ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

0 Το κρητικό τυρί πάει… Σαουδική Αραβία

Αρχές Ιουνίου οι Σαουδάραβες θα γευτούν την γραβιέρα Κρήτης και το κρητικό λευκό τυρί, που παράγει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.

Πρόκειται για συμφωνία που ξεκίνησε να υλοποιείται και αφορά την ΕΑΣ Ρεθύμνου με εταιρεία διανομής τροφίμων Σαουδαραβικών συμφερόντων...

0 Νέο, μωβ, είδος πατάτας

Το όνομα αυτής της νέας ποικιλίας είναι Purple Majesty και δημιουργήθηκε από Αγγλους ερευνητές που διασταύρωσαν διάφορες ποικιλίες πατάτας. Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για κάποιο γενετικά τροποποιημένο προιόν.

2 Φυλή του Αμαζονίου δεν περιέχει στη γλώσσα της την έννοια του χρόνου

Η μελέτη της γλώσσας της φυλής Amondawa δείχνει ότι ο χρόνος δεν υπάρχει ως ξεχωριστή έννοια στην γλώσσα τους. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πορτσμουθ και το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Ροντόνια στη Βραζιλία, που αναλύουν το πως η έννοια του χρόνου εμφανίζεται στην γλώσσα της φυλής, ισχυρίζονται ότι «δεν σημαίνει ότι είναι άνθρωποι εκτός χρόνου. Οι άνθρωποι της φυλής μπορούν να μιλήσουν για γεγονότα και τη σειρά των γεγονότων όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι».
Perierga.gr - Φυλή του Αμαζονίου δεν περιέχει στη γλώσσα της την έννοια του χρόνου
Η γλώσσα της φυλής Amondawa δεν έχει καμία λέξη για το «χρόνο», άλλα και χρονικές περιόδους όπως «μήνας» και «έτος». Επιπλέον, οι ιθαγενείς της φυλής δεν έχουν καμία αναφορά στις ηλικίες τους αλλά ονομάζονται διαφορετικά σε κάθε διαφορετική φάση της ζωής τους ή σε κάθε διαφορετική θέση που επιτυγχάνουν εντός της κοινότητας τους.

0 Ένα βίντεο για τη ΜΑΣΟΝΙΑ που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα!

μασονοι, χασετε, masonoi, xasete


Είναι μια πραγματικά αποκαλυπτική συνέντευξη που θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό για όσα θα ακούσετε όπως: Μέχρι ποιον βαθμό φτάνουν οι Μασόνοι; Ποιοι κορυφαίοι καθολικοί ήταν μέλη μεγάλων στοών;

0 Η χαρά του gadgetάκια

Ακόμα κι αν δεν ανήκεις στην εκλεκτή αυτή ομάδα των gadget geeks, κάποια από αυτά που θα δεις θα σου αρέσουν.
Εγώ έχω μόνο μια ερώτηση. Αυτή τη κλειδαριά ασφαλείας πόσην ώρα θα σου πάρει να την ανοίξεις; Και πες ότι βιάζεσαι…


0 Kurt Cobain - Αφιέρωμα

Ο Κερτ Κομπέιν (Kurt Donald Cobain, 20 Φεβρουαρίου 19675 Απριλίου 1994), ήταν Αμερικανός μουσικός, γνωστός ως ο ηγέτης, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης του ροκ συγκροτήματος Nirvana. Σχημάτισε το συγκρότημα το 1987 μαζί με τον Krist Novoselic, και τα επόμενα δύο χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του grunge στο Σιάτλ.

Το 1991, το τραγούδι Smells Like Teen Spirit από τον δίσκο Nevermind θεωρείται ότι είχε καταλυτική επίδραση στην απομάκρυνση της ροκ μουσικής από τα κυρίαρχα είδη της δεκαετίας του 1980 (glam metal, arena rock και χορευτική ποπ μουσική) και στην ανάδειξη του grunge και της εναλλακτικής ροκ σκηνής. 


0 Ένα εντυπωσιακό χωριό από Igloo στην Φιλανδία(video)

image
To Ξενοδοχείο Kakslauttanen βρίσκεται στο Saariselkä μέσα σε ένα όμορφο τοπίο στην περιοχή της Λαπωνίας στην Φινλανδία. Στη διάρκεια του χειμώνα έχουν Igloo Village,το οποίο είναι ανοιχτό κάθε χρόνο μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και μένει ανοιχτό μέχρι το τέλος Απριλίου.

