ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

0 Μια από τις καλύτερες θέες στον κόσμο

Μια από τις καλύτερες θέες στον κόσμο (1)
Αυτό το μέρος είναι πραγματικά υπέροχο και αξίζει να το επισκεφτείτε.

0 Τα Δρακόσπιτα της Εύβοιας

Είναι φανερό πως η Ελλάδα, μας προσφέρει συνεχώς νέες εμπειρίες, καινούριες εντυπώσεις, τόσο ποικίλες, όσο εμείς κάνουμε προσπάθειες να την γνωρίσουμε, να την ανακαλύψουμε, όλο και πιο ουσιαστικά, μέσα από την τόσο πλούσια ιστορία της, όσο και από το ξεσκέπασμα των χιλιάδων πέπλων της μυθολογίας της. Ανάμεσα στις πάμπολλες ομορφιές της Ελλάδας υπάρχουν και κάποιες που καλύπτονται από μυστήρια και άλυτα αινίγματα.

Ένα τέτοιο αίνιγμα αποτελούν τα άγνωστα στους περισσότερους ανθρώπους ¨Δρακόσπιτα¨, που υπάρχουν διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα πιο σημαντικά από αυτά βρίσκονται στις δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές της Ευβοιας και κυρίως στην Νότια Ευβοια, στην περιοχή των Στύρων και στην κορυφή του όρους Οχη, στην Κάρυστο.

1 ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ

Oι ζωές μας του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος δεν έχουν γραμμική θέση στον χρόνο, αλλά συμβαίνουν όλες ταυτόχρονα. Επειδή όμως εμείς είμαστε όντα του γραμμικού χρόνου και επειδή βιώνουμε τις ζωές μας με όρους «παρελθόντος», «παρόντος» και «μέλλοντος», νιώθουμε σαν όλες οι ζωές μας  να συμβαίνουν με μια διαδοχή. Θα ήθελα τώρα να ασχοληθώ με το θέμα του χρόνου σε σχέση με τις προηγούμενες ζωές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί πιστεύω ότι η όλη θεώρηση μας για τον χρόνο θα αλλάξει σύντομα. 

0 Ολική έκλειψη Σελήνης το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου. Πού και πότε θα είναι ορατή στην Ελλάδα.

  Το σούρουπο του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2011 πρόκειται να συμβεί ολική έκλειψη Σελήνης. Το φαινόμενο θα είναι ορατό από μέρος της Ευρώπης, την Ασία, την Αυστραλία και μέρος της Βορείου Αμερικής.
  Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το φαινόμενο.
  Οι λάτρεις του έναστρου ουρανού θα μπορέσουν να απολαύσουν το υπέροχο αυτό θέαμα που μας προσφέρει η φύση, αν ο ουρανός είναι απαλλαγμένος από σύννεφα. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ή ειδικά όργανα για τη θέαση του φαινομένου, αρκούν τα μάτια μας.

0 Τι είναι αυτές οι λωρίδες στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη;

   Το ρομπότ Opportunity που βρίσκεται στην επιφάνεια του "κόκκινου πλανήτη", έκανε μία ιδιαιτέρως σημαντική ανακάλυψη, αφού καθώς εξερευνούσε τον Άρη, "σκόνταψε" πάνω σους μακρόστενους σχηματισμούς που βλέπετε στην φωτογραφία, και θυμίζουν έντονα τις λωρίδες διαγράμμιση στους δρόμους των πόλεων!
  Οι πρώτες εκτιμήσεις των ερευνητών της NASA, κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για γύψο- κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί την πιο ισχυρή ένδειξη μέχρι σήμερα, για την ύπαρξη νερού στην επιφάνεια του Άρη, κατά το το παρελθόν.

0 Μινωική επιγραφή(;) στην Αμερική

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ένας άνδρας που λεγοταν Manfred Metcalf βρήκε μια πέτρα στην πολιτεία της Georgia, η οποία έφερε μια επιγραφή παρόμοια με την αρχαία γραφή της Κρήτης.

