ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

0 Δείτε την Πατησίων 100 χρόνια πριν!

Με φωτογραφικό υλικό από τη Συλλογή Πέτρου Πουλίδη, κυριότητας του Αρχείου της ΕΡΤ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στην πολιτιστική δράση “Μια φωτογραφία για την Πατησίων”.

Η έκθεση διοργανώνεται μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Πρόκειται για μια ανοιχτή έκθεση φωτογραφίας σε βιτρίνες άδειων καταστημάτων του ιστορικού δρόμου της Αθήνας, στη διαδρομή από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την πλατεία Αμερικής.

Στο φωτογραφικό υλικό του Αρχείου της ΕΡΤ, που εκτίθεται στις βιτρίνες κτιρίου επί της Πατησίων 214, αποτυπώνονται εικόνες της περιοχής από την καθημερινή ζωή των Αθηναίων στις τρεις πρώτες δεκαετίες του 20 αιώνα.

0 Η αρχαία μπαταρία της Βαγδάτης

Ένα γνωστό παράδειγμα υπήρξε και ο αστρονομικός μηχανισμός των Αντικυθήρων που βρίσκεται στο Μουσείο Αθηνών. Παρόμοια οι αρχαίοι πολιτισμοί της Μεσοποταμίας έχουν να μας επιδείξουν αρκετά πολύτιμα ευρήματα, αλλά και επιβλητικά κτίσματα διάσπαρτα σε όλη την αυτοκρατορία τους. Εδώ ακριβώς οριοθετούνται τα σύνορα της παγκόσμιας αρχαιολογικής ιστορίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Μεσόγειος με τον Ελληνικό, τον Αιγυπτιακό και Ρωμαϊκό πολιτισμό, έδωσε στην ανθρωπότητα ιερές παρακαταθήκες για το μέλλον της ανθρώπινης ανέλιξης. Από την άλλη, οι Βαβυλώνιοι, οι Σουμέριοι, οι Ασσύριοι κτλ., είχαν συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο της ανθρωπότητας, αφού τα ευρήματά τους θεωρούνται από τα αρχαιότερα στον κόσμο.

Ένα περίεργο αντικείμενο

Στο Μουσείο της Βαγδάτης υπήρχε ένα αρχαίο αντικείμενο το οποίο οι Ιρακινοί αρχαιολόγοι το θεωρούσαν ως απόδειξη χρήσης ηλεκτρισμού από τους προγόνους τους. Το παράξενο αυτό κατασκεύασμα ήταν μια ηλεκτρική μπαταρία ηλικίας περίπου 2.500 χρονών!

3 Πιστεύετε στα παράλληλα σύμπαντα;



Πιστεύετε στα παράλληλα σύμπαντα; Έχετε ακούσει ποτέ εκφράσεις όπως "Σωματιδιακή φυσική" "Κβαντική Μηχανική" ή "Νόμος της απροδιοριστίας"; Σας λένε κάτι τα ονόματα "Erwin Schrodinger" ή "Paul Steinhardt";

Ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται Κινέζικα,σας διαβεβαιώ πως όλη η σημερινή υψηλή τεχνολογία και η παραγωγή συσκευών τις οποίες χρησιμοποιείτε καθημερινά για τη δουλειά ή τη διασκέδαση,όπως υπολογιστές, smart-phones κ.λ.π. Στηρίζονται σ'αυτές τις παράξενες ιδιότητες των στοιχειωδών σωματιδίων της ύλης, να υπάρχουν και να μην υπάρχουν ταυτόχρονα, μέχρι τη στιγμή που θα προσπαθήσει κάποιος να τα παρατηρήσει.

Από αυτή την άποψη λοιπόν, καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε το βίντεο, για να πάρετε μία ιδέα, σε πιο σημείο βρίσκεται η φυσική σήμερα.

Σ'αυτό το βίντεο του Curiosity Network από το Discovery Channel ο διάσημος ηθοποιός Morgan Freeman φιλοξενεί μία ομάδα σύγχρονων κορυφαίων θεωρητικών φυσικών, και όλοι μαζί μας ξεναγούν στα πεδία των εναλλακτικών πραγματικοτήτων από καθαρά επιστημονική και ελάχιστα φιλοσοφική σκοπιά.

