ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

0 Ολική έκλειψη Σελήνης το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου. Πού και πότε θα είναι ορατή στην Ελλάδα.

  Το σούρουπο του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2011 πρόκειται να συμβεί ολική έκλειψη Σελήνης. Το φαινόμενο θα είναι ορατό από μέρος της Ευρώπης, την Ασία, την Αυστραλία και μέρος της Βορείου Αμερικής.
  Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το φαινόμενο.
  Οι λάτρεις του έναστρου ουρανού θα μπορέσουν να απολαύσουν το υπέροχο αυτό θέαμα που μας προσφέρει η φύση, αν ο ουρανός είναι απαλλαγμένος από σύννεφα. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ή ειδικά όργανα για τη θέαση του φαινομένου, αρκούν τα μάτια μας.


 
   Σύμφωνα με το  Αστεροσκοπείο Λάρισας, το όλο φαινόμενο θα εξελιχθεί ως εξής (οι ώρες είναι σε ώρα Ελλάδας):

    Είσοδος στην παρασκιά της Γης 13:31
    Είσοδος στη σκιά της Γης 14:45
    Είσοδος σε ολική έκλειψη 16:05
    Μέσο έκλειψης 16:31
    Έξοδος από ολική έκλειψη 16:58
    Έξοδος από σκιά της Γης 18:18
    Έξοδος από παρασκιά της Γης 19:31

  Από την Ελλάδα, το φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο κατά τα τελευταία στάδια, επειδή η Σελήνη στην αρχή θα βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα. Θα ανατείλει στις 17:04 ώρα Ελλάδας, όταν θα βρίσκεται στο στάδιο της μερικής έκλειψης. Όσο πιο ψηλά από τον ορίζοντα θα ανεβαίνει η Σελήνη, τόσο και μεγαλύτερο τμήμα του δίσκου της θα βγαίνει από τη σκιά του πλανήτη μας. Το τμήμα της Σελήνης που θα βρίσκεται στην σκιά της Γης θα έχει αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί.

http://www.pyles.tv/News/diastima/lunar_eclipse-(2).aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...