ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

0 Κρόκος Κοζάνης: το «καμάρι» της Ελλάδας

Ένα από τα πιο θρεπτικά μπαχαρικά, ο κρόκος Κοζάνης, εκτός του ότι νοστιμίζει το φαγητό μας, συγκεντρώνει πολλαπλές φαρμακευτικές και αφροδισιακές ιδιότητες, περνώντας μπροστά στη λίστα με τα ωφέλιμα μπαχαρικά.

Κάτι ήξερε η Κλεοπάτρα που χρησιμοποιούσε το διάσημο αυτό μπαχαρικό στα καλλυντικά της, αφού ο κρόκος Κοζάνης ή η ελληνική ζαφορά όπως μπορεί επίσης να το συναντήσετε, συγκαταλέγεται στα πιο πολύτιμα μπαχάρια που έκαναν «θραύση» από τα αρχαία χρόνια.
Με τους κατοίκους της περιοχής της Κοζάνης να φυτεύουν τον κρόκο κάθε καλοκαίρι και να παίρνουν τα πολύτιμα στίγματα του λουλουδιού κάθε φθινόπωρο κάνοντας χειρωνακτική δουλειά, η ελληνική ζαφορά έχει φτάσει πλέον να ανήκει στην καλύτερη ποιότητα του εν λόγω μπαχαρικού στον κόσμο.

0 Βάσεις Εξωγήινων: Το μυστήριο της Σελήνης

Για χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα έβλεπε την Σελήνη σαν πηγή δεισιδαιμονίας και θαυμασμού. Όταν ο Νίλ Άρμστρονγκ έκανε αυτό το ιστορικό πρώτο βήμα στην Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969, έμοιαζε σαν η ανθρωπότητα να κατακτούσε τελικά τον αινιγματικό μας δορυφόρο. Άλλα έτσι πραγματικά έγινε, ή απλά μόλις ξύσαμε την επιφάνεια και σπεύσαμε προς μια βιαστική υποχώρηση;

Υπάρχουν δεκάδες ανώμαλα γεγονότα που αφορούν την Σελήνη για τα οποία η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις, όπως το χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι σύμφωνα με την ανάλυση των σεληνιακών πετρωμάτων, η Σελήνη είναι τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο χρόνια πιο αρχαία από την ίδια τη Γη. Αυτό το γεγονός από μόνο του μοιάζει να αψηφά την λογική, και είναι κάτι για το οποίο η μοντέρνα κοσμολογία δεν μπορεί να δώσει εξήγηση, εάν η Σελήνη δεν είναι ένα κομμάτι της Γης, τότε τι είναι και πως έχει έρθει εδώ;

Εάν συνδυαστεί αυτό με το γεγονός με το ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πιστεύουν ότι η Σελήνη είναι ένα είδος εξωγήινης βάσης, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε και τόσο ποιο κοντά στην κατανόηση της Σελήνης τώρα, σε σχέση με την κατανόηση των προγόνων μας χιλιάδες χρόνια πριν.

0 Τι γινόταν ακριβώς στα Ελευσίνια Μυστήρια;

Ο Μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης

Παρόλο που οι περισσότεροι από τους αρχαίους λαούς φαντάζονταν τους θεούς να κατοικούν στον ουρανό, η θεότητα της γης είναι πολύ παλαιότερη και τα Ελευσίνια Μυστήρια περιστρέφονταν γύρω από αυτή. Στην αρχή την αποκαλούσαν Γαία αλλά με το πέρασμα των αιώνων, απέκτησε το όνομα Δήμητρα, το οποίο κατά μια πιθανότατα σημαίνει «Γη μήτηρ», ενώ κατά μια άλλη «μητέρα του σταχυού».

Η λατρεία της Δήμητρας ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τους αγρότες, με τον κύκλο των εργασιών από τη σπορά ως τη συγκομιδή. Ξεκινώντας από τις εύφορες πεδιάδες της νότιας Θεσσαλίας, εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και είχε ευρύτατη διάδοση σε όλο τον ελληνισμό από την Μικρά Ασία μέχρι την Ιταλία.

Ο μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης (κόρη της Δήμητρας και του Δια) που αποτελεί το κέντρο της λατρείας των Ελευσίνιων έχει ως εξής σύμφωνο με τον ομηρικό ύμνο: η Κόρη έπαιζε σε μια πανέμορφη, καταπράσινη περιοχή, το Νυσσιον Πεδίο, μαζί με τις Ωκεανίδες Νύμφες όταν είδε ένα πανέμορφο νάρκισσο και θέλησε να τον κόψει. Τότε εμφανίστηκε ο Άδης (Πλούτωνας) και την έκλεψε, αφού προηγουμένως είχε πάρει την συγκατάθεση του Δια.

