ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

0 Δημοκρατία δίχως δικαιοσύνη δεν υπάρχει

Ένα από τα συστατικά που χρειάζονται για την σύσταση, αλλά και για την ορθή λειτουργία μιας δημοκρατικής κοινωνίας είναι η αίσθηση του δικαίου. Η δικαιοσύνη έχει διττή λειτουργία μέσα σε μια δημοκρατία, καθώς αφενός συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και αφετέρου ενισχύει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους άρχοντες. Είναι προφανές ότι αυτό το συστατικό ουσιαστικά απουσιάζει από την ελληνική μεταπολιτευτική κοινωνία.
Απτή απόδειξη αυτής της απουσίας είναι η πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ ζήτησε συναίνεση από όλη την κοινωνία προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση που ταλανίζει τον τόπο. Ωστόσο, απορώ με ποιο δικαίωμα μας ζητάει κάτι τέτοιο!!!!
Την στιγμή που ζητούσε από τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί, από τον δημόσιο υπάλληλο να κάνει σωστά την δουλειά του, ο ίδιος με την καθοδήγηση ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου διέγραφε σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ. Και όχι απλά τα διέγραφε με την βοήθεια ολόκληρης της Βουλής αλλά τα ωθούσε προς την λήθη του λαού με τη «σιωπή» του δημοσιογραφικού κατεστημένου...

0 Βρέθηκε ο αρχέγονος μηχανισμός του βιολογικού ρολογιού!

Επιστήμονες εντόπισαν έναν μηχανισμό που ελέγχει το βιολογικό ρολόι όλων των μορφών ζωής. Σύμφωνα με δημοσιεύσεις ερευνητών από τα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και του Εδιμβούργου στην επιθεώρηση «Nature» το νέο εύρημα μπορεί να ρίξει φως σε νόσους όπως ο διαβήτης, η κατάθλιψη και ο καρκίνος που συνδέονται με απορρύθμιση του βιολογικού ρολογιού και «πλήττουν» τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε βάρδιες.
 Παράλληλα από τις νέες μελέτες προκύπτει ότι ο 24ωρος κιρκαδικός ρυθμός των κυττάρων δεν αποτελεί ανθρώπινο «προνόμιο», αλλά είναι κοινός σε όλους τους οργανισμούς, ακόμη και στα φύκη. Η ηλικία του ανέρχεται σε δισεκατομμύρια έτη και εμφανίστηκε όταν εμφανίστηκαν και οι πρώτες μορφές ζωής.
 Στο πλαίσιο της πρώτης μελέτης ερευνητές από το Κέιμπριτζ ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια διαθέτουν βιολογικό ρολόι. Το εύρημα αυτό είναι άκρως σημαντικό, διότι, όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι ο κιρκαδικός ρυθμός συνδέεται αποκλειστικώς με το DNA και τη γονιδιακή δραστηριότητα...

0 ΑΓΝΩΣΤΗ κωνοειδής ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ στα ΧΑΝΙΑ (video)

Η «πυραμίδα» των Χανίων (στην πραγματικότητα είναι κώνος) είναι ένας λαξευμένος βράχος και είναι ένα μνημείο μοναδικό στο είδος του μιας και δεν υπάρχει καμία αναφορά για παρόμοιο κτίσμα-κατασκεύασμα. Επίσημες μελέτες, έρευνες ή ανασκαφές δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής - ακόμη και το ίδιο το μνημείο είναι άγνωστο στον κόσμο, και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την χρήση που είχε στην αρχαιότητα ή την ηλικία του.
 

0 ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ;

Πυκνό χιόνι πέφτει στην ατμόσφαιρα του Άρη και σύμφωνα με τους επιστήμονες της ΝΑSΑ δεν είναι καθόλου απίθανο να... το στρώσει στον Κόκκινο Πλανήτη.

Την πληροφορία μετέδωσε στην αμερικανική υπηρεσία Διαστήματος το ρομποτικό διαστημικό σκάφος «Φοίνιξ», όργανα του οποίου εντόπισαν ποσότητες χιονιού σε σύννεφα που βρίσκονται σε 34 χιλιόμετρα ύψος από την επιφάνεια, ενώ οι νιφάδες έχουν φτάσει σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου. Με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει ο «Φοίνιξ», ωστόσο, δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν το χιόνι κατευθύνεται προς την επιφάνεια του Άρη.
«Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται για πρώτη φορά στον Κόκκινο Πλανήτη», δήλωσε ο Τζιμ Γουάιτγοουεϊτ επικεφαλής του μετεωρολογικού σταθμού του «Φοίνικα», προσθέτοντας ότι η ομάδα του αναζητά ενδείξεις για την κατεύθυνση του χιονιού.

