ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

0 Γινόμαστε ο,τι κάνουμε | Πλαστικότητα και βελτίωση εγκεφάλου

Γινόμαστε ο,τι κάνουμε | Πλαστικότητα και βελτίωση εγκεφάλου,αντίληψη, εγκέφαλος, μάθηση, νευροεπιστήμες, νευροεπιστήμη, νευροφυσιολογία, νευρώνες, πλαστικότητα
Οι έρευνες στον χώρο της εκπαίδευσης και των νευροεπιστημών έχουν καταστήσει σαφές ότι η εκπαίδευση προκειμένου να είναι αποτελεσματική , δεν πρέπει να είναι μονοδιάστατη, παθητική και γραμμική.

Ο εγκέφαλος μας τροποποιείται καθημερινά τόσο ανατομικά όσο και λειτουργικά ως απάντηση στα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον.

Πράγμα το οποίο πολύ απλά σημαίνει , ότι ο εγκέφαλος μας - παρά το τι τείνουμε να πιστεύουμε- δεν σταματά να αλλάζει καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Η ικανότητα αυτή ονομάζεται πλαστικότητα και όπως ακριβώς η πλαστελίνη μας επιτρέπει να αλλάζουμε συνεχώς το σχήμα της, έτσι και ο εγκέφαλος μας επιτρέπει με τους κατάλληλους ερεθισμούς να τον αναδιαμορφώσουμε και να του μάθουμε...πώς να μαθαίνει.

0 Ελληνικά ποτάμια-μύθοι και παραδόσεις

Αλφειός
 
 Ελληνική μυθολογία, θρύλοι, παραδόσεις και φυσικό περιβάλλον. 
Οι ποταμοί, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, κατά την προσφιλή αλληγορική, ιδεο-ανθρωπόμορφη αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων ήταν ποτάμιοι θεοί, γιοι του Ωκεανού και της Τηθύος. Αποτελούν θέμα των λαϊκών μας παραδόσεων. Θρύλοι θέλουν αλλόκοτα πλάσματα να ζωντανεύουν στα νερά των ποταμών.
Μια μικρή γεύση αυτών, αποτελούν τα επτά ποτάμια στα οποία αφορά η σημερινή εγγραφή.

Ο σημαντικότερος ποταμός της Πελοποννήσου. Το όνομά του ετυμολογείται από το αρχαίο ρήμα "αλφάνω", που σημαίνει πλουτοδοτώ, προσφέρω πλούτο, εξ ου και η λέξη "τιμαλφή".

0 Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης, και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένα...(VIDEO)


ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ-Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ;
Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης, και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένα, για να κάνουν πόλεμο μ' αυτόν που είναι επάνω στο άλογο, και με το στράτευμά Του" Αποκάλυψη 19:19.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





0 Έκαναν αόρατο αντικείμενο και στις 3 διαστάσεις!


 Ένα σημαντικό επιστημονικό βήμα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας "αορατότητας", έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας. Με τη χρήση ενός νέου επαναστατικού είδους υλικών, τα πλασμονικά μετα-υλικά όπως ονομάζονται, κατάφεραν να κάνουν ένα αντικείμενο αόρατο, και μάλιστα και στις τρεις διαστάσεις!
   Πρόκειται για έναν κυλινδρικό σωλήνα μήκους 18 εκατοστών, γεγονός που καθιστά ακόμξ πιο σημαντικό το επίτευγμα αφού μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο αντιμείμενο που είχε "εξαφανιστεί" στο εργαστήριο ήταν ένας συνδετήρας.
  Όσοι πάντως περιμένουν να δουν αυτό που συμβαίνει στις ταινίες του... Χάρρυ Πόττερ θα απογοητευτούν αφού γα την ώρα ο σωλήνας "εξαφανίζεται" μόνο στο τμήμα μικροκυμάτων του φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και όχι στο μήκος κύματος που είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι.

0 ΝΗΣΙ SPITSBERGEN ΝΟΡΒΗΓΙΑ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΝΟΡΒΗΓΩΝ. (vdeo)

Στο νησί Svalbard στην Νορβηγία βρίσκεται η μεγαλύτερη και ασφαλέστερη "τράπεζα" σπόρων του πλανήτη. Το έχουν κατασκευάσει με σκοπό την διάσωση των σπόρων ύστερα από μια πιθανή κρίση.
Από ποιό σενάριο προσπαθούν να προφυλαχτούν;  Το κόστος κατασκευής του επισήμως είναι 9 εκ. Ευρώ, ενώ φήμες λένε πως η χρηματοδότηση του ξεπερνάει τα σύνορα της Νορβηγίας.. Είναι μια παγκόσμια "τράπεζα σπόρων"-καταφύγιο που σίγουρα δεν πείθει για τον σκοπό δημιουργίας του.  

0 Νεκροταφείο για ψαρόβαρκες στη Γαλλία

Perierga.gr - Νεκροταφείο ψαρόβαρκωνΠερισσότερες από 50 ξύλινες ψαρόβαρκες βρίσκονται εγκαταλελειμμένες στην όχθη του ποταμού Blavet, στη Γαλλία. Οι πιο παλιές από αυτές παρατήθηκαν εκεί περίπου έναν αιώνα πριν και έχουν σχεδόν εξαφανιστεί κάτω από τη λάσπη του ποταμού.

