ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

0 Για τους νοσταλγούς των 80'ς

ΔΕΙΤΕ: Η δεκαετία που αγαπήσαμε σε ένα βίντεο...

 http://retromania-gr.blogspot.com

0 Αρχαίοι πολιτισμοί του Περού Τσαβίν και Νάζκα

Το Περού, η «χώρα του χρυσού», για τους Ισπανούς Κονκισταδόρες, είναι ένας τόπος με χιλιόχρονη ιστορία και παράδοση. Το θαυμάσιο αυτό παρελθόν, μετά την ισπανική κατάκτηση τον 16ο αιώνα και την καταστροφή της ινκαϊκής αυτοκρατορίας, περιέπεσε στη λήθη. Εγινε ξαφνικά «νύχτα το καταμεσήμερο» όπως είπε ένας γέρος Ινδιάνος. Μόνο τις τελευταίες δεκαετίες αυτού του αιώνα άρχισε πάλι να αναζωογονείται το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για τους μακρινούς και «άγνωστους» αυτούς πολιτισμούς.

Το Περού χωρίζεται γεωγραφικά σε τρεις φυσικές ζώνες: μια τεράστια ερημική ακτή κατά μήκος της χώρας, που διακόπτεται από πράσινες εκτάσεις, μια ορεινή ζώνη - που αποτελεί την σπονδυλική της στήλη, τις Ανδεις και τη ζούγκλα, που καταλαμβάνει το 60% του Περού.

0 Σε ποιον ανήκει το κράτος;

Του Ρούσου Βραννά

Το καθοριστικό πολιτικό ερώτημα στο οποίο θα δοθεί απάντηση το 2012, όπως προβλέπει ο Ρόμπερτ Ράιχ, δεν είναι το πόσο μεγάλο ή μικρό ρόλο πρέπει να έχει το κράτος στην οικονομία, αλλά σε ποιον ανήκει αυτό το κράτος. Οι λαοί έχουν αρχίσει ήδη να δίνουν τη δική τους απάντηση σε αυτό, με μια γενικευμένη δυσπιστία.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του αμερικανικού Ιδρύματος Πιου, το 77% των ερωτηθέντων είπε πως μια χούφτα πάμπλουτων ανθρώπων και μεγάλων επιχειρήσεων έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους υπερεξουσίες.

0 Ένα αγόρι έχει τρελάνει την επιστημονική κοινότητα επειδή έχει την ικανότητά να βλέπει κανονικότατα σε απόλυτο σκοτάδι, με μάτια που λάμπουν..



Οι γιατροί έχουν μελετήσει την καταπληκτική όραση του Nong Youhui από τότε που ο πατέρας του τον πήγε στο νοσοκομείο στο Dahua,στην νότια Κίνα,επειδή ανησυχούσε για τα έντονα γαλανά μάτια του.
Ο μπαμπάς Ling δήλωσε: «Μου είπαν ότι όσο μεγαλώνει τα μάτια του θα σταματήσουν να λαμπηρίζουν και θα αρχίσουν να γίνονται μαύρα, όπως στους περισσότερους Κινέζους, αλλά ποτέ δεν έγινε αυτό."

0 Αρχαίo Αντίγραφο Διαστημοπλοίου στο Μουσείο Κωνσταντινούπολης!

Κρυμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία για μισό αιώνα το πέτρινο χειροποίητο αντικείμενο, που μπορεί πράγματι να είναι ένα αρχαίο πυραυλικό διαστημόπλοιο, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1997 από τον διευθυντή του μουσείου Dr. Pasinli.
Με μια σύγχρονη μάτια, το πέτρινο διαστημόπλοιο μοιάζει να περιλαμβάνει μια κωνική πυραυλική μύτη, ένα σύμπλεγμα τεσσάρων κινητήρων εξάτμισης στο πίσω μέρος γύρω από ένα μεγαλύτερο κινητήρα και ένα μονό πιλοτήριο με τον πιλότο να του λείπει το κεφάλι.

0 Τα παιχνίδια των 80's

Τα παιχνίδια των 80's

0 Τα ψυχεδελικά μανιτάρια ίσως έχουν θεραπευτική δράση

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες απέκτησαν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα του τρόπου που τα “μαγικά μανιτάρια” επιδρούν στον ανθρώπινο νου, χάρη σε δύο νέες επιστημονικές έρευνες που μελέτησαν τη επίπτωση που έχει στον εγκέφαλο η ψιλοσυμβίνη, η βασική δραστική ουσία στα ψυχεδελικά μανιτάρια, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί θεραπευτικά και κατά της κατάθλιψης, βοηθώντας τους πάσχοντες να ανακαλέσουν ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.


