ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

0 Μαδρίτη | Σκύλοι συνταξιούχοι και κουτάβια εν δράσει


Στις 22 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα του λευκού μπαστουνιού, το οποίο αποτελεί και σύμβολο  προσωπικής ανεξαρτησίας, έγινε στη Μαδρίτη μία εκδήλωση για τους τυφλούς με πρωταγωνιστές τους σκύλους – οδηγούς τους!

Στους δρόμους της πόλης τριγυρνούσαν ηλικιωμένα σκυλιά (στην πλεοψηφία τους golden retriever) με κίτρινη φορεσιά ως περήφανοι ''συνταξιούχοι'' που προσέφεραν κοινωνικό έργο. Συγκεκριμένα, η ισπανική οργάνωση ONCE (http://www.once.es) , που έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της ζωής των τυφλών ατόμων, έδωσε φόρο τιμής στα σκυλιά – οδηγούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους τα προηγούμενα 10 χρόνια και αποσύρονται από την ενεργή κοινωνική δράση τους.


Έτσι, τονίστηκε η σημασία αυτών των ζώων για τα άτομα με προβλήματα όρασης όχι μόνο για τη συμβολή τους στη λειτουργικότητα της ζωής τους, αλλά και στην πίστη και την αφοσίωσή που δείχνουν στους ιδιοκτήτες τους, βοηθώντας τους και συναισθηματικά.
Μία ιδέα όμως πήγε λίγο παρακάτω τη δράση αυτής της εκδήλωσης:
Μπορεί όποια οικογένεια ή άτομο επιθυμεί να γίνει ανάδοχος ''γονιός'' κάποιου κουταβιού που στο μέλλον θα γίνει σκύλος – οδηγός, παίρνοντας τη θέση ενός σκύλου ''συνταξιούχου''.
Υιοθετώντας ένα σκύλο για το πρώτο έτος της ζωής του (και μόνο) και εκπαιδεύοντάς το να είναι υπάκουος, καθαρός, τελικά τον βοηθάς να γίνει κοινωνικός και φιλικός. Για να μπορεί όμως ο ανάδοχος να εκπληρώσει το έργο του οφείλει να πληρεί κάποιες προϋοποθέσεις, όπως:
  • να έχει κάποιο μεταφορικό μέσο ώστε να μπορεί να μεταφέρει το κουτάβι στον κτηνίατρο ή στον εκπαιδευτή όταν χρειάζεται
  • να μένει στην περιοχή της Μαδρίτης
  • να μην αφήνει το κουτάβι μόνο του για πάνω από δύο ώρες ημερισίως.
Βέβαια, εδώ οφείλουμε να πούμε ότι τα κουτάβια αυτά απολαμβάνουν τα προνόμια που θα απολαμβάνουν και ως σκύλοι – οδηγοί, δηλαδή να περιδιαβαίνουν και να έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους της πόλης που συχνάζει και ο άνθρωπος!
Και μην ξεχνάμε ότι η δουλειά ενός σκύλου – οδηγού είναι πολύ δύσκολη, καθώς καλείται να ελαχιστοποιήσει το ζωικό ένστικτο του για να επιτύχει το έργο του.
από την Κάλλια Μιχοπουλου
http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...