0 Ν. Λυγερός. Σ.Ο.Κ.: Στρατηγική Ομάδα Κρούσης

Η Ελλάδα χρειάζεται μια Στρατηγική Ομάδα Κρούσης. Μπορεί αυτή η έκφραση να ξαφνιάσει ακόμα και τους ειδικούς των ενόπλων δυνάμεων, διότι το δεύτερο σκέλος αφορά συνήθως το τακτικό επίπεδο.  Η εξήγηση είναι απλή, το πρώτο σκέλος δεν επαρκεί. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο ένα  think tank. Κι ο λόγος είναι ότι το θεωρητικό είναι ανίκανο ν’ αλλάξει τις καταστάσεις και σίγουρα τα δεδομένα που απασχολούν το λαό μας. Η Στρατηγική σκέψη είναι απαραίτητη, όπως και ο στρατηγικός σχεδιασμός, αλλά πρέπει να υποστηριχτούν και από τη στρατηγική διαχείριση της κρίσης. Με άλλα λόγια, όλα αυτά είναι απλώς ιδέες όσο δεν υπάρχουν υλοποιήσεις. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ομάδα κρούσης. Από την άλλη πλευρά, κινήσεις σε τοπικό επίπεδο δίχως στρατηγική ακόμα και αν είναι αποτελεσματικές δεν εξασφαλίζουν τίποτα σε ολικό επίπεδο. Η έννοια της Στρατηγικής Ομάδας Κρούσης είναι λοιπόν ένα μείγμα ικανό να διαχειριστεί ένα στρατηγικό mix από την ιδέα έως την υλοποίηση της. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολυμετωπικά και οι τοπικές προσεγγίσεις καταρρέουν διότι, μπαίνουν σε ένα πλαίσιο ανταγωνιστικό όταν οι άνθρωποι δεν έχουν πραγματική εικόνα των άλλων προβλημάτων και δεν μπορούν να συνδυάσουν τη θεματολογία.

0 Στο φως ναοί 11.500 ετών. Οι λίθοι είναι 5.500 χρόνια αρχαιότεροι από τις πρώτες πόλεις της Μεσοποταμίας

Το Γκόμπεκλι Τεπέ (Göbekli Tepe) είναι μια τοποθεσία της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με την Συρία και απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη Ούρφα .

0 National Geographic: Εικόνες της εβδομάδας

National Geografhic
Σήμερα θέλουμε να σας προσφέρουμε μια επιλογή φωτογραφιών  που επέλεξε  το National Geographic ως το καλύτερο την περασμένη εβδομάδα.

0 Κάντε Αγορές Online μέσω του blog μας

Η αγορά απο το internet έχει πολλά θετικά και μπορείς κάποιος να βγεί αρκετά κερδισμένος.
 Θετικά
1. Μπορείς να βρείς οτιδήποτε, οτιδήποτε όμως !!
2. Μπορείς να βρείς απίστευτες προσφορές 
3. Αν επιλέξεις πληρωμή με αντικαταβολή είναι ο σφαλέστερος τρόπος (αλλά και οι άλλοι τρόποι πληρωμής ειναι ασφαλής)
4. Επειδη το ηλεκτρονικό μαγαζί έχει λιγότερα λειτουργικά εξοδα, οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες 
5. Υπάρχουν προσφορές όχι μόνο σε πράγματα αλλά και εστιατόρια ή spa και πολλά άλλα
 
Το blog Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο σας παρουσιάζει μία λίστα από μαγαζιά και υπηρεσίες με προσφορές που αγγίζουν το 90%. Μπορείτε να βρείτε και μια λίστα με δωρεάν video games.
Είναι όλα ασφαλή και επαγγελματικά μαγαζιά οπότε δεν εχετε να φοβάστε τίποτα

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ

1 Το Μαίναλο και τα χωριά του

Πηγή ζωής και ευτυχίας για όλη την Πελοπόννησο, το Μαίναλο, στο νομό Αρκαδίας, απλώνεται αγέρωχο, από το υψίπεδο της Τρίπολης, μέχρι το φαράγγι του Λούσιου και από την λίμνη του Λάδωνα μέχρι την Μεγαλόπολη, σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς και οργανωμένων τουριστικών υποδομών.

Με κορυφή στα 1980 μέτρα (την Οστρακίνα), στο κέντρο της Πελοποννήσου, το όρος Μαίναλο ( http://bit.ly/Μainalo_map ) καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον βόρειο νομό Αρκαδίας, ενώ από αυτό πηγάζουν δύο παραπόταμοι του Αλφειού, ο Λούσιος, κοντά στο χωριό Καρκαλού (με ένα περίφημο φαράγγι) και ο Ελισσώνας, ανάμεσα στα χωριά Πιάνα και Αλωνίσταινα.