0 Εκπληκτικές Αεροφωτογραφίες

cameron-davidson

0 Ροζ λίμνη στην Αυστραλία

lake-hillier-1

0 Θέα απο το διάστημα !! Εντυπωσιακές φωτογραφίες

from_space
Horn of Africa

0 Βίλα F στη Ρόδο

Βίλα F στην Ρόδο
H κατάλευκη Βίλα F σχεδιάστηκε από τη Hornung and Jacobi Architecture. Αυτό το μοντέρνο στυλ βίλας έχει έκταση 220 τ.μ. Η θέση του βρίσκεται τρία μέτρα πάνω από το παραλιακό δρόμο, που οριοθετείται από ένα φυσικό πέτρινο τοίχο. Η κατοικία αυτή έχει κατασκευαστεί για ζευγάρι. Εκ πρώτης όψεως η τυπολογία του κτιρίου φαίνεται να είναι παράξενη σε σχέση με το γενικό πλαίσιο. Ωστόσο, αυτή η πρώτη εντύπωση διαψεύδεται από την χορογραφία του κτιρίου, το οποίο είναι ακριβώς προσανατολισμένο στο πλαίσιο. Ρίξτε μια ματιά και θα δείτε την ομορφιά της!

0 Πείραμα με ηλεκτρόφορο φράχτη έχει την αναμενόμενη κατάληξη


Πείραμα με ηλεκτρόφορο φράχτη έχει την αναμενόμενη κατάληξη...

Η ανθρώπινη βλακεία θριάμβευσε γι’ ακόμη μια φορά!


0 Atenistas | Mια συλλογικη προσπάθεια 100 ατόμων κι ένα ολοκαίνουργιο παρκάκι στα Σεπόλια

sepolia
Απερίγραπτη χαρά και ένα απίστευτο αίσθημα ικανοποίησης νιώσαμε το Σάββατο το απόγευμα βλέποντας πως μέσα σε μια μέρα ένα εντελώς άδειο οικόπεδο στα Σεπόλια που είχε επιτέλους δια(μετα)μορφωθεί σε πάρκο. Δεν είναι και λίγο.

Από τις 7.30 το πρωί εθελοντές βρίσκονταν ήδη στο χώρο για γίνει ένα πρώτο σκάψιμο του χώρου. Επί 8 ώρες, 100 άτομα -εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής- φτυάριζαν, φύτευαν, έβαφαν και έστηναν παιχνίδια μέχρι ο χώρος να αποκτήσει την τελική του μορφή.


Για άλλη μια φορά, ευχαριστούμε όλους και τον κάθε ένα ξεχωριστά που συνέβαλαν σε αυτό το μικρό θαύμα (πραγματικά τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή για βοήθεια ήταν όλοι ένας κι ένας!) και απέδειξαν ξανά πως όμορφα πράγματα μπορούν να γίνουν και με ελάχιστα μέσα, αρκεί να υπάρχει όρεξη, καλή διάθεση και φαντασία.

0 Η «σκοτεινή» Τράπεζα του Βατικανού

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις δραστηριότητες της περίφημης Τράπεζας του Βατικανού, του κατά κόσμον Ινστιτούτου για τα Έργα της Θρησκείας (Istituto per le Opere di Religione - ΙΟR), αφού διαθέτει μία τεράστια περιουσία εντός και εκτός του παπικού κράτους, με τον διάδοχο του πάπα Βενέδικτου να αναμένεται να έχει πολλή δουλειά, για να καθαρίσει τη θαμπή εικόνα της.

Η Τράπεζα ιδρύθηκε το 1942 (επί Μουσολίνι) και έχει ως ρόλο να διαφυλάττει και να διαχειρίζεται την περιουσία που προορίζεται για θρησκευτικά και φιλανθρωπικά έργα. Διοικείται από έναν πρόεδρο-γενικό διευθυντή και επιβλέπεται από πέντε καρδιναλίους.

Τα στοιχεία που είναι γνωστά για τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας, με τους 33.400 λογαριασμούς, είναι εντυπωσιακά: Διαθέτει ακίνητη περιουσία ανά τον κόσμο, αξίας 1,5 δισ. ευρώ, 2.400 οικήματα στο Βατικανό, στη Ρώμη και την Ιταλία, ενώ τα αποθέματα χρυσού που έχει στην κατοχή της αποτιμώνται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το Βατικανό έχει στις αποθήκες του έργα τέχνης και αρχαιολογικούς θησαυρούς.

