ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

0 10 πράγματα που μάθαμε λάθος.


10 πράγματα που έχετε μάθει λάθος
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βρετανία, ένας στους επτά ερωτηθέντες απάντησε ότι τα στοιχεία στον περιοδικό πίνακα είναι ταξινομημένα κατ’ αλφαβητική σειρά, ενώ το 16% δήλωσε πως ο Dr Emmett Brown (ναι, αυτός του Επιστροφή στο Μέλλον) ανακάλυψε τη ραδιενέργεια. Όταν σταματήσετε να γελάτε με την αμάθεια των κατοίκων της Γηραιάς Αλβιόνας, ρίξτε μια ματιά στην επιστημονική γνώση που έχετε αποκομίσει λάθος κι εσείς.

1 Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Από τον Φόβο του «Θανατηφόρου» Καρκίνου και τον Μύθο της Χημειο- «θεραπείας» στην Πραγματικότητα της Εναλλακτικής Αντιμετώπισης

«Η Χημειοθεραπεία Θεραπεύει και… η Γη Είναι Επίπεδη»*

Μερικές δεκαετίες από τη δημοσίευση του περίφημου βιβλίου του Δρ. Χάμερ Καρκίνος, Ασθένεια της Ψυχής, και την επακόλουθη οργανωμένη καταδίωξή του, μέχρι τον τελικό εγκλεισμό του στις γαλλικές φυλακές και παρά το γεγονός ότι οι φωνές, που προέρχονται τόσο από τους ίδιους τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, όσο και από τον ιατρικό χώρο, κατά της πληθαίνουν, τα πράγματα στο τοπίο της «θεραπείας» του καρκίνου δεν φαίνεται να έχουν προχωρήσει…

0 Τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 16:00 επιστρέφουμε στο Σύνταγμα

επιστροφή στο σύνταγμα
"Είμαστε η γενιά που θεωρούσε απίστευτα βαρετή την ανάγνωση των εφημερίδων, που έχει διαβάσει τη λιγότερη ιστορία, που δεν έχει καμία επαφή με φιλοσοφία και πολιτικές ιδεολογίες, είμαστε η γενιά που δεν ψήφιζε στις εκλογές. Και με το δίκιο μας. Οι εκλογές ποτέ δεν άλλαξαν τίποτα στα χρόνια που ζήσαμε, οι ιδεολογίες είχαν πεθάνει με τελευταία την πιο ρομαντική και καλλιτεχνική, η φιλοσοφία και μαζί της η πολιτική γενικότερα δεν είχε πια αξιόλογους θεράποντες για να μας εμπνεύσουν, την ιστορία είχε φροντίσει το σχολικό μας παρελθόν να μας την κάνει αφόρητη και οι εφημερίδες ήταν όντως βαρετές. Σε τι άλλο παρά απολιτίκ, θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε;

Να όμως που ήρθε η στιγμή που βρίσκουμε μπροστά μας όσα δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί. Ζούσαμε με την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούμε σε αγώνες αλλά ακόμα και αν θα χρειάζονταν ποτέ, πιστεύαμε ότι το να φωνάξουμε στο πεζοδρόμιο θα ήταν το μόνο που θα είχαμε να κάνουμε. Έτσι μας είχαν εκπαιδεύσει τα δελτία ειδήσεων με τις κινητοποιήσεις των εκάστοτε απεργών που προέβαλαν. Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ όμως ότι θα έπρεπε να βρούμε μόνοι μας τα συνθήματα, πόσο μάλλον ότι θα έπρεπε να αρθρώσουμε πολιτικό λόγο και να κάνουμε προτάσεις.

0 H ψήφος των Δικαίων. Μετάφραση από τα γαλλικά Σάνη Καπράγκου

Όταν κάποιος σας απειλεί, είναι ήδη ένα σημάδι αδυναμίας εκ μέρους του, διότι προσπαθεί να σας επηρεάσει εμμέσως. Εάν είχε τα μέσα, θα το έκανε αμέσως. Αυτή είναι και η τακτική των χωρών που θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν στο πεδίο των μεγάλων, με τρόπους αυτού του τύπου, ελλήψει δυνατότητας να τους εφαρμόσουν.

