ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

0 Το Wi-Fi «σκοτώνει» τα δέντρα;


Το ασύρματο Ίντερνετ «αρρωσταίνει» τα δέντρα, προκαλώντας σημαντικές ανωμαλίες στην ανάπτυξή τους.
Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία απέδειξαν ότι η «ασθένεια του Wi-Fi» πλήττει όλα τα φυλλοβόλα δέντρα στον δυτικό κόσμο, προκαλώντας αιμορραγία και ρωγμές στο φλοιό τους...

0 Αυτό θα το διαβάσετε;

Το Μνημόνιο, που κάποιοι δεν διάβασαν πριν υπερψηφίσουν, βασιζόταν στην λογική ότι χωρίς τα δάνεια των €110 δις που προέβλεπε:
 

1. το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαζόταν σε στάση πληρωμών η οποία θα μας έθετε για τουλάχιστον 10 χρόνια εκτός αγορών

2. δεν θα υπήρχαν αρκετοί πόροι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

3. δεν θα δινόταν χρόνος στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να παραγάγει τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα μας επέτρεπαν να κάνουμε βήματα πίσω από το χείλος της χρεοκοπίας.
Τότε κάποιοι είχαμε πει ότι αυτό το τρίπτυχο αποτελούσε επικίνδυνη φαντασίωση...

0 Παίζοντας με το Φεγγάρι


Παίζοντας με το Φεγγάρι (13)
Υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες που αν τραβηχτούν από την κατάλληλη θέση, μπορούν να αποτελέσουν μεγάλα έργα τέχνης! Δείτε το παιχνίδι με το φεγγάρι που έκανε ο Γάλλος αστροφωτογράφος και δημοσιογράφος αστρονομίας Laurent Laveder.


0 Εσείς βλέπετε την τρομακτική μορφή σε αυτήν την εικόνα;


Η συγκεκριμένη εικόνα ξεκίνησε σαν ένα παιχνίδι κάποιων φίλων στο facebook αλλά σύντομα εξαπλώθηκε σε sites, περιοδικά ακόμη και εφημερίδες. Αν και δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για αποτέλεσμα του photoshop ή για κάποιον που κρύφτηκε επίτηδες όταν γινόταν η λήψη της εικόνας, το γεγονός παραμένει ίδιο!
  Στην παρακάτω φωτογραφία υπάρχει κρυμμένη μία τρομακτική μορφή. Κάποιοι την διακρίνουν σχεδόν αμέσως και κάποιοι άλλοι την αναζητούν χωρίς επιτυχία για ώρες ολόκληρες!
  Το γιατί συμβαίνει δεν είναι σαφές. Εχει σίγουρα σχέση με την παρατηρητικότητα αλλά και την οπτική αντίληψη του καθενός, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε ανάλογες εικόνες με κρυμμένες μορφές ή σε περιπτώσεις παρειδωλίας, οπτικής ψευδαίσθησης ή ακόμη και σε τρυκ. Κάποιοι τα αντιλαμβάνονται αμέσως ενώ άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο.
  Εσείς σε ποιαν από τις δύο κατηγορίες ανήκετε; Προσπαθήστε λίγο να ανακαλύψετε μόνοι σας την τρομακτική μορφή της εικόνας και αν δεν τα καταφέρετε, κάντε κλικ εδώ για να διαπιστώσετε ότι ήταν πραγματικά μπροστά στα μάτια σας!

0 Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου για περισσότερα από 30.000 χρόνια!


Βρέθηκαν ευρήματα που αποδεικνύουν τη μοναδική σχέση ανθρώπου-σκύλου

Τα σκυλιά αποτελούν μια πιστή συντροφιά για τον άνθρωπο για περισσότερα από 30.000 χρόνια, σύμφωνα με επιστημονικά ευρήματα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα δύο κρανία, 33.000 ετών, που βρέθηκαν σε ανασκαφές στη Σιβηρία και το Βέλγιο, υποδεικνύουν ότι τα σκυλιά εξημερώθηκαν πολύ νωρίτερα από κάθε άλλο ζώο, όπως πρόβατα, αγελάδες κ.α.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα υποστηρίζουν ότι τα κρανία των δυο σκύλων ήταν μικρότερα και τα σαγόνια τους μακρύτερα, σε αντίθεση με τα άγρια ζώα, όπως τους λύκους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα στενότερα σαγόνια τους για το κυνήγι.

