ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

0 Η ψευδαίσθηση της εργασιακής ελευθερίας

Από τους Αδιάβροχους
«Οι τοκογλύφοι είχαν ανακαλύψει ότι το σύστημα της δουλοκτησίας απέφερε λιγότερα κέρδη σε σχέση με το σύστημα της 'ελεύθερης' εργασίας. Όποιος ήταν ιδιοκτήτης δούλου έπρεπε να τον συντηρεί στη ζωή και σε καλή κατάσταση, ώστε να είναι σε θέση να εργαστεί. Το σύστημα της δουλείας παρουσίαζε μεγαλύτερο κόστος απ' ό,τι η 'ελεύθερη' εργασία βάσει της οποίας στο καπιταλιστικό σύστημα ο εργοδότης δεν έφερε οποιαδήποτε ευθύνη. Η ήττα των δουλοκτητών είχε ήδη καθοριστεί, είχε προαποφασιστεί». Έζρα Πάουντ, «Η Αμερική και οι αιτίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», σελ. 51, ΕκδόσειςΠερίπλους


0 Αλλαξαν τον ρου των ονείρων!

Το πείραμα έγινε σε αρουραίους - ανοίγει ο δρόμος για τροποποίηση και των ανθρώπινων ονείρων
Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης επέτυχαν να «διαχειριστούν» τα όνειρα αρουραίων αλλάζοντας την πορεία τους. Το νέο επίτευγμα πιθανώς θα επιτρέψει σύντομα στους επιστήμονες να «εισχωρούν» στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου ενώ αυτός κοιμάται καθορίζοντας τα όνειρα.
Με χρήση ηχητικών σημάτων  
Οι επιστήμονες κατάφεραν να επηρεάσουν το τι ονειρεύονταν τα ζώα βάζοντας τα να ακούσουν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους ηχητικά σήματα που συνδέονταν με γεγονότα τα οποία είχαν ζήσει την προηγούμενη ημέρα – δεν προκαλεί έκπληξη ότι το κύριο βίωμα της προηγούμενης ημέρας ήταν η περιήγηση σε λαβύρινθο.

0 Ανανεώστε το σπίτι σας με 7 απλές κινήσεις

Ανανεώστε το σπίτι σας με 7 απλές κινήσεις
Όταν η ζωή, η δουλειά και το παιχνίδι γίνονται μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα χαοτικό. Αν, από την άλλη, έχετε το μικρόβιο της οργάνωσης μέσα σας, μπορείτε να κάνετε θαύματα στον μικρό χώρο σας.
Παρακάτω θα βρείτε μερικές μικρές ιδέες για… ευρύχωρα αποτελέσματα:




1. Οι καναπέδες χωρίς μπράτσα και τα σκαμπό δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας σε έναν μικρό χώρο. Αν μάλιστα προσδιορίσετε τον χώρο περισσότερο με ένα χαλί και μικρά coffee tables, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και παιχνιδιάρικο.

0 CCIAS: Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του... Πενταγώνου!!!


To σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας !
Οι αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη – κωλυσιεργία στην υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την προϊστορία με ανάλογα θέματα.

( Ιπτάμενος : «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν) Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, αφού όπως μας έχει «διδάξει» η ιστορία, τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό, σε όλους, κίνητρο…

0 Τι Ψάχνουν Να Βρουν Οι Τούρκοι Στις Υπόγειες Μυστικές Στοές Της Αγιάς Σοφιάς ;

Μια ομάδα τούρκων κινηματογραφιστών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ερευνά από το 2009 τα μυστικά υπόγεια της Αγιάς Σοφιάς, που εδώ και αιώνες παρέμεναν σφραγισμένα.
Στο Έκτακτο Παράρτημα , επειδή είμαστε λίγο περίεργοι, ψάξαμε να βρούμε φωτογραφίες από τις έρευνες και κυρίως να μάθουμε τι ακριβώς προσπαθούνε να βρουν...

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κουτσί Ακιλί (μέλος της ομάδας κινηματογραφιστών), κρυφή επιθυμία της ομάδας είναι να βρουν το κρυφό δωμάτιο της Αγίας Σοφίας από όπου διέφυγε ο ιερέας στη λειτουργία της 29ης Μαΐου 1453, αλλά και το δισκοπότηρο που χάθηκε κατά την Άλωση της Πόλης και ο μύθος το θέλει να βρίσκεται κάπου στα βάθη της! «Αυτό το δωμάτιο δεν μπορεί να είναι μακριά, είναι κάπου εκεί. Και όταν ανακαλυφθεί, πολύ πιθανόν μέσα σε αυτό να βρίσκονται πολλά σημαντικά, ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης», λέει ο Κουτσί Ακιλί και υπογραμμίζει ότι το κρυφό δωμάτιο είναι το πιο σημαντικό από όλα. Δεν αποκλείει μάλιστα μέσα σε αυτό να βρίσκονται ακόμη και ιστορικές έρευνες που έγιναν τα βυζαντινά χρόνια καταγράφοντας στοιχεία για τον πληθυσμό και τις συνθήκες ζωής του.

0 η.- θ. - Διαίρει και βασίλευε (remake)


0 ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : " Η Σμύρνη, μάνα, καίγεται" Βίντεο...

1 Η ΠΙΟ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Η εφευρετικότατη καμπάνια του κ. Αλέξη Μιχελάκη (ομογενή από την Γερμανία) και μερικών φίλων του για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Θαυμάστε τους καλλιτέχνες πώς φέρνουν τους άλλους λαούς της Ευρώπης μπροστά στο μέγεθος της ΚΛΟΠΗΣ που έκανε ο Έλγιν στην χώρα μας...