Η πέτρα αυτη έπεσε στα χέρια του Cyrus Gordon (Αμερικάνος Αρχαιολόγος και Γλωσσολόγος με ειδικότητα στις γλώσσες της Εγγύς Ανατολής) ο οποίος και δήλωσε:

"Αφου ερεύνησα την επιγραφή, ήταν προφανές για μένα πως η γραφή ηταν ίδια με αυτή της Μινωικής Γραμμικής Α και Μυκηναικής Γραμμικής Β. Συνεπώς υπήρχε μια επαφή μεταξύ Αμερικής και Αιγαίου στην στην Εποχη του Χαλκού κοντά στις Νότιες, Δυτικές και Βόρειες ακτές στον Κόλπο του Μεξικού.

0 Η Ανταλλακτική οικονομία απάντηση στην κρίση


«Πού σε βρίσκω;» «Σε μια φίλη, ήρθα να μου βάλει ένα φερμουάρ στο παντελόνι. Για αντάλλαγμα, την άλλη εβδομάδα θα της κρατήσω λίγες ώρες το παιδί». Η Μαρία Χούπη είναι από τα ιδρυτικά μέλη που πριν από 2 χρόνια δημιούργησαν το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας, που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 600 μέλη. Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται κατά δεκάδες σε όλη την Ελλάδα, η οποία, στα χρόνια της κρίσης, ανακαλύπτει όλο και περισσότερο την έννοια της αλληλεγγύης και πως το «εμείς» έχει περισσότερες πιθανότητες από το «εγώ».

Η ιδέα είναι απλή και πολύ πρακτική. Είναι, για παράδειγμα, μια παρέα 10 ατόμων. Και λέει ο καθένας τι μπορεί να κάνει. Ο ένας μπορεί να βάλει το αμάξι του για να μεταφέρει κάποιον άλλον στη δουλειά κάποιες συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Ο άλλος μπορεί να μαγειρέψει, να σιδερώσει, να επισκευάσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Κάποιος άλλος ίσως να πάει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή για να μαζέψει τις ελιές. Και ανάλογα με τις ώρες που μπορεί να διαθέσει ο καθένας, και τη «δουλειά» που μπορεί να κάνει, συγκεντρώνει και τους αντίστοιχους πόντους, με τους οποίους «αγοράζει» αντίστοιχες υπηρεσίες.

0 Βρέθηκε θησαυρός σε δημόσια βιβλιοθήκη

Είναι εντυπωσιακό μερικές φορές, πως ένας τεράστιος θησαυρός είναι μπροστά σου και δεν τον βλέπεις 172 ασημένια νομίσματα από την ρωμαϊκή εποχή και τα χρόνια του Ναπολέοντα χρονολογούνται από τις αρχές του 17ου αιώνα ...
ανακάλυψε καθαρίστρια στη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης Passau στην Βαυαρία, μέσα σε ένα ξύλινο κουτί χωμένο σε μια γωνιά.

Η 43χρονη καθαρίστρια Τάνια Χολς όπως δήλωσε υπέκυψε στην περιέργεια της και αποφάσισε να ανοίξει το κουτί μετά από ένα εντατικό καθαρισμό του κτιρίου για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 400 χρόνων από την ίδρυση της βιβλιοθήκης.

0 Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

Κυρίαρχο ζήτημα για τον άνθρωπο από τότε που εμφανίστηκε στην Γη ήταν πάντα η εξασφάλιση της τροφής. Οι πρώτες ανθρώπινες ομάδες ζούσαν από το κυνήγι και την συλλογή καρπών. Πολύ αργότερα ο άνθρωπος έμαθε να καλλιεργεί την Γη και αυτό σήμαινε την μόνιμη εγκατάσταση και τις πρώτες οργανωμένες κοινωνίες.


Άρρηκτα δεμένος με την μάνα Γη...