 Επιπλέον, οι χώρες αυτές θεωρούν ότι μπορούν να περιφρονούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δίχως να υφίστανται καμία συνέπεια. Έτσι και η Τουρκία στον ποινικό της κώδικα, άρθρο 301, απαγορεύει κάθε αναφορά στη γενοκτονία των Αρμενίων, με ποινή φυλάκισης 10 ετών. Μη ικανοποιούμενη από την καταπιεστική διακυβέρνηση και την απόρριψη της ιστορίας με ποινικά μέσα, κατηγορεί τη γαλλική πολιτική για το ότι βαδίζει στο πεδίο της ιστορίας.

0 Άνθρωπος και αυτογνωσία: Τα δύο άπειρα


Αναδημοσιεύσεις από τομείς που σχετίζονται με: Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Αυτογνωσία, Νευροεπιστήμη, Συνείδηση, Νου, Εγκέφαλο, Κοσμολογία, Ελλάδα, Κοινωνία, Νίκο Λυγερό

"Γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς” λέει η πυθαγορική διδασκαλία, βασισμένη στα Χρυσά Έπη. Το δελφικό ρητό, το τόσο χρησιμοποιημένο από το Σωκράτη “Γνώθι Σαυτόν”, αποτελεί το πρώτο βήμα του ανθρώπου προς τη θεότητα, το Παν-Ένα. Μια άποψη της εσωτερικής παράδοσης λέει ότι η αυτογνωσία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ανώτερη πνευματική ανύψωση του ανθρώπου, ώστε να μπορέσει να διαβεί την ατραπό της γνώσης περί θεών (θεοσοφία) και σύμπαντος. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, συμπληρωματική της πρώτης, που αντιστρέφει την πρόταση.

0 Όπου ακούς πολλά... φαντάσματα, κράτα και μικρό καλάθι!


Τα τελευταία χρόνια, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αποτυπώνουν "φαντάσματα" και "ufo", αντιμετωπίζονται με όλο και μεγαλύτερη επιφύλαξη! Αυτό συμβαίνει γιατί οι τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέρουν στους επίδοξους ghostbusters ή ufo hunters, τεράστιες δυνατότητες να "στήσουν" και να σκηνοθετήσουν το "αποδεικτικό" οπτικό υλικό τους!
  Πριν από έναν χρόνο, η φωτογραφία του "φαντάσματος" ενός αγοριού στα χαλάσματα ενός γκρεμισμένου σχολείου, είχε κάνει το γύρο του κόσμου! Ενα δημοσίευμα, που αποδείκνυε πανηγυρικά ότι επρόκειτο για πλαστή εικόνα, είχε "χαλάσει" την καλοστημένη απάτη (δες "Το φάντασμα ενός αγοριού, σε σχολείο υπο κατεδάφιση")!
  Λίγους μήνες αργότερα, μια νέα φωτογραφία φαντάσματος, ήρθε να αναστατώσει τη Βρετανία και να αναζωπυρώσει τις συζητήσεις στο διαδίκτυο. Αυτή τη φορά, ήταν ένα πανικοβλημένο ζευγάρι που - σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The Sun"- είδε ξαφνικά στον καθρέφτη του δωματίου του στο ξενοδοχείο Ramada, το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού! Παρά την ταραχή του, πρόλαβε να απαθανατίσει τη μορφή, λίγο πριν εγκαταλείψει τρέχοντας τον... στοιχειωμένο χώρο (κλικ στη φωτογραφία, για μεγέθυνση)....

0 Κολμάρ-μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης


Η Κολμάρ είναι μια πόλη της Γαλλίας, στο διαμέρισμα του Άνω Ρήνου, στην περιφέρεια της Αλσατίας. Η πόλη βρίσκεται στο "Δρόμο του Κρασιού" και αποτελεί την "πρωτεύουσα" των αλσατικών κρασιών.
Είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Γαλλίας και ίσως η ομορφότερη της Ευρώπης.
Είναι φημισμένη για την καλά διατηρημένη παλιά πόλη της και τα πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία και μουσεία.

0 Μaribor, Σλοβενία: γιατί χτυπάει εκεί η πολιτιστική καρδιά της Ευρώπης;



Γιατί η όμορφη πόλη Maribor, με τους περίπου 120.000 κατοίκους, στις όχθες του ποταμού Drava στη Σλοβενία, επιλέχτηκε ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2012; Ελάτε να μάθουμε μαζί…


Τα μεγαλύτερα αστέρια της jazz βρέθηκαν στο Maribor τη δεκαετία του 1980, όταν τα parties ήταν στην καλύτερή τους φάση. Το Μaribor είναι γνωστό εδώ και χρόνια για την avant-garde jazz μουσική του, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο έγινε γνωστό. Η θέση της πόλης κοντά στα αυστριακά σύνορα, στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας ( http://bit.ly/Maribor_map ) και το γεγονός ότι ήταν ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο, την έκανε «ανοιχτή» σε διαφορετικές επιρροές και ενθάρρυνε τη δημιουργικότητα, με αποτέλεσμα το Maribor να λάβει το παρατσούκλι «το μικρό Λίβερπουλ».

