ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

0 Βάσσες 1964 ~ Συλλεκτικό ντοκιμαντέρ με το ναό του Απόλλωνα πριν σκεπαστεί

Είναι το πρώτο φιλμ για το ναό του επικούρειου Απόλλωνα που έχτισε ο Ικτίνος στην κορυφή ενός βουνού. Ο ναός είναι κτισμένος κυρίως με ασβεστολιθική πέτρα και είναι χωρίς το άγαλμα του θεού Απόλλωνα.

Ο σκηνοθέτης (Jean-Daniel Pollet) μαγεύτηκε και είπε ότι αυτός ο ναός υπήρξε το κέντρο του κόσμου για κείνον. Έτσι λοιπόν τον κινηματογράφησε με ρυθμό ιερής τελετουργίας και το αποτέλεσμα αντάμειψε τις προσπάθειες του.

«Εδώ μπορείς να υπάρξεις»

… Εντυπωσιασμένος από τη γοητεία του αρχαιολογικού χώρου των Βασσών ο εξαιρετικός σκηνοθέτης Jean-Daniel Pollet, μόλις τον ανακάλυψε βρήκε ένα υπαρξιακό καταφύγιο λέγοντας «Εδώ μπορείς να υπάρξεις».

0 Το κρουαζιερόπλοιο που προσάραξε στην κορυφή του βράχου... [εικόνες]

Στην προσπάθεια να πρωτοτυπήσουν οι Νοτιοκορεάτες έπεσαν στη γνωστή παγίδα της υπερβολής....
Και εκεί που ήθελαν να κατασκευάσουν το πιο ξεχωριστό ξενοδοχείο του κόσμου κατάφεραν τελικά να φτιάξουν το πιο κιτς.

Το «Hotel Cruise Sun» εσωτερικά αλλά και εξωτερικά μοιάζει με ένα τεράστιο 5 αστέρων κρουαζιερόπλοιο, το οποίο δεν ταξιδεύει στις θάλασσες και τους ωκεανούς αλλά έχει προσαράξει στην κορυφή ενός ψηλού βράχου.

Η θέση του προσφέρει θέα στο απέραντο γαλάζιο και δίνει την αίσθηση ότι ταξιδεύεις στη θάλασσα.

Κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει βέβαια, χωρίς η εμφάνισή του εξωτερικά να θυμίζει κρουαζιερόπλοιο...

0 Αιθιοπία: γνωριμία με την παλαιότερη ανεξάρτητη χώρα της Αφρικής

Πάνω από δύο χιλιετίες γεμάτες θρύλους, ιστορία και αρχαίους θησαυρούς, διάσπαρτους σε όλη την Αιθιοπία, εντυπωσιάζουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Η άγονη γη, η μακρά οικονομική δυσπραγία και η ανέγγιχτη φύση, κάνουν ένα ταξίδι σ’ αυτή την αφρικανική χώρα, πραγματική εμπειρία.


Η Αιθιοπία βρίσκεται στη σομαλική χερσόνησο και είναι η παλαιότερη ανεξάρτητη χώρα της Αφρικής, χωρίς να έχει αποτελέσει ποτέ αποικία κανενός κράτους (εκτός από την πενταετία 1936-1941, οπότε και βρέθηκαν υπό ιταλική κατοχή ορισμένες μεγάλες πόλεις και οδικές αρτηρίες). Αυτό έχει συνεισφέρει στο να παραμένει μέχρι σήμερα ένα αυθεντικό, παρθένο μέρος που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη και σίγουρα αποτελεί ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία.
Πάνω από δύο χιλιετίες γεμάτες από αρχαίους θησαυρούς, διάσπαρτους σε όλη την Αιθιοπία, από τους γιγάντιους οβελίσκους και τους κρυμμένους τάφους της θρυλικής βασίλισσας του Σάββα, μέχρι κάστρα που κάνουν το Κάμελοτ να ζηλέψει και τις εκκλησίες από πέτρα της Lalibela, θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

0 Οι Γερμανοί επιστρέφουν στην Ελλάδα 8.000 κομμάτια αρχαιοτήτων

Arxaia
Εντός του Ιουνίου αναμένεται να επιστρέψουν στην χώρα μας 8.000 κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής εποχής τα οποία προέρχονται από παράνομη ανασκαφή που έγινε το 1941 σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο και τα εξήγαγε παρανόμως στη Γερμανία ομάδα ξένων αρχαιολόγων υπό την καθοδήγηση του Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ, «ιδεολόγου» του Χίλτερ.

