ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

0 Ηραίο της Σάμου [Εικόνες]

Η αρχαία Σάμος (Πυθαγόρειο) εθεωρείτο μία από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας. Τόσο σε αυτήν όσο και στο χώρο του Ηραίου, τα παλαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα χρονολογούνται στην 4η χιλιετία π.Χ. Η περίοδος της ακμής της Σάμου τοποθετείται χρονικά στα μέσα του 6ου αι. π.Χ.


Το νησί ήταν μεγάλη ναυτική δύναμη και απέκτησε εμπορικές σχέσεις με τη γειτονική Μικρά Ασία και τις Μεσογειακές χώρες. Οι Σάμιοι ίδρυσαν αποικίες στην ακτή της Ιωνίας, στη Θράκη και τη Δύση.

Η Σάμος είναι ένα από τα καταπράσινα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Το όνομά της, σύμφωνα με την παράδοση, οφείλεται στον Σάμο, το γιο του Αγκαίου, ο οποίος κατά τη μυθολογία ανακάλυψε το νησί.

0 Καστοριά: Αλιεύθηκε ψάρι Αμαζονίου στη Λίμνη Ορεστιάδα

Καστοριά: Αλιεύθηκε ψάρι Αμαζονίου στη Λίμνη Ορεστιάδα
Από Τμήμα Αλιείας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ότι αλιεύθηκε, χθες, Τρίτη 06 Αυγούστου 2013 από επαγγελματία αλιέα, ψάρι, άγνωστο προς το υδάτινο περιβάλλον της
λίμνης.
Μετά από εξέταση  της υπηρεσίας προσδιορίστηκε ότι πρόκειται για είδος που κατατάσσεται στη τάξη Siluriformes, της οικογένειας Loricariidae του γένους Ancistrus και είχε μήκος 25,7 εκ,   βάρος 144 γρ..  Το συγκεκριμένο είδος  προέρχεται από τις πλημμυρικές περιοχές της λεκάνης του Αμαζονίου Ν. Αμερικής, η ύπαρξή του δε, στο υδάτινο οικοσύστημα της λίμνης μας πιθανολογείται ότι προέκυψε από την απελευθέρωσή του από ιδιώτες, που διατηρούσαν το συγκεκριμένο είδος στο ενυδρείο τους.

0 Όλη η Κύθνος μια γιορτή

Τα «Κύθνια 2013» θα διαρκέσουν έως και τις 8 Σεπτεμβρίου

Αποτελεί έναν κοντινό και άκρως ενδιαφέροντα προορισμό διακοπών και αποσκοπεί να γίνει μια μικρή όαση πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Η Κύθνος έβαλε και πάλι τα καλά της και σας περιμένει με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Τα «Κύθνια 2013» ξεκίνησαν στις 27 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τις 8 Σεπτεμβρίου, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και ζωντάνιας στο όμορφο νησί της Κύθνου.

0 Μια απίστευτη ιστορία - Έσπρωξαν βαγόνι 32 τόνων για να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα

    Ένας για όλους και όλοι για έναν... αυτή είναι η ιστορία μας από το Τόκιο....
    Δεκάδες επιβάτες ενός τρένου στο Τόκιο έσπρωξαν ένα βαγόνι το οποίο ζυγίζει λίγο πολύ 32 τόνους με σκοπό να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα η οποία είχε παγιδευτεί ανάμεσα στο συρμό και την αμαξοστοιχία.
    Την ηρωική τους πράξη απαθανάτισε ο φακός της εφημερίδας Yomiuri η οποία τους χαρακτήρισε «ήρωες».
    Μια σπάνια ιστορία που κάνει ακόμη να πιστεύουμε ότι είμαστε ακόμη άνθρωποι!!!!

    0 Ένας τάφος στη Φλωρεντία μπορεί να κρύβει απαντήσεις για τη Μόνα Λίζα

    Ιταλοί ερευνητές άνοιξαν έναν τάφο πολλών αιώνων στη Φλωρεντία αναζητώντας τα λείψανα με τα οποία θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα της γυναίκας, το αινιγματικό χαμόγελο της οποίας αποθανάτισε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι σε έναν από τους διασημότερους πίνακες παγκοσμίως, την περίφημη «Μόνα Λίζα».

    Οι ειδικοί άνοιξαν την Παρασκευή μια τρύπα στο πέτρινο πάτωμα της εκκλησίας όπου βρίσκεται η οικογενειακή κρύπτη του φλωρεντινού εμπόρου μεταξιού Φραντσέσκο ντελ Τζοκόντο, η σύζυγος του οποίου, Λίζα Γκεραρντίνι, πιστεύεται ότι ήταν το μοντέλο του ζωγράφου, στις αρχές του 16ου αιώνα.

    Έχουν διατυπωθεί αμέτρητες θεωρίες για το ποια ήταν στην πραγματικότητα η «Μόνα Λίζα», όμως ο Σιλβάνο Βιντσέτι, συγγραφέας και ερευνητής, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για την Προώθηση της Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιταλίας, σκοπεύει να κάνει εξετάσεις DNA στα οστά που θα βρει στην κρύπτη και να συγκρίνει τα αποτελέσματα με εκείνα από τις εξετάσεις DNA στα οστά τριών γυναικών που είχαν ενταφιαστεί σε ένα γειτονικό μοναστήρι.