0 12 σκέψεις για προχωρημέν​ους μπαμπάδες

1. Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και μένα στον κήπο. Η μάνα μας έβγαινε έξω και φώναζε: «θα χαλάσετε το γκαζόν!». Κι εκείνος της απαντούσε: «Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε!» – Harmon Killebrew
2. Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα: Πρώτο στάδιο: να πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Δεύτερο στάδιο: να μην πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Τρίτο στάδιο: να είναι ο ίδιος Αη-Βασίλης. – Ανώνυμος
3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι ν΄ αγαπάει τη μάνα τους -Theodore M. Hesburgh

0 Το τριγωνο του διαβολου (Ντοκιμαντερ)

Η ιστορία βρίθει μυστηρίων και ανεξήγητων φαινομένων -- από εξαφανίσεις στο τρίγωνο των Βερμούδων μέχρι τη χαμένη πόλη της Ατλαντίδας -- που τυγχάνουν πλήθος εικασιών και ελάχιστων απαντήσεων.
'Όμως με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν νέα στοιχεία να έρθουν στο φως; Η σειρά «Αναζητώντας μυστήρια» θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτές τις νέες θεωρίες για να δώσει απαντήσεις σε ανεξήγητα μέχρι σήμερα ερωτήματα της ιστορίας.
 
Το τρίγωνο του διαβόλου - Devil's triangle.
Το τρίγωνο των Βερμούδων, μια περιοχή 500.000 τετραγωνικών μιλίων στον Ατλαντικό, αποτελεί το μεγαλύτερο ανεξήγητο μυστήριο σε όλο τον κόσμο.
Πλοία και αεροπλάνα εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος. Η ομάδα της σειράς «Αναζητώντας μυστήρια» παίρνοντας μαζί της έναν από τους ελάχιστους επιζώντες ενός αεροπορικού συμβάντος στο Τρίγωνο των Βερμούδων προσπαθεί να διαπιστώσει τι μπορεί να αποπροσανατολίζει τους πιλότους. Η εξερευνητική ομάδα κάνει καταδύσεις στα νερά των Βερμούδων σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα συντρίμμια του πρώτου αεροσκάφους που εξαφανίστηκε στην περιοχή.
 

0 Ανάβοντας φωτιά με πάγο! (βιντεο)

Ένας πρωτότυπος τρόπος για να ανάψουμε φωτιά σε συνθήκες επιβίωσης σε ψυχρά κλίματα.
Στο βίντεο φαίνεται αναλύτικά πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα είδος λέιζερ, χρησιμοποιώντας ένα απλό κομμάτι πάγου. Αρκεί να λειάνουμε τον πάγο και να δημιουργήσουμε ένα πρίσμα που συγκεντρώνει το ηλιακό φως σε συγκεκριμένο σημείο.

0 Σκύλος γέννησε γάτα!

Άντρας από την Καμπότζη υποστηρίζει
πως η σκυλίτσα του έφερε στον κόσμο ένα γατάκι!!!


Εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν στο σπίτι του Te Huot μόλις έμαθαν ότι η 10-χρονη σκυλίτσα, Knou, γέννησε ένα όμορφο γκρι γατάκι.

0 Top-20 φωτογραφιων UFO's & Aliens truth

H NASA στέλνοντας αύτο το μήνυμα με τον Vogiager στα πέρατα του διαστήματος, αποδεικνύει ότι πιστεύει στην ύπαρξη νοήμον εξωγήινης ζωής...