0 Λίμνη Κερκίνης (Φωτογραφικό αφιέρωμα)

 
Μια επίσκεψη στην Kερκίνη, 45χλμ. βορειοδυτικά των Σερρών και 100χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, και θα νιώσετε ότι ζείτε μέσα σε ντοκιμαντέρ με παραλίμνια ηλιοβασιλέματα και πουλιά να κρώζουν σε κοπάδια.

0 Αλυσοδεμένη επί 10 χρόνια σκυλίτσα, βρήκε την ευτυχία (Video)

Αλυσοδεμένος επί 10 χρόνια σκύλος βρήκε επιτέλους την ευτυχία
Δείτε την συγκινητική ιστορία της «Judas» (όπως την είχαν ονομάσει οι ιδιοκτήτες της, παρότι θηλυκή) που έγινε «Judith».
Μια σκυλίτσα στο Vancouver του Καναδά ζούσε δεμένη σε μια αλυσίδα επί 10 χρόνια χωρίς καθαρό νερό ή φαγητό, αναγκασμένη να κάθεται, να περπατάει, ακόμα και να κοιμάται πάνω στα ίδια της τα περιττώματα.

0 Το Πείραμα Φυλάκισης του Stanford (Κατάχρηση Εξουσίας), ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Τι Δεσμοφύλακας θα ήσουν; Σαδιστής ή συμπονετικός;"
"Τι Φυλακισμένος θα ήσουν; Συμβιβασμένος ή αγωνιστής;"

The Stanford Prison Experiment (Greek Subtitles)
Πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ

To παρόν βίντεο είναι ο καθρέφτης του πως σήμερα αποδεχόμαστε τα πάντα.. Δείτε το ...

0 Το Oriental Express της Μαλαισίας


Το Oriental Express της Μαλαισίας είναι ένα τρένο που θα σας ταξιδέψει πίσω στη δεκαετία του 1920. Το τραίνο αυτό περνάει από το Μπανγκόκ και τη Σιγκαπούρη, περνάει μέσα από εξωτικά μέρη και πάνω από ποτάμια σε μία συναρπαστική διαδρομή. Το εσωτερικό του θυμίζει το ίδιο το Orient Express στην εποχή της δόξας του. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω…

0 Η ιστορία του τζιν

Η ιστορία του τζιν -ενός κατεξοχήν αμερικάνικου ενδύματος- είναι περίπου τόσο παλιά, όσο κι αυτή της ίδιας της Αμερικής. Από μία εκδοχή του συγκεκριμένου υφάσματος ήταν κατασκευασμένα τα πανιά στις καραβέλες «Νίνα», «Πίντα» και «Σάντα Μαρία», με τις οποίες έφτασε το 1492 στον Νέο Κόσμο ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Περίπου τρεισήμισι αιώνες αργότερα, το 1850, ένας 20χρονος βαυαρός μετανάστης, ο Λιβάι Στρος, ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη για την Καλιφόρνια, ακολουθώντας το ρεύμα των χρυσοθήρων. Πωλούσε το ανθεκτικό καραβόπανο, που είχε χρησιμοποιήσει ο Κολόμβος, για την κατασκευή σκηνών και σκεπάστρων για τα βαγονέτα. Αυτό που χρειάζονταν, όμως, περισσότερο οι χρυσοθήρες ήταν ρούχα που να αντέχουν στις δοκιμασίες της Άγριας Δύσης.

0 Μόσχα: σε ένα υδροηλεκτρικό έργο-μαμούθ…


Ένας γίγαντας…
Είναι ο ρωσικός σταθμός αποθήκευσης υδροηλεκτρικής ενέργειας – Russian storage hydroelectric power station – με κωδικό GAES-1 που βρίσκεται στη Μόσχα και ονομάζεται Zagorskaya. Με ισχύ 1200-1320 MW ενώ και ο GAES-2 είναι υπό κατασκευή…
Έργα ανθρώπων και τιθάσευση στοιχείων της φύσης…

0 ΜΟΝΣΑΝΤΟ:Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Ε.Ε. μετά από χρόνια αυστηρής γραμμής απέναντι στα μεταλλαγμένα προιόντα, αποφάσισε να ανοίξει κάποια παραθυράκια. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Η Μονσάντο. Μια εταιρεία-κολοσσός, η οποία έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές μπλεγμένη σε σκάνδαλα, συμπεριφέρεται σαν αποικιοκράτης και επιβάλλει τα προιόντα της με τρομακτικούς τρόπους, μην διστάζοντας να οδηγήσει ανθρώπους στην φυλακή. Η Μονσάντο δεν ενδιαφέρεται απλώς για το κέρδος. Αυτό που θέλει να επιτύχει, είναι να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, ελέγχοντας τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση: Την τροφή. 



