ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

1 O Michael Jordan γίνεται 50: χρόνια πολλά my man!!

michael-jordan-cigar

Ενας θρύλος κλείνει τα 50 του. Ευκαιρία να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές του, που, φυσικά, δεν είναι καθόλου λίγες.

0 Αυτά είναι τα πιο παράξενα «μνημεία» της Κίνας

Κοιτάξτε… είναι λίγο περίεργο όταν ένα τεράστιο κράτος με πολλές χιλιάδες χρόνων πολιτισμού και μία ιδιότυπη πολιτική κατάσταση, αποφασίζει να αγκαλιάσει τον δυτικό πολιτισμό και μπαίνει μέσα στα χωράφια του καπιταλισμού διεκδικώντας ένα απολύτως σεβαστό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

Η Κίνα φτιάχνει τα πάντα. Από γέφυρες, μέχρι τσιμπιδάκια, από τεράστια φράγματα, μέχρι… τα πάντα είπαμε. Φυσικό και επόμενο είναι, κάποια πράγματα που φτιάχνουν εκεί και έχουν να υπερηφανεύονται να μας φαίνονται… παράξενα. Πολύ παράξενα. Όπως τα παρακάτω «μνημεία» που, για τους Κινέζους έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης. Για μας πάλι…

Απλά ας πούμε πως τα παρατηρούμε με ανοιχτό το στόμα και ανοιχτό μυαλό.

0 Ματαβενέρο | Ένα οικοχωριό στην Ισπανία

matavanero
Το Ματαβενέρο και το Ποϊμπουένο είναι δύο γειτονικά χωριά στα βουνά της βορειοδυτικής Ισπανίας σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά τον περασμένο αιώνα, τα χωριά εγκαταλείφθηκαν για 20 χρόνια. Το 1989 κάποια μέλη του κινήματος «Rainbow Gathering» εγκαταστάθηκαν στο χωριό Ματαβενέρο και ξεκίνησαν την ανοικοδόμησή του.


Η ιδέα τους ήταν να ζουν και να εργάζονται σε συνεργασία μεταξύ τους και με τη φύση. Υπάρχουν ακόμα μερικά σπίτια ερειπωμένα, αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι ζουν σε οικολογικά σπίτια που κατασκευάστηκαν εκ νέου από ξύλο και διασωθέντα ή τοπικά υλικά, ή σε ανακαινισμένα παλιά σπίτια.

0 Κάθε γωνιά κι ένας μύθος

Το έδαφος της Ελλάδας είναι κατά κύριο λόγο ορεινό ή λοφώδες, ενώ μεγάλο μέρος του είναι ξηρό και βραχώδες. Βουνά, ποτάμια, λίμνες και νησιά διαμορφώνουν τη γεωγραφία της πατρίδας μας. Ένα μοναδικό πολιτιστικό προνόμιο είναι αυτό που κάνει την γεωγραφία της πατρίδας μας ξεχωριστή.
Σε άλλες χώρες τα βουνά είναι μόνο βουνά,τα ποτάμια είναι απλώς ποτάμια. Στην Ελλάδα όμως, ακόμα και μικροί τόποι, άγνωστοι στους πολλούς ίσως και απαρατήρητοι, έχουν αποτελέσει το σκηνικό των αρχαιότερων μύθων του πολιτισμού μας.
"Τα πάντα έχουν ψυχή και είναι γεμάτα θεότητες" δίδαξε ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο πρώτος των επτά σοφών της αρχαιότητας. Αυτήν την αντίληψη είχαν πάντα οι αρχαίοι Έλληνες. Γι΄αυτό και καθετί στη φύση ήταν ιερό. Από τις κορυφές του Ολύμπου και του Λυκαίου, τα Πιέρια όρη, τους ποταμούς Πηνειό και Αχέροντα μέχρι τις πηγές και τα σπήλαια, όπως το σπήλαιο της Μελισσάνης (διαβάστε τη σχετική εγγραφή εδώ) που κατοικούσαν οι Νύμφες.
Στα κατάφυτα Πιέρια όρη, κατοικούσαν οι εννέα Πιερίδες Μούσες, κόρες του Πιέρου και της Ευίππης, προστάτιδες της ποίησης, της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού, μαγεμένες από το θαυμάσιο και ήρεμο περιβάλλον. Παρέμεναν για πάντα στην περιοχή αυτή και το μελωδικό τραγούδι τους αντηχούσε στις βουνοκορφές και στα φαράγγια μέχρις ότου νικήθηκαν σε αγώνα από τις Ελικωνιάδες Μούσες και μεταμορφώθηκαν από αυτές σε πουλιά.
Ο Απόλλωνας και οι Μούσες  
Claude Lorrain, 1680