0 Σφήκες εναντίον Μελισσών !!! (video)

Η δύναμη δε βρίσκεται πάντα με το μέρος των πολυάριθμων...ειδικά όταν δέχονται επίθεση από μερικές δεκάδες… ιαπωνικές σφήκες.

Όπως φαίνεται σε αυτό το συγκλονιστικό βίντεο ένα σμήνος από σφήκες έβαλε στο «μάτι» ένα σκληρά εργαζόμενο μελίσσι και αποφάσισε να το… καταλάβει!

Βέβαια, οι αγριεμένες σφήκες δεν είναι οι μόνες που επηρεάζουν τους πληθυσμούς των μελισσών σε όλον τον κόσμο.

0 Κάμερες που πλέον μπορούν να σας κλειδώσουν σαν στόχο και να σας εποπτεύουν παντού... (video)

Λογισμικό που αναπτύχθηκε για κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για να μπορούν να αναγνωρίζουν τα άτομα και να παρακολουθούνται σε ολόκληρο το δίκτυο των καμερών - 26 Δεκ, 2011...

0 Η αγάπη κάνει καλό στη υγεία!

Οι περισσότεροι ερευνητές ανθρώπινης συμπεριφοράς υποστηρίζουν ότι το σεξ, η καλοσύνη και η αγάπη μάς κάνουν πιο δυνατούς, με οφέλη που ξεκινούν από την ταχύτερη ανάρρωση μιας ίωσης μέχρι τη μακροζωία.
Ποιος δεν θέλει να είναι ερωτευμένος; Ένας αληθινός σύντροφος μας επιτρέπει να μιλάμε ατελείωτες ώρες για τη δουλειά, μας προσφέρει (συνήθως) το τελευταίο κομμάτι της πίτσας, μας κρατάει το χέρι όταν βλέπουμε θρίλερ και βρίσκει χαριτωμένα τα βαμβακερά μας εσώρουχα.

Τα οφέλη αυτά δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, είναι και μετρήσιμα. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh έδειξε ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε γυναίκες που έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο είναι πολύ λιγότερες απ ό,τι σε εκείνες που βιώνουν μια κακή σχέση.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μακροβιότητας των ΗΠΑ, παρακολουθώντας από το 1979 περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα, συμπέρανε ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο, παθαίνουν λιγότερες καρδιακές προσβολές και εκδηλώνουν σπανιότερα καρκίνο. Ακόμα και πνευμονία παθαίνουν πιο σπάνια από τους εργένηδες!

0 Πανάρχαια δάση έγιναν στάχτη στην Παταγονία

Ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές που κατέκαψαν πάνω από 130.000 στρέμματα του Εθνικού Πάρκου Torres Del Paine στο χιλιανό κομμάτι της Παταγονίας.

Δάση οξυάς με δέντρα ηλικίας μεγαλύτερης των 300 ετών έγιναν παρανάλωμα του πυρός, με τους κινδύνους για τη βιοποικιλότητα της περιοχής να είναι σημαντικοί, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα απαιτηθούν πολλές δεκαετίες για την μερική αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

0 Μικρή Σφίγγα σε Ετρουσκικό τάφο

Άγαλμα μήκους 50 εκατοστών που μοιάζει με την αιγυπτιακή Σφίγγα της Γκίζας ανακαλύφθηκε στην αρχαιολογική περιοχή του Vulci στην περιφέρεια Viterbo της Ιταλίας. Κοντά σε αυτό βρέθηκαν αριθμός βαμμένων ετρουσκικών αγγείων μερικά από τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση.

Το άγαλμα που αναπαριστά μια γάτα με φτερά και γυναικείο πρόσωπο, βρέθηκε στον «δρόμο» (διάδρομο εισόδου) ενός ετρουσκικού τάφου στο Vulci από αρχαιολόγους της περιφέρειας της Etruria και εργάτες της εταιρείας Mastarna SRL που διαχειρίζεται τον χώρο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...