 Το παγκόσμιο πρόβλημα της φτώ

0 16 ευρώ το κρητικό λάδι στη Γερμανία!

Ενώ από τον παραγωγό φεύγει με... 2 ευρώ φτάνει και πωλείται...8 φορές πάνω! Δείτε τις φωτογραφίες από γερμανικά σουπερμάκετ!

0 Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις πλημμύρες στο Μισισιπή

1 Ο Σωκράτης Γκιόλιας στο Newseum της Αμερικής!


Τη Δευτέρα στις 16 Μαϊου στο Μουσείο των Δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον έγινε εκδήλωση για τους πεσόντες δημοσιογράφους του 2010.

Στο Newseum της Ουάσιγκτον, στον πίνακα με τους πεσόντες δημοσιογραφους ήρθε να προστεθεί το όνομα του Σωκράτη Γκιόλια που δολοφονήθηκε από «αγνώστους» την 19η Ιουλίου στην είσοδο του σπιτιού του στην Ηλιούπολη...

0 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Πώς εισάγονται τα καθαρόαιμα ζώα που αγοράζετε στην Ελλάδα

Κουτάβια και γατάκια, κουνέλια, πουλιά, ψαράκια και μέχρι και μία μαϊμου capuccino στιβαγμένα σε μικρά κλουβιά μέσα σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων
Κάπως έτσι εισάγονται στη χώρα μας (νόμιμα πολλές φορές σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία) τα ”καθαρόαιμα” ζώα που αγοράζουν ανίδεοι συμπολίτες μας από αγγελίες, pet shops και ψευτο-εκτροφείς. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ Adespoto.gr.

0 Το δημητριακό των ΙΝΚΑΣ ξανά στο προσκήνιο…

images (7)
Γνωστή ως «τσισάγια μάμα», ή «μητέρα όλων των δημητριακών», η κινόα ήταν τόσο σημαντική για τους Ίνκας, ώστε η πρώτη σπορά του έτους γινόταν συνήθως από τον αυτοκράτορα, χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία από χρυσό.
Η κινόα, του γένους των χηνοποδιδών, δεν είναι δημητριακό -για την ακρίβεια ως φυτό είναι πιο συγγενική με το σπανάκι, το παντζάρι και...

2 Ελληνικός Καφές: Η αγαπημένη συνήθεια

Γράφει: Παρασκευή Κουστουράκη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Στην ελληνική επικράτεια, ο καφές κάνει την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, καθώς και αυτοί της Βορείου Ελλάδος, είναι οι πρώτοι που υιοθετούν την κατανάλωση του καφέ και τη μετατρέπουν σε αγαπημένη συνήθεια. Με την πάροδο των ετών, ο καφές κερδίζει την αγάπη όλο και περισσότερων Ελλήνων. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, το μονοπώλιο στο άλεσμα και στο καβούρδισμα του καφέ είχαν τα καφενεία και μόλις κοντά στα 1900, εμφανίζονται τα πρώτα καφεκοπτεία.

Το 1920, ο ελληνικός καφές χάνει την κυριαρχία του στην ελληνική αγορά αφού τότε, εισάγεται για πρώτη φορά γαλλικός καφές και στη συνέχεια ακολουθούν διάφορα άλλα είδη καφέ, που καταναλώνονται στην Ευρώπη.

0 Δήλος - Η Μητρόπολη του πλανήτη


Η Συνοικία του Θεάτρου υπήρξε η πιο ακριβή της Δήλου
Μια πόλη ζωντανή, ζωηρή, ακμάζουσα, σε μια κουκίδα γης που υπήρξε κάποτε το κέντρο του πλανήτη. Η Δήλος ήταν μητρόπολη, δυο χιλιάδες χρόνια πριν απ’ το Μανχάταν.

0 Φτέρνισμα σε Ultra Slow Motion

Φτέρνισμα
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς είναι το φτέρνισμα και γιατί συμβαίνει; Μάθετε την απάντηση και δείτε ένα αποκαλυπτικό (και ολίγον αηδιαστικό) βίντεο σε Ultra Slow Motion με ανθρώπους που φτερνίζονται.
  • Γιατί φτερνιζόμαστε;
Λέγεται πως όταν φτερνιζόμαστε κάποιος μάς μελετάει, αλλά η σύγχρονη ιατρική δίνει μία πολύ λιγότερο μεταφυσική εξήγηση: Tο φτέρνισμα είναι ένας μηχανισμός άμυνας του ανώτερου αναπνευστικού. Oτιδήποτε ερεθίσει το βλεννογόνο του.....