0 Αιγηίς: Ένας πολιτισμός που χάθηκε άδοξα

Πιστεύω πως δεν υπάρχει κανείς, σήμερα, που να μην αποδέχεται ως γεγονός την ύπαρξη πολιτισμού και μάλιστα αρκετά ανεπτυγμένου, στον προϊστορικό χώρο του Αιγαίου. Την περιοχή που είναι γνωστή ως Αιγηίδα.

Συγκεκριμένα όταν άρχισε το τέλος της παγετώδους περιόδου οι πορθμοί που χωρίζουν την Ευρώπη από την Αφρική και την Ασία δεν υπήρχαν αλλά ήσαν στεριές .Όπως η Ιταλία η Σικελία και η Τυνησία ήταν επίσης ενωμένες. Εκεί λοιπόν που σήμερα βρίσκεται η Μεσόγειος ήταν τότε δύο χωριστές θάλασσες που χώριζαν την Μεσόγειο σε ανατολική και δυτική.

0 Απίστευτοι πίνακες με δακτυλικά αποτυπώματα από την Judith Braun

Η καλλιτέχνης Judith Braun, δημιουργεί γιγαντιαίες συμμετρικές τοιχογραφίες, χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά της σαν βούρτσες.
 
Βυθίζοντας τα χέρια της σε κάρβουνο, παστέλ και κιμωλίες, και χρησιμοποιώντας τα ως πινέλα, η Braun είναι σε θέση να δημιουργήσει πραγματικά μοναδικά συμμετρικά έργα τέχνης. Χρησιμοποιώντας τη δική της ιδιαίτερη τεχνική της, παράγει όλα τα είδη σαν αφηρημένες εικόνες, σχέδια και σχήματα.

0 Φλώρινα, η πόλη του χιονιού που εμπνέει τους καλλιτέχνες

Στη Φλώρινα ο σύγχρονος τρόπος ζωής εναλλάσσεται με την ηρεμία του ρομαντισμού και των πανέμορφων φυσικών τοπίων, δημιουργώντας μια εικόνα αντιθέσεων που μαγεύει και εμπνέει όσους την επισκέπτονται.

Στο βορειοδυτικό σύνορο της Ελλάδας, σε υψόμετρο 680 μέτρων, βρίσκεται η πόλη της Φλώρινας ( http://bit.ly/AgtjuE ), ανάμεσα σε λίμνες και βουνά και με φυσικές ομορφιές που μαγεύουν. Είναι το οικονομικό κέντρο και το εμπορικό σταυροδρόμι που συνδέει τη χώρα με την Π.Γ.Δ.Μ. και την Αλβανία και ένας αστικός Δήμος με γεωργοκτηνοτροφικά στοιχεία, λόγω των οικισμών που τον αποτελούν.

0 Τα ονόματα των εμφιαλωμένων νερών με εξασθενές χρώμιο

thumb
Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προέβησαν στη γνωστοποίηση των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «τη στιγμή, όπου η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών».

0 Η άλλη πλευρά του Λας Βέγκας!

Perierga.gr - Η άλλη πλευρά του Λας Βέγκας!

Το Λας Βέγκας είναι γνωστό παγκοσμίως σαν η πόλη του τζόγου και της πολυτέλειας. Έχει ωστόσο και μια πλευρά που λίγοι ξέρουν.
Κάτω από τα κτήρια της πόλης υπάρχει ένας λαβύρινθος υπόγειων τούνελ που αποτελούν σπίτι για περισσότερα από 1000 άτομα.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι άστεγοι, έχουν χάσει τις δουλειές τους και μη έχοντας άλλη επιλογή έχουν καταφύγει στα τούνελ και τα έχουν μετατρέψει σε κατοικίες.
Πολλοί από αυτούς μάλιστα έχουν διακοσμήσει το χώρο τους με διάφορα αντικείμενα προσπαθώντας να κάνουν τη ζωή τους πιο ευχάριστη.

0 Αποδοτική η καλλιέργεια του... αβοκάντο


Μία καλή ιδέα για νέους αγρότες

Σημαντικό εισόδημα σε ετήσια βάση μπορεί να αποφέρει σε αγρότες η καλλιέργεια αβοκάντο στον Νομό Χανίων -όπου οι εδαφοκλιματικές συνθήκες είναι ιδανικές- δεδομένου ότι η υφιστάμενη παραγωγή δεν καλύπτει καν την εγχώρια ζήτηση, την ίδια ώρα που η κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος στην Ευρώπη αυξάνεται ετησίως κατά 2% έως 3%.