ο άνθρωπος της νεολιθικής εποχής στήριξε όλη του την κοσμοθεωρία στην γονιμότητα του εδάφους. Ολες οι αρχαίες θρησκείες και οι τελετουργίες τους είχαν να κάνουν με το ζήτημα της γονιμότητας που στα μάτια των προγόνων μας ήταν άλυτο μυστήριο.

0 Η Τράπεζα της Ελλάδας απαγορεύει στο Δημόσιο να ερευνά τα βιβλία της!



Δείτε τι αναφέρει στο άρθρο 48 του καταστατικού της.

0 Οι πολικές αρκούδες εξωθούνται στον καννιβαλισμό



Οι πολικές αρκούδες εξωθούνται στον καννιβαλισμό
  Η σοκαριστική αυτή φωτογραφία αποτυπώνει την επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στις πολικές αρκούδες που τρώνε η μία την άλλη εξαιτίας έλλειψης τροφής

Είναι από τις περιπτώσεις που πράγματι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Διότι είναι σοκαριστικό να βλέπει κάποιος μια πολική αρκούδα να «γραπώνει» στα δόντια της και να σέρνει το σώμα μιας άλλης νεαρής πολικής αρκούδας την οποία έχει μόλις σκοτώσει στην Αρκτική και συγκεκριμένα στο Olgastretet, ένα υδάτινο πέρασμα που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Σφάλμπαρντ.

«Καννιβαλισμός» εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Και είναι ακόμη πιο δραματικό το γεγονός ότι αυτός ο «καννιβαλισμός» που αποτύπωσε με τον φακό της η φωτορεπόρτερ που ειδικεύεται σε θέματα περιβάλλοντος Τζένι Ρος, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του ίδιου του ανθρώπου και των αλλαγών που έχει επιφέρει στο κλίμα.

0 Το πράσινο χωριό με 0% ανεργία

Η κοινότητα Ανάβρας,είναι μια ορεινή περιοχή του Νομού Μαγνησίας στις δυτικές πλαγιές της Όθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μ. Απέχει 80 χιλ. από το Βόλο και 40 χιλ. από τον Αλμυρό και τη Λαμία.

Η Ανάβρα έχει 700 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι σε ποσοστό σχεδόν 100% ασχολούνται με την κτηνοτροφία μικρών και μεγάλων ζώων (γελάδια, πρόβατα, γουρούνια) ελεύθερης βοσκής. Αυτός είναι και ο πιο βασικός λόγος που η Ανάβρα αποτελεί φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα.
Συγκεκριμένα, έχει ποσοστό ανεργίας 0%, πολλά νέα νοικοκυριά, ενώ υπάρχουν 80 σύγχρονες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σε 3 κτηνοτροφικά πάρκα κοντά στο χωριό. Ακόμη στο χωριό λειτουργεί 3θέσιο δημοτικό σχολείο με 30 μαθητές και νηπιαγωγείο με 10 νήπια.

0 Η παιδεία των ελεύθερων πολιτών (μέρος 2ο)

Το "παιδομάζωμα" στη σύγχρονη εκδοχή του ονομάζεται δημόσια εκπαίδευση...

Αν υπάρχει μία λύση για όλα τα προβλήματα (κοινωνικά, οικονομικά, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά κ.α.) που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα και έθνος, τότε αυτή είναι σίγουρα η παιδεία. Όχι όμως αυτή η παιδεία που όλοι γνωρίζουμε...

0 Το παλιό κανναβουργείο της Έδεσσας

Το κανναβουργείο της Έδεσσας βρίσκεται δίπλα στους μύλους, στην τοποθεσία ‘Μεγάλος Κρημνός’ λίγο έξω από το Βαρόσι, την παλιά συνοικία της πόλης.
Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που παρήγαγε σχοινιά και σπάγκους από ινδική κάνναβη η οποία εισαγόταν από το Μπενάρες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...