0 Η Βενετία της Μέσης Ανατολής

Κανείς δεν θα το φανταζόταν ότι ένα θέρετρο στυλ Βενετίας θα μπορούσε να κατασκευαστεί στην  έρημο του Ντουμπάι. Το Madinat Jumeirah Resort κατασκευάστηκε από χιλιόμετρα σκάψιμο 3.5 των χαρακωμάτων γύρω από το θέρετρο 40 εκταρίου και ήταν γεμάτη με 600.000 γαλόνια ή 2,5 εκατομμύρια λίτρα νερού. Το αποτέλεσμα ήταν μια ονειρική Βενετία σε αυτό που ήταν κάποτε μια παραλία. Madinat Jumeirah είναι το μεγαλύτερο θέρετρο στο Ντουμπάι και η μόνη με τα πλωτά ταξί.

0 Εξυπνη ιδέα

0 Σήμερα είναι το τέλος του κόσμου;;

"Το τέλος του κόσμου, δεν θα έρθει το 2012, αλλά το Σάββατο 21 Μαϊου 2011"! Αυτό υποστηρίζει ο 89χρονος ιεροκήρυκας Χάρολντ Κάμπινγκ, ο οποίος δηλώνει ότι έχει υπολογίσει με ακρίβεια και την ώρα του επερχόμενου τέλους και την προσδιορίζει για τις 18.00 ώρα Καλιφόρνια. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα, η...

0 Πείτε την αλήθεια στον γερμανικό λαό λέει η Financial times Deutschland!

H Γερμανία έχει βγάλει έως τώρα 10 δις από την Ελλάδα! Κανείς δεν εκμεταλλεύεται τόσο την κρίση της Ελλάδας όσο η Γερμανία!
Να πεί την αλήθεια στον Γερμανικό λαό για την Ελλάδα, καλεί η γερμανική έκδοση των Financial Times τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε!
Ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής των Financial Times Deutschland στο άρθρο του έχει τίτλο ”Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει” και υπότιτλο ” Περίεργο, αλλά αληθινό: Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά τόσο πολύ από την κρίση όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός με αυτά τα περίπου 10 δις Ευρώ να....

0 12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία, δηλ. "το κεφάλι μας"!

Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!
1.Αντί για ΤΥΡΙ gouda (αγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.

2.Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικα ελληνικά :ΕΒΓΑ, και ΜΟΝΟ αυτα !

0 Λόγια μεγάλων αντρών!!!!

Στη βουλή χθες είχε πάει ένα δημοτικό σχολείο από την Ξάνθη για ξενάγηση. Στην είσοδο τούς ζήτησαν να αφήσουν όλα τα προσωπικά τους είδη. Ενας μαθητής ρωτάει την δασκάλα "να αφήσω και το πορτοφόλι μου κυρία"; Η δασκάλα απαντάει "εδώ φοβάσαι; Στη βουλή βρίσκεσαι". Και απαντάει ο μαθητής...

0 Οι νέοι της Ισπανίας μίλησαν: Αληθινή Δημοκρατία ΤΩΡΑ..... ΕΜΕΙΣ;;;;

Βρήκαμε όσες εικόνες μπορούσαμε από το διαδίκτυο από την μαζική εξέγερση της νεολαίας στην γειτονική μας Ισπανίας. Σας παρουσιάζουμε τις εικόνες από την διαδήλωση της Ισπανίας με κεντρικό σύνθημα DEMOCRACIA REAL YA (Αληθινή δημοκρατία τώρα). Δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν, κάποτε ήμασταν από τους πρώτους λαούς που επαναστατούσαμε πλέον όχι.
Ας πάρουμε σαν παράδειγμα τους νέους της Ισπανίας όπου 130.000 περίπου νέοι κατέβηκαν στους δρόμους, να πούμε ότι διαδηλώσεις γίνονται και στην Πορτογαλία και πάλι από νέους.
ΟΙ ΝΈΟΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΊΑΣ ΜΊΛΗΣΑΝ, ΞΎΠΝΗΣΑΝ, ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΖΗΤΑΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ......... ΕΜΕΙΣ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...