ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

0 Σώμα – Ψυχολογία – Πνεύμα


miastala- fractal
Η ενότητά τους έχει αποδειχθεί επιστημονικά και μας θεραπεύει.
Η πηγή των ασθενειών φαίνεται άγνωστη παρ όλες τις έρευνες
Οι επιστήμες με θέμα τον άνθρωπο, όπως Ιατρική, Ψυχολογία, Βιολογία κτλ. έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε, όπως και στις περισσότερες επιστήμες, μία υπέρ-εξειδίκευση που επιτρέπει, με μακροχρόνιες προσπάθειες, την βαθιά ανάλυση, διατύπωση θεωριών και πειραματικές διαδικασίες.

Οι γνώσεις μας για τον άνθρωπο προχωρούν λοιπόν σταθερά σε κάθε ειδικότητα και η τεχνολογία παρουσιάζει θεαματικά αποτελέσματα, όπως η παρατήρηση του εσωτερικού του σώματος, τα καινούρια υλικά για τη κατασκευή προθέσεων, οι χειρουργικές διαδικασίες, μεταμοσχεύσεις, βλαστοκύτταρα, παρατήρηση της εγκεφαλικής λειτουργίας, κτλ. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πληθώρα εξειδικευμένων μηχανημάτων με τα προγράμματά τους είναι πίσω από αυτές τις προόδους.

0 Ζωγραφίζοντας με… κρασί!


Η Ιταλίδα καλλιτέχνις Elisabetta Rogai από τη Φλωρεντία χρησιμοποιεί στα έργα της ως πηγή έμπνευσης το κρασί. Με μια διαφορά, όμως! Δεν το πίνει αλλά ζωγραφίζει με αυτό τους πίνακές της!
perierga.gr - Ζωγραφίζοντας με... κρασί!
Πιο συγκεκριμένα, η ζωγράφος χρησιμοποιεί μόνο λευκό και κόκκινο κρασί για να δημιουργήσει τις εκπληκτικές  ζωγραφιές της, χωρίς χημικά πρόσθετα, αφήνοντας το κρασί να αναπαραγάγει από μόνο του στον καμβά την ίδια ακριβώς διαδικασία της παλαίωσης που πραγματοποιείται συνήθως μέσα στο μπουκάλι!

0 Οι υπερ-τροφές του Ιανουαρίου


Οι υπερ-τροφές του Ιανουαρίου
Κάθε μήνας έχει τα φρούτα του, τα λαχανικά του, αλλά και τις… υπερ-τροφές του, που μας βοηθούν να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας και γενικότερα τον οργανισμό μας και τις λειτουργίες του. Ποιες είναι, όμως, αυτές για το μήνα που ήδη διανύουμε;

Το 2012 έχει ήδη ξεκινήσει για τα καλά κι αν ένας από τους φετινούς στόχους σας είναι να προσέχετε τη διατροφή σας και την υγεία σας λίγο παραπάνω από πέρσι, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα την προσπάθεια. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής (το ότι κάνει κρύο δε σημαίνει ότι αυτές οι ομάδες τροφίμων πρέπει να βγουν από την κουζίνα μας – απεναντίας), ανάμεσα στα οποία θα βρείτε και κάποιες σούπερ τροφές που με συστηματική κατανάλωση θα σας προσφέρουν ευεξία, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους.

0 Απο την φάρμα των ζώων,στην φάρμα των ανθρώπων! Διαβάστε το!


