ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

0 Xιτώνας 1.600 ετών βρέθηκε σε παγετώνα που λιώνει


Xιτώνας 1.600 ετών βρέθηκε σε παγετώνα που λιώνειΤην ευκαιρία να αποκομίσουν περισσότερες γνώσεις και στοιχεία για την ιστορία του ανθρώπου δίνει στους αρχαιολόγους η κλιματική αλλαγή, καθώς το λιώσιμο των πάγων φέρνει συχνά στην επιφάνεια πολύτιμα ευρήματα.


Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο χιτώνας που βρέθηκε πρόσφατα σε πολύ καλή κατάσταση στον παγετώνα «Norwegian Lendbreen» στα βουνά της Νορβηγίας.

Ο χιτώνας ήταν αρκετά σκληρός και είχε «μπαλώματα» σε δυο σημεία που είχε σκιστεί.
Εκτιμάται ότι φτιάχτηκε την περίοδο μεταξύ 230 και 390 μ.Χ. και θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό εύρημα καθώς ελάχιστοι χιτώνες έχουν διασωθεί από εκείνη την εποχή.

0 Η καταπληκτική ιστορία του μουσικού Michel Petrucciani (ΒΙΝΤΕΟ)

perierga.gr - Η καταπληκτική ιστορία του μουσικού Michel Petrucciani


Γεννήθηκε με όλα του τα κόκκαλα σπασμένα - με την τέχνη και την επιμονή του όμως έδωσε ένα κορυφαίο μάθημα ζωής!


«Κάποιες φορές πιστεύω πως κάποιος εκεί ψηλά με έσωσε απο το να είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος» έλεγε συχνά χαριτολογώντας…. Δυστυχώς δεν είχε την «τύχη» να γεννηθεί και αυτός όπως σχεδόν όλος ο κόσμος, υγιής, αλλά είχε την θέληση και το πείσμα να γίνει ένας απο τους καλύτερους στο είδος του.

Δεν ήθελε ο κόσμος να τον λυπάται για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν σε όλη του την ζωή, ήθελε να τον θαυμάζει για την σκληρή δουλειά που έκανε τόσα χρόνια.

Με τη γέννηση του (28 Δεκεμβρίου 1962) προκάλεσε θλίψη στην οικογένεια του αλλά και σε όλη την κοινότητα του Orange της Νότιας Γαλλίας απ’ όπου καταγόταν.

0 Άγνωστοι Έλληνες: Palacio de las Grecas στην κεντρική Αμερική


Οικοδόμημα με το Δελφικό Έψιλον, σύμβολο του Απόλλωνα
Οικοδόμημα με το Δελφικό Έψιλον, σύμβολο του Απόλλωνα

Η εν λόγω χώρα βρίθει αρχαιολογικών χώρων, κάποιοι εκ των οποίων αποδίδονται στην φυλή των Μάγιας, οι οποίοι σύμφωνα με την παράδοση πήραν το όνομά τους από την Μαία, μητέρα του Ερμή, αγγελιοφόρου των θεών.
Οι ναοί που οικοδομούσαν, καθώς και οι λαβύρινθοι στο εσωτερικό τους,  ήταν ίδιας τεχνοτροπίας με αυτή των Ελλήνων της Μινωικής περιόδου.

Δεν υποστηρίζουμε φυσικά πως οι Μάγιας και άλλες φυλές του Μεξικού ήταν ελληνικές αλλά πως επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους Έλληνες «ταξιδιώτες».

Οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό διαθέτουν ένα κοινό χαρακτηριστικό· ανέγειραν  πόλεις, που τις έκαναν, ως επί το πλείστον, πρωτεύουσες και θρησκευτικά κέντρα.

Μερικές από αυτές τις πόλεις είναι η Τεοτιουακάν, η Τσίτσεν Ιντζα, η Ουξμαλ, η Σαγιλ, η Μίτλα, Κινίτσνα, Τονίνα, Πάλενκ (πανομοιότυπο με την Φαιστό) και πολλές άλλες. Τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των αρχαιολογικών χώρων που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή παρουσιάζουν ομοιότητες με τους αντιστοίχους των πρώιμων μινωικών χρόνων, συχνά και μυκηναϊκών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...