ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

0 Η απαγωγή της Νίκης της Σαμοθράκης.


Σαμοθράκη 1863: Κοντά στο ιερό των Καβείρων, θα βρεθεί κατακερματισμένη η Νίκη της Σαμοθράκης από μια αρχαιολογική αποστολή με επικεφαλής τον Κάρολο Σαμπουαζό (Charles Champoiseau) υποπρόξενο της Γαλλίας στην Αδριανούπολη.

Το άγαλμα διαμελίστηκε πιθανόν μετά από σεισμό και λόγο ότι στα ελληνιστικά χρόνια οι καλλιτέχνες δούλευαν το έργο τους τους σε πολλά κομμάτια.Έτσι λοιπόν ο άγνωστος δημιουργός είχε επεξεργαστεί το έργο του τμηματικά και μετά το είχε ενώσει, με αποτέλεσμα κατά την κατακρήμνιση του γλυπτού, αυτό να σπάσει πολύ πιο εύκολα και σε πολλά σημεία.

Ο Σαμπουαζό επικοινωνεί άμεσα τότε με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη ώστε να πάρει έγκριση από τις Τουρκικές αρχές και να για μεταφέρουν το άγαλμα της Νίκης στηνΓαλλία.

0 Ιπποκράτης: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο

Ὅλες οἱ ἀσθένειες προέρχονται ἀπὸ τὸ ἔντερο.
- Ἱπποκράτης 460-370 Π.Χ.

Ο Ιπποκράτης το έλεγε αυτό πρίν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, αλλά εμείς τώρα μόλις κατανοούμε το πόσο δίκιο είχε.
Και όχι μόνο ο Ιπποκράτης, αλλά και ένα παλιό ρητό αιώνες πιο πρίν τόσο της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (TCM) αλλά και της Aγιουβερδικής ιατρικής της Ινδίας, έλεγε ότι:
Η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο. 

Οι έρευνες κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αποκαλύψει ότι η υγεία του εντέρου είναι κρίσιμης σημασίας για τη γενική υγεία, και ότι ένα νοσηρό έντερο συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο αυτισμός, διαταραχή φάσματος, η κατάθλιψη και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Στην πραγματικότητα, πολλοί ερευνητές (συμπεριλαμβανομένου και εμού) πιστεύουν ότι η υποστήριξη της υγείας του εντέρου και η αποκατάσταση της ακεραιότητας του εντερικού φραγμού θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της ιατρικής του 21ου αιώνα.
Υπάρχουν δύο στενά συνδεδεμένες μεταβλητές που καθορίζουν την υγεία του εντέρου μας: η εντερική μικροχλωρίδα, ή «εντερική χλωρίδα», και το φράγμα του εντέρου.

0 Μια τραγωδία που συγκλονίζει - Περίεργες συμπτώσεις με τη σφαγή στο σχολείο στις ΗΠΑ

Μια περίεργη υπόθεση για πολλούς εκτυλίσσεται γύρω από το τραγικό περιστατικό της μαζικής δολοφονίας 27 ατόμων στο Connecticut των ΗΠΑ εκ των οποίων τα 20 παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται άμεσα με την μαζική αυτή δολοφονία τα ευρήματα όμως γεννούν το ερώτημα: Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση τύπου Knowing ή της ταινίας Matrix του 1999 όπου το διαβατήριο του ήρωα της ταινίας λήγει στις 11/9/2001 ή όχι;

Στις 20 Ιουλίου του 2012 στον κινηματογράφο Century στην πόλη Aurora του Colorando ένας οπλοφόρος σκορπά το θάνατο κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας The Dark Knight Rises της γνωστής κινηματογραφικής σειράς Batman. Από την επίθεση θα σκοτωθούν 12 άτομα και θα τραυματιστούν 58.

Στην ταινία υπάρχει μια σκηνή όπου κάποια άτομα βλέπουν ένα χάρτη. Στην κάτω γωνία και αριστερά του χάρτη αν και δυσδιάκριτα εμφανίζονται δύο λέξεις: Sandy Hook, το όνομα δηλαδή του σχολείου όπου έγινε η σφαγή από τον 20χρονο Adam Lanza στο Connecticut.