0 Τέλενδος - Το διαμάντι δίπλα από την Κάλυμνο (Φοτωγραφίες)


Κείμενο - φωτογραφίες : Δημήτρης Καραγεωργίου

Το μικρό νησάκι Τέλενδος, βρίσκεται απέναντι από τις παραλίες Μυρτιές και Μασούρι της Καλύμνου, με την οποία κατά την αρχαιότητα ήταν ενωμένο. Στις αρχές του 6ου μ.Χ. αιώνα μετά από ένα ισχυρό σεισμό τμήμα του νησιού αποκόπηκε και δημιουργήθηκε η νήσος Τέλενδος. Έχει έκταση 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι 54 κάτοικοι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που μειώνονται στους μισούς περίπου κατά την χειμερινή.

0 Η Εσθονία πέρα απ' το Ταλίν

Σε διάστημα μόλις μιας γενιάς, η μικροσκοπική Εσθονία, βγήκε από τη ρωσική σφαίρα επιρροής και άπλωσε τα… χέρια της προς την Ευρώπη. Ο έρωτας όμως φαίνεται πως ήταν αμοιβαίος. Οι Ευρωπαίοι λάτρεψαν τις ομορφιές του Ταλίν, ωστόσο έχει πολλά να προσφέρει και η υπόλοιπη Εσθονία.

Ενώ οι κλασικές ομορφιές της πρωτεύουσας της Εσθονίας ( http://bit.ly/P5ctzM ) είναι σε γενικές γραμμές, κάθε άλλο παρά άγνωστες στο πλατύ ταξιδιωτικό «κοινό», τα 1500 νησιά και νησάκια της βορειότερης βαλτικής χώρας, αποτελούν έκπληξη για τους λιγότερο μυημένους στα «μυστικά» της χώρας. Το ίδιο και η πλούσια πανίδα της και οι βόλτες μέσα στις ελώδεις εκτάσεις στα εθνικά πάρκα, οι απέραντες χρυσαφένιες αμμουδιές, τα εντυπωσιακά παλιά κάστρα, τα γεμάτα ενέργεια και κέφι μουσικά φεστιβάλ και μια φοβερή κουζίνα που έλκει την καταγωγή της από τη μίξη του σκανδιναβικού με το βαλτικό πνεύμα.

0 Το πιο απομακρυσμένο κατοικήσιμο νησί του πλανήτη


Τρίσταν ντα Κούνια (Μεγ. Βρετανία)
Απόσταση: 3.218 χιλιόμετρα από την πιο κοντινή ήπειρο

To πιο μακρινό νησί του κόσμου βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού, και είναι τόσο μικρό (98 τ.χλμ.) που δεν έχει καν αεροδιάδρομο.
Ανακαλύφθηκε το 1506 από έναν Πορτογάλο εξερευνητή τον Tristão da Cunha. Η πρώτη έρευνα του νησιού έγινε το 1767, αλλά ο πρώτος μόνιμος οικισμός δεν έγινε μέχρι το 1810.
Το 1867 στον κύριο οικισμό δόθηκε το όνομα "Εδιμβούργο των επτά θαλασσών," για τον Δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος είχε επισκεφθεί εκείνο το έτος.
Σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι αναφέρονται σε αυτήν ως "τη διευθέτηση".

0 Το μυστήριο της Συριακής ερήμου

Ένα αρχαίο τοπίο αποτελούμενο από ευθυγραμμισμένες πέτρες κυκλικού σχήματος, και πιθανότατα τάφους βρίσκεται στην έρημο της Συρίας, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο του Βασιλικού Μουσείου του Οντάριο Καναδά, Robert Mason , ο οποίος έχει βαπτίσει τις μυστηριώδεις αυτές κατασκευές ως το «Stonehenge της Συρίας».

«Αυτές οι αινιγματικές κατασκευές δεν είναι ιδιαίτερα επιβλητικές, δεν πρόκειται για ογκόλιθους ή κάτι παρόμοιο, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσες και σαφώς είναι σκόπιμα ευθυγραμμισμένες», δηλώνει ο Robert Mason στο Discovery News.

Από το 2009 που εντοπίστηκαν, παραμένουν στην έρημο οι κατασκευές αυτές που βρίσκονται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Μωυσή της Αβησσυνίας (Deir Mar Musa), περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού. Οι περίεργες αυτές κατασκευές πιθανότατα θα παραμείνουν ένα μυστήριο της ερήμου δεδομένου ότι οι συνεχόμενες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή εμποδίζουν την διερεύνηση από τους αρχαιολόγους της περιοχής.

