ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

0 Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Διοργανώθηκε από την Ακαδημία Αθηνών
Το ολοένα πιο απειλητικό φαινόμενο του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής στη Γη, καθώς και οι σχετικές συγκρίσεις με άλλα σώματα του ηλιακού μας συστήματος, ήταν το αντικείμενο διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το Κέντρον Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με το Μαριολοπούλειο- Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος. Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες κατέθεσαν τον διεπιστημονικό προβληματισμό τους για ένα πολυδιάστατο ζήτημα που δεν γνωρίζει σύνορα και εμπλέκει όλο το πλανητικό μας σύστημα...


Όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι διαστάσεις του οποίου δεν είναι ακόμα απόλυτα γνωστές, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρωπογενή παρέμβαση στο κλίμα, αλλά και σε ευρύτερες φυσικές διαδικασίες που ξεπερνούν τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

0 Προληπτική άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους Έλληνες: ο διασυρμός του νομικού μας πολιτισμού παγκοσμίως

Προληπτική άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους Έλληνες: ο διασυρμός του νομικού μας πολιτισμού παγκοσμίως
Ράιχενμπαχ: Τέλος το τραπεζικό απόρρητο για τους Έλληνες. Ειδική βάση δεδομένων θα ταυτίζει φορολογικές δηλώσεις με τραπεζικούς λογαριασμούς.
Σύμφωνα με το σχέδιο της Task Force προβλέπονται μεταξύ άλλων:
Η σύσταση γενικού μητρώου τραπεζικών λογαριασμών με βάση το οποίο θα υπάρχει άμεση πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς που τηρούνται σε ελληνικές τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης η δυνατότητα διασύνδεσης με το σύστημα taxis ώστε μέσω του συστήματος elenxis να υπάρχουν αυτόματες διασταυρώσεις των φορολογικών δηλώσεων με τις τραπεζικές καταθέσεις.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας με βάση την πρόσφατη ευρωπαϊκή οδηγία 2011/16/EE σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας μεταξύ των κρατών μελών...

0 Επικοινωνία με πνεύματα

Επικοινωνία με πνεύματαΕφευρέσεις που φιλοδοξούσαν να αλλάξουν τον κόσμο

Ο μεγάλος εφευρέτης Τόμας Έντισον στη δεκαετία του 1920 ανακοίνωσε στον Τύπο ότι αποφάσισε να σχεδιάσει ένα μηχανισμό για τον οποίο θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν οι ζωντανοί με τους νεκρούς.

Ο Έντισον πίστευε ότι κάθε σώμα διέθετε συγκεκριμένο αριθμό από μικροσκοπικά «life units» (μονάδες ζωής), όπως ο ίδιος τα αποκαλούσε, τα οποία παραμένουν άφθαρτα και δραστήρια ακόμα και μετά τον θάνατο....

0 Η όραση αναπτύχθηκε πριν από 700 εκατ. χρόνια

Η όραση αναπτύχθηκε πριν από 700 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences».
Το ακριβές χρονικό σημείο κατά το οποίο εμφανίστηκε η πρώτη στοιχειώδης ικανότητα των οργανισμών να βλέπουν το φως αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των ειδικών. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες ήταν επί μακρόν διχασμένοι σχετικά με το ποια είδη σπόγγων ή μεδουσών απέκτησαν πρώτα οψίνες, μια ομάδα φωτοευαίσθητων πρωτεϊνών στα κύτταρα-φωτοϋποδοχείς του αμφιβληστροειδούς. 

Ερευνητές της Σχολής Επιστημών της Γης του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας Maynooth μελέτησαν μια ομάδα σπόγγων που ονομάζεται Oscarella carmela και της οποίας η αλληλουχία αποκωδικοποιήθηκε προσφάτως καθώς και μέδουσες που ανήκουν στο φύλο Κνιδάρια (Cnidarians) – το συγκεκριμένο φύλο περιλαμβάνει περισσότερα 9.000 διαφορετικά είδη παγκοσμίως και εκτιμάται ότι ήταν το πρώτο που απέκτησε μάτια.
Μελέτη όλων των υποθέσεων...

0 Νανοσωλήνες άνθρακα εναντίον πυριτίου

Ερευνητές της IBM ένα βήμα πιο κοντά στα τσιπ από νανοσωλήνεςΤο πυρίτιο έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για το μέλλον του στη βιομηχανία υπολογιστών. Ερευνητές της IBM κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τσιπ με δέκα χιλιάδες τρανζίστορ που αποτελούνται από νανοσωλήνες άνθρακα, το υλικό που αναμένεται να δώσει παράταση στο Νόμο του Μουρ.Σύμφωνα με τον γνωστό νόμο, η πυκνότητα των τρανζίστορ στα τσιπ, και επομένως και οι επιδόσεις των υπολογιστών, διπλασιάζονται κάθε ενάμισι με δύο χρόνια. Σύντομα, όμως, η βιομηχανία ημιαγωγών θα φτάσει ένα κρίσιμο όριο, πέρα από το οποίο οι ιδιότητες του πυριτίου και τα κβαντικά φαινόμενα που εμφανίζονται στο επίπεδο της νανοκλίμακας δεν επιτρέπουν περαιτέρω σμίκρυνση.

Το μέγεθος και οι ασυνήθιστες ηλεκτρικές ιδιότητες των νανοσωλήνων, κούφιων σωλήνων με τοιχώματα που έχουν πάχος ένα άτομο άνθρακα, υπόσχονται τη λύση. Η IBM εκτιμά ότι το νέο υλικό θα προσφέρει πενταπλάσιες ή και δεκαπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με το πυρίτιο και θα επιτρέπει την περαιτέρω σμίκρυνση για πολύ καιρό ακόμα...

0 Άνδρες vs Γυναίκες

Άνδρες vs Γυναίκες (4)
Η αιώνια μάχη των δυο φύλων, μέσα από τις πιο ξεκαρδιστικές φωτογραφίες του είδους που κυκλοφορούν στο Internet!


0 «Λευκό» ουίσκι για πρώτη φορά στην αγορά!

perierga.gr - "Λευκό" ουίσκι για πρώτη φορά στην αγορά!Η διάσημη ανά τον κόσμο μάρκα ουίσκι Jack Daniel’s φέρνει επανάσταση στο χώρο του εν λόγω αγαπημένου ποτού εμφιαλώνοντας «άχρωμο» ουίσκι στα αναγνωρίσιμα μπουκάλια της, με σκοπό να προσφέρει κάτι διαφορετικό στους λάτρεις του brand. Το αποστακτήριο της εταιρείας στο Τενεσί των ΗΠΑ παρουσίασε πρόσφατα ένα ουίσκι «λευκό», το οποίο παράγεται από σίκαλη και έχει «γλυκό φρουτώδες άρωμα, έντονη αίσθηση της σίκαλης αλλά και ένα πικάντικο τελείωμα», σύμφωνα τον ποτοποιό Jeff Arnett.


Ειδικότερα η «συνταγή» περιλαμβάνει 70% σίκαλη, 18% καλαμπόκι και 12% βύνη κριθαριού και υπόσχεται να παρέχει στους λάτρεις του ουίσκι «μια νέα και μοναδική γευστική εμπειρία». Αξίζει να σημειώσουμε ότι το καστανό χρώμα στο ουίσκι είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας ωρίμανσης, ενώ αρκετές φορές χρησιμοποιείται και καραμελόχρωμα προκειμένου να σκουρύνει το αλκοόλ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...