ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

0 Έκθεση της CIA, Μετανάστευση, Νέα Οικονομία, Αποσταθεροποίηση Κρατών, Δημογραφικό, Το μοντέλο “Όπλα έναντι (vs) Βουτύρου”!

Το άρθρο είναι αρκετά μεγάλο για δικές μου κρίσεις και σχόλια… πρέπει όμως –πριν σας παραθέσω αποσπάσματα από την υπό μετάφραση σοκαριστηκή έκθεση της CIA- να σας μεταφέρω ένα μικρό απόσπασμα περί του μοντέλου “Όπλα έναντι (vs) Βουτύρου”, γιατί πιστεύω μας αφορά άμεσα αφού σχετίζεται με την αποσταθεροποίηση της δικής μας χώρας:
«Στην μακροοικονομία, το μοντέλο “όπλα έναντι βουτύρου” είναι το παράδειγμα μιας απλής καμπύλης παραγωγικών δυνατοτήτων. 

Καταδεικνύει τη σχέση των επενδύσεων ενός έθνους στην άμυνα και τα καταναλωτικά αγαθά του πολίτη. Σε αυτό το παράδειγμα, ένα έθνος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο επιλογές, όταν δαπανά τους περιορισμένους πόρους του. Μπορεί είτε να αγοράσει όπλα (επενδύοντας στην άμυνα) ή να αγοράσει βούτυρο (επενδύοντας στην παραγωγή των αγαθών), ή ένα συνδυασμό αυτών των δύο. Αυτό το μοντέλο μπορεί να θεωρηθεί ως μια αναλογία για τις επιλογές μεταξύ των αμυντικών και των πολιτικών δαπανών στις πιο σύνθετες οικονομίες...

1 Ορίστε γιατί ο Έλληνας είναι ο ορισμός του προβάτου...

Χιλιάδες κατέβηκαν σήμερα στην απεργία. Χαμός από απεργούς στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις αλλά χαμός κι από χρωματιστές σημαίες των σάπιων (όπως ακριβώς τα κόμματα τους ) συνδικάτων.
Τελικά αν δεν υπάρχει σαπίλα ο Έλληνας δεν μπορεί.

Σήμερα τα συνδικάτα έβγαλαν βόλτα τα προβατάκια τους, θα περάσουν στο τέλος της πορείας έξω από τη βουλή και μετά θα διασκορπιστούν όμορφα όμορφα στις γύρω περιοχές (Μοναστηράκι κτλ) για να πιουν τα ουζάκια τους. Είναι και ωραία μέρα σήμερα. Και κάπως έτσι θα κλείσει κι αυτή η πορεία....

0 Έλληνες και ξένοι απαντούν στον ανιστόρητο και προκλητικό Γκρουέφσκι με επιστολή στον Ομπάμα!

Έλληνες και ξένοι απαντούν στον ανιστόρητο και προκλητικό Γκρουέφσκι με επιστολή στον Ομπάμα!
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ...ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ! ΡΕ...ΟΥΣΤ ΡΑΓΙΑΔΕΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΡΑΦΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΑΣ;

Η επιστολή που έστειλαν καθηγητές πανεπιστημίων απ΄ όλο το κόσμο στον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, είναι νομίζουμε η καλύτερη απάντηση στις γελοιότητες που κάνουν οι Σκοπιανοί. Γελοιότητες που απλά αποδεικνύουν ότι δεν "πατάνε" καθόλου γερά στα ξυλοπόδαρα που τους έχουν βάλει να στέκονται. Όλο το κείμενο της επιστολής και οι υπογραφές, για να καταλάβετε ότι οι ελληνικές θέσεις είναι δυνατές.

0 ΜΑΣΟΝΟΙ και ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ. Πως ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ;

Η επίσημη (και ανακριβής) ιστορία είναι πως ο Μασονισμός εξελίχθηκε από τις συντεχνίες των τεκτόνων (κτιστών και αρχιτεκτόνων) που κατασκεύασαν τους μεγάλους καθεδρικούς ναούς. Οι συγκεκριμένοι κατείχαν πολύ καλά την γνώση της ιερής γεωμετρίας. Είχαν στενές σχέσεις με τους Ναίτες. Όμως, ήδη από την εποχή του Ερρίκου Η΄, είχαν αρχίσει να παρακμάζουν, κυρίως, επειδή αυτός πάγωσε και τις ανεγέρσεις και λεηλατούσε προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα.
Για να επιβιώσουν, λοιπόν, οι τεκτονικές συντεχνίες άρχισαν να προσκαλούν στους χώρους τους μη-τέκτονες επαγγελματίες, όπως επιχειρηματίες, εμπόρους, γαιοκτήμονες και αριστοκράτες. Έτσι, ο Τεκτονισμός έγινε Ελευθεροτεκτονισμός και, οι νεοφερμένοι άρχισαν σιγά-σιγά να αναλαμβάνουν σημαντικά πόστα και ηγεσίες. Η ανεπίσημη πλευρά είναι τελείως διαφορετική: 

0 Τρομος για την κυβέρνηση οι βίαιες ταραχές της Ισπανίας. Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μαξίμου. Θα χτυπήσουν τα ΜΑΤ με τη παραμικρή κίνηση!

