ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

0 Τα αναπάντητα μυστήρια των γραμμών Νάζκα στο Περού

Αποτελούν ένα από τα πιο μυστηριώδη και ανεξήγητα «μνημεία» που άφησαν πίσω τους οι αρχαίοι πολιτισμοί της Νότιας Αμερικής. Οι γραμμές Νάζκα οι οποίες καλύπτουν μια έκταση περίπου 450 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανάμεσα στις πόλεις της Νάζκα και της Πάλπα στους πρόποδες των Ανδεων, χωρίς ακόμη να έχει ερμηνευθεί αποτελεσματικά ο λόγος που κατασκευάσθηκαν.

Οι γραμμές Νάζκα εκτιμάται πως δημιουργήθηκαν από τη φυλή Νάζκα γύρω στο 200 π.Χ.- 700 μ.Χ. Και τα εκατοντάδες σχήματα που έχει σχεδιάσει η αρχαία φυλή, απεικονίζει από τα πιο απλά γεωμετρικά σχήματα, μέχρι σχέδια ζώων, όπως λάμα, πίθηκοι, αράχνες αλλά και σχέδια ανθρώπων, με τις μεγαλύτερες φιγούρες να έχουν μήκος πάνω από 200 μέτρα.

0 Φανταστικές παραλίες, για υπέροχες διακοπές στο Ν. Πρέβεζας

    Εξήντα χιλιόμετρα με πεντακάθαρα νερά και παραλίες, που βρέχονται από το Ιόνιο Πέλαγος, μετρά ο νομός της Πρέβεζας, από την πόλη μέχρι και το βορειότερο άκρο του Νομού την Πάργα.

    Από την πόλη της Πρέβεζας μπορείτε να επισκεφθείτε :
    Τη Λευκάδα σε 20 λεπτά περνώντας από το υποθαλάσσιο τούνελ Πρέβεζας – Λευκάδας.
    Την Πάργα σε 40 λεπτά και από εκεί με καραβάκι τους Παξούς – Αντίπαξους.
    Την αρχαία Νικόπολη, μέσα στην πόλη της Πρέβεζας.
    Τις πηγές του Αχέροντα και τις πύλες του Άδη.
    Για τους φίλους του βουνού τα χωριά του Σουλίου, όπου μπορείτε να γευτείτε υπέροχες Ηπειρώτικες πίτες και φρέσκα τοπικά προιόντα.

    Πώς θα πάτε στο Ν. Πρέβεζας;
    Από τη Θεσσαλονίκη στη Πρέβεζα φτάνεις οδικώς σε 3,5 ώρες.
    Από την Αθήνα σε 4,5 ώρες.
    Αεροπορικώς μπορείτε να φτάσετε στον αερολιμένα Ακτίου.

    0 Η αρχιτεκτονική των Illuminati

    Υπάρχουν κτίρια των οποίων η αρχιτεκτονική είναι μνημειώδης, κτίρια άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία, οικοδομήματα που δεν θα μπορούσες ποτέ να πιστέψεις ότι θα μπορούσαν να σχεδιαστούν - πόσο μάλλον να χτιστούν, και αρχιτεκτονικές δημιουργίες τόσο αλλόκοτες, που δύσκολα θα μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις «κτίρια».

    Δημιουργίες που σχεδιάστηκαν για να μοιάζουν με κάτι άλλο. Οι δημιουργίες αυτές βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορες χώρες του κόσμου και προκαλούν αναμφίβολα αρχιτεκτονικό, αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

    0 Το σπάνιο, ολόμαυρο ελάφι

    «Το να δει κάποιος ένα μαύρο ελάφι στο δάσος είναι πραγματικά απίθανο, αφού το συγκεκριμένο είδος άγριου ζώου είναι πολύ σπάνιο», λέει ο Δρ John Baccus, διευθυντής στο Τμήμα Άγριας Ζωής στο πανεπιστήμιο του Τέξας.

    0 Φαρμακευτική και μαγειρική χρήση του λεμονιού



    Στις αρχές του περασμένου αιώνα, η λεμονιά θεωρείτο στη Κρήτη δένδρο αριστοκρατικό και φυτευόταν σε κήπους και αυλές αρχοντόσπιτων.


    Ο χυμός του λεμονιού χρησίμευε στη λαϊκή φαρμακευτική για διάφορες παθήσεις όπως συμβαίνει και σήμερα.

    Χυμός λεμονιού ανακατεμένος με ωμό καφέ χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για την αντιμετώπιση της διάρροιας.

    Λεμονάδα βραστή με ζάχαρη βοηθά τη πέψη και δίνει ευεξία.

    Επίσης, λεμονάδα πίνουν νηστικοί αυτοί που υποφέρουν από ζαλάδες.

    Χυμός λεμονιού μαζί με αλάτι χρησιμοποιείται για γαργάρες στον πονόλαιμο.

    0 Εκπληκτικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείς


    Το coolhunter για άλλη μια φορά μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Πανέμορφα μέρη που αξίζει "με τα χίλια" να επισκεφτείς. Απολαύστε...

    0 Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς μέλισσες

    Τα έντομα και ο αέρας είναι οι δύο παράγοντες που εξασφαλίσουν την ύπαρξη των φυτών με την γονιμοποίησή τους. Μια διαδικασία, που τη μάθαμε από το σχολείο μας, την επικονίαση. Η γύρη μεταφέρεται από τους ανθήρες ενός άνθους στο στίγμα του ίδιου ή άλλου άνθους του ίδιου είδους φυτού. Στην συνέχεια συντελείται η εκβλάστηση του γυρεόκοκου, η γονιμοποίηση του άνθους και η ανάπτυξη του καρπού. 

    0 Πάνε να εξαφανίσουν και τα αρωματικά φυτά και βότανα

    Oταν ακούς κραυγές ενάντια στους «παράλογους δασολόγους», τότε κάποια καταστροφικά συμφέροντα κρύβονται από πίσω.

    Από τον κανόνα αυτό, που αφορά καταπατητές, οικοδομικούς συνεταιρισμούς και άλλα ευαγή ιδρύματα, δεν εξαιρούνται και εκείνοι που εκστρατεύουν τελευταία ενάντια σε δασολόγους που «παραλογίζονται» και δεν αφήνουν τον «κοσμάκη» να μαζέψει αρωματικά φυτά και βότανα από τα βουνά μας.

    Αναφερόμαστε σε δημοσιεύματα που διακινούνται κυρίως μέσω του Ιντερνετ. Αυτοί που τα γράφουν είτε άσχετοι και παρασυρμένοι είναι είτε στο κόλπο. Δουλεύουν, δηλαδή, για τα συμφέροντα διάφορων αετονύχηδων, που ξαμολάνε μετανάστες στα βουνά για να σαρώσουν αρωματικά φυτά και βότανα. Έναντι πινακίου φακής για τους μετανάστες, με ικανότατο κέρδος για τους εμπόρους, καθώς πουλάνε τα συλλεγόμενα σε ψηλές τιμές, ιδιαίτερα στις τουριστικές αγορές.

    0 15 ζώα που νομίζουν ότι είναι άνθρωποι

    Ζώα που νομίζουν ότι είναι άνθρωποι (18)
    Κάτι τρέχει με τα ζωντανά…
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...