Οι απεικονίσεις του εγκεφάλου των εθελοντών εντόπισαν, αφενός συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που η δραστηριότητά τους αναστέλλεται από τα μανιτάρια και αφετέρου οδήγησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι η ψιλοσυμβίνη, που επιδρά στους εγκεφαλικούς υποδοχείς της σεροτονίνης, βοηθά τους ανθρώπους να βιώνουν πιο έντονα τις μνήμες τους και την αναβίωση περασμένων συναισθημάτων, πράγμα που θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμο στο πλαίσιο μιας ψυχοθεραπείας.

0 Αγορές Online - Computer Beast

Το ComputerBeast.gr είναι το ΝΕΟ ηλεκτρονικό κατάστημα που ήρθε για αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της πληροφορικής. Με πάνω από 60.000 προιόντα διαθέσιμα, έχει τη μεγαλύτερη γκάμα προιόντων στην Ελληνική αγορά!

0 ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ...ΣΩΜΑ ΘΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ !!!(??)

Ίσως αυτό να είναι γνωστό σε κάποιους αλλά τα... αγάλματα Moai "κεφάλια" στο Νησί του Πάσχα έχουν σώματα. Μερικά από τα αγάλματα είναι...
βαθιά στο έδαφος επειδή το κεφάλι για τα αγάλματα είναι δυσανάλογα μεγάλο.

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να τα θεωρούν σαν απλά μεγάλα κεφάλια. Αλλά τα σώματα υπάρχουν - σε πολλές περιπτώσεις, υπόγεια. Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν πετρογλυφικά που έχουν διατηρηθεί κάτω από το επίπεδο του εδάφους, όπου έχουν προστασία από τη διάβρωση.
Η παρακάτω εικόνα α είναι από την προηγούμενη ανασκαφή που μας δείχνει την κλίμακα των αγαλμάτων, και πόσο βαθιά είναι θαμμένα.

0 Αθώα τα τηγανητά αν έχουν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο;

Οι επιδημιολόγοι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρία Πιλάρ Γκουαγιάρ-Καστιγιόν του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, μελέτησαν σχεδόν 41.800 Ισπανούς ενήλικους ηλικίας 29 έως 69 ετών για 11χρόνια, αναφορικά με τον τρόπο μαγειρέματος και το είδος των φαγητών που έτρωγαν, σε συνάρτηση με την υγεία τους. Κανείς δεν είχε πρόβλημα καρδιάς στο ξεκίνημα της έρευνας, ενώ στην πορεία υπήρξαν 606 περιστατικά καρδιολογικού προβλήματος και 1.134 θάνατοι.

Η μελέτη συμπέρανε ότι σε μια μεσογειακή χώρα, όπου το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο είναι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λίπη για τηγάνισμα και όπου μεγάλες ποσότητες τηγανητών καταναλώνονται στο σπίτι και έξω,

0 Στη ζυγαριά: Άνεργος εναντίον Φοιτητή



Aφορμή για να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε η συμμετοχή μου σε σεμινάρια της στοάς του βιβλίου. Όπως ενημερώθηκα υπήρχε έκπτωση (της τάξεως του 30%) για τους φοιτητές. Όταν όμως ρώτησα αν ίσχυε κάτι ανάλογο για τους ανέργους, έλαβα αρνητική απάντηση. Βεβαίως αυτό δεν ισχύει μόνο για τα συγκεκριμένα σεμινάρια. Σε ανάλογες περιπτώσεις –το εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς μου έρχεται πρώτα στο μυαλό- υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη για τους φοιτητές, καμία όμως για τους ανέργους.

Πρόθεσή μου δεν είναι φυσικά να αρχίσω κάποιον πόλεμο μεταξύ ανέργων και φοιτητών. Αρκετά είναι τα προβλήματα, πάσης φύσεως, που αντιμετωπίζουν οι δύο αυτές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το μόνο που τους λείπει είναι να αρχίσουν να αντιδικούν μεταξύ τους. Άλλωστε και εγώ ο ίδιος πριν περάσω στην κατηγορία των ανέργων υπήρξα φοιτητής. Και μάλιστα ένας φοιτητής που δεν τα έβγαζε εύκολα πέρα. Ίσως για τους περισσότερους η φράση φοιτητική ζωή να είναι συνυφασμένη με την καλοπέραση και την ανεμελιά κάτι τέτοιο όμως δεν ίσχυσε ποτέ για την περίπτωσή μου....

