ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

0 Οι πιο δυσάρεστοι ήχοι για το ανθρώπινο αυτί

Ο ήχος ενός μαχαιριού που γρατσουνίζεται πάνω σε ένα γυάλινο ποτήρι ή μπουκάλι, βαθμολογήθηκε ως ο πιο ενοχλητικός για το ανθρώπινο αυτί, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα που μελέτησε την αντίδραση του εγκεφάλου στους διάφορους δυσάρεστους ήχους.
Δεύτερος χειρότερος ήχος χαρακτηρίστηκε ένα πιρούνι πάνω σε γυαλί και τρίτος το σύρσιμο της κιμωλίας πάνω στον πίνακα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Γκρίφιθς και τον δρα Σουκμίντερ Κουμάρ του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικόνευροεπιστήμης "Journal of Neuroscience", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», έκαναν πειράματα με 13 εθελοντές, οι οποίοι κλήθηκαν να ακούσουν 74 ηχογραφημένους ήχους, ενώ την ίδια στιγμή καταγραφόταν η δραστηριότητα του εγκεφάλου τους.

0 Οι γλώσσες του κόσμου

Κι όμως ίσως είναι διαφορετικές από αυτές που νομίζουμε. Τα αγγλικά καταλαμβάνουν μόλις την τέταρτη θέση στη λίστα πίσω από τα κινεζικά και τα ισπανικά και τα hindi. Από τη λίστα απουσιάζουν τα γαλλικά, παρόλο που χρησιμοποιούνται από πολλούς σαν δεύτερη γλώσσα. Να τονίσουμε ότι τα δημογραφικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς προς όφελος των γλωσσών που ομιλούνται στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Perierga.gr - Οι περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες10. Γερμανικά (118.000.000) Ομιλούνται εκτός από τη Γερμανία, στην Αυστρία, την Ελβετία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν σαν επίσημη γλώσσα αλλά και από γερμανικές μειονότητες σε άλλες γειτονικές χώρες....





0 Νόμπελ Ειρήνης στους “σωτήρες” της Ελλάδας!


Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ επέλεξε την ΕΕ για το ρόλο της στην μετατροπή μιας ηπείρου πολέμου σε ήπειρο ειρήνηςκαι την προσπάθεια που καταβάλει να λύσει κρίσεις όπως αυτές της Ελλάδας.

«Η ΕΕ και οι προκάτοχοί της συμβάλλουν εδώ και πάνω από έξι δεκαετίες στην προώθηση της ειρήνης, της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη», δήλωσε στο ‘Οσλο ο άκρως φιλοευρωπαίος πρόεδρος της Επιτροπής Θόρνμπγιορν Γιάγκλαντ, ο οποίος είναι και Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς την Ευρώπη να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει όσα έχει επιτύχει και να προχωρήσει προς τα εμπρός», τόνισε ο Γιάγκλαντ υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ταυτόχρονα μια υπενθύμιση για το τι μπορεί να χαθεί «εάν η ΕΕ καταρρεύσει»...

0 Εξόρυξη χρυσού: εντολή να κοπεί το δάσος των Σκουριών καταγγέλουν οι φορείς – Τι απαντά το ΥΠΕΚΑ

Πρόσφατα κυκλοφόρησε είδηση ότι στις 10 Οκτωβρίου το ΥΠΕΚΑ απέστειλε έγγραφο προς το Δασαρχείο Αρναίας, με το οποίο έδινε εντολή να υπογραφεί “Πρωτόκολλο Εγκατάστασης και Υλοτόμησης” με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.


Η εντολή σύμφωνα με το δημοσίευμα αφορούσε στην υλοτόμηση του συνόλου των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στην 7633/2012 απόφαση παραχώρησης δάσους του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 3.273 στρέμματα αρχέγονου δάσους στις Σκουριές και 857 στρέμματα στον Κοκκινόλακκα στα οποία θα κατασκευαζόταν χώρος απόθεσης επικινδύνων αποβλήτων...

0 Απέχουμε Ένα Χρόνο Από τις Παγκόσμιες Διαδηλώσεις



Ποια είναι η πρώτη αιτία που διαδηλώνει και διαμαρτύρεται ο άνθρωπος; Τα εύλογα, δικαιολογημένα κίνητρα των καταπατημένων ανθρώπων να αντεπιτεθούν είναι πολλά – φτώχεια, καταπίεση, στέρηση των εκλογικών δικαιωμάτων, κλπ – αλλά το μεγαλύτερο είναι πιο πρωτόγονο από τα παραπάνω. Είναι Η ΠΕΙΝΑ απλά και ξάστερα.