Το βαρύ πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί έπειτα από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Realnews και από τη σεναριολογία για τους πολιτικούς που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση ενόψει της σημερινής μεγάλης κινητοποίησης των συνδικάτων κατά των μέτρων που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός μετά και από τις χθεσινές βίαιες συγκρούσεις
περιμετρικά του ισπανικού κοινοβουλίου από χιλιάδες διαδηλωτές που ζήτησαν από την κυβέρνηση Ραχόι να πάρει πίσω τα μέτρα λιτότητας και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές...

0 Όχι... δεν είναι αστέρια στον ουρανό. Είναι αστέρια κάτω από τη γη!!!

Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα βλέπουμε. Έχουμε το παράδειγμα ότι μπορεί να είναι και έτσι.
Αυτές οι φωτογραφίες αν και αρχικά μας δίνουν την εντύπωση ότι βλέπουμε αστέρια στον ουρανό κάνουμε λάθος.

Τι βλέπουμε;

Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη σπηλιά Waitomo Glowworm στη Νέα Ζηλανδία έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό φαινόμενο.

Τη λάμψη χιλιάδων αστεριών πολλά μέτρα κάτω από τη Γη. Η λάμψη αυτή βέβαια δεν οφείλεται σε πραγματικά αστέρια αλλά σε...

0 Η πιο ωραία παγκόσμια Ελληνική λέξη.


http://forcleveronly.blogspot.gr/

0 Ο Ελληνικός κινηματογράφος τα πρώτα 50χρόνια (βίντεο)

Οι αθηναίοι πρωτοβλέπουν κινηματογράφο το 1897. Η προβολή της κινούμενης εικόνας προκαλεί ζωηρές αντιδράσεις και το καινούργιο θέαμα γίνεται μόνιμο θέμα συζήτησης και αιτία πολλών δημοσιεύσεων .

Ο ελληνικός αλλά και ο Βαλκανικός κινηματογράφος ξεκινάει το 1906 με τους αδερφούς Γιαννάκη και Μίλτο Μανάκια που αρχίζουν να κινηματογραφούν στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, όταν ακόμα βρίσκεται στην επικράτεια της καταρρέουσας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι Μανάκια δημιουργούν ένα μοναδικής αξίας αρχείο με πάνω από 60 ταινίες. Ένας Γάλλος κινηματογραφιστής ο Λεόνς, γυρνά τα πρώτα επίκαιρα από την Μεσο ολυμπιάδα της Αθήνας , την ίδια χρονιά.

Το 1907 ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος στην Αθήνα. Οι αίθουσες προβολών αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Έκτακτες προβολές οργανώνονται στα θέατρα. Την χρονική περίοδο μεταξύ 1910-11 γυρίζονται ορισμένες βουβές κωμωδίες μικρού μήκους από τον σκηνοθέτη – Ηθοποιό Σπύρο Δημητρακόπουλο, ο οποίος ερμηνεύει και τους περισσότερους ρόλους των ταινιών, με το ψευδώνυμο "Σπυρίδιον".

4 Γερμανία: «Όποιος Καθολικός πιστός δεν πληρώνει τον εκκλησιαστικό φόρο, δεν θα κοινωνεί και δεν θα κηδεύεται θρησκευτικά».


Σχόλιο:Η επιβολή τέτοιου είδους κυρώσεων δεν συνάδει σε χριστιανική συμπεριφορά. Η λογική του δούναι και λαβείν δεν αρμόζει σε «πνευματικούς» ανθρώπους.

Οι επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία είναι έτοιμοι να προβούν σε επιβολή αυστηρών κυρώσεων αυστηρά μέτρα για όσους πιστούς δεν πληρώνουν τον ειδικό εκκλησιαστικό φόρο.