0 Ο Rashad Alakbarov ζωγραφίζει με φως και σκιές

Ο Rashad Alakbarov ζωγραφίζει με φως και σκιές
Ο καλλιτέχνης Rashad Alakbarov από το Azerbaijan χρησιμοποιεί κρεμασμένα ημιδιάφανα αντικείμενα και άλλα υλικά για να δημιουργήσει ζωγραφιές με φως και σκιές στους τοίχους. Το παραπάνω εκπληκτικό έργο τέχνης που θα δείτε καλύτερα στη συνέχεια μαζί με άλλα, έχει φτιαχτεί από πολύχρωμες σαΐτες και εκτίθεται στην έκθεση Fly to Baku στο De Pury Gallery του Λονδίνου μέχρι τις 29 Ιανουαρίου.

1 Η Google παραδέχεται ότι θα παρακολουθεί οτιδήποτε κάνουν οι χρήστες της


Google θα γνωρίζει σύντομα πολύ περισσότερα για το ποιοι είστε εσείς και τι κάνετε στο Διαδίκτυο

Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ακολουθεί τις δραστηριότητες των χρηστών της σε όλα τα e-mail, σε μηχανές αναζήτησης, στο YouTube και σε άλλες υπηρεσίες, μία μετατόπιση της στρατηγικής της που αναμένεται να φέρει μεγαλύτερο έλεγχο της ιδιωτικής ζωής και ανταγωνιστικές πρακτικές.

0 Αγορες Online - Medi Shop

Το medi-shop.gr είναι η ηλεκτρονική συνέχεια της εταιρείας HaMed – ΧΑΛΑΜΠΑΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ Ιατρικά Νοσοκομειακά είδη, που ιδρύθηκε το 1980 και μέχρι σήμερα συνεχίζει τη δυναμική παρουσία της στον χώρο της υγείας, εκπροσωπώντας κορυφαίους οίκους του εξωτερικού και προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Με οδηγό την εμπειρία και την τεχνογνωσία 30 ετών, η εταιρεία μας διακινεί ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και κλινικές σε όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και σε λοιπούς Δημόσιους Οργανισμούς, όπως ΕΚΑΒ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, διαγνωστικά κέντρα, κ.α. Αναλαμβάνουμε τον πλήρη εξοπλισμό και την τεχνική υποστήριξη (Service) ιδιωτικών ιατρείων, κέντρων φυσιοθεραπείας & ινστιτούτων αισθητικής.

0 Φωτογραφίες άγριων ζώων

Καταπληκτικές φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν την κατάλληλη στιγμή!

1 Ένα πανέμορφο σπίτι χτισμένο μέσα στη γη

Δείτε στο video και τις φωτογραφίες ένα υπόγειο σπίτι με καταπληκτική θέα, χτισμένο στο διάσημο για τα θερμά λουτρά του Vals της Ελβετίας.

0 Παλιά κεριά. Ανακυκλώστε τα

an1 Παλιά κεριά. Ανακυκλώστε ταΤο πρώτο μας κερί, θα είναι προϊόν ανακύκλωσης. Σίγουρα όλοι έχετε απομεινάρια από καμένα κεριά, τα οποία συνήθως πετάτε στα σκουπίδια.

Κακές συνήθειες που αποκτήσαμε με τα χρόνια είναι αυτές. Η ΔΕΗ άλλωστε, μας προσφέρει το φως εδώ και χρόνια. Τα κεριά έχουν αποκτήσει τελείως διακοσμητικό ρόλο.

Αν αρχίσετε να φτιάχνετε κεριά και δείτε το κόστος της παραφίνης ανα κιλό, θα δείτε τα απομεινάρια των κεριών σας με διαφορετικό τρόπο.
Για να δούμε τι κάνω με τα απομεινάρια των κεριών και τι πετάω στα σκουπίδια μου…

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε πως έχω συγκεντρώσει τα απομεινάρια από 3 κεριά. Αυτή τη στιγμή δε με ενδιαφέρει να κάνω κάποιο διακοσμητικό κερί. Με ενδιαφέρει να δείξω την απλή κατασκευή ενός νέου κεριού, από τα υπολείμματα παλιών κεριών. Το κερί αυτό θα είναι δεύτερης ποιότητας. Δε θα το χρωματίσω μια και ήδη υπάρχουν χρωστικές, ούτε θα του βάλω άρωμα. Θα το δημιουργήσω, για να μου κάνει παρέα η φλόγα του τις νύχτες που πληκτρολογώ τα κείμενα μου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...