0 Πόσο μπορείς να αντέξεις σε ένα μπλε σπίτι;

perierga.gr - Το πείραμα του "μπλε σπιτιού"!Ο ιδιόμορφος Αυστριακός αρχιτέκτονας Peter Kaschnig αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα παράξενο ψυχολογικό πείραμα με σκοπό να καταδείξει ότι η μονοχρωμία σε έναν χώρο επηρεάζει την ψυχολογία των ανθρώπων και λειτουργεί ανασταλτικά όσον αφορά στην παραμονή τους για αρκετό χρόνο στο εσωτερικό του.


Το project ονομάστηκε «Hausblau» («Μπλε Σπίτι») και πραγματοποιήθηκε στα περίχωρα της Βιέννης, όπου ο Peter έβαψε ένα ολόκληρο σπίτι σε έντονη μπλε απόχρωση: από τους τοίχους και την οροφή μέχρι τους καναπέδες, το τζάκι και τις γλάστρες, το νεροχύτη της κουζίνας, το χαρτί τουαλέτας αλλά και τα φωτιστικά!

0 Η γραφική Ακτή Αμάλφι στην Ιταλία

Ανάμεσα στη Νάπολη και το Σαλέρμο, στη χερσόνησο του Σορέντο, στην νότια Ιταλία απλώνεται η Ακτή Αμάλφι ή αν προτιμάτε στα ιταλικά Costiera Amalfitana.
 
Θεωρείται ένα από τα γραφικότερα τμήματα της ιταλικής ακτογραμμής. Χωριά σκαρφαλωμένα σε πλαγιές λόφων, ψηλοί γκρεμοί, απόκρημνοι δρόμοι και μια υπέροχη, απέραντη θέα στα γαλαζοπράσινα νερά του ωκεανού και στο πράσινο των βουνών.

Το ταξίδι με αυτοκίνητο σε αυτή την περιοχή είναι εμπειρία συναρπαστική. Οι δρόμοι στενοί, δύσκολοι, απότομοι, οι στροφές πολλές και η θεσπέσια θέα εύκολα αποσπά την προσοχή κάθε οδηγού.
 
Η Ακτή Αμάλφι είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Από το 1997, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Πολιτιστικών Μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, ως πολιτιστικό τοπίο.

0 ΧΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΔΑΦΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Στην 96η θέση κατρακύλησε η Ελλάδα στην κατάταξη διεθνούς ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum 2012-2013, χάνοντας....
έξι θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα 2011-2012. 
 
Τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν και πάλι η Ελβετία και η Σιγκαπούρη και ακολουθεί η Φινλανδία που κέρδισε μία θέση από την τέταρτη πλέον Σουηδία, ενώ η Τουρκία ανέβηκε 16 θέσεις και κατετάγη 43η... Η συνεχιζόμενη κρίση χρέους είναι η κύρια αιτία που έριξε την Ελλάδα στη συνολική κατάταξη, καθώς στον δείκτη μακροοικονομικού περιβάλλοντος έπεσε στην τελευταία θέση, την 144η, στον δείκτη χρηματοοικονομικών αγορών στην 132η θέση από 110η τον προηγούμενο χρόνο και στην αξιολόγηση των κυβερνητικών θεσμών στην 111η θέση. 
 
Η έκθεση χαρακτηρίζει ως παράγοντα ανησυχίας την αναποτελεσματική αγορά εργασίας (133η θέση), η οποία εξακολουθεί να περιορίζει την ικανότητα της χώρας να ανακάμψει.και τονίζει την ανάγκη αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και της ελαστικότητας στις εργασιακές σχέσεις. 

0 14 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη ταινία «Ψάχνοντας τον Νέμο»


Ψάχνοντας τον Νέμο

Με αφορμή την επανακυκλοφορία σε 3D και του πιθανολογούμενου sequel της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ψάχνοντας τον Νέμο», παρουσιάζουμε 14 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την αγαπημένη ταινία μικρών και μεγάλων.

0 Πώς άλλαξε τραγικά το κοινωνικό πρόσωπο της Ελλάδας σε μόλις τρία χρόνια

Πώς άλλαξε τραγικά το κοινωνικό πρόσωπο της Ελλάδας σε μόλις τρία χρόνια
Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα ζει κοσμοϊστορικές αλλαγές και το κοινωνικό συμβόλαιο της Μεταπολίτευσης κατέρρευσε. Ανεργία, λιτότητα, ύφεση, μετανάστευση ανέδειξαν νέα προβλήματα και στρεβλώσεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μια «άλλη Ελλάδα» παρουσίασε η νέα μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Οι βεβαιότητες για συνεχή βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων ακυρώθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Τα έσοδα των εργαζομένων μειώθηκαν κατά 13,2 δισ. ευρώ. Περίπου 900 θέσεις εργασίας χάνονται καθημερινά στην Ελλάδα. Η λιτότητα και η ύφεση ανέδειξαν νέα προβλήματα και στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας. Ολιγοπώλια, κλειστά επαγγέλματα, υπερτροφικό και μη παραγωγικό κράτος, αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, γραφειοκρατία και διαφθορά, στρεβλό παραγωγικό μοντέλο, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, χαμηλή παραγωγικότητα είναι ορισμένες από αυτές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...