0 Η προπαγάνδα της Ελίτ και NWO μέσω γνωστής εταιρίας...

αθλητικών ειδών και όχι μόνο..

Η προπαγάνδα της Ελίτ και NWO μέσω γνωστής εταιρίας... ΝΙΚΕ... Φτάσανε πια σε σημείο να μην κρύβονται καθόλου... Το έχουνε σίγουρο το παιχνίδι... Δείτε το βιντεο....

0 ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας και ηγέτης του Εθνικού Κόμματος 'Αλεξ Σάλμοντ ανακοίνωσε χθες ότι οι Σκοτσέζοι θα ψηφίσουν το φθινόπωρο του 2014 για την ανεξαρτησία. Το ερώτημα θα είναι σαφές: «Είστε υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας;» Ο Σάλμοντ απέφυγε έτσι τη διατύπωση που θα ρωτούσε τους ψηφοφόρους αν συμφωνούν να εξουσιοδοτήσουν την κυβέρνησή τους να διαπραγματευτεί την ανεξαρτησία.

Στην πράξη, βέβαια, δεν έχει μεγάλη διαφορά, αφού η ανεξαρτησία δεν είναι κάτι αυτόματο: πρέπει να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο του Ουεστμίνστερ, που αντιπροσωπεύει ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Σάλμοντ άφησε να εννοηθεί ότι η διατύπωση του ερωτήματος αποφασίστηκε από κοινού με το Λονδίνο.

0 Πώς φτιάχνω φαγώσιμες ελιές


Η καλύτερη εποχή είναι στις αρχές Νοεμβρίου που δεν έχουν ωριμάσει καλά.
Οι αναλογίες θα είναι με βάση τα 10 κιλά....

Χαρακώνουμε τις ελιές κατά μήκος σε δύο μεριές.

2) Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να ξεπικρίσουν 10-12 ημέρες.

3) Αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα.

4) Μετά τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε σε μια λεκάνη με αλάτι ημίχοντρο για 24 ώρες.

5) Μετά τις βάζουμε σε ένα κιούπι η ένα πλαστικό δοχείο και ανά 10 κιλά ελιές προσθέτουμε 2 κιλά ξύδι και 250 gr. λάδι.

0 "Ανθρωποι' και Ζώα ....

0 Αγορές Online - ΑΦΟΙ ΚΟΛΟΜΒΟΥΝΗ

 Η εταιρία ΑΦΟΙ ΚΟΛΟΜΒΟΥΝΗ είναι μια εταιρία αμιγώς ελληνική και οικογενειακή, που εξειδικεύεται στο λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Σκοπός της είναι να προσφέρει στους πελάτες της την εμπειρία του "αγοράζω", στο τομέα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, σε περιβάλλον ζωντανό και οικείο και με ολοκληρωμένες προτάσεις για κάθε ανάγκη.

0 Διεθνώς γνωστά τα Γρεβενά λόγω των μανιταριών

Μανιταρόσουπα, ποικιλία ψητών μανιταριών και τηγανητά μανιτάρια με κουρκούτι και σκορδαλιά γεύτηκαν, πριν από λίγες μέρες, Ιάπωνες δημοσιογράφοι, που με αφορμή ρεπορτάζ τους για την Ελλάδα βρέθηκαν και στα Γρεβενά.
Εντυπωσιασμένοι από τις γεύσεις αλλά και το σύνολο των δραστηριοτήτων που έχει αναπτύξει η πόλη γύρω από τον κόσμο των μανιταριών, «πήραν» πλάνα και εικόνες από ταβέρνα που σερβίρει τα εν λόγω εδέσματα, από τα μαγαζιά που εμπορεύονται τα αντίστοιχα προϊόντα, τα μανιταρογλυπτά που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, αλλά και το μουσείο που έχει δημιουργηθεί στη Λάβδα.

«Πρόκειται για συνεργείο του Fuji Channel, του μεγαλύτερου ιδιωτικού καναλιού στην Ιαπωνία, το οποίο βρέθηκε στην Ελλάδα για γυρίσματα. Όταν τα μέλη του ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στα Γρεβενά, γύρω από τα μανιτάρια, αποφάσισαν να επισκεφθούν την περιοχή» εξηγεί ο ερευνητής των μανιταριών και εκπαιδευτικός Γιώργος Κωνσταντινίδης.

0 Το πολυφωτογραφημένο χωριό των Άλπεων!

Perierga.gr - HallstattΤο Hallstatt είναι ένα ειδυλλιακό αυστριακό χωριό, το οποίο περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκους Hallstaettersee και Dachstein των Άλπεων, ενώ ο οικισμός (που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ.) είναι χτισμένος στις όχθες μιας γραφικής λίμνης.
 
Για να προσεγγίσει ο επισκέπτης το χωριό πρέπει να διασχίσει με καραβάκι τη λίμνη, γεγονός που δημιουργεί μια θεαματική πρώτη εντύπωση, καθιστώντας εκ προοιμίου το Hallstatt ως το πιο φημισμένο χωριό των Άλπεων τόσο για την τοποθεσία του όσο και για το φυσικό του κάλλος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...