ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

0 Escadaria Selarón: Μια αστική σκάλα έργο τέχνης

Η Escadaria Selarón είναι μια πρωτότυπη αστική σκάλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, έργο του Χιλιανού καλλιτέχνη Jorge Selarón, ο οποίος έμενε κοντά.

Το 1990 έκανε την πρώτη απόπειρα να διαμορφώσει τα σκαλιά μπροστά από το σπίτι του, επιλέγοντας έντονα χρώματα στα πλακίδια. Οι γείτονες τον χλεύασαν μέχρι που κατάλαβαν ότι η επιλογή του κίτρινου, του μπλε και του πράσινου παρέπεμπε στη βραζιλιάνικη σημαία.

Αυτό που ξεκίνησε αρχικά ως χόμπι γρήγορα έγινε το πάθος του. Με πολύ κόπο, εξαντλητική εργασία και πολλές ώρες από το χρόνο του, ο Jorge Selarón κατάφερε να καλύψει και τα 250 σκαλιά (μήκους 125 μέτρων) με 2.000 πλακίδια τα οποία συγκέντρωσε από 60 και πλέον χώρες από όλον τον κόσμο. Η σκάλα αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους, αλλά και ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης.

0 Ηφαίστεια λάσπης: Ένα απόσκοσμο φυσικό τοπίο!

Το τοπίο στην πόλη Gobustan του Αζερμπαϊτζάν θυμίζει λίγο ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ακόμα καλύτερα εικόνες από τον… Άρη! Ο λόγος για τα πολλά μικρά ηφαίστεια που υπάρχουν στην περιοχή από τα οποία αναβλύξει παχιά γρίζα λάσπη τα οποία πιστεύεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες αν κάποιος επιλέξει να βουτήξει στο εσωτερικό τους.

Η εμφάνισή τους ανάγεται στη ρωμαϊκή εποχή, ενώ πλήθος επιγραφών στα παρακείμενα βράχια μαρτυρούν την ύπαρξή τους από την αρχαιότητα. Το απόκοσμο τοπίο είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους, που επιζητούν να βουτήξουν στη λάσπη αλλά και να απαθανατίσουν στο φακό τους μερικές από τις πλέον παράδοξες εικόνες διά χειρός… φύσης!

0 Η Απόκρυφη Ιστορία της Ανθρώπινης Φυλής (Βίντεο)

Πρώτη φορά συνάντησα τον Κλάους Ντόνα, έναν Αυστριακό ερευνητή τεχνουργημάτων, τον Ιούλιο του 2009. Η συνέντευξη του στο Πρότζεκτ Κάμελοτ είχε βρει μεγάλη ανταπόκριση, και πολλοί άνθρωποι μας έγραψαν ζητώντας μια συνέχεια.


Έτσι είμαι ενθουσιασμένος που σας φέρνω περισσότερα. Αυτό το βίντεο είναι μια 45λεπτη παρουσίαση διαφανειών, με προσωπικά σχόλια από τον Κλάους. Είναι πλούσιο σε δεδομένα, λεπτομερές, εντατικό, απορροφητικό, και ίσως περιέχει ορισμένες εντυπωσιακές πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της ανθρώπινης φυλής στο σύνολο του από οποιοδήποτε βίντεο που έχετε δει ποτέ. 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...