Η ανάλυση θραυσμάτων από λίθινα εργαλεία που βρέθηκαν διάσπαρτα στην περιοχή, χρονολογούν τις κατασκευές αυτές από τη Νεολιθική εποχή ή την πρώιμη εποχή του Χαλκού - 6.000 έως 10.000 χρόνια πριν.

0 Φωτογραφίες τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή

Φωτογραφίες τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή (1)
Εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί την κατάλληλη στιγμή και από συγκεκριμένη γωνία λήψης με απίθανα αποτελέσματα!

0 ΟΙ ΘΟΛΩΤΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Μέρος 2o)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ  
Δείτε το πρώτο μέρος ΕΔΩ

0 "Το θραύσμα" ΛΟΝΔΙΝΟ: Άφθονοι συμβολισμοί Ιλλουμινάτι κρυμμένοι σε κοινή θέα! (VIDEO)

Το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης, το θραύσμα στο South Bank του Λονδίνου, άνοιξε το βράδυ, 5 Ιουλίου του 2012, με μια θεαματική παράσταση φωτός και λέιζερ .

Οι Λονδρέζοι κατέκλυσαν τις στέγες,τα μπαλκόνια,και δημόσιους χώρους, για τον πύργο, ο οποίος ανέρχεται σε 1.016 πόδια,πάνω από την πόλη άναψαν μπλε, πράσινο, μωβ και χρυσά φώτα λέιζερ σε όλον τον έναστρο ουρανό της πρωτεύουσας.

Αλλά αυτό που βλέπουμε δεν μπορεί να είναι πιο έντονο! Η μεγάλη πυραμίδα που είναι το σχήμα του ουρανοξύστη,και στη δομή της είναι ενσωματωμένα άφθονα σχήματα Ελευθεροτέκτων για έναν εντελώς νέο ρόλο (μπλε ακτίνα;) στην επερχόμενη εκδήλωση της ψευδής σημαίας της κλίκας των Illuminati. 

Αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να λείπει από αυτή την εκδήλωση; Όλος ο ουρανός ήταν γεμάτος με άγνωστα αντικείμενα UFO.Τελικά από την εκδήλωση της κλίκας των Illuminati δεν έλειπε κανείς.
Δείτε την ανάρτηση μας και θα καταλάβετε UFO πάνω από Shard London Bridge (VIDEO-FOTO)

Απολαύστε το

0 Εκλογές στη Λιβύη μετά από 40 χρόνια


Με τη Συρία στο κέντρο του κυκλώνα, κοντέψαμε να ξεχάσουμε τη Λιβύη. Όταν ανάβει αλλού φωτιά, λογικό είναι να στρέφεται το βλέμμα της επικαιρότητας προς τα κει και να μειώνεται το ενδιαφέρον για τ’ αποκαΐδια, που μια άλλη εξ ίσου δυνατή φωτιά είχε αφήσει σε πρότερο χρόνο, σε κάποια άλλη μεριά. Όσο όμως δύσκολο είναι να παλεύεις με τη φωτιά, άλλο τόσο είναι να παλεύεις και με τ’ αποκαΐδια, προσπαθώντας να τα ξαναστήσεις όλα απ’ την αρχή και σε μια άλλη βάση,  διαφορετική.

Κι η Λιβύη βρίσκεται σε μια παρόμοια αβέβαιη κατάσταση, σχετικά ήρεμη σε σχέση με την κόλαση της προηγούμενης χρονιάς, αλλά ακόμα με ισχυρά ένοπλα καπετανάτα, κυρίως στις πόλεις κοντά στα σύνορα με την Τυνησία και στο Νότο, που αρνούνται να υπακούσουν στην κεντρική εξουσία, που ανακηρύσσουν αυτόνομες περιοχές, για παράδειγμα στη Μισράτα, όπου απαιτούν από τους επισκέπτες βίζα για να εισέλθουν στην πόλη, που καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ζητώντας την απελευθέρωση δικών τους μαχητών, που αποκλείουν τον κεντρικό βόρειο οδικό άξονα απαιτώντας περισσότερες έδρες για τις ανατολικές επαρχίες στο νέο Κογκρέσο, που εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες με τους υποστηρικτές ακόμα του παλαιού καθεστώτος, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς, κλπ, κλπ.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, τα πράγματα προχωρούν και όπως έγινε με την Αίγυπτο, έτσι και η Λιβύη μπαίνει σε σειρά εκλογών. Και μάλιστα σύντομα, δηλαδή σήμερα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...