0 ΕΙΔΙΚΌ ΆΡΘΡΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ VRIL!! Part 1

Η λέξη Vril πρώτη φορά ακούστηκε από τον συγγραφέα Bulwer Lytton, στο βιβλίο που έγραψε το 1871 VRIL – The Power of the Coming Race, Βρίλ – Η Δύναμη της Επερχόμενης Φυλής, αυτή είναι η πιο σωστή μετάφραση αυτού του  τίτλου από το βιβλίου!!  Aν και κάποιοι διαφωνούν με αυτό και λένε ότι πρώτη φορά ακούστηκε στα μέσα του 16ο αιώνα……. Για τους Βρίλ ή την δύναμη Βρίλ έχουν γραφτεί πολλά, κάποια ξεπερνάνε την φαντασία και κάποια αλλά είναι τελείως απαράδεκτα!! Ύστερα από πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα σας αποφάσισα να γράψω για τους Βρίλ αν και πολλά site ήδη το έχουν κάνει!!

0 Οι πέντε Ισραηλινοί που ‘χόρευαν’ και γιόρταζαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001...Βίντεο

Σχ. ΚΟ: Η ιστορία με τους πέντε μυστηριώδεις Ισραηλινούς που ‘γιόρταζαν’ χορεύοντας την πτώση των Διδύμων Πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, είναι, θα λέγαμε, μία κλασσική ‘ιστορία συνομωσίας’. Η παρακάτω ανάλυση είναι από την ιστοσελίδα What Really Happened. Μία αντίκρουση μπορείτε να δείτε εδώ.

Μια ομάδα παρακολούθησης της Μοσάντ έγινε αντιληπτή στο κοινό στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.
Οι New York Times ανέφεραν την Πέμπτη ότι μια ομάδα από πέντε άνδρες είχε στήσει βιντεοκάμερες που στόχευαν στους Δίδυμους Πύργους πριν από την επίθεση της Τρίτης, και τους είδαν να συγχαίρουν ο ένας τον άλλο μετά. (1)

0 Γιατί "πετάει" το μάτι μου;;;

Οι περισσότεροι από εμάς μόλις νιώσουμε το μάτι μας να "πετάει" συνηθίζουμε να λέμε ότι κάποιον θα συναντήσουμε. Μάλιστα ανάλογα με το αν πετάει το δεξί ή το αριστερό
υποθέτουμε οτι θα δούμε κάποιον που θέλουμε ή που δεν θέλουμε, αντίστοιχα.
  Η ιατρική επιστήμη δεν δέχεται σε καμμία περιπτωση ότι το μάτι που "πετάει" προφητεύει κάποια συνάντηση, αλλά επί της ουσίας βέβαια δεν έχει καταφέρει να ερμηνεύσει το φαινόμενο. Μια εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι το "πέταγμα" του ματιού συνδέεται με το υπέρμετρο άγχος.

 'Οταν "πεταρίζει" το μάτι μας, αυτό που συμβαίνει είναι μικρές ακούσιες συσπάσεις κάποιων γραμμωτών μυών. Οι συσπάσεις αυτές δεν ελέγχονται από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει τρόπος να τις σταματήσει, ενώ κατά πάσα πιθανότητα πυροδοτούνται από το στρες...

0 Επιβλητική ακτή στη Νορμανδία

Η μικρή πόλη Etretat, βρίσκεται στην ακτή Pays de Caux, στην περιοχή της Νορμανδίας  στη βόρεια Γαλλία. Το τοπίο είναι μαγευτικό, με απότομους γκρεμούς να καταλήγουν στην ακτή, φυσικές αψίδες να σχηματίζονται, και το λευκό των βράχων να δένει αρμονικά με το γαλάζιο της θάλασσας.
Οι γκρεμοί του Etretat υψώνονται σε ύψος 70 μέτρων δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Επίσης η φύση φρόντισε να δημιουργήσει τρεις μεγάλες φυσικές αψίδες, οι δύο από τις οποίες είναι άμεσα ορατές από το χωριό.

0 Θα είναι διπλάσιες από τους γήινους, μέχρι το 2015!

Μέχρι το 2015, ο συνολικός αριθμός των κάθε είδους μεγάλων και μικρών ηλεκτρονικών συσκευών, που θα είναι διασυνδεδεμένες στο διαδίκτυο, θα ξεπεράσει τα 15 δισεκατομμύρια!
  Αυτό σημαίνει ότι οι online συσκευές, σε 4 χρόνια από σήμερα, θα είναι διπλάσιες από τον πληθυσμό της γης.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μεγάλης αμερικανικής εταιρίας Cisco, που ειδικεύεται στον εξοπλισμό δικτύων  θα υπάρξει μια «έκρηξη» των λεγόμενων «έξυπνων» συσκευών, όπως οι υπολογιστές-ταμπλέτες, τα «έξυπνα» κινητά, οι «έξυπνες» τηλεοράσεις και κάθε άλλου είδους μηχανήματα με αυξημένη «νοημοσύνη» και με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

0 Περιοδικά και ελληνική γλώσσα. Ένα παράδειγμα, από το “life style” του καρακιτσαριού και της πορνοβοσκής που έκανε τον Σημίτη “ΙΝ” και τον ΓΑΠ “στοχαστή”.

