ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

0 Run & Out | Ένα νέο άθλημα made in Greece


Το Run & Out είναι ένα τελείως καινούριο άθλημα που επινοήθηκε το 2009 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων με εμπνευστή τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Μερτζιανίδης.  Η εξέλιξή του ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, καθώς τα παιδιά δέθηκαν μαζί του, το αγάπησαν και πλέον ζητούν να παίξουν σε κάθε ευκαιρία.

Ξεκίνησε ως μια προσπάθεια για να δοκιμάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες κάτι νέο και διαφορετικό , το οποίο θα τους επέτρεπε να αθληθούν αλλά παράλληλα και να συναγωνιστούν μεταξύ τους . Δανείζεται στοιχεία από τα περισσότερα ομαδικά αθλήματα αλλά δε μοιάζει με κανένα από αυτά. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις υλικοτεχνικής υποδομής , καθώς το μόνο που χρειάζεται ουσιαστικά είναι μισό γήπεδο μπάσκετ και μια μπάλα . Στην αρχική του μορφή παίχθηκε στην αυλή του σχολείου  αλλά θα μπορούσε άνετα να γίνει σε κάθε τύπο εδάφους ( χορτάρι , ταρτάν , παρκέ , άμμο κ.λ.π. ) και σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο .



Δείχνει να ταιριάζει γάντι στο σχολικό αθλητισμό , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με κατάλληλες προσθήκες δεν μπορεί να παιχτεί και από μεγαλύτερες ηλικίες . Όσον αφορά τον τομέα της φυσικής αγωγής γυμνάζει όλο το σώμα και βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν εκρηκτικότητα , δύναμη , αντοχή , ταχύτητα , αντίληψη , συναρμογή και ομαδικότητα.
Είναι άθλημα-δημιούργημα της Ελλάδας και μπορεί να επεκταθεί στο εξωτερικό.

δείτε εδώ περισσότερα σχετικά με τις δράσεις των μαθητών αλλά και τους κανόνες του παιχνιδιού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...