0 Τα λεφτά τα έχουν. Τώρα σειρά παίρνει η πλήρης υποταγή μας…

Βλέπουμε ότι με λίγες και απλές κινήσεις μπορεί να επέλθει ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία. Έτσι καλά είναι τα νέα από τον τομέα των εξαγωγών, οι οποίες και αυξάνονται, ενώ μειώνονται οι εισαγωγές.Ωστόσο οι φόροι παραμένουν υψηλοί και έκαναν την εμφάνισή τους νέα χαράτσια, ελέω δανειστών, προκειμένου να δαπανηθούν και τα τελευταία χρήματα που έχουν βάλει στην άκρη για ώρα ανάγκης οι Έλληνες πολίτες.

Ως γνωστόν η Ελλάδα αποτέλεσε το βασικό πειραματόζωο στα σχέδια της παγκόσμιας διαπλοκής, αφού, εάν περνούσαν κάποια πράγματα σε εμάς τους… «ατίθασούς», θα ήταν εύκολο να περάσουν «ανώδυνα» και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η τακτική πλέον γνωστή. Οι λεγόμενες αγορές, δηλαδή οι οργανισμοί που «τροφοδοτούν» τα κράτη με χρήμα, τα υπερδάνεισαν με μεγάλους τόκους, με αποτέλεσμα η κρίση να έχει καταλάβει ολόκληρη την Ευρωζώνη.

0 6 λάθη που σας ασχημαίνουν. Αλλάξτε τα!

1. Κοιμάστε από την μια πλευρά Αρκετοί κατά τη διάρκεια του ύπνου τους επιλέγουν να κοιμηθούν στο πλάι είτε αριστερά είτε δεξιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να «τσαλακώνεται» και με την πάροδο του χρόνου να δημιουργούνται κάθετες ρυτίδες στη συγκεκριμένη...
πλευρά αυτή του προσώπου που συνηθίζετε να κοιμάστε. Τι να κάνετε: Οι ρυτίδες αυτές εμφανίζονται και στους άντρες και η καλύτερη λύση είναι να αλλάξετε συνήθειες στον ύπνο. Δοκιμάστε να κοιμάστε ανάσκελα. 

2. Γλείφετε τα χείλη σας Όταν κάνει κρύο πολλοί γλύφουν τα χείλη τους με σκοπό να τα ενυδατώσουν. Αυτό όμως που καταφέρνουν στην πραγματικότητα είναι να τα αφυδατώσουν περισσότερο, αφού όταν εξατμιστεί το σάλιο θα προκαλέσει μεγαλύτερη ξηρότητα στα χείλη και επομένως εμφανή σκασίματα, κοκκινίλες, ακόμη και πληγές. Τι να κάνετε: Ενυδατώνετε συχνά τα χείλη σας με κάποιο προϊόν του εμπορίου ή προστατεύστε το από το κρύο βάζοντας λίγη βαζελίνη. Ένα τρικ που μπορείτε να κάνετε, αν είστε γυναίκα, είναι να φοράτε ένα έντονο χρώμα κραγιόν που θα σας αποτρέπει να γλείφετε τα χείλη σας για να μη λερωθείτε. 

0 ΗΠΑ: Καταγραφή συνομιλιών στα λεωφορεία

Οι υπεύθυνοι των μέσων μαζικής μεταφοράς στις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν «σιωπηρά» συστήματα επιτήρησης στα δημόσια λεωφορεία, γεγονός που θα τους δώσει τη δυνατότητα να καταγράφουν και να αποθηκεύουν ιδιωτικές συνομιλίες, σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάστηκαν σε ένα ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συστήματα εγκαθίστανται με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, <…>

όπως στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βαλτιμόρη και άλλες πόλεις, σύμφωνα με την Daily, η οποία έχει στην κατοχή της αντίγραφα των συμβάσεων σχετικά με αγορές και άλλα έγγραφα.

Η χρήση του συγκεκριμένου εξοπλισμού εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με παρακολούθηση χωρίς ένταλμα, ιδιαίτερα όταν οι ηχογραφήσεις των επιβατών μπορούν να ληφθούν και να χρησιμοποιηθούν από τις νομικές υπηρεσίες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...