Το ίδιο το μουσείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Pfahlbaumeseum διαβεβαίωσε για την πρόθεση του να επιστρέψει τα αρχαία, με έγγραφο που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα κι αυτός με τη σειρά του, το διαβίβασε στη Βουλή.

0 20 λόγοι που θα σας αλλάξουν γνώμη για τα Pit Bull


Pit Bull

Όταν ακούμε για Pit Bull, το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει σε εικόνες όπως η παραπάνω, αφού έχει επικρατήσει η πεποίθηση πως πρόκειται για μια άκρως επιθετική και επικίνδυνη ράτσα σκύλου.

 Στη δημιουργία του συγκεκριμένου στερεότυπου βέβαια, πολύ σημαντικό ρόλο έχουν παίξει ορισμένοι «άρρωστοι» ιδιοκτήτες που επιλέγουν τα Pit Bull λόγω σωματοδομής και επιδιώκουν να διαμορφώσουν έναν επιθετικό χαρακτήρα στο κατοικίδιο τους, αλλά και αυτοί που λόγω άγνοιας ή ανευθυνότητας δεν μπορούν να εκπαιδεύσουν σωστά και να ελέγξουν τον σκύλο τους, κάτι που μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες.

Ακολουθούν 20 λόγοι που θα σας δείξουν το… άλλο πρόσωπο των Pit Bull.

1 Vadoma: Μια παράξενη φυλή

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! 


Στην ZIBABUE υπάρχει μια παράξενη αλλά συνάμα αινιγματική φυλή που ονομάζεται VADOMA ή WADOMA αυτή η φυλή μαύρων ιθαγενών βρίσκεται στην περιοχή CHIRUMA HILLS κοντά στους ποταμούς ZEMBOSI, στην κοιλάδα URUNGE και στον νομό SIPOLILO.


Τους αποκαλούν αλλιώς οι άνθρωποι στρουθοκάμηλοι, και έχουν μια ιδιαιτερότητα στα πόδια τους που οι ιατροί λένε ότι οφείλεται σε γενετική ανωμαλία. Πως γίνεται όμως μια ολόκληρη φυλή 500-600 ατόμων να έχουν το ίδιο πρόβλημα; Οι VADOMA όπως τους αρέσει να τους αποκαλούν αντί για πέντε δάχτυλα στο κάθε πόδι έχουν δυο. Αν και έχουν δυο δάχτυλα στο κάθε πόδι μπορούν και περπατάνε κανονικά αν και λίγο περίεργα και μπορούν και τρέχουν σαν τον άνεμο.

0 Οι Ελληνες που νικούν την κρίση


papanikolaou660

Το 2000 ο Παναγιώτης Παπανικολάου, με το πτυχίο των Οικονομικών φρέσκο στο χέρι, αποφάσισε να επιστρέψει στη Σαμοθράκη και να θέσει ξανά σε λειτουργία το μικρό τυροκομείο του παππού του.

Το εκσυγχρόνισε και μαθητεύοντας πλάι σε μάστορες τυροκόμους, σήμερα παράγει προϊόντα που γοητεύουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.


Απόδειξη ότι το βράδυ της Δευτέρας, φορώντας τα καλά του, ανέβαινε στη σκηνή του Μουσείου Μπενάκη για να παραλάβει το βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων στα Βραβεία Ποιότητας 2013 του «Γαστρονόμου». «Σας ευχαριστώ πολύ. Εχω ένα μικρό τυροκομείο, τόσο μικρό που απορώ πώς με ξετρυπώσατε». Τα γέλια και τα χειροκροτήματα διέλυσαν την αμηχανία του. «Δύο εκκλήσεις μόνο. Στον κόσμο να αγαπούν τα ελληνικά προϊόντα και στους πολιτικούς να τα βοηθούν».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...