ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

1 Η πρώτη μετεκλογική κ@λοτούμπα είναι γεγονός!!

0 "Να σας το πω χοντρά;"

Κυβέρνησαν πρωθυπουργοί που έπαιζαν playstation στου Μαξίμου και φόραγαν βραχιολάκια ισορροπίας Power Balance και δεν μπορούν αυτοί που έχουν ένα άλλο προβληματισμό; Μπορούσαν υπουργοί που έκαναν τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, τους εκλογικούς...
νόμους, τους νόμους που αμνηστεύουν κλέφτες, υπουργοί που ήταν οι ίδιοι κλέφτες και δεν μπορούν άλλοι;




Γιατί; Γιατί δεν είναι όσο “ευρωπαϊστές” όσο θέλουν τα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα; Απέναντι στα φαντάσματα που επικαλούνται ως επικίνδυνα, προτιμώ την πραγματικότητα που είναι ξ
εκάθαρη. Μπορούσαν όλοι αυτοί τόσα χρόνια και δεν μπορούν οι άλλοι; Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του.

0 Μια μικρή αναφορά για την σημερινή μέρα και την ιστορία της.


Για την ημέρα της πρωτομαγιάς φέτος στη σελίδα μας είχαμε ανεβάσει ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου,ίσως από τα ομορφότερα του. Μπορείτε να το δείτε εδώ. Πρόκειται για τον ''επιτάφιο'' τον οποίο ο μεγάλος ποιητής τον έγραψε με αφορμή τα γεγονότα της 9ης Μαίου 1936, δηλαδή σαν σήμερα, σε μια απεργία των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης.


Η φωτογραφία που βλέπετε είναι η εικόνα που ενέπνευσε (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) τον Γιάννη Ρίτσο για να γράψει τον '' Επιτάφιο.  Εμείς γράφουμε αυτό το άρθρο ως έναν απλό φόρο τιμής αρχικά στην ημέρα εκείνη, τους νεκρούς της ημέρας εκείνης και βέβαια στον μεγάλο Έλληνα ποιητή που ήταν ίσως από τους μοναδικούς που μέσω ενός ποιήματος του αναφέρθηκε στο γεγονός. 

0 Για την ανανέωση της βουλής, εκτός της καταστροφής του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρειάζεται και η καταστροφή του ΚΚΕ

Εκεί που άσχετες μεταξύ τους ιδεολογίες όπως Τσίπρα- Καμένου το συζητούσαν για μια συνεργασία ανοχής σαν μια αντιμνημονιακή δύναμη, μόνο στο επίπεδο του μνημονίου και όχι στα βασικότερα θέματα διαφωνίας τους που αφορούν κυρίως τα εθνικά, βλέπουμε το ΚΚΕ να βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο.

Από ένα σοβαρό κόμμα, ίσως το άλλοτε σοβαρότερο της βουλής, έχει μετατραπεί σε ένα επιεικώς γραφικό κακέκτυπο αποτελούμενο από ήρωες βγαλμένους από θέατρο σκιών. Το ΚΚΕ δείχνει να είναι άκρως ευχαριστημένο με τους μισθούς της βουλής ενώ ταυτόχρονα συμβιβάζεται φωνάζοντας κατά πάντων λόγω της πώρωσης των στελεχών που το αποτελούν, κάνοντας απλά το γούστο τους, για να μην πούμε τίποτα άλλο...

0 Το πανέμορφο και εντυπωσιακό τζάγκουαρ

Το τζάγκουαρ ή ιαγουάρος είναι ένα αιλουροειδές του γένους Panthera. Είναι το μοναδικό είδος του γένους αυτού που ζει στην Αμερική. Είναι το τρίτο σε μέγεθος αιλουροειδές, μετά την τίγρη και το λιοντάρι και το μεγαλύτερο στο δυτικό ημισφαίριο.
Εκτείνεται από τις νότιες ΗΠΑ και το Μεξικό, σε ένα μεγάλο μέρος της Κεντρικής Αμερικής και νότια, μέχρι την Παραγουάη και την βόρεια Αργεντινή.
Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη των ινδιάνων της Νότιας Αμερικής "yaguara", που σημαίνει "το θηρίο που σκοτώνει τη λεία του με ένα άλμα". Στην εμφάνιση, μοιάζει πολύ με τη λεοπάρδαλη αν και είναι μεγαλύτερο. Τα πυκνά τροπικά δάση είναι το αγαπημένο του περιβάλλον. Έχει πολύ καλή σχέση με το νερό και, όπως και η τίγρης, απολαμβάνει το κολύμπι. Πολύ συχνά βρίσκεται να ζει κοντά σε πηγές νερού. 

0 Πως η δραχμή έγινε ταμπού, αναρωτιέται αναγνώστρια

Όταν ακούω τα τρομοκρατικά περί δραχμής αναρωτιέμαι...
ΠΩΣ Η ΔΡΑΧΜΗ ΕΓΙΝΕ ΤΑΜΠΟΥ; Δηλαδή πριν το 2001 ζούσαμε σε σπηλιές; Η ύπαρξη μας άρχισε με το ευρώ; Ένα εργαλείο σκλαβιάς και κλοπής του πλούτου των αδύναμων χωρών από τις δυνατές; Η Γερμανία κάνει χρυσές δουλειές με την κρίση. Μάλιστα ανακοίνωσε γενναίες αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους της. Πως γίνεται να έχουμε το ίδιο νόμισμα με τη Γερμανία; Δεν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει....