0 Τι συμβαίνει όταν 15.000 βολτ διαπερνούν το ξύλο;


perierga.gr - Τι συμβαίνει όταν 15.000 βολτ διαπερνούν το ξύλο;Η φοιτήτρια Πολυτεχνικής Σχολής Melanie Hoff τοποθέτησε δύο καλώδια που μεταφέρουν 15.000 βολτ επάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια και στη συνέχεια απόλαυσε τα αποτελέσματα. 
Παραδόξως οι περιοχές γύρω από κάθε σημείο επαφής δεν πήραν φωτιά αλλά τα βολτ για έναν λόγο διασχίζουν την επιφάνεια αναζητώντας διέξοδο, δημιουργώντας παράλληλα εντυπωσιακά σχέδια πάνω στο ξύλο, τα οποία θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο…

0 Τριάντα νέα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

school2009090801233-preview_425x
Τριάντα νέα σχολεία πρόκειται να κατασκευαστούν στο νομό Θεσσαλονίκης. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, μετά από σειρά συναντήσεων που είχε με δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της σχολικής στέγης.

Τον κ.Σιμόπουλο συνόδευαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΚ ΑΕ, Ηρακλής Δρούλιας, και ο αντιπρόεδρος, Μιχάλης Δούναβης.
Στη διάρκεια συνάντησης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων με τους δημάρχους συζητήθηκαν τα προβλήματα της σχολικής στέγης αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα από τη μείωση της διπλοβάρδιας στους δήμους της Θεσσαλονίκης από 21% το 2005 στο περίπου 7% το 2012.

Από τα συνολικά 30 νέα σχολεία, τα 14 προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας, θα υλοποιηθούν από την ΟΣΚ ΑΕ με χρηματοδότηση από το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων “Ελληνική Παιδεία ΙΙΙ”.

0 Όμορφα, ασυνήθιστα λουλούδια

Όμορφα, ασυνήθιστα, πολύχρωμα, υπέροχα!
Λουλούδια!
Aquilegia 'Red Star'

0 Ουαλία | Σπίτι κατασκευασμένο από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά

eco-homes
Ουαλός Simon Dale αποφάσισε να κατασκευάσει το σπίτι του για τον ίδιο και την οικογένειά του μέσα σε ένα λόφο. Χρειάστηκε 4 μήνες δουλειάς και ξόδεψε συνολικά μονάχα 3.400 ευρώ. Βέβαια δε το κατασκεύασε τελείως μόνος του αλλά τον βοήθησαν κάποιοι φίλοι του καθώς και ο πεθερός του.

Τα θεμέλια και οι τοίχοι κατασκευάστηκαν από πέτρα και λάσπη ενώ ο σκελετός φτιάχτηκε με κορμούς βελανιδιάς οι οποίοι πάρθηκαν από τα γύρω δάση. Δέματα από άχυρο χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των τοίχων, του δαπέδου, της σκεπής καθώς και για τη μόνωση.


Ένα σφυρί, μία σμίλη και ένα αλυσοπρίονο, ήταν τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή.

0 Αλητεία από ΔΝΤ: Θέλουν νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις & απολύσεις εδώ και τώρα!

Αλητεία από ΔΝΤ: Θέλουν νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις & απολύσεις εδώ και τώρα!
Με απαίτηση για άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και απειλές για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, επανέρχεται το ΔΝΤ, αν δεν εφαρμοστούν τα - απόλυτα ανεφάρμοστα λόγω εξαθλίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών - φορολογικά μέτρα του Δεκεμβρίου.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ προειδοποίησε πριν λίγο ότι "Αν δεν συλλέγουν οι φόροι από τις ελληνικές φορολογικές υπηρεσίες θα ακολουθούσουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων".