Σχολιάζει ο Θανάσης Μπαντές
Όταν ο Όργουελ έπινε τον καφέ του σε επαρχιακό καφενεδάκι της Αγγλίας πέρασε από μπροστά του ένα θεόρατο άλογο που το κατηύθυνε ένα θρασύ μικροσκοπικό πιτσιρίκι. Ο Όργουελ έμεινε κατάπληκτος από την αφέλεια του τεράστιου ζώου που δεχόταν τη βίαιη συμπεριφορά του πιτσιρίκου χωρίς την παραμικρή αντίδραση, πέρα από το δεδομένο της υποταγής. Η παθητική απάθεια του αλόγου και η πρωτόγονη, στα πλαίσια του αυτονόητου, εξουσιαστική ισχύς του πιτσιρίκου σε συνδυασμό με την απολύτως αντίστροφη πραγματικότητα, από άποψη μεγέθους και δύναμης παιδιού κι αλόγου, έθεσαν στον Όργουελ δύο ερωτήματα: «Πώς είναι δυνατό το άλογο να αποδέχεται την τυραννία του πιτσιρίκου;» και «τι θα γινόταν αν το άλογο σταματούσε να υπακούει;»

0 Γιατί η Μ. Βρετανία έχει ακόμα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα;

Το 1801, ο Thomas Bruce, o 7ος κόμης των Έλγιν, ξεκίνησε να «μεταφέρει», πολύ λένε να αρπάζει, σημαντικής αξίας μαρμάρινα αγάλματα από τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη των Αθηνών.


Μετέφερε αυτά τα πανέμορφα αγάλματα – ένα σημαντικότατο μέρος την πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας – στην Αγγλία, όπου πουλήθηκαν στην βρετανική κυβέρνηση και εκτέθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο.

Η βρετανική κυβέρνηση υπεραμύνεται της διεκδίκησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα λέγοντας ότι ο Έλγιν είχε «άδεια» από τις κατεχόμενες οθωμανικές αρχές της εποχής.

0 Διαφημιστε την επιχείρησή σας στο Blog μας

Το Blog Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο σας δίνει την δυνατότητα να προβάλετε την επιχέιρησή σας, το μαγαζί σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μέσα απο την σελίδα μας.
Θα χαρούμε πολύ να σας φιλοξενήσουμε στο blog μας και ταυτοχρόνως να μας στηρίξετε σε αυτο που κάνουμε.
Ήδη κάποιες επιχειρήσεις μας έχουν εμπιστευτεί και είναι αρκετά ικανοποιημένοι. Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μας.
Η διαφήμιση περιλαμβάνει μόνιμο σύνδεσμο με εικόνα στην αρχική μας σελίδα


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο mysterythings@yahoo.gr

0 72χρονος είναι ο μόνος που φτιάχνει κάρα στην Ελλάδα!

 Το National Geographic του έκανε αφιέρωμα και το υπουργείο Πολιτισμού της Ολλανδίας τον συμπεριέλαβε σε λεύκωμα με επαγγέλματα που χάνονται

Μόνο ένας παραδοσιακός καροποιός υπάρχει στην Ελλάδα! Ο 72χρονος Κωνσταντίνος Κόπελης. Πελάτες του είναι οι αμαξάδες που κάνουν βόλτες τους τουρίστες. Αίγινα, Χανιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Σπέτσες, Μεσολόγγι,
Νάουσα, Εδεσσα, Ιωάννινα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πελάτες του, όμως, είναι και αρκετοί επώνυμοι, παρουσιαστές, γιατροί, καλλιτέχνες κ.ά., που έχουν τις δημιουργίες ως διακοσμητικό στοιχείο του εξωτερικού τους χώρου. Ο ίδιος έχει σκεφτεί να φτιάξει ένα μουσείο με όλα τα είδη κάρου. Ηδη στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται ως εκθέματα πολλές χειροποίητες κατασκευές του, ενώ πολλά σχολεία τον επισκέπτονται στην Άσσηρο κατά καιρούς για να πάρουν μια ιδέα από τη τέχνη του.

0 ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012!!!

Drew Ryan Maras (Photo: Facebook)Μια παράξενη έκθεση εκπονήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών - Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου (GRU) και κυκλοφορεί στο Κρεμλίνο σήμερα. Αναφέρει ότι ένας Αμερικανός ερευνητής για το  2012, ο συγγραφέας Drew Ryan Maras [φωτογραφία πάνω αριστεράήταν το θύμα μιας κακοστημένης δολοφονικής απόπειρας, από μια αμερικάνικη στρατιωτική ομάδα που άφησε ακόμα 3 αθώους νεκρούς...