Εξώφυλλο: Τα ζόμπι την εποχή του ΠΑΣΟΚ, είναι χορτοφάγα.
Γράφει ο Αθανάσιος Επίσκοπος
Αναπληρωτής Καθηγητής
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η οικονομική κρίση είναι άλλη μια κατάσταση την οποία δεν φαίνεται να μπορούμε να ελέγξουμε. Όμως μπορούμε και οφείλουμε να διατηρήσουμε την ελληνική γλώσσα και να μην τη θυσιάσουμε στο βωμό των μεταρρυθμίσεων που λαμβάνουν χώρα.
Μερικοί ανησυχούν για την κατάσταση της ελληνικής γλώσσας και ιδιαίτερα για τη φθορά που αυτή υφίσταται από την ακατάσχετη χρήση των αγγλικών. Ο ισχυρισμός περί φθοράς της γλώσσας συνήθως απορρίπτεται, μεταξύ άλλων και λόγω ελλείψεως στατιστικών αποδείξεων. Εν τούτοις, η εξέταση του ερωτήματος ίσως διευκολυνθεί όταν περιορισθούμε στα μέσα με τα οποία διαδίδεται ο γραπτός και ο προφορικός λόγος. Πιο συγκεκριμένα, ας επικεντρωθούμε στα περιοδικά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα για να δούμε αν πράγματι ο ισχυρισμός περί φθοράς της γλώσσας ευσταθεί...

0 Ο Πλούταρχος γράφει για τις «συμφορές του δανεισμού»

Το έργο του «Περί του μη δανείζεσθαι» κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από τις εκδόσεις Νεφέλη«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»! Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του. «Εχεις; Μη δανείζεσαι
γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου», προβλέπει ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και ας βγει κάποιος να αντιπαραθέσει, ότι δεν έχει δίκιο…

0 Παφίλης: Να Χτιστούν και άλλα Τζαμιά για τους Λαθρομετανάστες



Για το ΚΚΕ ο μουσουλμανισμός δεν ανήκει στις θρησκείες που είναι το όπιο του λαού.
Όταν φωνάζουμε τόσο καιρό απο εδω,οτι κανένα κόμμα δεν είναι με τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού,επιβαιβεωνόμαστε κάθε μέρα.Κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα,και να μην ξεχάσουμε τα πιο μικρά υποκαταστήματα Κουβέλης,Μπακογιάννη,και τους οικολόγους του Σόρος.

0 Όταν τα κατοικίδια έχουν καταστροφικές διαθέσεις...

Δεν είναι λίγες οι φορές που εδώ στο Otherside.gr έχουμε παρουσιάσει ζώα σε χαριτωμένες και αστείες στιγμές. Τι συμβαίνει όμως όταν οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν καταστροφικές διαθέσεις;

0 Η χειρότερη πόλη για να οδηγείς...

Όσοι παραπονούνται για το μποτιλιάρισμα της Αθήνας, μπορούν να διαπιστώσουν ότι και άλλοι οδηγοί περνούν εφιαλτικές στιγμές. Τι έδειξε δημοσκόπηση στις πρωτεύουσες του κόσμου;

Η οδήγηση στην Πόλη του Μεξικού είναι ένας εφιάλτης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που χρηματοδότησε η εταιρία IBM και δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Στη δημοσκόπηση απάντησαν 8.000 άνθρωποι που κατοικούν σε 20 πόλεις και οδηγούν καθημερινά. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις συνθήκες οδήγησης στην πόλη όπου διαμένουν με βάση το άγχος που τους προκαλεί, τον χρόνο που χάνουν και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους...

0 Μέρες αργίας- Διάφανα κρίνα...

 
 
Δείτε τους στίχους παρακάτω...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...