Εν προκειμένω, οι επίσκοποι της Παπικής Εκκλησίας, πιθανότατα με τις «ευλογίες» του Βατικανού, κηρύττουν με διάταγμα πως όποιος Καθολικός πιστός δεν καταβάλλει τον εν λόγω ειδικό φόρο, θα στερείται του δικαιώματος συμμετοχής στη θεία κοινωνία και της θρησκευτικής ταφής.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του 19ου αιώνα καθιερώθηκε ο ειδικός εκκλησιαστικός φόρος ως αποζημίωση για την κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Το γεγονός αυτό στην ουσία σημαίνει ότι όσοι πολίτες είναι επίσημα καταγεγραμμένοι ως Καθολικοί, Εβραίοι ή Διαμαρτυρόμενοι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν μία επιπλέον εισφορά της τάξης του 8-9% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους στην ετήσια φορολογική τους δήλωση.

0 Περίεργες δονήσεις αναστάτωσαν τα Χανιά

Περίεργες δονήσεις αναστάτωσαν τα ΧανιάΠέντε δονήσεις οι οποίες δεν είναι σεισμικές καταγράφηκαν μεταξύ νωρίς το βράδυ της Τρίτης (από 20:30 έως 21:15) από τον σεισμογράφο του εργαστηρίου Γεωφυσικών και Φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης. 
 
Παράλληλα οι αρχές δέχτηκαν βροχή τηλεφωνημάτων από πολίτες που δήλωναν ότι ακούν περίεργους ήχους σαν έκρηξη, από απροσδιόριστη πηγή. 
 
 Σύμφωνα με το flashnews.gr, Πυροσβεστική και Αστυνομία στις 9 περίπου το βράδυ άρχισαν να δέχονται τις πρώτες κλήσεις από πολίτες στο Ακρωτήρι, στα Δραπανιά, και άλλες περιοχές στα βόρεια του Νομού. 
Τα τηλεφωνήματα αυτά με την ώρα έγιναν περισσότερα και προέρχονταν από διάφορες περιοχές του Νομού που κατήγγειλλαν ότι ακούν ήχο σαν έκρηξη και έπειτα νιώθουν ωστικό κύμα. 

0 Πίνακας ζωγραφικής με σπρέι μέσα σε 1 λεπτό!

perierga.gr - Πίνακας ζωγραφικής με σπρέι σε 1 λεπτό!Η τεχνική ονομάζεται Aerosolgrafia (ή Sadotgrafia) και αποτελεί έναν δημοφιλή τρόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας με σπρέι για τους «ζωγράφους» του δρόμου στην Αμερική και την Ευρώπη αλλά και πέρα ​​από αυτήν. Ο Brandon McConnell είναι ένας από τους πιο γρήγορους καλλιτέχνες Aerosolgrafia, ο οποίος, μάλιστα, ειδικεύεται στη δημιουργία εντυπωσιακών πινάκων μέσα σε μόλις ένα λεπτό, εκπλήσσοντας τους θεατές με την ταχύτητά του, πέρα από τη δεξιοτεχνία του που είναι δεδομένη.


Η τεχνική εφευρέθηκε από τον Ruben Sadot Fernandez στην Πόλη του Μεξικού το 1982 και εξελίχθηκε στους δρόμους της La Zona Rosa, για να γίνει στη συνέχεια μια αγαπημένη αστική μορφή τέχνης με παγκόσμια εμβέλεια. Ο Brandon συχνά απεικονίζει φουτουριστικές πόλεις και πυραμίδες με φόντο διάφορους πλανήτες, που μπορεί να μην είναι για όλα τα γούστα, όμως είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για ένα συναρπαστικό θέαμα που αξίζει να δείτε.
 Απολαύστε τον…

0 Είκοσι εικόνες μαγείας

Ό,τι πρέπει για ταξίδι του μυαλού!

Όταν άνθρωπος και φύση συνεργάζονται αρμονικά, η πλάση γίνεται συγκλονιστικά ωραία...

Είτε μιλάμε για φυσικά τοπία είτε για ανθρώπινη παρέμβαση (είτε και για αγαστή συνεργασία των δυο τους), οι εικόνες αυτές κόβουν την ανάσα με το εκπληκτικό τους κάλλος.

Είπαμε, ό,τι πρέπει για ταξίδια του μυαλού...

0 Ένα ΝΕΟ μεγάλο σκάνδαλο και εθνικό έγκλημα υπό εκκόλαψη. Μυθικής αξίας είναι το Μουσείο Γραμματοσήμωνπου έχουν τα ΕΛΤΑ.

