ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

0 Ευρήματα από το ναυάγιο του Έλγιν

Το τμήμα από το κέλυφος του πλοίου
που αποκαλύφθηκε μετά την υποβρύχια ανασκαφή
Στο διάστημα από 6 έως 15 Ιουλίου διενεργήθηκε από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, υπό τη διεύθυνση του καταδυόμενου αρχαιολόγου Δρ. Δημ. Κουρκουμέλη, υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στο ιστορικό ναυάγιο «ΜΕΝΤΩΡ» στα νοτιοανατολικά Κύθηρα κοντά στον Αυλέμονα. Την έρευνα χρηματοδότησε και συνέδραμε το Αυστραλιανό Ίδρυμα «Kytherian Research Group».

0 Αρχαίες στοές συνέδεαν Σκωτία - Τουρκία;

Τα τούνελ που έχουν βρεθεί θαμμένα κάτω από ερείπια οικισμών της λίθινης εποχής αποτελούν αποδείξεις για την ύπαρξη ενός τεράστιου υπόγειου δικτύου που κάλυπτε σχοδόν ολόκληρη την Ευρώπη από τη Βόρεια Σκωτία μέχρι τη Μεσόγειο.

  Αυτό ισχυρίζεται ο γερμανός αρχαιολόγος Dr Heinrich Kusch στο βιβλίο του με θέμα τις υπόγειες σήραγγες που χρονολογούνται 12.000 χρόνια πριν. Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βαυαρία βρέθηκαν 700 μέτρα από το υπόγειο δίκτυο, ενώ στην Αυστρία βρέθηκε τούνελ 350 μέτρων. 

0 Όσο μεγαλώνει… προσαρμόζεται!

Είμαστε σε μια εποχή σπονδυλωτών σχεδιασμών και αυτό είναι καταπληκτικό…

Δείτε για παράδειγμα το Monocart, ένα όχημα στο οποίο επενδύεις και κάνει περισσότερα από όσα έχει υποσχεθεί στην αγορά. Φαίνεται σαν ένα αμαξίδιο για παιδιά αλλά όσο μεγαλώνει το παιδί κυριολεκτικά μεταμορφώνεται. Μήπως καροτσάκι για τα ψώνια; Ή ακόμη και ένα σημείο ξεκούρασης για τον κήπο; Καλό!

0 SOS για τα «θαμμένα» βρέφη της Αστυπάλαιας

Πήλινες «χύτρες» στο μοναδικό στον κόσμο νεκροταφείο βρεφών του αρχαίου κόσμου που βρίσκεται στην Αστυπάλαια παραμένουν έκθετες ή είναι έτοιμες για μεταφορά σε άλλον χώρο... Η μοναδικότητα του ευρήματος στην Αστυπάλαια, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1995, αποκτά μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον, καθώς ανασύρονται διαρκώς εκατοντάδες ταφές, ήδη σχεδόν 3.000! Η μεγάλη νεκρόπολις, σε λειτουργία από το 850 π.Χ., έχει αφεθεί σε εγκατάλειψη και επιπλέον έχει δοθεί άδεια ανέγερσης οικοδομής στην ιδιοκτησία, όπου εντοπίστηκαν τα ευρήματα. Οι αρχαιολόγοι βρίσκονται σε αμηχανία, καθώς δυνατότητα απαλλοτρίωσης δεν υπάρχει και τα ευρήματα εκτείνονται και σε γειτονικά οικόπεδα.

0 ΤΟ "ΑΓΝΩΣΤΟ" ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ


Ένα από τα σπανιότερα χειρόγραφα που σώζονται εντός και εκτός Ελλάδας, ο κώδικας «Γεωγραφία Κλαύδιου Πτολεμαίου» της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, θα συντηρηθεί, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που ενέκρινε τη σχετική μελέτη.