προοπτική; -ΤΟ 2000 ο μισθός μου ήταν 200.000 δρχ και το ψωμί έκανε 100 δρχ. Τώρα παίρνω 660 ευρώ (220.000 δρχ) και το ψωμί κάνει 2 ΕΥΡΩ (700 δρχ) (+ 700%). Σε λίγο καιρό, αν εκπληρωθούν οι επιθυμίες των δανειστών και των γερμανοτσολιάδων συνεργατών τους, αν θα έχω δουλειά, θα παίρνω 300 ευρώ (100.000 δρχ). Ο Τόμσεν στο ευρωκοινοβούλιο είπε ότι με το μνημόνιο έχει ήδη συμφωνηθεί οι μισθοί να κατεβούν σε επίπεδα Βουλγαρίας στα πλαίσια της εσωτερικής υποτίμησης για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε 10 χρόνια (!). O μόνος τρόπος να γίνουμε ανταγωνιστικοί είναι να ανακτήσουμε το εθνικό μας νόμισμα.

0 Χτίζουμε τα σπίτια με τα χέρια μας

Ναι είναι αλήθεια, υπάρχει και αυτός ο ξεχασμένος τρόπος για να χτίζουμε τα σπίτια μας. Έρχονται τα παιδιά από το www.cob.gr να μας το θυμίσουν. Με τα χέρια και τα πόδια σχηματιστούν μάζες πηλού αναμεμιγμένου με ...
άμμο και άχυρο οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη διαμορφώνοντας έτσι μονολιθικές κατασκευές με μεγάλη σταθερότητα. Η λέξη κομπ προέρχεται από μια παλιά αγγλική λέξη cob που σημαίνει σβώλος. Μία από τις πιο αρχαίες τεχνικές χτισίματος με γήινα υλικά.

Η διαφορά
του κομπ από το κτίσιμο με πλίνθους συνίσταται στην ευκολία της κατασκευής και
την ελευθερία του σχεδιασμού. Εφόσον δεν απαιτούνται ίσιες φόρμες ή καλούπια το
ίδιο το υλικό οδηγεί σε οργανικά σχήματα: καμπύλοι τοίχοι, θόλοι και αψίδες.
Χτίζοντας με το κομπ είναι εμπειρία παρόμοια με γλυπτική με πηλό.

0 Τα τσιπουράδικα του Βόλου και η ιστορία τους...

Τσιπουράδικα, μια παράδοση που καλά κρατεί στο Βόλο. Αναζητώντας την ιστορία τους συναντάμε αρκετές δυσκολίες, καθώς λίγοι είναι σήμερα εκείνοι που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την γέννησή τους και την εξέλιξή τους που χαρακτηρίζουν και την σημερινή φυσιογνωμία της πόλης.
Η ιστορία ξεκινά κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ΄20...όπου τα τσιπουράδικα ήταν περιορισμένα και η παραγωγή μικρή σε ποσότητα.

Τότε καθιερώθηκε και το 25αρι με συνοδεία κάποιων μεζέδων, θαλασσινών κυρίως, όπως χταποδάκι, καραβίδες και άλλα πολλά.Η παράδοση λέει ότι οι Μικρασιάτες πρόσφυγες έφεραν τη συνήθεια του τσίπουρου με τους θαλασσινούς μεζέδες, καθώς είχαν βαρκάκια και ψάρευαν τέτοια είδη. Στην πορεία του χρόνου υπήρξε εξέλιξη και στην Παρασκευή του τσίπουρου, αλλά και στην ποικιλία των μεζέδων που το συνόδευαν.

1 ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ; ( 2ο ΜΕΡΟΣ )


Μέρος 1ο ΕΔΩ

0 Δερμάτινο Παπούτσι ηλικίας 5.500 ετών

Το αρχαιότερο δερμάτινο παπούτσι, ηλικίας άνω των 5.500 ετών, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αρχαιολόγων σε ένα σπήλαιο στην Αρμενία, αναφέρει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας. Είναι σχεδόν άψογα διατηρημένο (τα κορδόνια του είναι άθικτα) και είναι περίπου 1.000 χρόνια παλιότερο από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο και 400 χρόνια παλιότερο από το Στόουνχετζ στη Βρετανία.

Το παπούτσι, τύπου μοκασίνι, που χρονολογείται από το 3.500 π.Χ., από τη χαλκολιθική περίοδο, δηλαδή, έχει κατασκευαστεί από ένα μοναδικό κομμάτι δέρματος, μάλλον αγελάδας, και είναι τέλεια διαμορφωμένο, ώστε να εφαρμόζει στο πόδι. Περιείχε επίσης χορτάρι, είτε ως μονωτικό για να κρατά το πόδι ζεστό, είτε για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πόδι, ενώ υπήρχαν κορδόνια τόσο στο πάνω μέρος όσο και στο πίσω για να συγκρατείται σωστά το πόδι.