Σημαντικές επισημάνσεις, συμβουλές και οδηγίες για την παραγωγή και την εμπορία αβοκάντο, για τα προβλήματα, αλλά και τις νέες τάσεις στην αγορά, κατατέθηκαν στη διάρκεια εσπερίδας, σύμφωνα με τα haniotikanea.gr, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά και τις Ομάδες Παραγωγών, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιουλιανός Τσιράκης», στον Σκινέ, παρουσία δεκάδων αγροτών.

0 Οδηγώντας στις βουνοκορφές…!!

mountain
Σας έχουμε παρουσιάσει πολλά video από extreme τύπους που παίζουν με την αδρεναλίνη τους. Το επόμενο είναι ένα από τα καλύτερα από αυτά. Δεθείτε και απολαύστε το!!

0 Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο - Αγορές Online

Το blog Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο σας δίνει την δυνατότητα για αγορές μέσω του internet. Μαγαζιά και υπηρεσίες που δεν πιστεύατε οτι υπάρχουν. 
 
1. Λίστα για την Γυναίκα
2. Λίστα για τον Άντρα
3. Λίστα διάφορων προσφορών (τηλεποικινωνίες, ξένες γλώσσες, είδη σπιτιού, τεχνολογία, εστιατόρια, ταξιδια, spa κ.α)

4. Λίστα OnLime Games δωρεάν

Και να ξέρετε...Με κάθε σας επίσκεψη ή και συμφωνία σε αυτά τα μαγαζιά στηρίζετε και εμάς.

Καλές αγορές

0 Αφιέρωμα στην Ανταρκτική μέσα από τον φακό του National Geographic

 Η ανταρκτική είναι πανέμορφη. Δείτε τις φωτογραφίες και θα το διαπιστώσετε!

2 Στα άδυτα άγνωστης φυλής στο Περού

Στα άδυτα άγνωστης φυλής στο ΠερούΜοναδικό φωτογραφικό υλικό που βγαίνει για πρώτη φορά στο «φως»

Μία «χαμένη» φυλή που ζει μέσα στις τροπικές εκτάσεις του Αμαζονίου κοντά στο Εθνικό Πάρκο Μανού στο νότιο τμήμα του Περού και έχει ελάχιστη έως καθόλου επαφή με τον πολιτισμό ανακαλύφθηκε πρόσφατα ενώ φωτογραφίες από την καθημερινότητά της είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα μέλη της φυλής Μάσκο-Πίρο, η οποία είναι μόλις μία από τις 100 φυλές που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον κόσμο, ζει μέσα στα δάση απομονωμένη από τον έξω κόσμο.

Μάλιστα για κάποιους η απόπειρα να έρθεις σε επαφή μαζί τους μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη.

0 Τα τρόφιμα “χωρίς ζάχαρη” κάποιες φορές ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος

Φαίνεται λογικό να θεωρεί κάποιος ότι τα τρόφιμα που αναγράφουν «χωρίς ζάχαρη» δεν θα έχουν καμία επίδραση στα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα, ωστόσο κάποιες φορές έχουν. Τα περισσότερα τεχνητά γλυκαντικά συστατικά όπως η ζαχαρίνη, η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη για παράδειγμα, προσφέρουν τη γλύκα της ζάχαρης χωρίς να έχουν θερμίδες. Δεν περιλαμβάνουν υδατάνθρακες οπότε δεν επηρεάζουν και τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Αυτά τα γλυκαντικά ωστόσο πολλές φορές συνδυάζονται στα προϊόντα «χωρίς ζάχαρη» με άλλα υποκατάστατα ζάχαρης που ονομάζονται αλκοόλες (ή πολυόλες) που μπορούν να ανεβάσουν κάπως τα επίπεδα σακζάρου στο αίμα.


Οι αλκοόλες πήραν το όνομά τους από τη μοριακή τους δομή, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μόριο αλκοόλης και ζάχαρης, όμως ουσιαστικά δεν είναι τίποτα από τα δύο. Διάφορες εταιρείες τις προσθέτουν ολοένα και συχνότερα στα «χωρίς ζάχαρη» προϊόντα, όπως μπισκότα, τσίχλες, ζαχαρωτά και σοκολάτες. Για τους ανθρώπους που θέλουν ή πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα τους αυτό μπορεί να κάνει τις ετικέτες με τα διατροφικά στοιχεία λίγο… μπερδεμένα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...