Το ξέρει ο πρωθυπουργός;

Μυθικής αξίας είναι το Μουσείο Γραμματοσήμωνπου έχουν τα ΕΛΤΑ. Θα είναι μέγα σκάνδαλο, εθνικό έγκλημα, αν συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο πώλησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Στο σφυρί, ως γνωστόν, έχει βγάλει η κυβέρνηση και τα ΕΛΤΑ. Και η τιμή τους για όποιον ενδιαφέρεται είναι κάποια... ψωροεκατομμύρια. Μόλις 55.000.000 ευρώ. Όταν το 2007 η αξία τους υπολογιζόταν σε 240.000.000 ευρώ. Στα τελευταία μάλιστα 7 χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις στα ΕΛΤΑ γύρω στα 500.000.000 ευρώ!Αυτή είναι η φανερή πλευρά... Γιατί υπάρχει και η... σκοτεινή, που δεν αποκλείεται να τη κρατάνε σκοτεινή εσκεμμένα.

Γιατί εκεί στα ΕΛΤΑ βρίσκεται κάτι παραπάνω και από θησαυρό. Πρόκειται για το ΜουσείοΓραμματοσήμων.Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν, η αξία του Μουσείου αυτού είναι μυθική, όπως χαρακτηριστικά μας τόνισαν. Και όχι χωρίς λόγο. Το Μουσείο των ΕΛΤΑ έχει γραμματόσημα που δεν έχει άλλο μουσείο. Και εδώ μπαίνουν τεράστια ερωτηματικά. Στην πώληση των ΕΛΤΑ συμπεριλαμβάνεται και το Φιλοτελικό Μουσείο; Με τά 55 εκατ. ευρώ που θα δώσει αυτός που θα αγοράσει τα ΕΛΤΑ θα πάρει και το Μουσείο; Την ιστορία των ελληνικών, και όχι μόνο, γραμματοσήμων;

0 To πιο απίστευτο video που γυρίστηκε ποτέ σε ηφαίστειο! [video]

volcanoΜετά από 35 μέρες μάχης με το καιρό, ο Geoff Mackley και οι Bradley Ambrose καιι Nathan Berg, κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι που πλησίασαν τόσο κοντά στη διάσημη λίμνη λάβας στο ηφαίστειο Marum, στο νησί Ambrym, στο Vanuatu, ένα αρχιπέλαγος στο Νότιο Ειρηνικό.

Εφτασαν τα 30 μέτρα από τη λάβα και έμειναν εκεί παρακολουθώντας αυτό το απίστευτο θέαμα, για 40 λεπτά φορώντας ειδική πυρίμαχη στολή, χωρίς την οποία δε θα είχαν αντέξει πάνω από 6 δευτερόλεπτα. Πάρτε μία γεύση στο video που ακολουθεί, ενώ γα περισσότερα επισκεφθείτε το site του Geoff Mackley

Ολόκληρη η αποστολή

0 Αποσύρονται τα μέτρα στην Πορτογαλία – Κέρδισαν την μάχη οι διαδηλωτές!

Αποσύρονται τα μέτρα στην Πορτογαλία – Κέρδισαν την μάχη οι διαδηλωτές!
Την απόσυρση των μέτρων λιτότητας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αποφάσισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έπειτα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

«Το Συμβούλιο του Κράτους ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την τροποποίηση της κλίμακας των κοινωνικών εισφορών«, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της προεδρίας της κυβέρνησης, που εκδόθηκε μετά την οκτάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν πρώην πρόεδροι της χώρας και εξέχουσες προσωπικότητες.

0 Ζώντας με τους λύκους


Ζώντας με τους λύκους (1)

Οι Jim και Jamie Dutcher πέρασαν 6 χρόνια ζώντας κοντά σε λύκους, προκειμένου να παρατηρήσουν και να κινηματογραφήσουν την συμπεριφορά αυτών των άγριων ζώων. Το ζευγάρι ζούσε σε μια σκηνή, χωρίς τρεχούμενο νερό ή ηλεκτρισμό, μέσα στην μεγαλύτερη περιοχή που ζουν λύκοι στον κόσμο, στο Idaho των ΗΠΑ.


Οι Dutchers είχαν μια μοναδική οπτική της ζωής της αγέλης, αφού τους δόθηκε η δυνατότητα να πλησιάσουν πολύ κοντά στους λύκους και να αποκτήσουν έναν εξαιρετικό δεσμό μαζί τους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους τράβηξαν πολλές μοναδικές φωτογραφίες των λύκων στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ παράλληλα κινηματογραφούσαν ένα ντοκιμαντέρ που έχει ως στόχο να διαλύσει τους μύθος που θέλουν τους λύκους να είναι αδίστακτα τέρατα, και να δείξει ότι πρόκειται για έξυπνα πλάσματα που μπορούν να νιώσουν αγάπη και άλλα συναισθήματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...