Εάν υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος που πυροδοτεί έντονα την κοινωνική αναταραχή, είναι το ότι δεν βρίσκεται τροφή ή το ότι είναι πολύ ακριβή και επομένως δυσεύρετη. Αυτό αναφέρει μια ομάδα θεωρητικών των Πολύπλοκων Συστημάτων στο Cambridge, και έχει μεγάλη δόση αλήθειας....
Άρθρο του Brian Merchant δημοσιευμένο στο http://motherboard.vice.com την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 με σημειώσεις του Ίωνα Μάγγου.

2 Ανοιχτή Ματιά στο Αιγαίο

Φτιάξαμε ένα blog αφιερωμένο στα Ελληνικά Νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Μέσα απο αυτό το blog θα παρουσιάζουμε μικρά αφιερώματα απο αγαπημένα μέρη της Ελλάδας.

Το ονομάσαμε Ανοιχτή Ματιά στο Αιγαίο εμπνευσμένο από το παρόν blog

Η κυβερνητική πολιτική χρόνια τώρα προσπαθεί να μειώσει την αξία των νησιών μας και οδηγούνται προς απαξιώση. Περισσότερο πλήγμα φυσικά έχουν δεχτεί τα ακριτικά νησιά με λιγοστούς κατοίκους. Η θεματολογία του blog θα είναι κυρίως η ανάδειξη των νησιών μας.

Οι περισσότεροι απο εμάς ούτε καν γνωρίζουμε για αυτά και  ήρθε η ώρα να τα μάθουμε.
Σας περιμένουμε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζι τα νησιά μας
Στείλτε μας τα δικά σας αφιερώματα και φωτογραφίες απο το αγαπημένο σας νησί στο mysterythings@yahoo.gr

Ανοιχτή Ματιά στο Αιγαίο

0 Έλληνας βραβεύεται και διερευνά τον χωροχρόνο

Ένας ακόμη Έλληνας επιστήμονας που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο καθηγητής μαθηματικής φυσικής Κώστας Σκεντέρης του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στη Βρετανία, είναι ένας από τους 20 διακεκριμένους ερευνητές που θα βραβευθεί και θα επιχορηγηθεί με 175.000 δολάρια.

Η βράβευση και η επιχορηγία θα γίνουν στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού «Νέα Σύνορα στην Αστρολογία και την Κοσμολογία».

Τα εν λόγω βραβεία - επιχορηγήσεις (θα απονεμηθούν στις 12 και 13 Οκτωβρίου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ) δίνονται, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Σικάγο, από το Ίδρυμα Τέμπλετον προς τιμή του ιδρυτή του, του μακαρίτη φιλάνθρωπου Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου επενδυτή Σερ Τζον Τέμπλετον. Το Ίδρυμα - με αδρή χρηματοδότηση - ενισχύει κάθε είδους επιστήμονες για να εξερευνήσουν θεμελιώδη κοσμικά ερωτήματα, με έμφαση στην πνευματική διάστασή τους...

0 Βαφτίζουν τα ληγμένα τρόφιμα σε τρόφιμα....περασμένης διατηρησιμότητας!!!


Βαφτίζουν τα ληγμένα τρόφιμα σε τρόφιμα....περασμένης διατηρησιμότητας!!!Σαν σε «σκυλιά»!!! Μέχρι τώρα ξέραμε για μια Ελλάδα που την κατάντησαν στο σημείο ο λαός της να βιώνει τη ζωή με... ενέχυρο.
Στο πλαίσιο αυτό, μπροστά στο κύμα εκποίησης των τιμαλφών των λαϊκών νοικοκυριών, στον τυφώνα της ίδρυσης ενεχυροδανειστηρίων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια
- ξεφυτρώνουν εκεί ακριβώς που τα μικρομάγαζα βάζουν «λουκέτα» -
η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έφτανε πέρσι ως... αντίδοτο στα φέιγ βολάν των τυμβωρύχων με τα οποία καλούν τους ανθρώπους να τους παραδίδουν από τις χρυσές βέρες μέχρι... τα χρυσά τους δόντια,
να εκδίδει ανακοινώσεις για το πώς ο λαός θα πρέπει πρώτα να... ζυγίζει τα χρυσαφικά και τα ασημικά του σπιτιού, πριν τα ξεπουλήσει στους σαράφηδες!