Ο κώδικας χρονολογείται στα τέλη του 13ου με αρχές του 14ου αιώνα και περιλαμβάνει τις ενότητες «Η Γεωγραφική Υφήγησις» του Κλαύδιου Πτολεμαίου, η «Χρηστομάθεια εκ των Γεωγραφικών του Στράβωνα» και τα «Γεωγραφικά» του Στράβωνα.

Με εξωτερικές διαστάσεις 37Χ27Χ8,5 εκ. και εσωτερικές 35,5Χ26,5Χ8 εκ., είναι από τους λιγοστούς κώδικες με κοσμικό χαρακτήρα που υπάρχουν στην Αθωνική Χερσόνησο, ενώ η ιστορία του θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την παραγωγή ταινίας μοναστηριακής εποχής, όπως «Το όνομα του Ρόδου».

0 ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ, ΠΕΡΙΕΡΓΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ! (video)



Οι κάτοικοι του χωριού Galewela στην Σρι Λάνκα ζήτησαν τη βοήθεια των αρχών, συμπεριλαμβανομένου  και του τμήματος άγριας ζωής προκειμένου να προσδιορίστει ένα πλάσμα που έχει εξαπλωθεί ταχύτατα στην περιοχή. Το άγνωστο έντομο έχει μέγεθος περίπου μιας ίντσας είναι κατάλευκο, ενώ φαίνεται πως έχει δεκάδες πόδια (;).  Ομολογούμε ότι είναι πολύ περιέργο.. Παρόμοια είδη μόνο σε ταίνιες επιστημονικής φαντασίας έχουμε  δεί.

0 Falkirk Wheel (Photos & Video)


Falkirk Wheel (7)
Το Falkirk Wheel είναι ένα περιστρεφόμενο ανσασέρ για πλοία που κατασκευάστηκε το 2002 στη Σκωτία, και ενώνει το κανάλι Forth and Clyde με το κανάλι Union. Ονόμαστηκε έτσι από την κοντινή πόλη Falkirk που βρίσκεται στην κεντρική Σκωτία. Οι φωτογραφίες και βίντεο που ακολουθούν θα σας δείξουν ακριβώς τον εντυπωσιακό τρόπο λειτουργίας του!

0 Τα νησιά Γκαλάπαγκος

Τα νησιά Γκαλάπαγκος  είναι ένα αρχιπέλαγος, που αποτελείται από 13 κύρια νησιά, ηφαιστειακής προέλευσης, 6 μικρότερα νησιά και 107 βράχους και νησάκια. 
Το πρώτο νησί θεωρείται πως σχηματίστηκε 5-10 εκατομμύρια έτη πριν, ως αποτέλεσμα τεκτονικής δραστηριότητας. 
Τα νεότερα νησιά, Isabela (Ισαβέλα) και Fernandina (Φερναντίνα), διαμορφώνονται ακόμα, μέσω της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής έκρηξης του 1998. 
Το αρχιπέλαγος βρίσκεται στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό και ανήκει πολιτικά στην Δημοκρατία του Ισημερινού.

1 ΚΑΙΑΔΑΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Στο άκουσμα της λέξης ΚΑΙΑΔΑΣ μας έρχεται αμέσως στο μύαλο η" μυθική ιστορία "που όλοι μας μάθαμε στο σχολείο,οτι ο Καιαδας αποτελούσε το μέρος εκείνο που οι Σπαρτιάτες έριχναν δύσμορφα, καχεκτικά ή ανάπηρα βρέφη. Η αλήθεια είναι όμως πως η σύγχρονη έρευνα έχει απορρίψει πλήρως την 'αποψη αυτη.....
Οι ελάχιστες πληροφορίες, στις οποίες γίνεται συσχέτιση του Καιάδα με τη ρίψη βρεφών, είναι μερικές ασαφείς αναφορες που βρίσκουμε στον ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ.Στην πραγματίκοτητα ο Καιαδας σύμφωνα με τις ελάχιστες ιστορικές αναφόρες που υπάρχουν ητο τόπος όπου ρίπτονταν οι κακούργοι και οι αιχμάλωτοι πολέμου!