Ο Μάρεϊ αναγνώρισε μεν πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή υπογράμμισε ωστόσο πως είναι σημαντικό να βελτιωθεί η φορολογική διοίκηση. «Αν η κυβέρνηση τα πάει καλύτερα στη συλλογή φόρων θα μπορέσει να αποφύγει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», είπε το στέλεχος του ΔΝΤ, το οποίος απέφυγε να σχολιάσει την έκθεση για τη φορολογική διοίκηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

0 Ερωτικά φιλιά με προβοσκίδες

Αφρικανικοί ελέφαντες μοιράζονται τρυφερές στιγμές

Αγαπιούνται και το δείχνουν. Ο λόγος για τρεις ελέφαντες στη Νότια Αφρική που θέλησαν να εκδηλώσουν τα μεταξύ τους συναισθήματα παίζοντας με τις προβοσκίδες τους προσέχοντας ωστόσο να μην τραυματίσουν ο ένας τον άλλον.

Το τρυφερό ενσταντανέ εκτυλίχθηκε στο εθνικό πάρκο Addo και διήρκησε για περίπου μισή ώρα.

Οι τρεις αφρικανικοί ελέφαντες ξέφυγαν από το κοπάδι, καθώς όπως αποδείχτηκε ήταν οι μόνοι που ένιωσαν τόσο οικεία μεταξύ τους από την πρώτη στιγμή και είπαν να το απολαύσουν.

0 «Έγραψε» ο καλλιτέχνης

Μοναδικά γλυπτά από μολύβι

Τα μοναδικά γλυπτά από μολύβι ανήκουν στον Ούγγρο καλλιτέχνη Cerkahegyzo.

Σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα φτάνει αφού πρώτα τα λιμάρει με γυαλόχαρτο και τα σκαλίσει με ξυραφάκι.

0 Ο μυστηριώδης κόσμος του Μορφέα: Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για τα όνειρα

Ο μυστηριώδης κόσμος του Μορφέα: Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για τα όνειρα
Τα όνειρα ανέκαθεν αποτελούσαν ένα μυστήριο και πηγή για δοξασίες δεισιδαιμονίες και μύθους. Χαρακτηριστικό είναι το ότι κατά τη ρωμαϊκή εποχή η ερμηνεία τους είχε απασχολήσει ακόμη και τη Σύγκλητο, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι τα όνειρα είναι από τους θεούς. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο εντυπωσιακή
Ακολουθούν δέκα εντυπωσιακά facts για τα όνειρα που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος.

Στα όνειρά μας βλέπουμε μόνο γνωστούς μας
Το μυαλό μας δεν μπορεί να εφεύρει πρόσωπα. Ωστόσο αν άτομα που βλέπουμε δε μας θυμίζουν κάτι, είναι γιατί όλοι έχουμε δει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσωπα σε ολόκληρη τη ζωή μας στο δρόμο αλλά δεν τα έχουμε γνωρίσει ποτέ. Το υποσυνείδητο όμως τα θυμάται...

0 Η Σαρδηνία κατάργησε τον ΦΠΑ και αναπτύσσεται!

Βασίστηκε στην Συνθήκη της Λισσαβόνας, που οι εδώ νησιώτες αυτοδιοικητικοί αγνοούν…
Μία τέτοια κίνηση θα εκανε το Αιγαίο πραγματικό μοντέλο ανάπτυξης, αντί οι κομματικοί ινστρούχτορες να ζητιανεύουν επιχορηγήσεις. Δεν θέλει και ιδιαίτερη ευφυΐα για την εθνική σημασία της οικονομικής ευρωστίας των νησιών… Σαρδηνία περιοχή χωρίς φορολογία.

Στις 7 Φλεβάρη η Περιφέρεια της Σαρδηνίας αποφάσισε και καθόρισε νέο φορολογικό σύστημα για όλη την περιοχή της δικαιοδοσίας της! Αποφάσισε την κατάργηση του ΦΠΑ!

Ο Περιφερειάρχης Ugo Cappellacci κοινοποίησε στο ιταλικό κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της απόφαση ενός νέου συστήματος τελωνειακής διαδικασίας και κατάργηση του ΦΠΑ για τη Σαρδηνία και τα… μικρά νησιά της -όπως ισχύει στις Κανάριες Νήσους-, που βασίζεται και στη Σύμβαση της Λισαβόνας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...