0 Πίσω από τις πόρτες του εγκαταλελειμμένου Λεπροκομείου της Χίου


Αν και η μελαγχολία περιβάλλει πολλά εγκαταλελειμμένα ιδρύματα, η ατμόσφαιρα η ατμόσφαιρα που διαπερνά αυτό το συγκεκριμένο, είναι ανάμεικτη. Η λέξη λέπρα μπορεί να προκαλέσει άμεσα φρίκη και αηδία. Ακόμα και σήμερα, δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις αιώνων θολώνουν το μυαλό μας. Παρόλα αυτά, αυτή η έρημη αποικία λεπρών, που περιβάλλεται από τη φύση, υπήρξε μέρος θανάτου και καταστροφής, αλλά και πνευματικότητας.

0 «Με πονάει να βλέπω την Ελλάδα σε απόγνωση»

Nick Cave: Είστε άνθρωποι με πνεύμα, ανθεκτικοί και ασυγκράτητοι

Οι «κεραυνοί» του Nick Cave ταξιδεύουν εδώ και λίγες ημέρες τις εικόνες από την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το καινούργιο του τραγούδι που μιλά για την Ελλάδα της κρίσης, της ιστορίας και του μύθου, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η επιλογή του να αφιερώσει το τραγούδι «Lightning Bolts»στην Ελλάδα μόνο τυχαία δεν ήταν. Όπως δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής: «Ήμουν στην Αθήνα σε περιοδεία μαζί με τους Grinderman, όταν οι διαδηλωτές εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν. Έγραφα ένα τραγούδι για τα παιδιά και την ανικανότητα να τα προστατέψουμε από τον κόσμο που φτιάξαμε για αυτά.

Η παρουσία αυτής της ταραγμένης χώρας διείσδυσε μέσα στο τραγούδι. Πήρα την ιδέα από το ότι τα δικά μου δίδυμα παιδιά ήταν δώρο από τους Θεούς και τα ένωσα με τους διαδηλωτές της Αθήνας που συμβόλιζε την παρακμή του πολιτισμού. Στο τραγούδι μου τα δίδυμα παίζουν χαρούμενα, ενώ ο κόσμος καταρρέει τριγύρω τους» εξομολογείται και προσθέτει:

0 Μετεωρίτης ορατός σε 9 πολιτείες των ΗΠΑ - Βίντεο

  Κλίβελαντ: Ένας μετεωρίτης έγινε ορατός σε 9 πολιτείες των ΗΠΑ την Παρασκευή 8 Μαρτίου του 2013. Αρκετές εκθέσεις υποβλήθηκαν στις πόλεις του Ιλινόις, Ιντιάνα, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Πενσυλβάνια, Βιρτζίνια, νότιο Οντάριο, και τον Καναδά.
Ο μετεωρίτης εντοπίστηκε γύρω στις 21.00 μ.μ., και πολλοί άνθρωποι είδαν το φωτεινό μονοπάτι που άφησε στον ουρανό. Αυτό το βίντεο δείχνει την πτώση της φωτεινής βολίδας το βράδυ της Παρασκευής.

0 Ντυμένος... παπάς το έσκασε ο Πέτρος Κυριακίδης

Ο άλλοτε συνεργάτης του Λαυρεντιάδη φέρεται να βρίσκεται στη Λατινική Αμερική

Ντυμένος... παπάς το έσκασε από την Ελλάδα ο καταζητούμενος και άλλοτε πανίσχυρος συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει «Το Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα χρησιμοποίησε ιδιωτική πτήση για τη Λατινική Αμερική (Ουρουγουάη ή Παραγουάη) ντυμένος παπάς.

Ειδικότερα ήταν Πέμπτη απόγευμα στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 όταν αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος. Όμως δεν έγινε το ίδιο με τον συνεργάτη του και τον αναζήτησαν την επόμενη μέρα. Εκείνος θορυβημένος από τη σύλληψη φέρεται να ανέβηκε στο ιδιωτικό αεροσκάφος με δύο κληρικούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...