Ο ιστορικός Στράβων αποκάλει το μέρος αυτο "δεσμωτήριον το παρά Λακεδαιμονίους σπήλαιο τι". Ανάσκαφες που έγιναν στην περίοχη απο τον καθηγητή Φυσικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πίτσιο και τον καθηγητή αρχαιολογίας Π. Θέμελη,έδειξαν πως πράγματι εκεί έριχναν ανθρώπους, όμως τα οστά που βρέθηκαν ανήκαν μόνο σε ενήλικες και όχι σε βρέφη. Οι ερευνητές συμπέραναν πως τελικά έριχναν ενηλικες κατάδικους ή αιχμαλώτους!!

0 Αφιέρωμα της πασίγνωστης εκπομπής των ΗΠΑ (CBS 60 Minutes) στο Άγιο όρος. Φοβερές εικόνες!

Δείτε και τα υπόλοιπα....

0 Τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις, αλλά… φοράνε μαγιό!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Θύματα ενός αφορισμού που ουδέποτε έχει επιβεβαιωθεί έχουν πέσει οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Ο λόγος για την γνωστή ρήση του Ουμπέρτο Έκο, σύμφωνα με την οποία «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις», που διαψεύδεται κάθε φορά, κάθε χρόνο.

Η εμπειρία έχει δείξει πως τα σημαντικότερα γεγονότα συμβαίνουν τον Αύγουστο- χαρακτηριστικά παραδείγματα το πραξικόπημα στη Ρωσία και ο πόλεμος στη Γεωργία.

0 Τα γιαουρτάκια και ο Πρετεντέρης....Στο στόχαστρο και οι δημοσιογράφοι

Η φωτογραφία που βλέπετε έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.. Απεικονίζεται ο MEGA-λο δημοσιογράφος του MEGA Γ. Πρετεντέρης, μετά απο την επίθεση...
 που δέχθηκε με γιαούρτια την ώρα που περπατούσε αμέριμνος στα σοκάκια της Αντίπαρου.

Εκτός απο τα γιαουρτάκια δεν....
έλειψαν και τα συνθήματα εναντίων των δημοσιογράφων.. Που γυρνάς ρε Πρετεντέρη αμέριμνος στους δρόμους;; Νόμιζες πως ο κόσμος δεν θα σε αναγνωρίσει η πως θα σε σεβαστεί;; Μερίδιο ευθύνης αντίστοιχο με υπουργού έχεις και εσύ όπως και όλη η παρέα των δελτίων των 8.. Καλη όρεξη!

0 Μετεωρολόγοι αναγνώρισαν νέο σχηματισμό συννέφων...

Ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2009 και πρόσφατα οι επιστήμονες αναγνώρισαν επίσημα αυτόν τον σπάνιο σχηματισμό συννεφων ως Undulatus Asperatus. Κι αν η ονομασία τους σας ακούγεται μυστηριώδης και εντυπωσιακή, περιμένετε μέχρι να δείτε τις εικόνες που ακολουθούν…







0 ΔΕΙΤΕ: Οι δέκα πιο περίεργες εξαφανίσεις ανθρώπων!!!

Καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου εδώ και δεκαετίες...


Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που εξαφανίστηκαν χωρίς κανένα ίχνος και μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς τούς συνέβη.

Ακολουθούν οι πιο μυστήριες εξαφανίσεις, οι οποίες για πολλές δεκαετίες καλύπτονται από ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου.

0 Οι κοτσάνες των εξετάσεων! Τι διαβάζουν και αυτοί οι καθηγητές...

Ατρόμητος ο Έλλην Στρατάρχης, κοίταξε κατάματα τον…
εισβολέα και με τα λίγα περσικά που ήξερε του είπε: Μολών Λαβέ.
(από γραπτό υποψηφίου αστυνομικού, Αθήνα 1990).


