μοζαμβίκη.

Δείτε τις φωτογραφίες
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...