    0 Αντιστρέφεται το μαγνητικό πεδίο του Ηλιου: Θα αναστραφούν οι πόλοι του

    Αντιστρέφεται το μαγνητικό πεδίο του Ηλιου: Θα αναστραφούν οι πόλοι του
    Στην τελική φάση του ηλιακού του κύκλου βρίσκεται το μητρικό μας άστρο, αφού σε λίγους μήνες θα αντιστρέψει για μία ακόμη φορά το μαγνητικό πεδίο των πόλων του, σηματοδοτώντας το αποκορύφωμα του 11ετους του κύκλου.

    Η αναστροφή των ηλιακών μαγνητικών πόλων θα γίνει αισθητή σε όλο το ηλιακό σύστημα ενώ καθώς το μαγνητικό πεδίο θα μετακινείται προς τη νέα θέση του, αναμένεται ο διαστημικός «καιρός» γύρω από τη Γη να γίνει πιο ταραγμένος.

    0 Το περιοδικό Time προωθεί την ζωή χωρίς παιδιά, ως το ιδανικό της "καλής ζωής" για τα ζευγάρια

    Η οικογένεια δέχεται σήμερα μια αμείλικτη επίθεση στον δυτικό κόσμο. (Και ενώ την ίδια ώρα η υπογεννητικότητα θεριεύει). Για δεκαετίες, η βιομηχανία του θεάματος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απεικονίζουν το γάμο ως την ώρα «που η διασκέδαση τελειώνει» και ενθαρρύνουν τους νέους να αναβάλουν το γάμο για όσο το δυνατόν περισσότερο.

    Έτσι τώρα τα ποσοστά των γάμων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε χαμηλό ρεκόρ και η μέση ηλικία για τον πρώτο γάμο είναι σε υψηλό ρεκόρ. Εν τω μεταξύ, η βιομηχανία του θεάματος και τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό προωθούν τη φιλοσοφία ότι το να έχεις λιγότερα παιδιά είναι καλύτερα, και διδάσκον τους νέους ότι η έκτρωση είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν «προκύψει» μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Η όλη ιδέα είναι ότι τα παιδιά θα σας εμποδίσουν να απολαύσετε μια «υπέροχη ζωή».

    Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία βασίζεται ένα νέο άρθρο του περιοδικού Time. Το άρθρο έχει τίτλο “The Childfree Life: When having it all means not having children”, δηλ. «Η Ζωή Χωρίς Παιδιά: Όταν το να τα έχεις όλα σημαίνει να μην έχεις παιδιά», και προωθεί ανοιχτά το «άτεκνος lifestyle» ως το μονοπάτι για την καλή ζωή για τα νεαρά ζευγάρια. Έτσι ξεκινά το άρθρο :

    0 Τα 70 μέτρα που δεν υλοποίησε κυβέρνηση

    Τα 70 μέτρα που δεν υλοποίησε κυβέρνηση
    Της Δήμητρας Καδδά

    Σημαντικές παρεμβάσεις, πάνω από 70 στον αριθμό, κυρίως διαρθρωτικές, αλλά και για τη στήριξη ανέργων και φτωχών, δεν έγιναν στην... ώρα τους. Πήραν παράταση -πολλές για πολλοστή φορά- για τους επόμενους μήνες, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο υποχρεώσεων για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται στο κείμενο της έκθεσης αξιολόγησης της Κομισιόν για το ελληνικό μνημόνιο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

    Πολλές από αυτές, προκαλούν και έναν σημαντικότερο κίνδυνο: να έρθουν νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο. Και τούτο διότι συνδέονται με την είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής αλλά και με τον έλεγχο των δαπανών.

    Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, αν τώρα το «νέο» μέτρο ήταν η παράταση της έκτατης εισφοράς αλληλεγγύης, τον Σεπτέμβριο που θα πρέπει να «κλείσει» η τρύπα των 4 δισ. ευρώ για το 2015-2016 και να επαναϋπολογισθεί το «κενό» του 2013-2014, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος. 
     
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
     

    0 Αλλάζουν όλα στο νέο Λύκειο-Το τελικό σχέδιο που ανακοίνωσε το υπουργείο

    Αλλάζουν όλα στο νέο Λύκειο-Το τελικό σχέδιο που ανακοίνωσε το υπουργείο
    Στο τέλος Αυγούστου αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο παρουσιάστηκε χθες και θα φέρει ριζικές ανατροπές στο νέο Λύκειο.

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο εισάγεται το πρότυπο πανελλαδικών για όλες τις τάξεις του λυκείου, μειώνονται τα επιστημονικά πεδία και τα εξεταζόμενα μαθήματα΄δημιουργείται τράπεζα θεμάτων από την οποία θα αντλούν οι καθηγητές το 50% των θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις ενώ ιδρύεται ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων

    Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από Σεπτέμβριο δηλαδή οι πρώτοι που θα τις γνωρίσουν είναι οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...