Και οι Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές όπως ο Πούσκας, ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Ιβάν ο Τρομακτικός. Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την παγωμένη λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα”.
(γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Κορίνθου 1988)

0 Οι Περσείδες ξανάρχονται... Την Παρασκευή θα ''βρέξει'' αστέρια...


Εντυπωσιακό φαινόμενο από τις Περσείδες
Την Παρασκευή θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο από βροχή αστεριών.
Η βροχή των Περσείδων ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και κορυφώνεται στις 16 Αυγούστου και κατά την κορύφωσή του, την Παρασκευή, θα πέφτουν 100 αστέρια την ώρα!
Οι Περσείδες είναι απομεινάρια ενός κομήτη, μέχρι και σε μορφή σκόνης, τα οποία συναντά η Γη μία φορά το χρόνο στις αρχές Αυγούστου. Ονομάζονται Περσείδες επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό του Περσέα, έρχονται δηλαδή από αυτή την κατεύθυνση...

0 Το μαγνητικό πεδίο της Γης έλκει την αντιύλη!!!

Για πρώτη φορά Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια λεπτή ζώνη σωματιδίων αντιύλης, και συγκεκριμένα αντιπρωτονίων, «τυλίγει» τον πλανήτη μας. Η ανακάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει τις μέχρι τώρα θεωρίες ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο μπορεί να παγιδέψει την αντιύλη...

0 Ταξίδι στο βασίλειο του μικρόκοσμου!!!

Γύρω μας συμβαίνουν χιλιάδες πράγματα που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε.

Το συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζει όσα όμορφα και παράξενα συμβαίνουν γύρω μας, χωρίς να τα καταλαβαίνουμε, με τη βοήθεια ενός φακού MP-E 65mm.

Στο βασίλειο του μικρόκοσμου, όλα όσα μας φαίνονταν οικεία, είναι εντελώς διαφορετικά.

0 "Ο αληθινός μάγος της ιστορίας του Harry Potter!


 

 
"Η μεγάλη επιτυχία των βιβλίων της J. K. Rowling με ήρωα τον Harry Potter και οι ταινίες που γυρίστηκαν σύμφωνα με την ιστορία αυτή έχουν παρουσιάσει σε μια ολόκληρη γενιά παιδιών και γονέων τον κόσμο της μαγείας, της μαντείας και της αλχημείας. Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι τουλάχιστον ένας από τους χαρακτήρες της ιστορίας βασίζεται σε έναν πραγματικό...

αλχημιστή και στα παράξενα πειράματά του.

Sύμφωνα με τις ιστορίες του Harry Potter, ο Albus Dumbledore, διευθυντής της Μαγικής Σχολής του Hogwarts, κέρδισε τη φήμη του ως μεγάλος μάγος, εν μέρει, λόγω της δουλειάς του στη αλχημεία με τον συνεργάτη του, Nicholas Flamel. Και παρόλο που ο Dumbledore, ο Harry και όλοι οι άλλοι δάσκαλοι και μαθητές στη Σχολή Hogwarts είναι φανταστικοί χαρακτήρες, ο Nicholas Flamel υπήρξε πραγματικός αλχημιστής και είχε ανακατευτεί με κάποιες από τις σκοτεινότερες περιοχές της μαγικής τέχνης, συμπεριλαμβανόμενης της αναζήτησης για το Ελιξίριο της Ζωής. Κάποιοι ακόμα πιστεύουνε, πως ο Flamel εξακολουθεί να είναι ζωντανός!

0 Επιστολή Ελλήνων Ακαδημαϊκών προς τον Κάρολο Παπούλια και τους Πολιτικούς Αρχηγούς!!!

Βαρυσήμαντη επιστολή ΕΛΛΗΝΩΝ Ακαδημαϊκων των Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκφράζοντας την αγωνία τους για τις δυσμενέστατες εξελίξεις για την χώρα μας, από την επιβολή του επαχθούς Μνημονίου.

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και στα εθνικά μας θέματα....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...