0 Τα μυστικά έγγραφα, ο αποκρυφισμός και η μασονία...στη δίκη του μπάτλερ του πάπα


Υπάρχουν ορισμένοι δελεαστικοί «μεζέδες» από την έναρξη της ποινικής δίκης του πρώην μπάτλερ του Πάπα. Ολόκληρη η υπόθεση, σχετικά με τη διαρροή των μυστικών εγγράφων του παπά που
αποκαλύπτουν τη βαθιά-σπαρμένη διαφθορά στην τράπεζα του Βατικάνου, και άλλα εσωτερικά σκάνδαλα, επιβεβαιώνει κάποιες από τις θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με την Καθολική Εκκλησία:

Ο Πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου έκλεψε άκρως ευαίσθητα έγγραφα, που ο ποντίφικας τα είχε χαρακτηρίσει «για να καταστραφούν» διακινδυνεύοντας την ασφάλεια του Βατικανού μέσα από τις δράσεις του, είπε στη δίκη του την Τετάρτη η αστυνομία της Αγίας Έδρας.


Την τρίτη ημέρα της δίκης του Paolo Gabriele, η κατάθεση του απεικόνισε ένα άτομο γοητευμένο από τον αποκρυφισμό, τις μασονικές στοές, τις μυστικές υπηρεσίες , και τα του Βατικανού σκάνδαλα του παρελθόντος.

0 10 εντυπωσιακά κτίρια σε ταράτσες!

perierga.gr - 10 εντυπωσιακά κτίρια στις ταράτσες!Ο όρος «Rooftop Αrchitecture» χρησιμοποιείται για να δηλώσει το σχεδιασμό κτιρίων επάνω σε ταράτσες πολυώροφων κτισμάτων και χρησιμοποιείται στις μέρες μας ως μια πρακτική και έξυπνη λύση κατοίκησης στις πολυσύχναστες πόλεις του κόσμου. Εκεί που τα πάντα σήμερα είναι χτισμένα από άκρη σε άκρη, η οικοδόμηση επάνω σε άλλα κτίρια επιβάλλεται ως ένας τρόπος για να αποφευχθεί η συγκέντρωση επιπλέον τσιμέντου στην πόλη, μακριά από τους τεράστιους οικιστικούς όγκους που περιορίζουν θέα, φως και πράσινο. Στο πλαίσιο αυτό, τα κτίσματα του «τελευταίου ορόφου», όπως ονομάζονται, είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για γραφεία, κερδίζουν ολοένα έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου, που δείχνει να επιλέγει… ταράτσα! Η Νέα Υόρκη αποτελεί μία από τις πόλεις όπου η «αρχιτεκτονική της στέγης» βρίσκει πλήρη εφαρμογή, συγκεντρώνοντας μερικά από τα ωραιότερα κτίρια, ενώ και πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις μπαίνουν σιγά-σιγά στο παιχνίδι επιδεικνύοντας εντυπωσιακά κτίρια.
1. Didden Village, Ολλανδία


1 Ψάρα. Ο γείτονας της Χίου


Τα Ψαρά είναι νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Για πολλούς είναι γνωστό και ως πέτρινο καράβι διότι οι κάτοικοι του ήταν και είναι ακόμα και σήμερα επιδέξιοι ναυτικοί.

Τα Ψαρά βρίσκονται σε απόσταση μόλις 44 ναυτικών μιλίων από το κεντρικό λιμάνι της Χίου, με το οποίο συνδέεται με καθημερινά δρομολόγια μέσω του πλοίου «ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ».

Το νησί απαριθμεί 422 μόνιμους κατοίκους στην πλειοψηφία τους συνταξιούχους. Η έκταση του ανέρχεται στα 42 τετραγωνικά χιλιόμετρα με το μεγαλύτερο μέρος του να αποτελείται από άγονες εκτάσεις. Η χώρα των Ψαρών εκτείνεται αμφιθεατρικά γύρω από το γραφικό λιμάνι του νησιού ακολουθώντας την ανατολική παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, με τα λευκά σπίτια και τις κόκκινες κεραμοσκεπές.

0 Εκπληκτική 3D τέχνη του δρόμου από τον Nikolaj Arndt

Εκπληκτική 3D τέχνη του δρόμου από τον Nikolaj Arndt (12)
Πάρτε μια γεύση από το πως ο Nikolaj Arndt δημιουργεί τα εκπληκτικά 3D έργα τέχνης του, τα οποία όταν γίνονται ορατά από την κατάλληλη οπτική γωνία, αποκαλύπτουν την μαγεία τους και δίνουν μια διαφορετική διάσταση στο σημείο που κοσμούν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...