0 "Λεφτά υπάρχουν", για τα κόμματα φυσικά: Aύξησαν τη χρηματοδότησή τους το 2011!!!

Τελικά, δεν υπάρχει ούτε φιλότιμο (κοινώς λεγόμενη "τσίπα") ούτε έλεος από τους Έλληνες πολιτικούς: Αυξημένες ήταν οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων το 2011 σε σύγκριση με το 2010 κατά μισό εκατομμύριο ευρώ για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς»! 
 
Εάν σε αυτά συνυπολογιστεί και η αυξημένη χρηματοδότηση κατά 5.218.624 ευρώ που έλαβαν το 2011 έναντι του 2010, τότε προκύπτει ότι τα κόμματα το 2011 έλαβαν ενισχυμένη χρηματοδότηση συνολικά κατά 5.684.573 ευρώ.

0 Απίστευτη 3D ζωγραφική με μοναδικό τρόπο (Video)


Απίστευτη 3D ζωγραφική με μοναδικό τρόπο




Χρησιμοποιώντας ακριλικές μπογιές και απλώνοντας από πάνω καθαρή ρητίνη, ο Riusuke Fukahori δημιουργεί εκπληκτικές 3D ζωγραφιές με μοναδικό τρόπο!

0 Μπάνσια-το φυτό που αναγεννιέται μέσα από τις πυρκαγιές


Η μπάνκσια είναι ένα γένος ανθοφόρων λουλουδιών, που περιλαμβάνει 170 είδη. Είναι αγριολούλουδα, αλλά καλλιεργούνται και στον κήπο και είναι ενδημικά στην Αυστραλία. 
Όσον αφορά στο μέγεθός τους, οι μπάνκσιες κυμαίνονται από έρποντα φυτά, ξυλώδεις θάμνους έως δέντρα που φτάνουν σε ύψος τα 30 μέτρα. Βρίσκονται σε δάση, σε θαμνώδεις εκτάσεις, ακόμα και σε πιο άγονες εκτάσεις.

0 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Η συνέχεια του προηγούμενου άρθρου ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ γίνεται διότι θύμωσαν μερικοί γιατροί και μέσα από τα σχόλιά τους ουσιαστικά δέχθηκα έμμεσα απειλές. Για τον λόγο αυτό είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω με ελάχιστα (σε σχέση με αυτά που διαθέτω) στοιχεία πλήν όμως πολύ πειστικά κατ΄ εκτίμηση:

Αγαπητοί μου γιατροί
-Δεν αναφέρθηκα μόνο στα εμβόλια παρ΄ όλα αυτά εσείς ασχοληθήκατε περισσότερο με αυτό. Ουσιαστικά στυλίτευσα όλη την διαδικασία θεραπείας της νόσου.
-Από τα σχόλιά σας βγαίνουν τρία συμπεράσματα:

1. Μάλλον κάποιοι από εσάς είστε ανενημέρωτοι όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες (όχι τις μεσοπρόθεσμες) παρενέργειες, λόγο της σύστασης αλλά και του είδους του εμβολίου (θα εξηγήσω παρακάτω).

2. Κάποιοι άλλοι απλά δεν λέτε όλη την αλήθεια στους γονείς. Δηλαδή δεν τους ενημερώνεται σωστά για τον τρόπο εμβολιασμού.

0 Ψυχολογία: Η επιστήμη του μυαλού και της ψυχής μας

Η Ψυχολογία είναι η επιστήμη του μυαλού, της ψυχής. Οι ιστορικές ρίζες της επιστήμης της ψυχολογίας βρίσκονται στην αρχαιοελληνική φιλοσοφία. Το 17ο αιώνα ο Γάλλος φιλόσοφος René Descartes εισήγαγε τη θεωρία της δυαδικότητας, το διαχωρισμό, δηλαδή, του σώματος από το πνεύμα, τα οποία, ως δύο διαφορετικές οντότητες, αλληλεπιδρούν και διαμορφώνουν την ανθρώπινη εμπειρία. Το πρώτο, ωστόσο, πειραματικό εργαστήριο ψυχολογίας λειτούργησε μόλις το 1879, υπό την επιτήρηση Γερμανού ψυχολόγου Wilhelm Wundt, στη Λειψία.


Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν την ανθρώπινη συμπεριφορά ως ένα στοιχείο της λειτουργίας του μυαλού, ως ακατέργαστο δεδομένο ελέγχου των θεωριών για τη λειτουργία του, ενώ διαμορφώνουν θεωρίες, ελέγχουν υποθέσεις μέσω της παρατήρησης και του πειράματος και αναλύουν τα ευρήματα με τεχνικές στατιστικής.

0 Ξαναχτυπά κουδούνι στα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου μετά από 47 χρόνια !!!

Την σημαντική εξέλιξη γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, Λάκης Βίγκας, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, για την έγκριση αιτήματος αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο.

Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί πέρσι στις τουρκικές Αρχές από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου.

0 Πώς μπορούν τα έντομα να πετούν στη βροχή;

entoma_featuredΗ βροχή είναι μια πρόκληση για όλα τα ιπτάμενα ζώα γιατί οι σταγόνες του νερού μπορεί να έχουν μεγάλη ορμή και να εμποδίζουν την ορατότητα. Εκτός αυτού, ένα βρεγμένο ζώο είναι πιο βαρύ από ένα στεγνό. Αυτό σημαίνει πως δυσχεραίνεται η πτήση και απαιτείται περισσότερη ενέργεια. Γι’ αυτό, μόλις αρχίζει η βροχή, τα περισσότερα ιπτάμενα έντομα αναζητούν καταφύγιο.

Ωστόσο, ορισμένα ιπτάμενα έντομα μπορούν να πετάξουν ανάμεσα στις σταγόνες της βροχής, αν βρέχει ελαφρά. Αυτό ισχύει ειδικά για μικρά έντομα με ταχεία ικανότητα αντίδρασης, όπως ορισμένα είδη μυγών που είναι καλά στο «να χορεύουν» στον αέρα.

0 Οι απατεώνες και οι χρυσοθήρες της κλιματικής αλλαγής

της Βάλιας Μπαζού

Στη µεγαλύτερη σύγχρονη µπίζνα παγκοσμίως εξελίσσεται το µέγα πρόβλημα για τον πλανήτη, αυτό της κλιµατικής αλλαγής, µε τις οµάδες συµφερόντων να κρατούν τα νήµατα και να επηρεάζουν τις πολιτικές αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, την ίδια ώρα που οι ίδιες αυτές ομάδες συμφερόντων θησαυρίζουν από τους µηχανισµούς που έχουν υιοθετηθεί για τη µείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

∆ύο ανεξάρτητες έρευνες που είδαν πρόσφατα το φως τη δημοσιότητας παρουσιάζουν συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς έχουν διαβρωθεί οι µηχανισµοί και για το πώς σε παγκόσµιο επίπεδο οι αποφάσεις λαµβάνονται µε βάση τις κατευθύνσεις που δίνουν εταιρείες - κολοσσοί, που είναι, παράλληλα, από τους µεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη και ταυτόχρονα οι κερδισµένοι των µέτρων ανάσχεσης της κλιµατικής αλλαγής.

0 Έχετε ξαναδεί τέτοια κουζίνα;

Έχετε ξαναδεί τέτοια κουζίνα; (1)
Στη Φινλανδία χρησιμοποιούν έναν ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος…

Δείτε πως γίνεται. Παίρνετε ένα ξύλο

0 Τιμοκατάλογος για όσους ψήφισαν ..ΠΑΣΟΚ!


Ενδιαφέρει όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ! Οι υπόλοιποι χαίρουν απαλλαγής, λόγω ψυχικής οδύνης!
Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο… Η εικόνα τα λέει όλα…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...