0 Δείτε παρακάτω τον εντυπωσιακότερο πωλητή τσαγιού στην Ταϊλάνδη!!!

Το Teh Tarik είναι ένα είδος ροφήματος από μαύρο τσάι και συμπυκνωμένο γάλα.

Το όνομά του σημαίνει «τραβηγμένο τσάι» και έχει προέλθει από τον εντυπωσιακό τρόπο παρακευής του!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

1 Αρνάκι...Νέας Ζηλανδίας

Πρόσφατα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ είδαμε να προωθείται κατεψυγμένο αρνάκι Νέας Ζηλανδίας. Αυτοί που το προώθησαν ανέφεραν ότι δεν υπάρχει αρκετή παραγωγή στην Ελλάδα για να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων. Οπότε αντί να φέρουμε αρνάκι από γειτονικές χώρες, έπρεπε να φέρουμε κατεψυγμένο αρνί από την άλλη άκρη του κόσμου...

Ψάχνοντας λίγο να τι βρήκαμε: Το αρνί και το κατσίκι αποτελεί από τις πιο σημαντικές πηγές παραγωγής ζώων στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι τέταρτη στη σειρά χώρα παραγωγής αρνιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει την υψηλότερη παραγωγή κατστικίσιου κρέατος στην ΕΕ. Καλύπτει το 82% των αναγκών της σε αρνίσιο κρέας.

0 Η καταστροφή τού περιβάλλοντος και η δολοφονία τής υγείας από τις "λάμπες εξοικονόμησις"

Παραπληροφόρηση και εξαπάτηση των καταναλωτών -στο ζήτημα λαμπτήρων "οικονομίας"!
Η 2η συνέχεια με τις αλήθειες και τα μειονεκτήματα των λαμπτήρων (κατ΄ ευφημισμό) εξοικονόμησης ενέργειας... (πρώτο μέρος εδώ
Η παραπληροφόρηση - εξαπάτηση των καταναλωτών γράφει ο Χρήστος Μουσουλιώτης 
 7. Υφίσταται παραπληροφόρηση των καταναλωτών με τα υπερβολικά νούμερα που δίνονται ως ποσά εξοικονόμησης στον λογαριασμό τού ηλεκτρικού ρεύματος, προφανώς χρησιμοποιούμενα ως ένα ακόμα όπλο στη συστηματικότερη και την πλέον πολυεπίπεδη διαφημιστική προπαγάνδα που έχει συμβεί στη Γη, για την προβολή ενός προϊόντος.

0 Πίνακες ωγραφικής σε πιάτα


0 Γιατί το μπάνιο με κρύο νερό είναι περισσότερο ευεργετικό

man-cold-shower-1Οι περισσότεροι ανατριχιάζουν μόνο και στην ιδέα ενός κρύου ντους. Όμως, έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε κρύο νερό (στο μπάνιο ή στο κολύμπι) μπορεί να προσδώσει μερικά εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι η δροσερή θερμοκρασία περιβάλλοντος και νερού μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα για την υγεία τους, αρχικά με το να ενισχύονται τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών και να βοηθούν στο να κοιμηθούν καλύτερα. 

Τα κρύα ντους ανεβάζουν την γλουταθειόνη—ένα από τα πιο ισχυρά και ενδογενή αντιοξειδωτικά στον οργανισμό. Στην πραγματικότητα πολλά από τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνουμε από το στόμα βοηθούν στην παραγωγή της γλουταθειόνης. Αν και το σώμα παράγει τις δικές τους ποσότητες γλουταθειόνης από άλλα θρεπτικά στοιχεία, αν πάρουμε ένα χάπι γλουταθειόνης τα σώματά μας δεν θα μπορέσουν να το αφομοιώσουν.  Σε μελέτη που έγινε σε χειμερινούς κολυμβητές έδειξε ότι το κρύο νερό μπορεί να διεγείρει τον οργανισμό για περισσότερη παραγωγή γλουταθειόνης.

0 Το Νοσοκομείο των Ιπποτών....στην Ρόδο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου στεγάζεται σε ένα κτίριο πολύ σημαντικό για την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου το Νοσοκομείο των Ιπποτών.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες...

Είναι ίσως από τα ωραιότερα κτίρια της περιοχής στη Παλιά Πόλη, άρχισε να χτίζεται το 1440 και ολοκληρώθηκε μετά 44 χρόνια από το τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ για να χρησιμοποιηθεί για την περίθαλψη των προσκυνητών και των σταυροφόρων από τους Αγίους Τόπους.

Το επάνω πάτωμα καταλαμβάνει ο μεγάλος θάλαμος των ασθενών, Στο ισόγειο βρίσκονται οι αποθήκες και μια μεγάλη εσωτερική αυλή.
Σήμερα στεγάζεται εδώ συλλογή με αρχαιολογικά ευρήματα από όλα τα Δωδεκάνησα, ανάμεσα στα οποία το αλαβάστρινο άγαλμα της Αφροδίτης της Ρόδου του 1ου αι. π.Χ..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...